Drie Ajax-talenten ontvangen diploma MBO

FinnDekker, 19-02-2019 om 13:30, 6700 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ché Nunnely, Navajo Bakboord en Abdallah Aberkane zijn geslaagd voor hun MBO niveau 3-opleiding, zo meldt Ajax op de officiële site. De drie talenten kregen deze week hun diploma na twee jaar studeren bij College De Toekomst.

'De opleiding tot professioneel voetballer en sport- en bewegingsleider is een interne opleiding voor jeugdspelers van Ajax. De jongens krijgen een fulltime dagbesteding waarbij ze uiteindelijk een MBO niveau 3-diploma behalen', schrijft de Amsterdamse club over de prestatie van het drietal. 

'Ze krijgen lessen van trainers, fysiotherapeuten en medewerkers van de media-afdeling van Ajax', vertelt coördinator Bram Aarts. 'Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met voeding en geven ze iedere maandag training aan jeugdteams. Deze opleiding ontwikkelt de totale voetballer bij Ajax.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Prima voor deze jongens dat ze hun diploma hebben gehaald. Denk dat ze dit goed kunnen gebruiken..... Zie ze Ajax 1 niet halen.
1 -1
EKS
..zeker als ze bij een tweede of derde divisionist belanden, hoewel daar nog altijd 40k per jaar mogelijk is. Met een mbo baantje in een fitnesscentrum erbij zouden ze dan prima moeten kunnen rondkomen.
0 0
trodat4030
Idd, want als ze 15-18 jaar bij pakweg Utrecht/Groningen/Willem II spelen bijten ze op een houtje na hun actieve carrière...
0 0
Tecmessa
Ik denk niet dat 15-18 jaar in de Eredivisie voetballen bij dat soort clubs voldoende is om je financieel onafhankelijk te voetballen voor de rest van je leven. Maar misschien ben ik wat naïef.
0 0
KevinDurant
Als je redelijk goed bent verdien je ongeveer 1500-2000 bruto per week had ik ergens gelezen.
0 0
trodat4030
Tja, dat ligt helemaal aan wat je met je geld doet. Bij Utrecht kun je zo’n 3 ton p/j verdienen, daar kan ik 15 jaar van rondkomen, maar ik heb natuurlijk wel een andere levensstijl als een gemiddelde voetballer. Maar lang niet iedere voetballer heeft een villa, koopt 4 auto’s en is behangen met goud en diamanten.

En dan heb ik het spelersfonds nog niet benoemd, das een prima vangnet voor de eerste jaren na je actieve carrière.
0 0
1738
Mooi man
0 0
FlyingDutchMan
Gefeliciteerd mannen!
0 0
Rentokill
Goed dat dit vangnet er is. Er was een tijd dat je gewoon de klos was als je het niet haalde bij Ajax.
8 0
trodat4030
Das wel heel lang geleden dan. Bij Ajax staat school al jaren voorop, bij (te) lage cijfers speel je gewoon een paar wedstrijden niet. Ajax is daar vrij scherp op.
1 0
Maxwell5
Proficiat jongens!
4 0
Danos
Gefeliciteerd boys!
4 0