Jonk over toekomst bij Ajax: 'Bellen kan altijd'

FinnDekker, 14-02-2019 om 21:10, 17470 views, RTL7 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Wim Jonk sluit een nieuwe toekomst bij Ajax niet uit. Na onenigheid met de directie en leden van de toenmalige technische staf van Ajax vertrok de voormalig Hoofd Jeugdopleiding drie jaar geleden uit Amsterdam. 

‘Het was wel een dingetje. Op een gegeven moment kom je in een politiek spelletje terecht’, aldus de ‘volgeling’ van Johan Cruijff, die destijds het idee had dat de verkeerde koers werd gevaren binnen de club. ‘Het gebeurt bij heel veel clubs, ook bij Ajax. Er spelen allerlei ego’s. Het is jammer dat het zo is gelopen.’

‘Of de deur dicht is? Je weet nooit hoe het loopt. Bellen kan altijd. Ajax blijft toch een club waar ik een mooie tijd heb gehad', stelt Jonk bij VTBL van RTL7. De ex-Ajacied is het verleden niet vergeten, maar staat open voor een hereniging. 'Tuurlijk, er zijn dingen gebeurd. Maar wie weet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
john67
Direct terughalen als hoofd jeugdopleiding
1 -1
michaellaudrup
Kom maar per direct terug, wisselen met Winter die straalt totaal helemaal niets uit.
0 0
JohnnyD
Je ex is doorgaans niet voor niets je ex. Hoe jammer ook soms.
0 -1
Raehvek
ja om twee redenen is het je ex:

1. ex omdat je ben gescheiden van elkaar dus werkte er iets niet
2. ex omdat voordat het je ex werd je een relatie hebt gehad, je hebt ergens gehouden van elkaar anders kan het je ex niet zijn. Dus was er ook een klik.

Lastig! Als Ajax niet alle bezwaren van Jonk weg kan/wil nemen en/of Jonk niet 100% mee wil in de werkwijze van Ajax, dan heeft het geen zin. En dan is de vraag moeten beide partijen het wel willen?!
0 0
afcajacied00
Daarom is het antwoord ook altijd op een gezonde relatie: luisteren en compromisen sluiten
0 0
oudzuid2
zou fantastisch zijn. is echt n goeie kerel om erbij te hebben
1 0
davidsglory
Marc, Edje jullie zijn echt hele grote jongens als je het gesprek met hem aangaan. Doe het alsjeblieft.
3 0
Web
Van mij mogen zowel Wim Jonk als Dennis Bergkamp terug komen bij Ajax, heel graag zelf
Maar niet in leidinggevende functies, of er moet een hele grote persoonlijkheid boven staan.
Deze jongens hebben een te groot ego, terwijl de voetbal visie van deze twee niet veel verschild
Beide maken ze zich sterk voor de jeugd, Dennis vond dat Wim te veel doorsloeg met perfomance trainers. Een figuur als Jongkind maar niet mee neemt, want die ging zich te veel met het voetbal biemoeien, je zult maar Bergkamp eten en Jongkind gaat het je uitleggen. Dit mag nooit en tenimmer voorkomen, schoenmaker hou je bij de lees.

Ik zie ze het liefst als individueel trainers, bezig zijn met de grootste talenten, verder ontwikkelen.
In die vorm zijn ze het belangrijke voor Ajax.

Dan heb je niet dat ze met 16 spelers van een team bezig zijn ( waar de 13 als opvulling in spelen )
En de 3 grote talenten daar door minder aandacht krijgen

En wie weet Dennis en Wim in de toekomst trainer van het eerste, het zijn in principe de beste vrienden, het ego heeft dat uit elkaar gedreven

Johan heeft dit verkeerd ingeschat, die dacht leiding vanuit Barcelona te kunnen geven, dat werkt niet, je moet er boven op zitten

Ik ben er ook van overtuigd dat Wim en Dennis Johan even lief zijn, wat de meesten hier niet vinden.
0 -1
DaniAjax
Kom maar door...
0 0
Sampaoli
Met een precies takenpakket kan Jonk van gigantische meerwaarde zijn. De voetbalvisie van Cruijff moet terug op de toekomst. Toch zal hij concessies moeten doen. De (jeugd)transfers zijn voor Ajax goud waard en Jonk moet hier ook het nut van inzien. Hij was zwaar tegen de komst van Dolberg, omdat hij zoveel toekomst zag in El Azzouzi, tja. Iedereen maakt fouten maar ik hoop dat Jonk inziet dat jeugdtransfers de jeugdopleiding versterken en noodzakelijk zijn.
4 0
afcas
van wat ik heb meegekregen had jonk niet zo een probleem met zijn komst, maar met de linksbuitenpositie waar ajax hem voor wilde halen. hij vond dolberg namelijk een prima spits, maar als linksbuiten (de positie bij zijn toenmalige club) zag hij niet voldoende potentie. lijkt me ook wel plausibel aangezien hij hem wel gewoon opstelde in zijn team op de spits positie. het zou niet de enige keer zijn geweest dat het toenmalige duo bergkamp en overmars logen...
1 0
Knalpot
Jonk had helemaal geen elftal toen Kaper hier op de toekomst kwam, dus jouw conclusie dat jonk hem pruimde als spits kan zo de prullenbak in samen met je sneer richting overmars en bergkamp.
0 0
Joseph
Jonk was trainer van de A1 en daar speelde Dolberg ook wedstrijden. Jouw opmerking is dus de enige die de prullenbak in kan.

Als ze hem als vleugelspeler wilde aantrekken, had Jonk gelijk, daar is hij niet goed genoeg voor. Maar goed, hij had misschien moeten zien dat het een spits was.
1 0
geDaante
'Zwaar' maak jij ervan ;). Heel logisch dat Jonk er toen zo over dacht. El Azzouzi speelde werkelijk fantastisch, zeer complete spits. En over Dolberg waren toen bij menigeen wel twijfels, niet alleen bij Jonk. En Jonk zag vast diens kwaliteiten, maar eigen jeugd eerst was het motto. Als wat je zelf hebt lopen minimaal gelijkwaardig lijkt/is, moet je niet van buitenaf gaan halen, eigen jongens eerst.

Dat kan een keer anders aflopen dan je verwacht. Maar als je zo gaat denken, dan zou Overmars er natuurlijk allang uit moeten liggen, met legio miskopen tot nog toe.

Mensen hoor je vaak over het geval Dolberg/Jonk, maar ik hoor minder over De Boer/Overmars en hun Van der Hoorn, Gudelj, Sigthorsson, Poulsen, Zimling, Duarte, etc., en over Kristensen, Orejuelal, Wöber, Cassierra, Siem de Jong, Magallan, etc.

Jonk en Cruijff waren nooit tegen aankopen en versterkingen voor de jeugd, juist niet. Maar aankopen voor het eerste moesten echt directe versterkingen voor de basiself zijn en op posities die het minst goed bezet zijn, de breedte vul je in met jeugd en spelers die blijven hangen.

Ook versterkingen voor de jeugd waren uiteraard welkom, men wilde de sowieso de beste nederlandse talenten binnen hebben op termijn, en europees toptalent rond hun 16e-17e hierheen halen (voor posities waarop nog geen toptalent rondloopt).

Heel logisch allemaal. Cruijff = logica
5 0
Sampaoli
Oke, fair enough. Thanks voor je post.

Uiteindelijk moet Ajax terug naar de Cruijff-filosofie op de toekomst. Dat lijkt me duidelijk en ik denk dat Jonk daar de aangewezen persoon voor is. Toch is Jonk ook niet foutloos, laten we Jonk niet bombarderen tot god hier op AS. Overmars maakt legio aan fouten (aankopen, aanstellen trainers), maar Jonk heeft ook zo zijn fouten (veel non-voetballers naar de toekomst halen bijvoorbeeld). Ik zou hem graag zien als hoofd jeugdopleiding zodat hij zich kan bemoeien met de speelstijl van de teams. Heitinga kan bijvoorbeeld best wat aanvallender voetbal spelen. Jonk moet zich niet teveel bezighouden met het selectieproces en de transfers.

Qua transfers moet Ajax, zowel bij Ajax 1 als de jeugdtransfers, de scouting perfectioneren. In de leeftijdscategorie 14-18 willen toptalenten nog naar Ajax komen ivm goede begeleiding en perspectief. Bovendien is het financieel aantrekkelijk aangezien voor deze jongens een kleine transfersom betaald hoeft te worden. Dit kan enkel met een goede scouting en ja, dan is de kans dat een jeugdspeler slaagt nog steeds maar 20%, maar in ieder geval een stuk hoger dan het percentage wat nu gehaald wordt. Want de vorige jeugdscout had een heel belabberd percentage (Ladru was dat geloof ik?). In Doesburg heb ik meer vertrouwen.
2 0
ajaxxcied4life
Magallan? Nu al?
1 0
Godenzoon88
Wober ook al?
0 0
ArnoAjax
Altijd welkom!!
1 0
3sterren
Bellen, mailen, een postduif langsvliegen, rooksignalen, alles in het werk zetten om maar te kijken of er draagvlak is te vinden voor een samenwerking, zou ik zeggen.
Het kan nooit kwaad ...
1 0
PJK54
Oké heeft in het verleden veel voor de jeugd van Ajax betekend maar in welke functie moet hij nu terugkomen dan?
Ik vind het tof dat hij een open sollicitatie doet maar denk niet dat er voor hem nog een plekje is daarvoor is er bij Ajax te veel veranderd en is het plan van JC langzaam maar zeker van tafel verdwenen.
0 0
zuidzuid
Assistent van Reiziger? Trainer van de A?

Zoek de wedstrijden maar s op van Ajax in de Youth League onder zijn leiding. PSG uit

Briljant.
0 0
PJK54
Dus Bogarde mag weer gaan? En de trainer van A wordt ook bedankt voor bewezen diensten?
Misschien een functie creëren waar hij de spil wordt tussen het 1e en de jeugd.
0 0
Jaridebeste
Ik zeg: BELLEN!
1 0
Dastaan
Dat noem ik club liefde. Wim je bent van harte welkom!
1 0
JCr14
Wim Jonk is hard nodig. Zeker gezien de gedachte dat de halve selectie vertrekt.
Bellen liever vandaag dan morgen.
5 0
Sanalologo
Hoezo “zeker gezien de gedachte dat de halve selectie vertrekt”? Wat moet Jonk doen dan? In een half jaar jeugdspelers opleiden?
0 -2
EKS
Als we dan toch fantaseren vraag dan Roy maar voor Jong Ajax in een Stam rol. Wanneer Reiziger doorschuift naar Ajax 1.
1 0
Kikke
ja dat zou wat zijn, ik zou Reiziger heel graag zien door schuiven. Je ziet toch aan alles dat Ten Hag, ook na gisteren, niet het genie is achter de overwinning. Maar goed, dat is mijn mening. En ik kan ook wel eens fout zitten, maar ik zie het niet hoor, dan hadden we namelijk al vanaf begin vorig jaar zulke wedstrijden gespeeld. Het is nu veelste wisselvallig en dat de jongens zich europees in de kijker willen spelen is volgens mij de groostste motivatie dat het tot nu toe zo goed gaat in de Chamions League, of in ieder geval dat ze zich willen meten met de sterkste op aarde en de prijzen willen pakken! Hoop zo dat de Ligt's Ajax hart groot genoeg is om te willen blijven!
0 0
Zoranc
Het concept Bryan Roy bestaat niet meer.... het is nu gewoon Bryan, weet niet als die zin heeft on een ploegje te trainen.
0 0
Zoranc
Het concept Bryan Roy bestaat niet meer.... het is nu gewoon Bryan, weet niet als die zin heeft on een ploegje te trainen.
0 0
ST
Die verslaafde? Nee joh
0 -1
Jornnn
Want reiziger is een speciale hoofdtrainer met een unieke voetbal visie?
0 -1
Bocarra
Dat successupporters niet bekend staan om hun intelligentie is bekend. Maar dat zij niet weten dat het technisch hart niet meer bestaat is zorgwekkend. Overmars heeft de algehele technische leiding.
1 -6
mercurius3
Hoe kan het eigenlijk dat de relatie tussen Jonk en Bergkamp gebrouilleerd is geraakt, terwijl ze tegelijkertijd door Cruijff naar voren zijn gebracht, en samen bij Inter speelden (en ik neem aan toentertijd vrienden waren)?
0 -3
BRAMHOUTEN
zolang hij jongkind maar thuis laat
0 -5
geDaante
Fine with me ;)
0 0
Patje2011AJAX
Mooi dat Jonk zich niet te groot voelt om terug te komen en om zaken naast zich neer te leggen die eerder zijn gebeurd. Ik zou het mooi vinden als hij terugkomt bij Ajax.
7 0
LammertAlbertus
Wim Jonk is een zeer talentvolle trainer-coach, misschien wel de meest talentvolle coach van Nederland .
Wim Jonk heeft een heel goede Jeugdopleiding Toekomst visie .
Ondanks allerhande tegenwerking heeft Plan Cruijff overduidelijk zeer goed gewerkt.

Ruben Jongkind's Movement and Performance heeft ook heel goede dingen gebracht .

Edoch Plan Cruijff had ook een paar mensen die Jonk op cruciale momenten finaal verkeerd hebben geadviseerd en aan deze mensen was Jonk over-loyaal, ze hebben mekaar in een loyaliteits-wak gebracht en daarom is het uiteindelijk mis gegaan.

Had Jonk toen die paar mensen losgelaten had Ajax nu wereldtop geweest want dan was Peter Bosz gebleven .
Sinkgraven
5 -1
je
Eerst Arie van Os eruit en Hennie Henrichs.
4 -1
AjaxRobEnschede
Je mag niets negatiefs van Jonk zeggen hier Maar waarom is deze man zo goed, waarom wordt hem weer genialiteit toebedacht? Heeft geen enkele baan gekregen in het voetbal na zijn vertrek bij Ajax. Zou dat nu echt niets zeggen over mans kwaliteiten. Coach/trainer zijn bevat een aantal eigenschappen. Waaronder communicatie een belangrijke is. Schijnt ie niet zo in uit te blinken.
2 -7
geDaante
Is gewoon actief met team Jonk en Cruyff Football om de visie van Cruijff wereldwijd te verspreiden, dat was een wens van Cruijff.

Als clubs als Feijenoord met mensen als Van Geel aankomen, dan hoef je veel clubs ook niet serieus te nemen. Worden meestal bestuurd door bestuurdertjes, die weinig van voetbal snappen, laat staan een visie hebben.

Communicatief is hij prima, praat makkelijk, duidelijk, komt over als iemand met verstand van zaken en die intelligent is. Communicatie in zijn tijd bij Ajax met andere geledingen, jeugdtrainers/ouders had beter gekund volgens hemzelf, maar hij was vanuit eigen beweging al bezig daarin te verbeteren. En dat is wat je wil hebben; mensen die hun tekortkomingen zien én erkennen, en aan deze willen werken.

Buiten dat staat hij werkelijk de Cruijff-visie voor, snapt deze door en door, denkt in alles 100% des Ajax, en kan dat ook overbrengen, gezien hoe de jeugdploegen onder hem speelden. Fijne, betrouwbare kerel ook.
3 -1
Rentokill
Bergkamp is weg. De weg is vrij.
7 -1
geDaante
Overmars en Van der Sar zitten er nog, de RvC en bestuur inclusief Cruijff-haters ook, dus de weg is helaas verre van vrij.
2 -3
Godenzoon24
Bellen
6 -3
hakkietjakkie
Haal hem terug aub!!!
5 -2
Mocrodammerr
het siert wimpie dat hij het een plek heeft gegeven. ik zou hem graag als HJO willen zien maar niet in een rol van technisch hart. gewoon puur de focus houden op ontwikkeling van de jeugd.
13 -2
geDaante
Een Technisch Hart heeft nooit bestaan, alleen op papier. Overmars en de verschillende trainers van Ajax 1 hebben zich daar nooit aan gehouden.
1 -1
31xAjax
jeugdtrainer, meer niet. Voor een management functie ontbeert hij de kwaliteiten....
0 -5
geDaante
Knap dan dat de gehele jeugdopleiding duidelijk één visie uitstraalde, dat er een duidelijke lijn zichtbaar was, trainers en hun teams geen eilandjes meer waren, er heerlijk gespeeld werd met volop resultaat (ookal was dat bijzaak). Talenten die zich zeer goed ontwikkelden.

En daar gaat het allemaal om. En dan kom jij aan met managementkwaliteiten. Alsof dat ook het belangrijkste is. Ouaali wel managanementkwaliteiten? Misschien, maar bakt er helemaal niks van.

Het liep fout op het performance gebeuren. Jeugdtrainers gingen morren omdat ze niet alles zelf meer konden bepalen (ego en/of eigenbelang), en Bergkamp had er een andere kijk op. Daarbij was Jonk terecht kritisch op Overmars en De Boer, die zich onttrokken aan het TH, er een verschrikkelijk aankoop'beleid' op nahielden, en een verschrikkelijke speelwijze, dat allemaal tegen Plan en visie Cruijff inging.

Dat waren de redenen dat hij weg is.
3 -1
BrandjeXL
Gebaseerd op?
0 0
..::Rootje::..
Hesjtek: JonkBoszIn
Hesjtek: HagSarOvermarsOUT

Vanaf mei 2019.
5 -9
Leviathan
Je weet wel dat Cruijf achter de aanstelling stond van Vd Sar en Overmars ? Waarom wel Jonk dan? Wat heeft Jonk nou daadwerkelijk bereikt? Cruijf aanbidden en dan win je zieltjes je kan de visie van Cruijf hebben, maar dat maakt je geen Cruijf.
0 -1
geDaante
Totdat De Boer, Overmars, Bergkamp en Van der Sar Cruijff keihard lieten vallen en een mes in de rug staken. Gaat om hun huidige functioneren en wat ze tot voor kort neer hebben gezet/gedaan. Overmars blijkt daarin de grootste huichelaar en egoïst, die heeft werkelijk alles naar zijn hand gezet en alles dat met Cruijff te maken heeft weggewerkt.

Als je niet weet wat Jonk bereikt heeft, dan heb je je totaal niet met de jeugd bezig gehouden, en dat is prima, maar houd er dan gewoon je mond over.
3 -2
Kikke
yesss geDaante! hear hear!
0 0
Koningtoto
Hesjtek: Moderatorsfuckenisnietzoslim

Edit, nvm, ge bende het zelluf.
0 -1
milan-jantje
Morgen gelijk bellen en kijken of hij Jongkind ook gelijk weer mee kan nemen hebben toen goede dingen gedaan.
4 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Veel mensen binnen de club zoals ook r.de boer vonden dat Jonk af en toe wel doorsloeg en zijn eigen kliekje had. Ook mensen die of niks van voetbal wisten of pas bij AJax waren werden opeens heel belangrijk op de toekomst.
Maar hij was wel de persoon die het vaakst met Johan aan de lijn hing en hij wist dat Johan hem zo wat tot baas van de toekomst en opleiding had gebombardeerd. Dus jonk dacht dat hij alle macht had.
Bergkamp had veel minder contact met cruijff. Wat ik niet snap is dat bergkamp en jonk hun conflict niet konden oplossen. Ze wisten dat johan doodziek was en hij maar 1 ding wilde Jonk terug. Veel mensen bij ajax wilden of konden dit niet toestaan. Terwijl ze wisten dat johan weg zou gaan als jonk definitief werd ontslagen. Johan vertrok en was een paar maanden later dood. Vergadering eind 2015 steunde niemand hem.
En hoorde je bergkamp toen? Maar toen cruijff weg was riep hij nog wel steeds cruijff's plan en visie uit te voeren. Dus je mondje houden als cruijff steun wil, maar als hij weg is op zijn naam teren en zijn plan zogenaamd nog uitvoeren als assistent en lid van het technisch hart.
Jonk liet zijn elftallen altijd goed en des ajax' spelen. Toen hij weg moest had hij met zijn team nog niks verloren. Staat ook wat over het onderwerp in cruijff's laatste boek. Maar reken maar dat er zat mensen zijn die hun schoenen achter de deur zetten als iemand jonk terug wil halen.
6 -1
afcas
die r de boer die zijn "taak" als analist belangrijker vond dan het trainen geven? zou me niks verbazen. dat zijn van die mensen die puur profiteren van hun verdiensten als voetballer en het trainer zijn als leuke afleiding zien. willen geen stap teveel zetten, maar wel boos zijn als mensen die wel hun best doen meer te zeggen krijgen. overigens bewijst r de boer ook wekelijks niks van voetbal te weten... liever mensen die hun ziel en zaligheid erin leggen dan ex voetballers die het als een parttime bijbaantje zien voordat ze met pensioen gaan...
0 0
T.reckveugel
Veel mensen, je bedoelt de plucheplakkende bekerpoetser H. Henrichs, die had op genoemde vergadering voor Cruijff moeten kiezen, als voorzitter van de vol met door Cruijff gekozen leden van de ledenraad.
Er zijn honderden miljoenen, daar liet Henrichs of de kliek van echte beheerders van die berg geld zich niet vanaf jagen zonder slag of stoot. Zoals Holleeder zegt, we weten nog niet een duizendste. Henrichs is de half debiele stroman, de echte jongens laten zich niet zien
2 0
31xAjax
Als jeugdtrainer zie ik het wel opnieuw zitten, maar we moeten met z'n allen het hem toch niet aandoen weer een leidinggevende functie te bekleden. Daar liggen z'n capaciteiten helemaal niet.....
4 -1
geDaante
Nogmaals:

'Knap dan dat de gehele jeugdopleiding duidelijk één visie uitstraalde, dat er een duidelijke lijn zichtbaar was, trainers en hun teams geen eilandjes meer waren, er heerlijk gespeeld werd met volop resultaat (ookal was dat bijzaak). Talenten die zich zeer goed ontwikkelden.

En daar gaat het allemaal om. En dan kom jij aan met managementkwaliteiten. Alsof dat ook het belangrijkste is. Ouaali wel managanementkwaliteiten? Misschien, maar bakt er helemaal niks van.

Het liep fout op het performance gebeuren. Jeugdtrainers gingen morren omdat ze niet alles zelf meer konden bepalen (ego en/of eigenbelang), en Bergkamp had er een andere kijk op. Daarbij was Jonk terecht kritisch op Overmars en De Boer, die zich onttrokken aan het TH, er een verschrikkelijk aankoop'beleid' op nahielden, en een verschrikkelijke speelwijze, dat allemaal tegen Plan en visie Cruijff inging.

Dat waren de redenen dat hij weg is.'
0 0
Jornnn
Ik ben wel fan van Jonk, maar zie hem niet als een of andere heilige. Als het aan Jonk lag, speelde El Azzouzi gister in de spits ipv Tadic.
3 -3
geDaante
El Azzouzi speelde dan ook echt heel erg goed onder Jonk, zoals de hele A1 en ook andere teams deden. Was zeer compleet; technisch, handig met de bal, kon de bal vasthouden, maar was ook snel en beweeglijk, kon dus ook in de reactie gevaarlijk worden. Kon ook afmaken en was doelgericht.

Volledig terecht dat Jonk hoge verwachtingen had van deze jongen, die duidelijk vertrouwen nodig heeft, en afzakt zodra het tegenzit, zo lijkt het. Dat was toen echter niet duidelijk. Kreeg daarna met betonvoetballer Stam te maken dacht ik, maar kwam in ieder geval bij Twente in het eerste te spelen, en als jongeling vrijwel meteen een basisplaats gepakt en behouden. Speelde zeer sterk, een seizoen lang. Dat kan ik zeggen, daar ik vrijwel alle wedstrijden van Twente live heb gezien.

Dat hij daarna bij Twente vertrok en naar Sparta ging, is me een raadsel. Twente heeft hem onlangs weer erbij gehaald als ik het goed begrepen heb, of willen hem weer terughalen.

Ik denk dat als El Azzouzi onder de Cruijff visie het vertrouwen had blijven krijgen bij Ajax, en langzaam in Ajax 1 gerold werd, dat het een hele andere uitkomst had gehad, en hij het goed had gedaan in Ajax 1.
1 0
3*stars*3
5-jarig contract hè?
Maar elk trainer of iemand met functie binnen een club, maakt fouten.
Maar Jonk heeft ook heel veel goede dingen gedaan.
En in potentie misschien een toptrainer.
3 -1
MosesD
Bel hem alsjeblieft!, geef die man een baan! Wim Jonk!
14 -1
je
Wat is er met jouw aan de hand Jonk is een Cruijff Man .
1 -1
AFCA14JC
YES YES DOEN NU! Bergkamp is weg dus dat scheelt een slok op borrel!
9 -1
Indojood
Nu bellen, contract rondmaken in het weekend zodat ie maandag kan beginnen. En Peter Bosz alvast gaan polsen voor een terugkeer. We moeten weer een Cruijff-bolwerk worden, er is geen andere optie voor Ajax.
10 -3
3*stars*3
Waarom zou Bosz terug willen komen?
Die wil natuurlijk zijn naam zuiveren in Duitsland en zeker na zijn ontslag.
Volgens mij zijn 1e ontslag als trainer en dat hakt erin bij zo’n trots mannetje.
4 -2
Nicknaam
Helemaal met je eens.
Maar ik zie dat er helaas nooit meer van komen.
De 5e colonne is een te groot probleem.
En waar al die types in 2010 doodsbang waren voor Cruijff met zijn status, is er nu en in de toekomst niemand met zo’n uitstraling die een ‘revolutie’ kan ontketenen.

Daarom Ajax zal gewoon een opportunistisch en rommelige club blijven met af en toe een landstitel, dan is het gros van de supporters al in hun nopjes.
1 -1
Koningtoto
Af en toe een landstitel, kerel serieus, er zijn maar een paar clubs ter wereld niet jaloers op onze prijzenkast, de rest droomt er van. Nu een periode van droogte, wat overigens wel vaker voor komt in onze geschiedenis, maar dat komt weer helemaal goed joh.
2 0
MSwertz92
Vergeet niet dat waar Bergkamp en Said Ouali met de eer strijken over de gebrachte jeugd is het eigenlijk Wim Jonk en Ruben Jongkind die dat toekomt !
7 -3
Bjorn
Als je Jonk terug haalt moet de hele jeugd wederom op de schop, dat gaat echt niet gebeuren met de huidige mensen op hun plek. Zeker niet zolang de grootste rotte appel Hennie Henrichs op zijn troontje zit.
0 0
Deepblue
doe maar niet
2 -7
AFCA14JC
nou... jawel
1 -1
Godenzoon88
Doe maar wel. Al deze talenten zijn mede door het beleid van jonk zo goed geworden.
3 0
020bornraised
Jonk held
2 -1
Koningtoto
Lange ballen in de jeugd :S

Gooi Jonk en alle betrokkenen in een afgehuurde zaal en ze mogen er niet uit, tot er handen zijn geschud. Deze man moet terug, ondanks ook zijn fouten. Niet komen opdagen tijdens vergaderingen is gewoon not done.
9 -1
geDaante
En daar heb je hem weer, 'niet komen opdagen'...

Bij wat? Bijeenkomsten waarin Overmars en De Boer met elkaar transfers bespreken, en waarbij Jonk alleen mag luisteren? Luisteren hoe zijn maling hebben aan het afgesproken aankoopbeleid en de speelwijze? Als een lulletje rozenwater erbij zitten en niet gehoord en gezien worden? En dat met mensen die Plan en visie Cruijff maar blijven verloochenen? Oftewel met een stelletje achterbakse egotrippers? Men wilde zeggenschap vanuit het eerste over de opleiding, maar Jonk mocht niks inbrengen over het aankoopbeleid en het eerste.

En voordat Jonk niet meer aanschoof heeft hij herhaaldelijk de clubleiding ingelicht en gevraagd om betere afbakening van de bevoegdheden. Henrichs gaf hem hierin mondelijk gelijk, maar deed er zoals verwacht niks op uit. Daarna is Jonk pas gaan denken zoek het dan maar uit, en volledig terecht.
1 0
MosesD
'Als lulletje rozenwater erbij zitten', dat was nou precies het manko van Jonk. Hij kon als manager de anderen niet overtuigen, vanwege gebrek aan verbaal vermogen en overtuigingskracht. En echte manager kan een gloedvol betoog houden, mensen mee voor zich winnen en meekrijgen. Jonk is een prima trainer, maar moet je niet in een vergadering zetten. Hij bleef weg (een zwaktebod als verantwoordelijke man van de hele opleiding), in geen enkele organisatie kan een man met dergelijke verantwoordelijkheden wegblijven bij vergaderingen. Dan teken je je eigen doodvonnis. Lijkt me duidelijk. Jonk had ook kunnen opstappen, maar bleef wel op zijn post zonder de daarbij horende verantwoordelijkheden. Terecht exit dus. Als trainer mag hij terugkomen, maar dat zie in niet 1,2,3 gebeuren.
0 0
afcas
je hebt het over verbaal vermogen in eenzelfde reactie als waar je de boer en overmars noemt? dan kan ik je moeilijk serieus nemen...
0 0
MosesD
Sar en Overmars zitten er ook op voorspraak van JC. Helaas ook geen verbale sterke mannen. Net als de Boer overigens. Het gaat mij erom dat je probeert de anderen (de meerderheid in de vergadering) te overtuigen, mee te krijgen i.p.v. laf weg te blijven. Daarvoor het je goede communicatieve vaardigheden nodig, moet je overtuigende zijn, een peoples manager mogelijk ook. Dat alles ontbeert Jonk.
0 0
Ajax114
Jonk als eerste terughalen. Daarna Van Kinsbergen weghalen bij AZ, Ling als vervanger van Overmars en dan over 1,5 jaar Bpsz terughalen. Plaatje compleet.
3 -6
MosesD
Ling?
0 0
Schwalbino
Wat is de visie dan?
1 0
afcasven1995
Jonk als trainer van Jong Ajax en helpende hand voor spelers die de overstap maken van de jeugd naar het eerste, zou ideaal zijn.
5 -1
Rood Gevaar
precies dit
1 0
Mokum_32
ik denk dat beide partijen gewoon een keer samen moeten gaan zitten om het eens goed uit te praten en te evalueren of er wellicht in de toekomst een mogelijke samenwerking in het verschiet ligt. Beide partijen zullen fouten hebben gemaakt dan moeten ze ook mans genoeg zijn om deze bloot te geven. Voor Ajax zou het natuurlijk geweldig zijn als iemand als jonk weer terugkomt.

Op dit moment zie ik erg slechte lichtingen wat betreft de jeugd op eentje na dan.. Dat begint al bij de scouting, iemand als jonk is de ideale kandidaat om de Ajax filosofie te perfectioneren en te bewaken. Ik had het wel geweten als Ajax zijnde.
4 -1
Dexy
Als Overmars en Van der Sar het vermogen hebben om oud zeer uit het verleden opzij te kunnen zetten, zou ik meteen zeggen: doen. Maar dan wel op voorwaarde dat er vanaf dan eindelijk eens de helder omschreven taken en verantwoordelijkheden uit het Plan Cruijff precies worden overgenomen en waarbij iedereen (en daarmee bedoel ik vooral Overmars) er zich ook daadwerkelijk aan houdt. Dit was namelijk precies het punt waarop Jonk zijn conclusies trok in 2015.

Als dat niet gebeurt en men gewoon verder doorgaat met de huidige rommelige koers, dan heeft het geen enkele zin om Jonk terug te halen. Want dan krijg je naar verloop exact hetzelfde probleem, namelijk dat één iemand uit de directie zich niet gehoord voelt en zijn conclusies trekt.
3 -1
makaveli
huidige rommelige koers? het eerste elftal is eindelijk voorzien van goede spelers. welke jeugdspeler had het beter gedaan als tadic nerds of ziyech op dit moment? en zelfs frenkie is gehaald door overmars. de jeugd moet idd volgens een bepaald plan geregeld zijn maar echt talent stroomt altijd door. als iemand echt goed is zal daar echt geen speler voor aangetrokken worden.
0 0
JSF
Terughalen deze super Ajacied!
0 -2
Nicknaam
Als je wedstrijdjes afstruint op de Toekomst zie je wel dat zijn terugkeer hard nodig zou zijn.
Maar het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat Van der Sar en Overmars op hem zitten te wachten.
5 0
ajax4lifebaby
Haal hem terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9 -1
Ajax114
vandaag nog graag. Ik haal hem wel op en breng hem naar de toekomst.
2 -1
MPAjax
wanneer kan hij beginnen?
2 -1
MSwertz92
Peter Bosz, Henrie Kruzen & Wim Jonk. Was het ideale geweest begin vorig seizoen denk ik.
6 -1
Toekomst1900
Liep vooral tussen Jonk en Bergkamp slecht toch? Jonk vandaag nog aanstellen!
9 -2
Schip
Waarom weet niemand dit. Overmars was degene die het budget weigerde op te hogen en Jonk geen afbakening van zijn taken gaf. Overmars zat in de directie, niet Bergkamp.

Piet Keizer gaf Jonk daarin gelijk. Zijn zat items op AS waarin dat klip en klaar uit blijkt.
0 -1
Benleiden
Overmars was het niet die weigerde, maar de RvC. Overmars was slechts boodschapper in die tijd, vandaar ook dat hij vorig jaar met zijn vuist op tafel heeft geslagen. Zijn eis was dat hij het volledige technisch beleid mocht doen zonder bemoeienis van de RvC tot een bepaalde hoogte.

Overigens gaf de RvC fiat voor de helft van het door Jonk gevraagde budget en wilde dat elk jaar beetje bij beetje verhogen. Dit is ook wel normaal eigenlijk in het bedrijfsleven. Je kan niet aan elke werknemer gaan storen, want dan ben je zo failliet. Blijkbaar was er wel vertrouwen in Jonk, want anders geef je geen gehoor aan verhoging, zij het voor de helft, van het budget.

Ik denk dat Overmars en Jonk een heel goed duo kan zijn. Echt een ying-yang, oftewel balans tussen jeugd en aankopen. Maar laat Overmars dat nu maar beslissen. We zijn nu een weg ingeslagen die zijn vruchten afwerpt en hij is nog maar net als eindverantwoordelijke onderweg. We moeten Overmars het volle vertrouwen geven om zijn missie af te mogen maken.
3 0
makaveli
bergkamp had wel degelijk een vinger in de pap. een linkmichel die heel de boel naar de kloten geholpen heeft. maar goed das mijn mening. als er trammelant was zat Bergkamp erbij en maar de onschuld spelen.
0 0
Bocarra
Gaat niet gebeuren. Ajax moet vooruit. Niet terug in de tijd.
1 -15
geDaante
Haha, Ajax gaat nu juiste terug in de tijd. De organisatiestructuur is alweer net als pre-revolutie, het beleid is alweer meer zoals pre-revolutie, en ook de opleiding is weer deels terug bij af.
0 0
HZMKK
De opleiding is alleen maar achteruit gegaan sinds jonk weg is......
Loze kreten dus wat je nu aan probeert te halen
2 -1
Ajax114
Ja, Ajax gaat echt vooruit met de jeugdopleiding. Geen enkele visie meer.
3 -2
Toon meer reacties