Tadic ziet Tadic-variant ook werken in Eredivisie

SJvanveen, 14-02-2019 om 00:03, 6964 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Dusan Tadic begrijpt werkelijk waar niets van de afgekeurde Ajax-goal in de eerste helft van Ajax - Real Madrid. De Serviër stond volgens de videoscheidsrechter hinderlijk buitenspel bij een kopbal van Nicolas Tagliafico, maar na afloop kon de valse spits er nog steeds met zijn hoofd niet bij. 

'Ik zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan en doelman Thibaut Courtois hebben gehinderd, maar ik kan mijzelf toch niet van het veld toveren?', vroeg Tadic zich af in gesprek met De Telegraaf. 'Volgens mij is het gewoon een doelpunt', vervolgde de aanvaller, die tegen Real Madrid als valse spits speelde en zag dat Real Madrid effectiever was dan Ajax. 

'Zij krijgen maar twee goede mogelijkheden, maar scoren tweemaal. Ik snap dat mensen niet begrijpen dat we tegen Real Madrid zo goed spelen en het tegen Feyenoord en Heracles Almelo hebben laten liggen. Het mag ook niet, al is voetballen in deze ambiance heerlijk.' Of Ajax in de Eredivisie ook met Tadic als valse spits kan spelen? 'We zouden zo ook vaker in de competitie kunnen spelen.' 

De UEFA heeft inmiddels gereageerd op de afgekeurde goal van Ajax. 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Waar komt opeens al die bewondering voor Dolberg vandaan?
2 0
ETM
Dat is niet opeens. Die bewondering is ontstaan in 16/17. Door momenten van wereldklasse.
Vervolgens is Dolberg in een neerwaardse spiraal terecht gekomen, versterkt door veel blessureleed.
Nu hebben we een trainer die hem met een hele lange adem de kans geeft om zich te bewijzen. Zo lang, dat ik zelf het al de hoogste tijd voor Huntelaar vond.
Maar deze Dolberg is als je goed kijkt de laatste paar wedstrijden (dus idd tijdens de crisis) aan het opkrabbelen. Om hem er DAN alsnog af te halen is niet logisch. Maar strict genomen is de 'voorliefde' voor Dolberg nog altijd vooral op 'hoop' gebasseerd.
Dolberg viel gisteren in en in een kort tijdsbestek was kwam hij 2 maal in kansrijke positie. Uiteraard moest hij er minimaal 1 daarvan maken. Wordt vervolgd :)
0 0
Joop50
heel simpel. donny voor lasse en dolberg in de punt. tadic op 10. dit is je sterkste team
0 -2
TheTruth
Geen Dolberg.
0 0
Joop50
kan ook... laat je lasse staan. beide varianten zijn mogelijk
0 0
Stamhoofd
Precies! Neres moet altijd spelen, Tadic is niet op z’n best als buitenspeler.
0 0
ChelseaMan
Niet zo moelijk idd...
0 0
PeterVKV
Dolberg kan natuurlijk ook aan de buitenkant spelen. Zo is hij opgeleid in Denemarken en zo speelde hij ook vaak in de onder-19. Hij krijgt dan meer ruimte dan met 2 CV's in zijn nek en kan meer van zijn snelheid profiteren. Dus Tadic als hangende spits met Dolberg als diepe rechtsbuiten en Neres als diepe linksbuiten. Of andersom. Het geeft Ajax meer diepgang. Ziyech kan dan naar het middenveld met Donny en Frenkie.
1 -2
AjaxCitizen
Kom op hoor. Dolberg aan de buitenkant. Welke kwaliteiten bezit hij om daar te spelen? Is totaal niet het type speler die aan de bal een man voorbij komt, diep moet worden gestuurd en een voorzet kan afleveren, een buitenspeler a la Ziyech die naar binnen trekt en het spel kan verdelen etc.
1 0
EKS
Hoe lang moet je nog doorgaan met iets te verzinnen voor Dolberg.
Het lukt hem gewoon niet om het niveau aan te tikken of te scoren. Niet consistent in elk geval.
Als je zo gaat positioneren zou ik net zo lief eens met Nunnely aan de slag gaan. Of verder met Cerny.
2 0
de-Ajacied
Tadic komt in de as inderdaad nóg beter tot zijn recht. Maar nog belangrijker is dat Neres in een rol als hangende linksbuiten het verschil maakt en de gevaarlijkste speler van Ajax is. Die zou daar altijd moeten spelen
3 0
AjaxCitizen
Neres speelde tot aan Bayern uit vaak genoeg als linksbuiten. En hij was in die wedstrijd ook al sterk op dreef. En plots zat hij op de bank zonder enige reden.

Vraag me af hoe ver die jongen nu was geweest als ETH hem na Bayern uit gewoon op linksbuiten had laten staan.
1 0
ETM
Zo jammer dat hij de bal toen niet zuiver kaatste in de eerst helft toen Neres erover heen kon. Dat was de griffel geweest op zn optreden. Maar wat was hij bere sterk!. Zn poging op de paal nam hij ook nog uit balans gebracht.
Het is niet zn natuurlijke positie maar hij vult m eigenlijk steeds heel sterk in. Tadic op links heeft een tijd uitstekend gewerkt, de samenwerking met Taglia en hij had natuurlijk een wervelend rendement, maar volgens mij is het al enige tijd zaak om Tadic meer naar de as te halen. Al enige tijd zit hij imo wat verstopt in de hoek. Dolberg nu niet gebruiken vind ik zonde en dus Tadic graag op 10.
Dolberg had moeten scoren, tenminste 1 van de 2 kansen, maar toch vond ik hem goed in vallen. Zn voorbewegingen bij de kansen waren perfect. En de afgelopen wedstrijden zie je echt dat hij eraan komt. Ik heb sinds heel kort toch een goed gevoel bij Dolberg.
Neres laat weer zien dat hij gewoon overal voorin uit de voeten kan. Dus als je Ziyech op rb niet wil opofferen dan hoeft dat ook niet.
Vd Beek moet t denk ik uitzoeken met Schone. Gisteren een klassiek geval van een pot waarin je Schone's meerwaarde wel goed ziet. Dit is als Ajax veel al de dienst uit maakt. Als Ajax met veel druk op de bal speelt. Dan speelt Schone heel slim achter het geweld. Sober, intelligent, en hij leest waar de tegenstander te kunnen frustreren. Tel daarbij op dat hij natuurlijk ook spelmakende eigenschappen herbergt plus die vrijetrap en je krijgt waarom trainers ook hem niet zomaar passeren. Krijg je echter een spelbeeld waarin het vooral omschakelvoetbal wordt dan verzuipt Schone regelmatig. Dan is Vd Beek zeker een optie. Vd Beek is wat meer een combinatie voetballer, getruukt en van het doorbewegen, en heeft veel meer loopvermogen. Maar hij verving Schone in 16/17 steeds errug overtuigend.
Ik ben nu heel benieuwd wat TH gaat doen. Hij kan toch gewoon niet om Neres heen? Kon hij al niet, maar nu kookt het water toch gewoon helemaal over?
4 -1
afcas
ik denk dat van de beek ook in de eredivisie waar je domineert waardevol kan zijn. ik denk juist dat de jong dan meer kan excellereren omdat hij veelal passt en doorbeweegt en vd beek is naar mijn mening beter in de kaats waar schone vaak wat langer wacht met doorspelen. zeker als je domineert zijn lopende en kaatsende spelers essentieel als je een compacte verdediging wil penetreren. dan kun je schone eventueel in de 2e helft inbrengen als het verzet gebroken is en ze meer ruimte weggeven.
0 0
ETM
Snap je punt maar twijfel eraan. Vergeet niet dat Schone s taak een controlerende is en Ajax heel aanvallend speelt met vooral op rechts veel individualistisch spel. Maar van mij mag Vd Beek de kans krijgen. Kan hij het laten zien :)
0 0
Litmanen85
valentijn driessen ga gvd eens fietsen man.. met je riedeltje alsof real het allemaal maar voor de lol deed en dat Ajax erin getrapt is. Het had zomaar 3-1 kunnen zijn mongool. idioot
1 -1
Joseph
Ik denk dat als je gaat werken aan die variant met Dolberg in de spits, dat je elke eredivisie club helemaal gek speelt. Zoveel aanvallende kwaliteit is simpelweg niet te stoppen.

Tegen Real moet je ook zo beginnen, om door te gaan moet je winnen en minimaal 2x scoren. Ramos is een groot gemis, wat mij betreft was hij de beste op het veld, ongelofelijk hoeveel hij er uit haalt.
1 -1
Koningtoto
Het ligt dus een beetje aan de ambiance. Oke, dan gaan we zondag om kwart over 12 helemaal los en eis ik een 10-0 minimaal. :x

Ik presteer ook beter op mn werk als er volle druk op staat, maar ik verdien geen miljoen of meer per jaar. Dit soort dingen moet je eigenlijk niet zeggen Dusan. Maar ik ben wel 1 van je grootste fans.
1 0
Mocrodammerr
als Neres tegen nac moet banken, kan TH beter politie bescherming aanvrage.
3 -3
Murtagh
Ik zie hem liever op 10 en donny naast frenkie schone eruit hoewel ik schone echt goed vond spelen vandaag onverwacht
1 -1
ETM
Nu ja ik had totaal niet verwacht dat Ajax zo zou domineren. Als Ajax het spel dicteert is Schone bijna altijd gewoon goed, tegen Bayern was hij dat bijv ook. Hij stond buiten mijn basis omdat ik dit spelbeeld totaal niet verwacht had.
Over Schone en een aantal posities valt te discussieren. Over Neres op de bank niet.
1 0
MPAjax
een 10 in de spits die naar de flanken trekt maarja dan zie je dat je toch soms wat mist

de kans die dolberg verspeelde door het gladde veld of spanning geeft aan dat met hem in de spits wel meer diepgang kwam alleen heb je in de omschakeling minder en dan was tadic in de spits in het begin wel een slimme zet ja

ziyech was weer aan het stuntelen met afstandsschoten terwijl hij beter is als ondersteunende speler ballen panklaar leggen om erin te schieten, snap niet dat hij zelf niet inziet dat dit zijn specialiteit is, wat mij betreft is dat het
2 0
Barric
De spijker op zijn kop. Heb ook nooit begrepen dat Ziyech definitief naar rechtsbuiten is verhuisd en Neres op de bank. Ziyech blijft mijn inziens op z'n best als ie een dienende rol heeft en kan sleuren zoals in de voorrondes CL en bij aanvang van de competitie. Dus Ziyech weer op het middenveld en Neres, Dolberg (Huntelaar) en Tadic roulerend in de voorhoede!!
0 0
Barra
Ziyech heeft veel te veel balverlies voor een middenvelder, helemaal in de CL kan dat je nekken. Als hangende rb kan het prima, alleen gisteren was niet zijn sterkste optreden
0 0
3*stars*3
Hij liet het in de CL duels al zien en dacht eigenlijk dat hij vaste spits zou worden maar hij heeft bijna alles wat een Ajax spits nodig heeft.
Vooral indrukwekkend hoe hij fysiek constant overeind blijft.
Sinds zijn komst heb ik hem zelden een duel op kracht zien verliezen.
3 0
sjaakahz94
Is ook ijzersterk. Zijn bovenlichaam en benen zijn niet normaal afgetraind. Deze man moet gewoon op 10 met voor hem neres dolberg en ziyech. Daarachter donny in de box to box rol met naast hem Blind. Nieuwe CV halen. Frenkie ervanuit gaande dat hij volg seizoen weg is.
3 0
3*stars*3
Als spits of als 10 ja.
Ik vond Donny ook weer goed spelen.
Maar met Tadic als spits heb je ook een goede aanspeelpunt en komt er eindelijk ook weer een plek vrij voor Neres.
2 0
Labrador
En anders de variant met Tadic op 10 en dan afwisselen met ziyech en Neres ( die dan linksbuiten speelt ).
4 0
AFCA-B93
Ik denk dat een Tadic op 10 en Dolberg in de spits wel kan werken. Zoals Tadic vandaag al die ballen opving, wat is die man sterk. Denk dat als je Dolberg de afvallende bal kan geven dat er in de laatste fase meer mogelijk is dan vandaag. Naast Ziyech is er namelijk niemand die durft uit te halen indien mogelijk en je miste duidelijk een spits in de laatste fase
4 -1
AjaxCitizen
Laat Dolberg gewoon in de luwte aan zijn zelfvertrouwen werken. Vandaag was gewoon een bewijs dat je Neres in de basis moet houden. Is te belangrijk met zijn kwaliteiten en rendement om op de bank te houden. Dan moet je iemand opofferen. Degene die daar momenteel het meest voor in aanmerking komt is Dolberg.
2 -1
Jarl1989
Of Donny of schone. Ja iedereen speelde gisteren goed. Maar normaal vind ik hun 2 de mindere en mag 1 er uit.
0 0
AjaxCitizen
Normaal behoort Dolberg ook gewoon tot de mindere. Glijdt gewoon te vaak uit, mag af en toe wat meer werk verzetten en laat zich zo nu en dan te makkelijk af troeven. Qua afronding heeft hij het ook al een tijdje niet.
0 0
Joseph
De keus is eigen de wissel die werd toegepast: Schone of Dolberg.

Donny vulde het prima in voor Schone en Dolberg was toch een aantal keer zeer gevaarlijk.

Dolberg en Tadic zijn beide erg sterk, zonder Ramos wordt het echt moeilijk om zr af te stoppen. Die Nacho gaat het niet doen.
1 0
AjaxCitizen
Leuk dat hij een aantal keer gevaarlijk was, maar daar hebben we niks aan als hij niet scoort. Hij mist gewoon twee uiterst goede mogelijkheden. Die eerste direct nadat hij erin kwam had hij mijn inziens gewoon tussen de palen kunnen schieten. Schiet hem huizenhoog over. Die tweede doet hij bijna alles goed, maar glijdt dan zoals bijna gewoonlijk is geworden weer uit en komt dan met een slap schot.

Ik zie in ieder geval geen reden om hem momenteel een basisplaats te geven.
0 0
AFCA-B93
Ik zie liever Donny banken en Tadic dan op 10 met Dolberg in de spits in dat geval.
0 -2
DanverAFCA
die Dolberg moet je er lekker uitlaten joh, is al lang niet meer wat die had kunnen zijn.
1 -1
Joseph
Hij heeft pech in de afronding, maar hij staat er wel. Ik zou even oefenen met deze variant, ik denk dat Dolberg veel profijt kan hebben van Tadic op 10.
0 -1
zivkabrimovic
Wat makkelijk, heb je z’n stats van dit seizoen gezien? Terwijl hij nog niet eens op volle 100% is?
0 0
ildottore
Tadic, wat een speler zeg! Zo ongelofelijk sterk en balvast en daarbij ook nog eens een geweldige techniek met af en toe een schaar/actie. Alleen maar genoten van deze man, en ook van de rest van Ajax, prachtige avond behalve t resultaat..
4 0
Ajax#1900
En dan te bedenken dat hij er volgend seizoen gewoon weer bij is. En het seizoen daarop waarschijnlijk ook.
0 0
Ajax#1900
En dan te bedenken dat hij er volgend seizoen gewoon weer bij is. En het seizoen daarop waarschijnlijk ook.
0 0
NouriVandeBeek
Zeker tegen PSV en Feyenoord moet je deze opstelling hanteren. Diepte van Neres heb je ook nodig.
4 0
Ajaxbrl
Dus dat!
0 0
AFCA-B93
Vind dat er vooral in de 1e helft een gebrek aan spits zichtbaar was. Vaak had Tadic of een ander de bal aan de zijkant, maar een voorzet had geen zin aangezien er niemand is die dan kopsterk is. Sta je leuk in die hoek maar dan wordt er helaas wel weinig mee gedaan
0 0
ETM
Klopt wel, maar vergeet niet dat er ook een reden is dat Ajax het middenveld die eerste wedtrijd in handen heeft.
Ik pleitte vooraf ook voor Tadic op 10 en Dolberg in punt. De Schone/Dolberg wissel vond ik dan ook prima.
0 0
AFCA-B93
Ja je speelt letterlijk gewoon met een middenvelder extra idd waardoor er overwicht is. Makkelijker de vrije man vinden maar dan mis je toch een target man in de laatste fase
0 0
Ajaxvooraltijd
Huntelaar had daar iet misstaan.
0 0
lm
Helemaal mee eens maar dar is al jaren zichtbaar met al die kansen die gemist worden alleen bij overmars niet
0 0
lm
Schone speelde goed vanaaf
3 0
Dexy
Mee eens, zeker tegen de topploegen in de Eredivisie is de variant met Tadic in de spits veruit de beste optie.

Snap ook niet waarom Ten Hag dit nog geen enkele keer tegen PSV of Feyenoord heeft geprobeerd.
2 0
1738
moeten ze zeker doen. misschien schone op de bank en dan donny op zn plek zetten neres achter tadic
1 0
didierajax020
Als Schöne in ieder geval dit seizoen zo blijft spelen als vanavond zie ik hem graag in de basis.
2 0