Cruijff: 'De link met Ajax is niet zo sterk'

JesseTH, 12-02-2019 om 17:20, 12147 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff voelt persoonlijk niet zo'n sterke link met Ajax als met FC Barcelona en ziet zich dan ook niet snel werkzaam bij de club. De zoon van Johan Cruijff erkent echter wel de band tussen de Amsterdamse club en de naam Cruijff en het uitsluiten van clubs doet hij dan ook niet.

'De link met Ajax is niet zo sterk, ook al is die er wel door mijn vader', vertelt Cruijff tegenover Goal. 'Toen mijn opa op jonge leeftijd overleed, kon mijn oma haar groentewinkel niet langer handhaven. Ze moest gaan schoonmaken bij Ajax. De club was mijn vaders tweede thuis nadat hij zijn vader verloor, dat mag niet vergeten worden.'

Cruijff bespreekt ook Ajax' aanstaande Champions League-ontmoeting met Real Madrid, een pittige opgave voor de Amsterdammers. 'Twee maanden geleden waren de situaties van beide teams tegenovergesteld. Real Madrid is de favoriet omdat ze nu in een betere positie zijn. Een sterk team vergaat nooit. Het is logisch dat Real in februari weer in vorm komt, wanneer de prijzen verdeeld worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jake099
Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het magische spell-caster voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin. Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft mijn leven echt slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was verbrijzeld en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om haar om vergeving te vragen maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar, maar ze draaide ze Ik kwam later in contact met een vriend die me introduceerde bij heer Bubuza, de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake in de komende 12 tot 16 uur bij mij terugkomt, alleen als ik me strikt aan zijn instructies houd, wat ik deed en het was niet tot 16 uur dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, ik was stomverbaasd en wist niet wat ik moest zeggen, maar alle eer aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Heb je gevallen slechter dan de mijne? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396
0 0
PDF
Zijn vader was de allergrootste voetballer die Ajax gekend heeft, maar hij heeft ook meegemaakt dat zijn vader eigenlijk Ajax alleen vanaf die berg wilde aansturen en niet van plan was om zelf naar Amsterdam te komen. Misschien dat daarom zijn klik met Ajax veel minder is omdat hij zag.
1 0
MichelAngelo66
Hij is gewoon eerlijk. Zegt hoe het voelt. Ging ls jochie weg naar Barcelona toen z'n vader ontslagen werd als trainer. Daar verder een grote jongen geworden en in het eerste gekomen. Niet zo gek dat ie meer heeft met Barcelona. En het is niet alsof Cruijff daarna door de plucheplakkers binnen onze club zo geweldig is ontvangen en behandeld, terwijl zijn enige intentie was de club, zijn familie, weer in het zadel te krijgen. Ik vind eerlijk gezegd nog dat ie mild is.
4 0
Ajax4xbestevaneuropa
Eind 2015 riep Johan op om hem te steunen, tijdens een stemming in dec 2015 stond niemand achter hem. Wat mensen van de toekomst die A4'tjes uitdeelde bij de Arena. Cruijff wilde 1 ding, Jonk terug. Dit wilde Ajax hoe dan ook niet en was onmogelijk. Cruijff was toen al doodziek en zei : Ik trek mijn handen er van af. Terwijl Ajax hierna zei : we gaan door met plan cruijff. Terwijl johan zelf zijn handen eraf trok.
Dus Johan trok zijn handen er van af en een paar maanden later was hij overleden...
Ze konden niet alles op alles zetten om Jonk terug te nemen, resultaat was een doodzieke cruijff die nog net niet bi het grof vuil werd gezet.
Nog 1 ding, 2009 diepe schuld, nog geen 10 jaar later meer poen dan ooit.Hij wilde ajax weer groot maken in europa.EL finale, nu overwinteren. Jaren geen prijs, ok. Maar op die transfer van de jong zou cruijff ook heel trots zijn.
En jordi houdt zich inderdaad nog in. Vergeet niet dat er bij ajax al 50 jaar nare mensen rondlopen. Jaren 70 cruijff naar barca, was ajax boos om dat hij in een dictatuur wilde spelen (record bedrag ontvangen..) Cruijff's moeder ging naar de meer en wilde blijven komen ook nadat johan weg was. Had ajax haar een andere seizoenskaart gegeven en zat te opeens recht achter een paal. Dat zijn geen geintjes als je net 3x de beste van europa bent geweest met je club. En dan zijn moeder zo in haar bek poepen,..
1 0
ajaxrulesz
Geen probeem toch.
0 0
Mocrodammerr
Jordi zoekt wel vaak publiciteit over Ajax als Ajax een grote pot speelt. Hij stelt niet zoveel voor in de voetballerij hoor.. teert een beetje op de naam van zijn vader.
2 -3
Mikenick
Wat een afgunst zeg.

Hij zoekt de publiciteit niet op, hij krijgt vragen van een journalist.
2 0
Maus1978
Toch wel opmerkelijk ... onbegrijpelijk eigenlijk.. als je vader de grootste Ajacied allertijden is.. maarja, zal wel aan mij liggen
0 0
ajaxrulesz
VBader is niet altijd zoals zoon he. Een zoon hoeft niet altijd automatisch het karakter/gedachtegang van de vader overte nemen. Al moet ik zeggen dat dit robot principe maar al te vaak het geval is in nl en de rest van de wereld.
0 0
geDaante
Niet als diezelfde grootste Ajacied door werkelijk bijna iedere andere Ajacied is laten vallen of een mes in de rug gestoken is.

Leden die unaniem (dus allemaal) voor Henrichs en andere gluiperds die niks met voetbal hebben kozen in plaats van Cruijff. Directie en oud-voetballers die maling aan zijn plan en de afspraken hadden, en Cruijff en Jonk wegwerkten, en er niks aan deden hem te behouden. Supporters die het massaal lieten gebeuren.

Cruijff die belangeloos en uit liefde voor Ajax zo zijn nek uitsteekt, in dat proces is zwartgemaakt en neergezet als racist onder meer door Davids en co. die dat samen hadden uitgedacht, en dan zó genaaid wordt door alles en iedereen binnen de club behalve Jonk en wat jeugdtrainers. Dat heeft Jordi ook allemaal meegekregen. Geen enkele steunbetuigingen en aandacht voor Cruijff wanneer hij doodziek is en op zijn sterfbed ligt. Een grapjas die tijdens zijn sterfbed doodleuk grappen loopt te maken op een ledenvergadering bij Ajax, met al die engnekken bij elkaar.

En nu standbeelden neerzetten en alles omdopen in Johan Cruijff Arena, puur vanwege commercie en marketing en interessant doen. Had hem geëerd door hem als vriend en inspirator van de club te zien, hem met open armen altijd te ontvangen en zijn inspraak te hebben, en altijd verbonden te blijven, en zijn visie te blijven volgen. Daar is nooit sprake van geweest. Het was iemand die geweerd moest worden, want men wist het wel beter, of was bang voor hun posities.
6 0
AgeM
Gedaante , ik ben het niet altijd met u eens over F de Jong in het bijzonder , maar ik begrijp uw liefde voor voetbal en voor Johan, die zich met ziel en zaligheid voor Ajax heeft ingezet.
Ik ben het in deze volledig met u eens. U benoemt terecht alle zaken die zich hebben afgespeeld en die zijn onvergefelijk !!
Helaas zie ik de Jong als een exponent van de nieuw( in mijn ogen verkeerde ) ingeslagen weg .
1 0
Web
bijna Iedere andere Ajacied
Wat doe je er dan nog?
1 -4
AgeM
U kunt zich beter afvragen wat U hier te zoeken heeft Web , Ik heb u in al uw commentaren nog niet 1 keer op een waarheid of visie kunnen betrappen .
Wel kraaide en waaide u met alle (financiele) winden mee.
Ajaxsupporter ben je (helaas) voor het leven , zeker als je Johan als fenomeen hebt meegemaakt . Hij heeft de naam Ajax gemaakt en veel verkeerde mensen plukken daar nu de vruchten van .
Dat voelt als onrecht , en daar meen je dan iedere keer op te moeten reageren ., alleen al voor Johan .
0 -2
geDaante
Omdat Ajax groter is dan een paar poppetjes.
4 0
AgeM
Zo is het !
Die glans , dat sprankelende intens creatieve , wat je af en toe ziet , maakt je tot supporter voor het leven .Dat hing om Johan heen . Van Hanegem moest zelfs huilen toen hij hoorde dat hij overleden was . Die wist ook , dat komt nooit weer .
Laten we hopen dat van Gaal buiten de deur gehouden wordt, want dan krijgen we weer de dood in de pot en egotripperij met het gedrag van een psychopaat.
1 -1
Bocarra
Andersom is het precies zo. Ajax heeft niets met Cruijff jr.
1 -6
Schip
Kinderachtige reactie zeg, mijn god.
1 0
Joseph
Lijkt mij niet heel vreemd, maar met zijn achtergrond en zijn visie op voetbal, mag hij hier zo aan de slag wat mij betreft. Zou mooi zijn als Jonk en Bosz dan ook terug komen. Mooie driehoek..
5 -3
Hagmag
Opgegroeid in Barcelona met verhalen over Amsterdam en het GROTE Ajax, met zijn vader in de hoofdrol, moet toch wel iets meer gevoel kunnen geven.
8 0
Schip
Nope, hij is gewoon eerlijk.

Je moet hem ook niet willen omdat zijn pa hier groot was en is, of omdat hij Ajax helemaal toppiejoppie vindt. Je moet hem willen omdat hij een goede visie heeft die past bij Ajax en die ook effectief kan toepassen.

Slijmballen genoeg, Jordi spreekt meestal vanuit zijn hart.
1 0
Schwalbino
Je moet maar zo denken: als jij in zijn schoenen had gestaan dan had je dat grote gevoel voor Ajax wel gehad.
0 0
Deepblue
De link is inderdaad niet zo sterk. Zijn mening over Ajax heeft me dan ook nooit echt kunnen boeien.
1 -6
mallerd
Zo'n grote club als Ajax moet ook niet iemand willen aanstellen op basis van een achternaam.
11 0
afcas
waarom doen we dat wel met onze algemeen directeur en veel jeugdtrainers? die beoordelen we ook niet op basis van prestaties als trainers of algemeen directeur...
1 -2
Leviathan
Dat was het plan van notabene Cruijf. Mensen met verstand van voetbal en geen kantoorpikkies die niets om voetbal geven
4 0
Minsc
Was dat een andere Jordi Cruijff die in de jeugd bij Ajax speelde?
0 0
dianaajax
hoe het bestuur met johan is opmgegaan dan heb je ook niet zo[n band meer natuurlijk
5 -2