'Ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax'

BartVeenstra, 07-02-2019 om 08:45, 11409 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Siem de Jong heeft nog altijd 'de ambitie om basisspeler' te zijn bij Ajax. Tegelijkertijd is de aanvallend ingestelde middenvelder, die dit seizoen op huurbasis bij Sydney FC speelt, realistisch. 'Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax', zegt hij in een interview met ELF Voetbal.

De Jong vertrok in augustus naar Sydney toen bleek dat hij bij Ajax weinig perspectief had op speeltijd. 'Dat vertelde trainer Erik ten Hag. Hij vond dat ik fitter moest worden om in aanmerking te komen voor speeltijd', aldus De Jong, die vanwege zijn leeftijd niet meer mag spelen bij Jong Ajax (alleen spelers tot 24 jaar). 'Er kwam nog een aanbieding uit het Midden-Oosten, maar daarin had ik geen trek. Toen Han Berger (bestuurslid bij Sydney FC, red.) informeerde of ik interesse had om naar Sydney te komen was ik gelijk enthousiast.'

Met het oog op volgend seizoen weet De Jong dat het moeilijk wordt om een basisplaats te veroveren bij Ajax. 'Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel. Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax en het is niet voor niets dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat en dat veel Europese topclubs worden genoemd bij spelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren. Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers.'

De Jong gaat in de zomer met Ajax bespreken wat zijn rol bij Ajax kan zijn. Opgeven doet hij niet snel, zo vertelt hij. 'Ook omdat Ajax mijn club is en blijft', aldus de ervaren middenvelder, die met enkele Ajacieden nog steeds contact heeft. 'Daley Blind is een goede vriend geworden, net als Jan Vertonghen. Ik spreek hem nu alleen iets minder vaak. Ook door het tijdsverschil. Misschien keert Jan ooit terug naar Amsterdam en spreken we elkaar weer vaker. Iedereen zit toch in zijn eigen flow in de voetbalwereld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjaxMidNineties
Totaal afgedankt nu net als die Clasie van Feyenoord. Dat is nog leuk voor PEC Zwolle, Heerenveen, Willem II. Dat soort clubs. Daar kan hij nog zonder af te gaan een jaartje of 2/3 goed meevoetballen.
1 0
Mario65
Siem is een echte Ajacied en zijn bedoelingen zijn top..
Maar of hij het huidig gewenste niveau aankan is wel een hamvraag.
Ik gun het hem wel en zijn ervaring komt altijd van pas
1 -1
geDaante
Hij kon het niveau onder De Boer op het middenveld al niet aan, nadat Eriksen vertrok, en hij niet meer als loper/schaduwspits op balletjes van Eriksen kon lopen, en er voetballend meer van hem werd gevraagd. De Boer zette hem dan ook als snel in als spits. Daarop moet je hem dan denk ik ook gaan beoordelen, maar daar zijn betere opties voor.
2 0
Ajax27
Helemaal gelijk in. Er werd voorheen veel voor hem opgelost waardoor hij kon uitblinken. Het niveau is ook heel snel erg omhoog gegaan. De kwaliteit die Ajax de afgelopen 2-3 jaar vraagt, kan betalen en hopelijk de komende 10 jaar ook nog kan nastreven, daar past hij niet binnen. Ik vind iemand als Labyad al een slag beter en zelfs die komt in de huidige basiself te kort. Schone kan nog amper aanhaken... we zijn gewoon een nieuwe tijd ingeslagen. En gelukkig maar.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
De jong loopt altijd in hetzelfde tempo, kan niet versnellen, heeft geen wereldpass, en ook geen actie. Zijn techniek en inzicht is degelijk. Dit bij elkaar is blijkbaar genoeg om jaren nr 10 bij AJax te mogen dragen + de aanvoerdersband... Maar een gem. nr 10 +aanvoerder bij Ijsselmeervogels 3 ofzo die heeft nog meer vernuft dan De jong. Hij kan scoren, maar als je vraag of hij echt iets speciaals kan zoals een fine trap of wat dan ook, nee. Zijn fans zullen roepen Ja maar hij heeft een goede trap en schiet vrije trappen er weleens in. Maar als je alleen nog naar australie kan, nog lager aangeschreven dan de 2e bundesliga, dan geloof je nog in sprookjes als je denkt ooit nog een basis plek bij AJax 1 te krijgen.
En mensen die toch een beetje bang voor madrid zijn geworden, tegen ajax spelen ze weer anders. Speelt toch mee dat ze de boel gaan onderschatten tegen ons. Rustig aan doen de 1e weds. en de boel thuis beslissen denken ze daar waarschijnlijk.
3 -1
AJAIXIXIXI
Het huidige systeem is er wel een waar siem zijn speelstijl perfect op 10 past. Maar ik betwijfel of hij nog de kwaliteiten daarvoor heeft.
0 -2
AFCAjax
Wist niet eens dat ie nog bij ons onder contract stond.
0 0
Lagasj
Blinde ambitie.
4 0
Joseph
Blijft ontzettend raar dat deze speler terug is gehaald. Als hij zich in de basis kan spelen is dat triest voor het aankoopbeleid en nog triester voor de talenten. Hij kwam bij jong Ajax al amper mee.
2 -3
Web
Denk het niet, Siem zijn beste jaren waren met Eriksen.
Ajax zit niet meer te wachten op Siem, hoe ik het hem ook gun
2 -3
Gonzalez75
Ik wens hem veel succes maar hij heeft heel veel concurrentie op het middenveld en in de voorhoede. De trainersstaf laat iemand en zeker in die leeftijd niet voor niets elders spelen. Er lopen betere spelers op zijn positie rond, das de realiteit. Ik begrijp zijn redenatie ook dat hij deze uitspraak doet. Nogmaals succes Siem in de toekomst.
2 0
Eendubbelnegenvijf
Ik vind Siem de Jong een sympathieke gozer die een echt Ajaxhart heeft. Aan zijn inzet heeft het nooit gelegen. Toch denk ik niet dat hij ooit weer het niveau gaat halen dat Ajax nastreeft.
3 0
DaNaRWaL
was indertijd idd een goede toevoeging, net als Özbiliz, Fischer, Moisander en noem maar op. Maar deze spelers zouden nu ook nooit meer basis staan.
0 0
EersteAanname
Hahahahaha
1 -2
wladimir
Frenkie de Jong gaat naar Barcelona. Het lijkt me dat er deze zomer wel een aantrekkelijke club komt voor Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar zal wel een punt achter z'n carrière zetten. Wanneer Siem de Jong fit is dan is het een uitstekende speler om erbij te hebben. Kopsterk, kan een doelpunt maken en net als Daley Blind volgens mij 4 titels op rij gepakt.
2 -7
RaynoFischer
Denk dat Huntelaar nog gewoon een jaar erbij plakt hoor ;)

De vraag is wordt hij weer fit?, en dat voor langere termijn
0 0
wladimir
Huntelaar wordt deze zomer 36. Met alle respect voor de carrière van Huntelaar. Het is nooit een heel goede voetballer geweest. Wel een prima afmaker. Misschien nu nog steeds wel. Zijn de ambities van Ajax niet te hoog om een matige 36 jarige voetballer nog een jaar aan te houden?
0 0
S_020
Ik snap niet hoe zichzelf Ajacied noemende pannekoeken zoals hieronder zo respectloos kunnen doen over (voormalige) spelers die, zoals in het geval van Siem, veel voor de club hebben betekend. Hij was onze captain nota bene en droeg bij aan de derde ster. Jongen van de club. Grow up!
6 -3
Ajax-4-ever
Je bent de 2e die reageert en hebt commentaar op de onderstaande reacties? Captain zijn bij Ajax zegt ook niet alles (boilessen). Verder ben ik het absoluut met je eens, Siem verdient credits voor zijn flinke bijdrage aan succes. Ook qua persoon is hij een fantastische gast. Desalniettemin vraag ik mij wel af of zijn terugkomst echt wenselijk is..
0 0
Tinus
Helemaal met je eens. Veel gasten zitten hier echte Ajacieden af te branden ter meerdere glorie van zichzelf. Het is om je kapot te schamen als medesupporter.
Ik vrees voor Siem, maar hoop dat Ajax een niveau te hoog blijft voor hem. Niettemin zal ik hem altijd dankbaar blijven voor de kampioenschappen en de 30e in het bijzonder.
2 -1
1738
amen
0 0
RaynoFischer
Eeuwig dankbaar hoor voor wat hij voor Ajax betekent heeft, maar daarna is het met hem erg achteruit gegaan en is hij constant geblesseerd.
Jammer voor Siem, maar heb je op dit moment gewoon niks aan, tenzij hij ineens wel weer topfit is/blijft en in zijn 2010/2011 vorm komt
2 -1
RaynoFischer
Bij Ajax Cape Town moet het vast lukken Siem ;)
3 -3