'Snap de mensen, pas eerste seizoen op eigen positie'

BVeenstra, 07-02-2019 om 08:20, 3855 views, Het Kontakt | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frenkie de Jong kan goed begrijpen dat mensen het mogelijk te vroeg vinden voor een vertrek bij Ajax en daarmee een overstap naar FC Barcelona. De talentvolle middenvelder heeft nog niet heel lang een basisplaats in Amsterdam en eigenlijk staat hij pas dit seizoen op zijn favoriete positie.

FC Barcelona is voor De Jong altijd een droom geweest en hij denkt er zelfs sneller een basisplaats te veroveren dan hij bij Ajax deed. 'We gaan het allemaal zien. Als ik straks vertrek bij Ajax heb ik 75 wedstrijden in het eerste gespeeld', zegt hij tegenover Het Kontakt, het weekblad van Alblasserwaard. 'Het zijn er inderdaad geen honderd of tweehonderd. Maar de ene speler vertrekt nu eenmaal iets eerder dan de andere. Het is moeilijk te zeggen of de stap te vroeg is. Ik snap de mensen, het is tenslotte pas mijn eerste seizoen op mijn eigen positie. Afgelopen zomer heb ik, in overleg met Ajax, grote clubs afgezegd. Toen was het wel te vroeg in mijn ogen.'

Bij FC Barcelona hoopt De Jong, net als bij Ajax, met rugnummer 21 te gaan spelen. Opvallend genoeg wil kledingsponsor Nike dat De Jong met 'Frenkie' achterop zijn shirt gaat spelen. 'Nike heeft dat vanuit oogpunt van merchandising liever. Ik weet niet zeker of ik dat wil.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Wat heb je te zoeken bij Barcelona als je niet eens in de eredivisie weet op te vallen en aan alle kanten voorbij wordt gelopen op het middenveld? Je hebt nog maar vier maanden een basisplaats bij Ajax, en na je eerste maand in de basis activeer je je management op zoek naar een grotere club. Dat Overmars hier 86 miljoen uithaalt zegt niet dat de jong al klaar is voor Barcelona. Nog niets gepresteerd in de Mickey mouse competitie, waar gaat het over.
0 0
FerdiZ
veruit de beste middenvelder uit de eredivisie..
niet gek dat allen grote clubs zich meteen melden
0 0
AgeM
Frenkie . ik heb een verontrustende mededeling voor jou : Je bent door Barca voor 90 % gekocht om jou uitstraling, naam en multimedia geilheid Dat zal aan alle kanten terugverdiend moeten worden en uitgevent worden , gelukkig voor jou in de laatste plaats om jou voetbalkwaliteiten , want die zijn echt nog onbewezen.
Dus maak je daarover geen zorgen . Heel Spanje zal jouw naam noemen , zelfs de supporters van Real Madrid.
Helaas betekent deze situatie voor jou dat je geen zeggenschap hebt over jou naam , beeld etc.
Je moet het zo zien : Mensen die reclame voor McDonald maken moeten ook dat clownspak aan en mogen dat niet in hun eigen kleren doen !
Dat betaalt in jouw geval verrekte goed !
Op een of andere manier begin ik daarom medelijden met jou te krijgen , want als je dat gaat doen ben je meestal ten einde raad en je bent er eigenlijk nog te jong voor
Dus dat moet je wel willen .
Veel succes daarmee !
3 -6
trainerdv
De transfer is van alle hoeken goed te begrijpen: Verjonging van Barca, geld voor Ajax, een kans die je als speler niet kan laten lopen etc etc. Neemt niet weg dat ik het superjammer vind dat hij vóór zijn piek al het nest verlaat.
2 0
Joseph
Natuurlijk is het te vroeg om te gaan, het is een groot talent, maar als je in de eredivisie nog niet domineert en de ploeg tegen Feyenoord nog niet op sleeptouw kan nemen, is Barcelona te hoog gegrepen.

Hij ziet zichzelf meer als aanvallend ingestelde speler, maar hij speelt niks klaar als hij daadwerkelijk in de aanval gaat rondlopen. Als hij meer dan 2 spelers in een kleine ruimte moet uitspelen, is hij elk overzicht kwijt. Hij leest het spel uitmuntend, maar kan dat nog niet tijdens zijn acties.
2 -2
AjaxBaggio
Ik heb er een dubbel gevoel bij.
Voor mijn gevoel moet je pas vertrekken als je echt heb laten zien de beste te kunnen zijn. Maar anderzijds kun je een bod van 75 mil gewoon niet weigeren.

Voor beide partijen is dit dus (helaas) de beste oplossing.

Ik vind wel dat Frenkie de laatste tijd te zakelijk speelt. Sinds er een prijskaartje aan hangt voetbalt hij niet meer vrijuit. Waar blijven zijn kenmerkende rushes ? Die heb ik al weken niet meer gezien.

Daarom ben ik ook benieuwd hoe hij tegen Real gaat spelen. Mag wel wat meer dreiging in zijn spel. Ik weet dat het deels ook aan het zijn positie ligt. Maar toch. Een speler met zijn potentie moet echt meer kunnen laten zien.
1 0
MSwertz92
Frenkie zijn beste positie is als "8" of "10" (aanvallende middenvelder) en niet als "6"
2 -1
Broekzak
Haha Frenkie achter op je shirt. Dat moet je toch niet willen
0 0
trainerdv
Klopt, ik zou gewoon "I Love Adidas" achjterop laten zetten
0 0