Llansana over verre toekomst: 'Afsluiten bij Ajax'

JesseTH, 05-02-2019 om 19:35, 11087 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Enric Llansana, middenvelder van Ajax Onder 19, ziet zichzelf als een speler die goed de ruimte tussen de verdediging en het middenveld kan bespelen. Uiteraard hoopt Llansana, die op de nodige complimenten kan rekenen van John Heitinga, dat in de toekomst in Ajax 1 te gaan doen, om na een buitenlands avontuur weer terug de keren op het dan oude nest.

'Ik ben een speler die niet altijd opvalt', zijn Llansana zijn eerste woorden bij Ajax TV. 'Ik denk dat ik een belangrijke speler ben, ook tussen de verdediging en aanval in. Ik pak veel ballen af, heb een goede pass, maar heb natuurlijk ook genoeg verbeterpunten. Mijn voorbeelden waren altijd Iniesta en Busquets. Frenkie de Jong vind ik ook erg goed.'

Zoals bekend trekt Frenkie de Jong na het lopende seizoen richting FC Barcelona en dat is een scenario waarvoor ook Llansana tekent. Bij de jongeling echter, heerst al vroeg het gevoel terug te willen keren nadat hij in de toekomst mogelijk vertrekt uit Nederland. 'Met Nederland het WK en EK winnen en vervolgens afsluiten bij Ajax', spreekt hij zijn wensen uit.

Nadat het talent uitgesproken is over zijn voetballende kwaliteiten, komt ook een minder positieve eigenschap naar voren. 'Ik kan wel goed zeuren en sta er niet om bekend dat ik scheidsrechters vaak mag. Volgens mijn visie heb ik nog bijna nooit een goede scheidsrechter meegemaakt. Ik laat het wel merken dat ik het niet altijd met ze eens ben.'

Tot slot heeft John Heitinga lovende woorden over voor zijn 'balansspeler' van Ajax Onder 19. 'Hij staat positioneel altijd goed en is sterk in duels en in de lucht. Hij kan echt zorgen voor balans in de ploeg en dat is, zeker op de zes-positie, essentieel. In het verzorgen van de opbouw van achteruit is hij vaak heel erg vast aan de bal. Daarnaast heeft hij ook nog eens de kracht en discipline én is het een hele intelligente jongen. Hij maakt andere jongens beter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Bla bla, ik snap niet dat er door de media al aandacht wordt geschonken aan dit soort spelers,
Gewoon een jeugd speler verder nog niks bereikt. Geef het aandacht wanneer het daadwerkelijk het 1ste heeft gehaald en 30 wedstrijden fantastisch heeft gespeeld, dat hij in de jeugd van ajax speelt is leuk voor zijn direkte omgeving.Voor de rest totaal niet boeiend.
0 -4
geDaante
Voor jou misschien niet, als je de jeugd niet volgt. Ajax staat voor jeugd, en de opleiding is de levensader en de belangrijkste tak bij Ajax. Nogal logisch dus dat daar aandacht aan wordt geschonken. En die media waar je het over hebt is in deze Ajax TV, ofwel het kanaal van Ajax zelf.
1 0
trodat4030
Ik snap niet dat je het dan toch gaat kijken/lezen. Als je t niks vind, waarom zou je dan? Je hebt toch de vrijheid in het leven te doen wat je leuk vind (tot op zekere hoogte)? Of doe je het puur zodat je er ff lekker over kan zeiken?
2 0
Cisco2
Naja, dat vind jij. Ik vind t altijd wel leuk om jeugdspelers te volgen. Dus dat hij in de jeugd van Ajax speelt vind ik wel boeiend.

Bovendien, "de media" is in dit geval Ajax TV.... Logisch toch dat die er aandacht aan besteden? Het is een prima talent, die zeker in de future cup positief op viel. Wat mij betreft de potentie om het eerste te halen.

Maar ga lekker door met zuur zijn, of neem een kop koffie en sla deze artikelen lekker over als je je er alleen maar aan stoort.
1 0
insectenverdelg
gelukkig legt hij de lat niet zo hoog voor zichzelf. Kan t alleen maar meevallen. :)
7 0
Ajaxxxisdebeste
Nou goed droom groot dan hou je altijd wat in de hand
0 0
insectenverdelg
Niks mis met dromen hoor. Alleen hoop ik niet dat hij zn motivatie verliest als niet geheel uitkomt. een basisplek in Ajax 1 lijkt me eerst is een mooi streven. Dat zal al lastig grnoeg worden.
2 -1
Tijndw
Heb je de aflevering gezien?
1 -1