'De Jong tekende in december al bij Barça'

BartVeenstra, 04-02-2019 om 15:50, 16120 views, Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Mestre, vice-president van FC Barcelona, heeft in een interview met Sport laten weten dat Frenkie de Jong op 27 december van het vorige kalenderjaar al getekend had bij de Catalaanse club. De beleidsbepaler legt uit dat het halen van De Jong een zware opdracht was, waardoor hij blij is dat de missie geslaagd is.

'We wisten dat De Jong een erg gewilde speler is. Er waren heel veel clubs die hem wilden halen', begint Mestre. 'Datzelfde geldt ook voor Todibo, al is daar veel minder over geschreven. Bij FC Barcelona kunnen wij financieel niet tippen aan Paris Saint-Germain of Manchester City. Wij hebben andere argumenten nodig (om spelers te halen, red.).'

Het halen van De Jong was lange tijd topprioriteit voor FC Barcelona. 'Ondanks het feit dat De Jong ons elke keer vertelde bij Barça te willen spelen, is het wel zo dat biedingen van andere clubs nog roet in het eten konden gooien. Kijk, als het alleen om het geld zou zijn gegaan, had De Jong niet voor FC Barcelona getekend. Dan hadden we de strijd om hem verloren. Dat is waarom ik enorm trots ben op zijn komst. Het is een enorm succes voor de club.'

Mestre legt uit dat men bij FC Barcelona De Jong wist over te halen door hem te vertellen over de club, de stad, de manier van spelen, de spelers die er al rondlopen, het stadion, de kwaliteit van de Spaanse competitie en een team dat er altijd naar streeft om titels te winnen. Ook krijgt Mestre de vraag wanneer het contract met De Jong getekend werd. 'Dat gebeurde op de dag dat we Murillo presenteerden (december 2018, red.). Hierbij waren de president en algemeen directeur aanwezig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Ondertussen loopt hij in Ajax 1 al maanden ontwikkelingen van anderen en aanvalstempo tegen te houden .
Het lijkt wel een PSV mol want hij verklaard die ploeg al kampioen verderop in de interviews !!!
0 -2
geDaante
Dus iedere speler in zijn laatste jaar maar op de bank zetten? Ook je beste speler?

En wel aanvalstempo? Daar moet je toch echt bij Ten Hag voor zijn, met zijn speelwijze, met weinig afspeelmogelijkheden over de grond dieper op het middenveld. De lopende Van de Beek loopt vaker weg van Frenkie dan er naar toe, aan wie moet ie de bal dan kwijt?

De tactiek is alle ballen naar de flanken en dan veelal kansloos voorzetten.
1 0
AgeM
We hebben afgelopen weekend gezien wat de kwaliteiten van Donny zijn , en niet die van de Jong!!
U bent diegene die roept dat het of aan 10 andere ajacieden ligt , of aan de tegenstanders , of aan de trainer .
Het komt op enig moment niet bij u op dat het ook wel eens aan vriend Frenkie kan liggen ?
U bent een fan van Cruyffs visie en aanpak , Ik ook , maar waarom bekijkt u de feiten rondom de Jong dan door een roze bril . Ik snap dat niet , ik zie ook wel de soms goede dingen , maar om daar nou een heel team omheen te bouwen , met bijpassende trainer en ja ook tegenstanders , dat gaat me te ver .
En gelukkig blijft hij tot aan de zomer , dus geen jaar , ik hou mijn hart vast , want hij waant PSV al Kampioen .
0 -2
Biss
Een psv mol? die Ajax achterlaat met 86 mil?
0 0
AgeM
Er gaat ziezo al een bult geld naar het zuiden en naar makelaars , Wat er werkelijk betaald wordt zullen we nooit weten . want het is toch al in december beklonken ? Misschien betaalt Barca wel veel minder , maar heeft men hen onder druk gezet met dat gelul over PSG en Man City .
Die 75 miljoen van PSG haalde zelfs het jeugdjournaal ! Schandalig !!!
Puur nepnieuws voor jonge kinderen . Zoals alles rondom deze ronduit schimmige transfer . en ondertussen iedereen kraaien dat Frenkie een eerlijke jongen is . Dat worden dan gladde praatjes behalve tegen Heleen H na Bayern , Toen gaf hij een enorme opsomming van zn tekortkomingen .Maar dat moest wel , want dat werd pijnlijk voor iedereen zichtbaar.
0 -1
Joseph
Onzin, wilt doen geloven dat andere clubs meer hadden geboden, alleen om te overtuigen dat het eren goede deal was.

Ik vind Frenkie een topper, maar is geen 85 miljoen waard, daar moet hij nog een paar stappen voor zetten en ik vraag mij af of dat haalbaar is.
0 0
mcatarinob
In hoeverre is dat geldig, als hij nog bij ajax onder contract stond?
0 0
Suarez16_
Ze hebben ook Ajax' handtekening nodig he....
0 0
AgeM
Grappig al die berichten over de Jong
Alsof hij er nog is terwijl hij al maanden weg is !
En volkomen uit zicht
The Phantom of the Opera
1 0
Babayaka
Mag toch helemaal niet met een. Speler onderhandelt worden voordat de clubs eruit zijn.
0 0
afcas
het mag als de verkopende club toestemming geeft.
0 0
MrIvez
Haha wat een act, als het aan geld had gelegen had hij voor een andere club gekozen. Hij gaat tussen de 10-15m per jaar verdienen? Not sure of andere clubs dat salaris van hem zouden willen betalen
1 0
LangeTermijn
Wat zijn ze zielig he bij Barcelona... 'We zijn zo arm maar we tikken wel 75 miljoen af plus bonussen en een dik salaris en onze topspeler verdient slechts 87 miljoen euro per jaar'
Bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/747462/inkomen-salaris-bonussen-sponsors-en-uitgaven-van-lionel-messi.html

Echt zielig dat ze niet kunnen meekomen met de grote jongens.
0 0
Babangida83
Kerel, dat is niet 87 miljoen per jaar aan salaris van Barcelona. Salaris van Barca is maar 10 a 15 ofzo. Verder verdient hij nog veel bij. Al dan niet via Barcelona die zijn imagorechten vermarkt. En de imagorechten van Messi zijn op dit moment wat meer waard dan die van De Jong. Daar kan Barça niks aan veranderen.
0 0
afcklaasf
10 a 15 milj? geloof ik niks van
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hoe groot is de kans dat hij over 4 jaar 150-200 weds. voor Barca heeft gespeeld? 50/50 zou ik niet zeggen en je weet het met geen enkele speler natuurlijk 100 zeker of hij het gaat maken. Maar ik moet het nog zien allemaal. Hoe vaak blinkt hij bij Ajax uit? Of doet hij dingen waarvan wij denken Daarom ben jij 80mil. waard. Dat wegdraaien af en toe, goede passen naar voren. Ik wil hem niet afkraken, maar is er in de opleiding niet iemand die kan wat de Jong ook doet of in potentie kan.
Hoe vaak passeert hij een mannetje of geeft een wereldpass? Kan je zeggen Mannetje passeren hoeft niet op zijn positie. Nou lijkt me toch wel handig als je straks in la liga speelt. Je kan ook zeggen Verdedigend hoeft hij weinig te kunnen. Sliding hier en daar of een bal afpakken hoort er ook bij. Dus als je die dingen niet wekelijks laat zien tegen kleine clubjes in NL, en je eigenlijk niet heel erg opvalt, dan is Ajax spekkoper met 80mil.
Als hij dagelijks met barca traint gaat hij natuurlijk beter worden. Maar dat went snel, alleen in wedstrijden moet je straks laten zien dat je bijna 100 mil. waard bent. En de mensen willen toch wat zien, als hij daar hetzelfde doet bij Ajax en hij maakt daar 2 foutjes in de CL ofzo, dan heeft iedereen het over die foutjes en niet over die 30 ballen breed. Ik gun het hem, maar de duurste speler van AJax ooit die gaat niet weg met een waslijst aan mooie momenten. Dus pak alsjeblieft die schaal en schakel madrid straks uit, kom je ook net ff wat lekkerder binnen bij barca straks.
5 -1
Remark
Je wilt hem niet afkraken, maar je doet het toch. Je ziet het echt niet hè, zoals zovelen hier. Hoezo, mannetje passeren? Frenkie loopt er gewoon voorbij. Slidings maken, balletjes afpakken? Frenkie doet het aan de lopende band, rent zich de pleuris van voren naar achteren, omdat anderen zich niet kwijten van hun verdedigende taken. Al z'n medespelers leveren de bal als vanzelf bij Frenkie in, omdat ze ervan op aan kunnen dat hij er in 95% van de gevallen iets goeds mee doet (statistieken, meneer). Zouden zij er allemaal minder kijk op hebben dan zijne koninklijke deskundigheid Ajax4xbestevaneuropa? Is het de kift of ben je gewoon blind? Nou ja, whatever.... gelukkig hadden de scouts van Barca, PSG en Man City er meer kijk op.
1 -1
AgeM
En daar is de meneer van de statistieken weer1
Frenkie die vanuit een relatief veilige plek mensen voorin aanspeelt die 3 man in de rug hebben en alleen maar kunnen terugkaatsen , of oneindig veel tikkies terug en breed zonder enig rendement . Dan vliegt de "paszuiverheid " in de statistieken wel omhoog ja .Dat doet hij inderdaad aan de lopende band en haalt daarmee ook het tempo uit een goedlopende aanval ,vooral als hij ook nog eens zinloos met de bal gaat lopen .
Hij hoeft van mij echt geen knallend afstandsschot te hebben , maar als je vrijgespeeld wordt op de rand van de 16 en een vrije schietkans hebt , kan je toch wel een poging wagen? of een prima steekpass waarmee hij iemand gevaarlijk voor de keeper zet . Ik zie die dingen niet , U wel?
Het is natuurlijk niet allemaal niks , zn intercepties en verdedigende acties zijn soms goed . Alleen volgens mij gebeurd alleen in een veel te laag tempo en is het fysiek veel te mager . daar gaat hij straks nat in Spanje .
U blijft volharden in een beeld wat gewoonweg door de feiten achterhaald is , en als hij al in december getekend heeft , wat was dan al die onzin over PSG en die 75 miljoen? Dat nepnieuws kwam zelfs op het jeugdjournaal ! Schandalig !!!!
Allemaal gelul net zoals datgene waar u zich schuldig aan maakt.
Er wordt volgens mij in de media iets enorm opgeklopt en de mensen een rad voor ogen gedraaid al heel lang .
Dat is de reden van mijn volharding en dat voelt als onrecht voor mij als voetbal (Ajax)liefhebber .Vandaar iedere keer mijn reacties .
Ik wens Barca veel succes in het opleiden van Frenkie. wel dure lessen .
0 -1
Truth
Zo! Dat lucht op zeker?
0 0
Babangida83
Gaat puur om constantheid. Dat gaat om inhoud zowel op mentaal als fysiek vlak. En dat kan De Jong allebei nog niet. Maar hij is wel echt buitencategorie qua talent. Daar kun je niet omheen, kom op zeg.

Overigens zit Coutinho (130 miljoen) daar ook gewoon op de bank. Dus ik deel je voorzichtigheid betreft de voorspelling of hij het gaat maken daar al dan niet. En dan heeft De Jong nog niet de inhoud van Coutinho om gedurende een jaar zoveel (top)wedstrijden te spelen.
0 0
Schwalbino
Hij blinkt bijna elke week uit. Hij speelt daar even volwassen als Schone. Die 11 jaar ouder is en het daar bepaald niet slecht doet.

Hij gaat genoeg wedstrijden spelen volgend seizoen. Als hij zich blijft ontwikkelt kan hij binnen 2 a 3 seizoenen een heel middenveld dragen.
3 -1
MrPink
Ja en dat was te zien ook. Heeft geen meter extra meer gezet. Lekker het vliegtuig pakken!
4 -3
witchmaster11
zo u bent dus een kenner ? een internet kijker die niet in de arena zit en dus het veld niet kan overzien , u snap wel dat niet alleen de speler die in beeld is het doet want de loop acties BUITEN BEELD worden nooit gezien en zoals de vorige SHAME on YOU
0 -4
DaniAjax
Shame on you.
0 -2
Hagmag
Nu ffff laten zien dat hij het waard is/was om deze transfer te maken.
1 0
amthree
Pleur toch op met die kut club, ben helemaal klaar met dat barcelona. Had ooit nog sympathie voor ze maar daar is met de jaren echt verandering in gekomen. Daar is het alleen nog maar kopen kopen kopen, dat la masia kunnen ze wel opdoeken. En helemaal die viese gloryhunters die je overal op ziet duiken vaak bij de ajax pagina’s...
3 0
Ajax4xbestevaneuropa
Dat hele beleid daar slaat nergens op. Kijk die paulinho, ging van spurs naar china voor 14 mil. 2 jaar later haalt barca hem terug naar europa voor bijna 3 keer zoveel (40mil.)
Vervolgens speelt hij in 1 seizoen barca bijna 50 weds., en nu verhuren ze hem na 1 jaar weer terug aan die chinezen....
0 0
MitsjollAjax
Het ergste vind ik dat de media ze nog steeds behandeld als de sympathieke club. Heb aan geen club meer een hekel dan aan Barça. Zo ongelofelijk hypocriet. De grootse bloedzuigers en naaiers hebben de afgelopen jaren daar gespeeld. Neymar, alba, Busquets, Pedro, Pikgay en (zonder mijn Ajax bril) hoort suarez daar eigenlijk ook bij. Verder dat verhaal dat Messi altijd zichzelf is gebleven en het niet voor het geld doet en alleen voor zijn plezier voetbalt maar ondanks zijn miljoenen salaris wel in de reclames van gilet, lay's, Turkish airlines, head and shoulders, pepsi en gatorade zit........
4 0
Patrick78
Stop met De Jong nieuws! Wij zijn 5 punten achter PSV en nu de focus is Heracles en Real Madrid. Ik ben moe met deze kut soap. Ajax is niet alleen De Jong.
6 0