De Jong: 'Denk niet: shit ik ben zoveel waard'

SJvanveen, 03-02-2019 om 11:18, 7995 views, VTBL |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frenkie de Jong wijt de mindere prestaties tegen SC Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2) niet aan transferperikelen of een jetlag. De middenvelder is van mening dat mensen gauw oorzaken zoeken als iets niet loopt, maar de Ajacied denkt dat het vooral misging op het veld in plaats van daarbuiten. 

'We hebben veel besproken, wedstrijdbeelden bekeken en gekeken wat beter moest. We hebben beelden gezien van wat we tegen Feyenoord niet goed deden en juist daarvoor wel. We moeten zorgen dat we goed blijven spelen, al was tegen VVV-Venlo niet onze max', aldus De Jong, die niet denkt dat het trainingskamp in Florida of zijn transfer naar FC Barcelona enige rol van betekenis heeft gespeeld. 'Als je verliest, gaan mensen naar oorzaken zoeken. Jetlag, transferperikelen... Ik denk dat het vooral lag aan dat we niet deden wat we moesten doen.' 

'Ik denk niet: shit ik ben zoveel waard.' 

De bühne kijkt kritischer naar De Jong nu zijn transfer naar FC Barcelona is afgerond. De speler zelf kan er weinig mee, want hij vindt zichzelf nog steeds dezelfde speler als vóór de transfer, zo laat hij weten bij VTBL. 'Ik vind dat een beetje onzin', doelt De Jong op de kritiek. 'Ik speelde hiervoor ook zo en daarom ben ik gekocht. Dan moet je geen andere dingen gaan doen of verwachten dat ik drie goals maak of drie assists geef. Ik kan er niet veel mee. Ik denk niet: shit ik ben zoveel waard, ik moet dit doen.' 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
In het systeem van Ten hag zijn de backs heel belangrijk. Heb je Tagliafico niet en een slechte Mazraoui dan ben je denk ik wel 20-30% minder. Kan Frenkie ook minder ballen kwijt
0 0
Wiet1900
schouten halen als opvolger, wat een heerlijke voetballer os dat zeg. at in zijn eentje heel feyenoord op net
1 0
AsensioWillemsen
Die jongen heeft nu veel speeltijd nodig, kan beter naar Vitesse oid gaan. En als ie dan nog top is ophalen, dan betaal je er maar wat meer voor maar is de kans dat is slaagt wel groter dan als je hem nu haalt en hij amper speelt
0 0
Wiet1900
zat meer te denken hem te kopen en dan verhuren aan Excelsior. maar je heb wel een punt. in iedergeval eentje om in de gaten te houden.
0 0
AFCA1510
Werelddeal die 86mil.
0 -2
Petterson1964
Dat zal Barca ook denken.

Als Frenkie linkshalf zou zijn in een systeem met de punt naar achter was hij beter en dus duurder geweest.
1 -2
ETM
Op links half met de punt naar achteren dan zal hij echt anders moeten spelen. Dan zal hij meer in 1vs1 situaties komen met minder ruimte. Dan zal minder onder druk uit moeten voetballen en meer druk zelf moeten opvoeren.
Ik kan me voortstellen dat hij daarin goed zou kunnen ontwikkelen, maar of hij beter zou zijn geweest betwijfel ik.
0 0
Schip
Hij is anders veel minder scherp. Eerste seizoenshelft gaf hij sneller de dieptepass. En als hij zijn beurt tegen Feyenoord normaal vond, dan houdt het een beetje op. Ik ben iets meer reële teksten van Frenkie gewend. Namelijk dat het inderdaad minder is, dat het tegen Feyenoord kut met peren was en dat ze hard werken aan verbetering. En niet dat hij speelt zoals we van hem mogen verwachten.
1 -2
geDaante
Wat dacht je van tegenstanders die hem hebben leren kennen en zijn afspeelmogelijkheden beter afdekken? En dat is niet zo moeilijk, want onder Ten Hag zijn er over de grond niet zoveel afspeelmogelijkheden naar voren toe, met een 10 die eerder van Frenkie wegloopt, dan zich aanbiedt.

Je zou met twee halven moeten spelen, die beiden niet zo weglopen voor de bal. Met een lopende 10, twee 10-en op de flanken, krijg je trechtervoetbal.

Het wordt een kluitje met Dolberg en Van de Beek in de 16, twee tienen op de flanken die daar ook willen zijn, en waarvan er één steeds maar voorzet.
2 0
AgeM
Hoor je nou wat je zegt ? Het ligt aan de tegenstanders , of aan 10 andere Ajacieden in het veld , Zou het misschien ook niet een beetje aan onze Frenkie kunnen liggen ?
0 0
ETM
Hoe zie jij je de opstelling met de punt naar achteren voor je met de huidige selectie?
0 0
De Meer 020
Eens. Als linker aanvallende middenvelder komt hij veel beter tot zijn recht met de punt naar achter. Echter moet je je als echte topspeler onder alle omstandigheden uit spelen. Een lopende 10 houdt in dat je die dus moet kunnen wegsteken. Het is lastiger, maar Modric maakt zowel bij Real met topspelers om hem heen als bij Kroatië het verschil. Hij is dat verschil. Alsnog speelt Frenkie de bal nog vaak naar voren. In de pure combinatie is hij natuurlijk erg sterk. Steekballen heb ik hem ook genoeg zien geven, alleen kan dat nog veel vaker. Is momenteel controleur maar komt toch redelijk vaak met de bal rond de 16 waar hij dit moet kunnen toepassen. Wacht dan nu vaak te lang en geeft hem dan vervolgens breed
0 0
afcas
probleem is dat donny noet snel genoeg is om weg te steken en de voorste 3 de bal in de voeten wil hebben. dan wordt het verdomd lastig steekpasses te geven.
0 0
afcas
probleem is dat donny noet snel genoeg is om weg te steken en de voorste 3 de bal in de voeten wil hebben. dan wordt het verdomd lastig steekpasses te geven.
0 0
Joseph
Daarom moeten we ook stoppen met die 10, lijkt nergens op. Gewoon Blind op 6 en Donny op de plek van Schone aan de rechter kant op het middenveld.
0 0
Zuiderling
Precies,,,een wedstrijd als tegen Frankrijk uit zal hij nooit meer kunnen spelen.Fransen kenden hem niet..
0 0
Hagmag
Net op tijd verkocht voor een mooi bedrag.
Was gisterenavond ook weer onzichtbaar, 90% van de wedstrijd.
0 -1
geDaante
Vind je het gek met een 10 voor hem die vooral voor de goal moet komen en dus slecht aanspeelbaar, en continue de flanken zoeken zodat Tadic of Ziyech kansloos voor kunnen geven ziet ie vast ook niet zitten.

Let maar op, bij Barcelona is er meer sprake van combinatiespel en aanspeelmogelijkheden naar voren, en zal hij beter tot zijn recht komen. Goed voor hem dat hij naar Barca vertrekt, voor zijn ontwikkeling. Onder Ten Hag zou deze stokken.

Kansloze speelwijze met een lopende 10 en twee tienen die dan vrijwel alleen maar mannetje uitspelen en kansloos voorgeven. Van uitgespeelde kansen creëren door vlotte combinaties en dribbels de 16 is nauwelijks tot geen sprake meer. Zeker tegen geparkeerde bussen kan je het vergeten met deze voorspelbare, eenzijdige tactiek van Ten Hag. Tot je ze kapot speelt, maar op dit tempo zal je geen enkele europese (sub)topclub kapot spelen, een VVV uiteraard wel.
3 -1
Petterson1964
Bespaar je al dat veelvuldig uitleggen.
Het merendeel op deze site is vreselijk opportunistisch en ietwat kortzichtig.
1 -1
AgeM
Maar zou het ook niet een klein beetje aan Frenkie kunnen liggen ?
In het interview met Helen H na Bayern thuis gaf hij zelf een hele lijst tekortkomingen aan .
Bij Barca lopen geweldige voetballers , dan kan dat positief doorwerken . Een zo goed voetballend team is altijd fijn voetballen , maar wacht maar af , het is een stuk fysieke en het tempo , dat geld ook voor hem , ligt ook een stuk hoger daar , anders als VVV ed.
0 0
De Meer 020
Belangrijk is gwn dat hij gwn weer gaat voetballen zoals vorig seizoen zijn eerste helft bij ADO uit. Hij liep letterlijk iedereen voorbij en straalde veel plezier uit. Mooie steekballetjes erbij. Nu zie ik hem serieuzer voetballen. Is wat minder explosief en zie hem in de aanname niet zo vaak meer passeren. Lijkt ook minder in balans tijdens een dribbel. Waar dit aan ligt is moeilijk te zeggen. Meer spieren gekweekt misschien of toch die enkel blessure? Is een belangrijk gewricht voor balans. Moet ook sneller keuzes maken inde laatste fase van het spel. Donny doet dat heel goed en kiest vaak de goede pass voor de goal. Hij loopt nog te vaak en speelt dan de verkeerde man aan. Denk niet dat het met zijn transfer etc te maken heeft. Is daar nuchter genoeg voor om gwn zijn spelletje te spelen. Het is heel belangrijk voor hem om snel dat gevoel weer te krijgen. Real over anderhalve week en dan moet je op je best zijn. De hele wereld zal ook mee kijken of hij idd zo goed is. Hij kan het maar houd me hart vast of dit ook gaat gebeuren.
0 0
Ajaxsupport
Ik zou de Jong adviseren geen vragen meer te beantwoorden over zn transfer. De ideale schoonzoon antwoorden komen me een beetje mn neus uit en hij staat gwn nog een halfjaar onder contract
0 0
Zuiderling
Dan kan hij eindelijk weer eens iets gaan toevoegen voetballend !
0 0
Joseph
Vond hem tegen VVV ook niet best spelen. Is duidelijk bezig iets te forceren, liep zich een paar keer ook knullig vast.

Eigenlijk zou je zeggen dat het voor hem beter was om al te vertrekken, maar zelfs een Frenkie op 80% is de beste middenvelder die we hebben.
0 -5
atouba19
Ben ik niet met je eens. N Frenkie op 80% vind ik weinig toevoeging hebben. Balletjes breed en tikkie terug vind ik typerend voor de Frenkie van nu. Overhyped als je t mij vraagt. Is veels te veel bezig met Barca. En dat ga ik m nooit vergeven. Mag van mij zsm vertrekken!
3 -3
Ajax27
21 jaartjes oud, net een jaartje bij Ajax 1 aan het voetballen, dan komt het Nederlands elftal en BAMMMM!!! Heel Europa heeft het alleen nog over het mogelijke supertalent. 50 miljoen... 60... 70... uiteindelijk 75 gegarandeerd wat kan uitlopen naar 86 miljoen. Dit laatste zou van hem de duurste Nederlander ooit maken.. Cruijff... Busquets... Xavi... Nee, dit 21 jarig talent wordt 0,0 beïnvloed hierdoor. Dit talent zal het komend half jaar ook vooral niet oppassen dat ie een blessure oploopt. VVV... Emmen... Fortuna... dat is wat er nu telt. Maak dat de kat zn k*t maar wijs. Iedere persoon op aarde met meer dan 2 hersencellen weet dat dit wel degelijk zn spel beïnvloedt. Hou toch op zeg.
2 -1
FollowAjax1
Wat moet hij dan zeggen? Als hij bevestigt dat z'n spel beïnvloed wordt is iedereen hier ook boos en teleurgesteld.
3 0
lm
Pff denk dat ik fox maar opzeg tafel van kees weer over vorige week zitten mensen aan tafel die niks met dat te maken mee hebben. Zit ik voor beschouwing te kijken van Excelsior - Feyenoord weer een heel filmpje der over. Zelfs dat reclame filmpje van de KNVB beker gek word je der van hoop dar ze op de flikker krijgen en maar weer het geluid af vandaag op de tv wat wen kut zender
2 -2
Ajacied33
Ik irriteer me er ook aan en kijk het met enige verbazing aan. Echt bizar om er na een week nog over te hebben. Vorig jaar wonnen wij simpel met 1-4 daar, die dag spraken ze erover en de maandag erop zag of hoorde ik er niks meer over. Ach,weet gewoon dat we de grootste zijn, we vangen de meeste wind op ook
0 0
lm
Elke keer aks ik zap op fox en ook al ik het de amateurs hebben ze het over de kakkies en dan gaan ze ook met de wolf en been staan dacht dat presentators neutraal moet zijn . Der moet der toch een zitten daar die zegt mensen we hebben het nu wel genoeg gehoord gisteren won Ajax met 6-0 nou en en zelfs toen pisvee met 8-0 won van ze of hoeveel het ook was ging het toch ook niet hele jaar daar over kutzender is het
0 -1
pieke
????????
0 0
Ajacied33
*10-0. Voor de rest met je eens
0 0
Godenzoon88
Goed zo, want dat ben je ook niet.
1 -3
Bky
Het is letterlijk net voor hem betaald, maar verder is hij het niet waard, fuck logic.
0 0
Godenzoon88
? Waarom zo autistisch?
0 -2