Buitenlandse kranten kritisch over Ajax

GinoHaverkamp, 28-01-2019 om 13:05, 20725 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De beschamende nederlaag van Ajax in de Klassieker is niet alleen in Nederland nieuws. Uit een rondgang van VTBL langs de grote buitenlandse dagbladen blijkt dat ook buiten onze landsgrenzen de verliespartij tegen Feyenoord opgemerkt is. Net als in Nederland zijn ook die bladen kritisch over het optreden van de Amsterdammers. Feyenoord en vooral Robin van Persie kunnen rekenen op veel lof.

Het Spaanse La Marca begint haar betoog met een blik op Frenkie de Jong, die komend seizoen naar FC Barcelona verkast. 'Frenkie de Jong zal geen goede herinneringen overhouden aan zijn eerste competitieduel na de aankondiging van zijn transfer naar FC Barcelona’, luidt de opening van de krant. 'De nederlaag was onverwachts. De enige nieuwe speler in de basis van Ajax was Magallán', vervolgt het medium. La Marca eindigt met een compliment richting Feyenoord: ‘Feyenoord heeft, na eerder ook PSV de enige nederlaag toe te brengen, bewezen met de groten mee te kunnen.’

The Sun is vooral lovend over het optreden van Robin van Persie, die zondag goed was voor twee goals en in het verleden furore maakte bij Arsenal en Manchester United. 'Van Persie maakte twee fantastische doelpunten tegen Ajax. Hij inspireerde zijn ploeg in de gewonnen wedstrijd', luidt de lofzang van de krant voor de spits. 'Alleen zijn grijze haren verklappen zijn leeftijd van 35 jaar. Er is geen enkel teken van slijtage.'

Ook het Franse L'Équipe heeft de Klassieker gezien en stelt dat die naam de wedstrijd eer aan doet. 'Er vielen acht goals en het spel was fantastisch', meldt het blad. 'Feyenoord vernedert Ajax', luidt de conclusie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
nooit gelezen dat pisvee feyenooit af slacht met -10----0 ,maar als roemrijke club ben ik toch wel trots dat het buitenland reageert zo want dit is nu het verschil tussen een topclub en met NIKS
0 0
Jojo49
Stond er ook ZWOLLE, vernederd Feyenoord met dikke 3-1
0 0
Gonzalez75
Mentaliteit, verkeerde arrogantie, totaal geen moeite om er ook maar voor te vechten. Verwende grootverdieners die zich laten afbluffen en over het veld bewogen als prima ballerina's. Reality check voor houden.
4 0
JordyAjacied
8 dagen geleden in de mood dat we nog op niveau zijn en bijna zeker weten dat we de koppositie na bijna 1000 dagen weer pakken, 8 dagen verder kan deze ploeg er ineens helemaal niks meer van en zijn we 5 punten verwijderd van de koppositie en een vernedering rijker. Het kan snel verkeren.
4 -2
Ajacied33
Precies dat dus. En des te meer voelt het allemaal zo verwarrend aan. Neem bijvoorbeeld de media, na elke pot kwamen ze superlatieven tekort, en terecht. En nu wordt je in datzelfde media afgemaakt, en ook terecht. Het voelt zo apart deze potjes na de winterstop
0 -2
Wesl
ik zie mezelf nog juichend door de kamer springen toen Emmen 2-2 maakte... Wat een ommekeer ineens..
2 -1
10Sneijder10
Ajax laat het de laatste 5 jaar vaak afweten op het moment supreme. Neem de bekerfinale tegen PEC, de Europa League wedstrijden tegen Red Bull Salzburg, de uitwedstrijd tegen de Graafschap. Al die kampioenschappen zijn tot stand gekomen door gebrek aan concurrentie.
2 -1
Toeschouwer
Hek is van de dam bij Ajax, Ter Hag kan
zijn spelers niet tevreden houden en is
ook zijn spelers niet de baas . Dat straalt er
van af. Durft bepalende spelers niet te wisselen.
Dan krijg je binnen brandjes.
Had ook niet anders verwacht met Ter Hag
is een trainer voor rechter rijtje ( Eredivisie )
of Top 3 Keuken Divisie.
Kan ook niet omgaan met Jeugd inpassen in wedstrijden waar Ajax zijn talenten makkelijk
kan debuteren, dan gooit hij alsnog een oude
knar er in om de vrede te bewaren met oudere
spelers ipv je talenten te stimuleren om nog meer
uit zich zelf te halen.
4 -2
Labrador
en als we met 5 0 van vvv winnen en Frenkie maakt er 2 dan stoppen ze 20 veren in zn reet
0 -4
3sterren
Ja, want VVV staat internationaal hoog aangeschreven ...
; )
2 0
mgtow
Pleur op joh. De eredivisie was toch kut? Bemoei je er dan ook niet mee.
0 -1
3*stars*3
Nou, de buitenlandse kranten zijn vooral positief over Fey.
Gratis reclame voor Fey maar als geïnteresseerde clubs vaker gaan kijken daar, merken ze dat vliegkosten en ticket voor wedstrijden weggegooid geld is...
0 -2
flodder
en het ergste ...de naam van ..Louis valt in de kuip..
0 -1
Redrum
Nee, van Geel die gaat hem bellen, maar dat zegt niks. Als van Gaal bereid is te gaan werken bij de club waarvan de supporters hem en zijn overleden vrouw op schandalige wijze toegezongen hebben dan is hij nog gekker dan ik al dacht.
2 -2
3*stars*3
Idd geen woorden voor maar gaat al generaties lang zo door daar, met schandalige teksten.

Maar Louis gaat daar niet instappen.
Ja mensen zullen roepen dat Az een kleinere club was en hij daar wel instapte maar Az had Scheringa miljoenen te besteden (of zoiets).
Fey heeft niet veelte besteden en staat gewoon te weinig kwaliteit op het veld om mee door te gaan en te groeien.

Was een historische overwinning/nederlaag gister maar Fey maakte dankbaar gebruik van een zwak Ajax.
Een Az had Ajax gister ook opgerold.
1 -2
Redrum
Precies, zo zie ik het ook. Ajax had gisteren ook uit bij Willem 2 en Ado verloren. Feyenoord kreeg op een gegeven moment door dat Ajax er niks van bakte en kreeg toen vleugels. Daarbij viel ook nog eens alles goed voor ze. Over 4 weken reken ik erop dat Ajax zijn zaakjes weer op orde heeft en dan moet Ajax er voor zorgen dat deze historische overwinning zijn glans verliest.
0 -2
Ajacied33
Ik vertrouw onze jongens niet meer. Ik ben boos en teleurgesteld dat ze ons de fans zo in de steek hebben gelaten. Wie zegt ons niet dat je op 27 februari weer een pakkerd gaat krijgen? Feyenoord weet nu dat Ajax te pakken is zonder zelf goed te voetballen. Is toch een keiharde constatering man... Schaam me kapot
0 0
3*stars*3
Nu worden de mannen gescheiden van jongens.
Laat nu maar zien wat je echt waard ben.
In tijden dat het goed gaat en iedereen lol heeft, is alles best.
Nu is er zand in de motor gekomen en moeten we kijken wie er opstaan.

Een seizoen is net als het echte leven, hard times en good times.
Kijken of mentaliteit ook goed is om de hard times te overwinnen.
0 0
Web
Als Ten Hag het niet aan de praat meer krijgt ( denk het wel )
Hebben wij Louis nodig.
1 -1
Juichtoon
Standaard teksten als Fnoord een keer van Ajax wint. Geweldige wedstrijd en prima dit en dat. Echt al 50 jaar hetzelfde. Realiteit is anders.
Wint Ajax daarentegen is het vaak saai, voorspelbaar etc.
0 0
Bonno1978
De boys hadden er niet zo’n zin in volgens mij...
1 0
Bjorn
Je kunt in De Kuip best verliezen, dat was immers alweer 7 jaar geleden in de competitie. Maar de manier waarop was onacceptabel.
14 0