Spaan: 'Bericht over Van De Beek volkomen onzin'

BartVeenstra, 26-01-2019 om 11:45, 10913 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De geruchten rondom Donny van de Beek en Paris Saint-Germain, waarover De Telegraaf deze week berichtte, zijn totaal niet waar. Dat beweert Henk Spaan, journalist namens Het Parool, zaterdagochtend tijdens NH Sportcafé.

'Het bericht over Van de Beek is volkomen onzin. Het klopt niet', zegt Spaan, die daarna ook vertelt dat het verhaal over De Jong en Paris Saint-Germain niet klopte. 'Ik denk dat de krant gebruikt is door de zaakwaarnemer van De Jong en Ajax.'

Spaan legt vervolgens uit waarom. 'De berichtgeving is gebaseerd op een foto in de Harbour Club. Natuurlijk is er gesproken met PSG, maar ook met Manchester City. Hoe eerder dat uitkomt, hoe eerder het gevaar begint te dreigen. Toen kwam FC Barcelona. Of het ging om de prijs op te drijven? Ja, dat denk ik.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ik denk dat hier wel een kern van waarheid in zit en helemaal als je bij sommige berichten las dat het in een weekend bekend gemaakt zou worden. Dat kan helemaal niet als beursgevoelige club. Maar goed, de krijgen nog deel II (de Ligt) en nog deel III (Ziyech), ik kan niet wachten wat voor soort onzin er dan weer geschreven gaat worden.
0 0
debarbaar
Ja je zegt het goed "een kern", maar dan rijst de vraag waarom er dan nog een keer overleg was tussen Ajax en de TD en AD van PSG in het Amstelhotel een maand later en waarom de PSG directie zich zou laten misbruiken. Daarbij komt dat de halve Franse pers er ook van overtuigd was en ik schat de kunsten van de Franse sportjournalisten wat hoger in dat die van Dick Sintenie en vrienden die onomwonden stelt dat Overmars een koekenbakker is omdat hij voor 40 miljoen aan mislukte aankopen heeft gedaan en dan in een adem de namen van Neres en Wober noemt. Op de een is al meer dan 40 geboden en de ander was al verkocht met winst.

Ik krijg bij het Parool steeds meer het gevoel dat het een Mickey Mouse krantje zonder redacteuren is geworden die zich kost wat het kost moet confirmeren aan wat de grote broer in Rotterdam, het AD schrijft. Nee Spaan schrijft leuke boekjes maar is weinig objectief.
0 0
Pointer1
Oja vandaar dat PSG vorige week nog een keer hier was. Die wouden zeker met Marc naar Madame Tussaud en daarna naar de wallen. Toe dan.
5 0
Schip
Wat klopt er nou niet? Dat er onderhandeld is? Of PSG 75 had willen bieden of heeft geboden? Het ontgaat me even wat de onthulling is.
3 0
Bocarra
Spaan is net zo vaag als de televaag.
1 0
trodat4030
Ok vaag, meneer Spaan weet te melden dat een aantal dingen absoluut niet kloppen omdat hij dat denkt... Topjournalistiek dit, echt van het allerhoogste niveau...
9 0
3*stars*3
Haha idd, “denk ik”.
Als hij nou zou roepen dat hij bronnen heeft bij l’equipe of andere Franse media...
0 0
trodat4030
Kan me niet voorstellen dat Henk Frans spreekt.. Hoogstens tégen Frans.. En wellicht praat Frans nog terug ook :p
1 0
3*stars*3
Hahaha, hijs leuk. ;-)
0 0
Mazraoui
Opzich heeft hij in beginsel wel gelijk. Ajax heeft profijt gehad van de berichtgeving van de telegraaf en het valt me altijd op dat ze bijzonder goed behandeld worden tijdens persconferenties. Dat bericht over vd Beek leek me ook wat overtrokken eerlijk gezegd.

Valt me ook altijd op dat Gijp altijd overdreven positief is over vd Beek. Die jongen kan niets verkeerd doen in zijn ogen
0 0