[Update] KNVB: 'Bij technisch probleem hele duel zonder VAR'

BVeenstra, 25-01-2019 om 09:35, 6828 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Scheidsrechter Kevin Blom heeft donderdagavond tijdens het bekerduel tussen Ajax en sc Heerenveen de reglementen van de KNVB inzake de VAR genegeerd. Dat schrijft De Telegraaf vrijdagochtend.

Bij de start van de wedstrijd kon er geen gebruik gemaakt worden van de VAR door een technische storing. Na een paar minuten spelen gaf Blom aan dat er sowieso geen gebruik gemaakt zou worden van de VAR en dat is een voorbarig besluit, zo valt te lezen. 'En eentje dat tegen de regels in gaat.'

'In de reglementen van de KNVB staat duidelijk "zodra de verbinding hersteld is, zal de wedstrijd met de VAR worden voortgezet". Dat reglement werd dus genegeerd', schrijft de krant. In de rust van de bekerwedstrijd verliet Bas Nijhuis als VAR van dienst het Replay Center in Zeist.

Update - 09.30 uur (25 januari 2019) - KNVB: 'Bij technisch probleem hele duel zonder VAR'

De KNVB heeft laten weten dat scheidsrechter Kevin Blom donderdagavond juist heeft gehandeld. Bij aanvang van het duel was er geen signaal beschikbaar naar de monitor langs de rand van het veld en dat is een cruciale voorwaarde om een duel met VAR te beginnen. 'De reglementen schrijven voor dat in het geval van een dergelijk technisch probleem de hele wedstrijd zonder VAR dient te worden afgewerkt', schrijft de voetbalbond.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
We hebben gewonnen met een 2e goal die met VAR zou zijn afgekeurd. Maar die ook geen strafschop had gegeven aan Heerenveen.
Zelfs het doelpunt van Heerenveen zou afgekeurd worden omdat Kristensen per ongeluk die bal naar de tegenstander schoot.
0 0
niquedegraaff
Vreemd. In de hoofdstad geen verbinding mogelijk met Zeist. Laat me raden, KPN zit er achter?
0 0
M.Olsen
Of het nu wel of niet tegen de regels is het is gewoon competitievervalsing. 3 wedstrijden met en 1 zonder VAR deze ronde.

En in de ED probeerde ze laatst nog met hun mobiel verbinding te krijgen.

Maarja, waar zijn nu alle gekkies met hun: als de scheids zijn werk had gedaan...

Kan me trouwens ook niet voorstellen dat de telegraaf zoiets schrijft zo der de reglementen te checken toch?
1 -1
Bramzel
De KNVB moet gewoon een keer de regels aanpassen zoals ook met de regels omtrent kunstgras. Voor de VAR kunnen ze gewoon een extra scherm in het desbetreffende stadion zetten (vierde man heeft toch altijd een scherm gehad naast het veld mocht alleen nooit iets zeggen). Dan voeg je nog een vijfde man toe of laat de vierde man op het scherm kijken in het geval de verbinding dan niet tot stand kan worden gebracht wordt dan gaat de vijfde of vierde man achter het scherm zitten, zodat er nog steeds gebruik kan worden gemaakt van de VAR en de wedstrijd gewoon door kan gaan. Ik vind namelijk dat zolang de VAR verbinding er niet is de wedstrijd niet mag beginnen met de regels die ze nu hebben bij de KNVB.
0 0
Unuvar1980
Relnichten van de telegraaf..
0 0
Dannyw87
Vind het overigens de enige juiste beslissing.

Stel er wordt in de eerste 10 minuten een goal die eigenlijk net buitenspel is goedgekeurd en later in de wedstrijd als de VAR het doet wordt zo'n zelfde situatie bij de tegenstander wel afgekeurd.
0 -1
afcas
dan bewijst de var dus juist zijn waarde.
0 0
ErikDeBosz
Wat een onzin. Nou de eerste 10 minuten zijn niet helemaal eerlijk verlopen, dus laten we dat maar vasthouden voor de rest van de wedstrijd. Gewoon een lachwekkende beslissing dit.
0 -1
Ajax-4-ever
Dus als een scheids in de 1e helft een rode kaart had moeten geven maar het nagelaten heeft moet hij het in de 2e helft bij de tegenstander ook maar door de vingers zien?
1 0
Danos
Gisteren bij Fox werd volgens mij gezegd als de VAR het na 10 min nog niet doet dan mag het sowieso de rest van de wedstrijd niet meer.
0 0
MSwertz92
Precies, beetje tegenstrijdige shit hier.
0 0
CarelE15
"De reglementen schrijven voor dat in het geval van een dergelijk technisch probleem de hele wedstrijd zonder VAR dient te worden afgewerkt."

Dit zette de KNVB gisteren op hun site, toen de wedstrijd tien minuten onderweg was. Tja, wie moeten we nu geloven wat betreft de reglementen van de KNVB? De Telegraaf of de bond zelf...
0 0
Leviathan
Rode kaart voor blom
1 0
Ajax-4-ever
Scheidsrechters willen alles bepalen om hun ego te strelen en de VAR hekelen ze om die reden. De KNVB moet nu gewoon hard zijn en hem aanpakken.
0 0
Redrum
Lekker Kevin. Goed bezig pik.
0 0