'Duizend dagen als PSV zaterdag geen fout maakt'

FinnDekker, 22-01-2019 om 07:25, 14507 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax is heel dichtbij een vervelende mijlpaal, namelijk het passeren van duizend dagen zonder aan kop te hebben gestaan in de Eredivisie. Afgelopen zondag kon de lange reeks worden beëindigd tegen sc Heerenveen na puntenverlies van PSV, maar ook de Amsterdammers speelden gelijk.

'De ploeg van Erik ten Hag kon zondag voor het eerst in 987 dagen (8 mei 2016) de koppositie grijpen in de Eredivisie. Omdat Ajax echter twee punten liet liggen (4-4) bleef PSV ondanks de 2-2 bij FC Emmen lijstaanvoerder', schrijft De Telegraaf. Klaas-Jan Huntelaar leek Ajax in de slotfase te redden met Ajax' vierde treffer, maar de bezoekers scoorden nog in blessuretijd de gelijkmaker.

'Maakt PSV zaterdag thuis tegen FC Groningen geen fout, dan wordt het meer dan duizend dagen dat Ajax geen koploper van de Eredivisie is geweest.' Naast de huidige koploper PSV zijn er acht clubs die wél bovenaan hebben gestaan. 'Iets wat ADO Den Haag, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, NEC, PEC Zwolle, SC Heerenveen en Vitesse sindsdien (voor even) wel waren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Lachwekkend inderdaad. Nou is de positie in de eindstand natuurlijk allesbepalend maar ook daar lopen we de afgelopen 4 seizoenen behoorlijk achter de feiten aan met het drama op de vijverberg nog steeds als open wond. Ajax....de grootste, beste en rijkste voetbalclub van NL , een naam met wereldfaam!!...al 4 seizoenen op rij geen enkele prijs ( de Eusebio Cup juli 2014 dan even uitgezonderd). Hoezo goede bestuurders en prima beleid?!! En nu er in dit transferwindow dringend behoefte is aan gelijkwaardige stand-ins voor Taglafico en Onana en we ook wel een scorende spits naast KJH kunnen gebruiken gezien het drukke programma.....juist nu is het resultaat weer eens nul komma nul en verpatsen we de enige invaller die op zowel linksback als LCV bewezen heeft daar beduidend beter verdedigend uit de voeten te kunnen dan Sinkgraven.
Overmars-Ten Hag maken er gewoon weer een potje van. Leuk voor de fans ook die weten dat ze vooral dit seizoen moeten genieten want komende zomer stappen er nogal wat op zo het er nu tenminste naar uitziet. Of gaan we met Sinkgraven , Labyad, Lamprou en Kristensen de gaten opvullen?
0 0
Schwalbino
Ik snap de ophef niet. Een week geleden stonden we 2 punten achter en nu ook.
0 -4
Boer Gijs
We staan al vanaf de 1e speeldag 2 achter. We hebben al 4 jaar niet op kop gestaan. En telkens als de kans zich voordoet verptutsen we het knullig. We hebben goede voetballers, ruime financiële mogelijkheden, maar we snappen niks van topsport en resultaten halen. Dat zorgt voor de ophef.
1 0
mickey2602
De ophef is omdat dit de zoveelste keer is dat als we de koppositie kunnen overnemen dat niet doen.
3 0
MoIukker
Ik merk dat je het inderdaad niet snapt. Ajax kon op gelijke punten komen met PSV! Daar gaat het om. Als je ziet hoeveel PSV mazzelt.. En 4-4 tegen Heerenveen THUIS! 4 TEGENDOELPUNTEN? Gaat er bij jou geen belletje rinkelen?
3 0
Schwalbino
Nee, er gaat geen belletje rinkelen. Laat jij je maar lekker gek maken.

Ik bekijk de zaak vanuit een andere invalshoek. Er is helemaal niets veranderd behalve dat Ajax-fans zich een depressie aanpraten.

Ongeveer 2 uur lang bestond er een gerechtvaardigde hoop dat Ajax 2 punten op PSV kon inlopen. Dat lukte niet. Jammer dan. Blijf er niet in hangen. Zet je erover heen. Moeten de spelers ook doen.
1 0
Petterson1964
Lijkt me wel handig dat laatste ja.
Anders staan we na Zondag alweer 5 punten achter.
0 0
iammike
Te triest voor woorden hoe zo een spelers hiertoe in staat zijn. Zeker als je weet dat psv punten verspeeld en dan zo een tweede helft gaan spelen. Je moet dan gewoon 10-1 willen winnen die 2e helft. Echt die nonchelance op zo een houding van een daley blind ofzo, kan me er echt aan ergeren. En die Kristensen krijgt een kans om te spelen en er zijn nog 2 minuten te spelen en dan laat je je man nog even vrij inschieten. Dan snap je t echt niet. In Eindhoven hebben ze die mentaliteit veel beter en halen ze wel het maximale eruit. Op dat gebied mogen we er wel een voorbeeld aan nemen!
2 -1
Schwalbino
'In Eindhoven hebben ze die mentaliteit veel beter':

- geven twee goals voorsprong tegen Emmen weg in het laatste half uur,
- vliegen uit de beker,
- zijn niet meer actief in Europa.

Ik zie wat je probeert te zeggen. Volgens mij ben je gewoon een troll.
0 0
Pierre Heno
't is inderdaad allemaal top bij Ajax. Wat zouden we in godsnaam toch zonder het duo Overmars en Ten Hag moeten.
0 0
atalantanio
Er is sinds de eeuwwisseling maar 1 topclub in Nederland, en dat is niet Ajax, kijk de statistieken er maar op na. Ajax bovenaan begint een rariteit te worden en PSV bovenaan een vanzelfsprekendheid. Financieel kun je het Bayern München van Nederland zijn maar wat heb je daaraan als je nooit bovenaan staat? (..)
1 -1
Suarez16_
Sinds de eeuwenwisseling is het qua titels toch 7 om 10 en bekers 4 om 2 in Ajax' voordeel? Hoezo is er dan maar 1 "echte topclub"? Als Ajax smeets niet liet scoren en 1 doelpunt meer scoorde in 06/07 dan was Ajax "de enige echte topclub in Nederland"? Kom op zeg. Ja psv doet het sinds de eeuwenwisseling qua titels wat beter, maar in 2014 stonden we nog gelijk. Laatste 10 jaar doet Ajax het zelfs beter. Hoeveel waarde wil jij als dan hechten aan een titel in 2000, 2001, 2002 en 2003 om de stempel "enige topclub" te krijgen?
1 0
Joodhannus73
10 om 7 in voordeel PSV... Je moet wel goed tellen en opletten! We lopen sinds de eeuwwisseling achter. En degene die riep dat we de laatste tien jaar meer kampioenschappen dan PSV hebben; 5 om 4 in het voordeel PSV. Volgens mij lijden jullie aan wishful thinking. Gelijk ook exemplarisch voor hen en andere fans die hun kop in het zand steken. Natuurlijk moeten we positief blijven, maar ik kijk naar de realiteit. Dan kan je toch niet anders concluderen dat Ajax vrijwel structureel ondermaats presteert? En het mentaal op cruciale momenten vaak laat afweten in Nederland (inclusief EL finale). Plaats het ook in perspectief: de begroting van Ajax is evident hoger dan die van PSV. Dan is het des te triester. Als je gaat rekenen vanaf 2004, dan zijn we in 14 jaar maar 4 keer kampioen geworden (waarvan twee ook nog met hakken over de sloot op de laatste speeldag en met betonvoetbal). Dat vind ik geen florissante cijfers voor de topclub van Nederland.
0 0
Suarez16_
Dat zeg ik ook? Volgens mij kan jij niet goed tellen want laatste 10 jaar is het 4 om 3 voor Ajax.
0 0
Boer Gijs
Als als als. Het probleem is nu juist dat het meer niet dan wel is en dat bij een dubbeltje op zijn kant het altijd verkeerde kant op valt
0 -1
Suarez16_
Dat zeg ik ook ja? Maar als smeets niet gescoord had dan zou volgens zijn logica Ajax de topclub zijn. Dat bedoel ik dus. Maakt 1 tegengoal te veel in 19 jaar tijd je opeens geen topclub meer, omdat psv wat succesvoller was tussen 2000-2005? Dat is toch gewoon onzin?
0 0
Duif63
Ssssttt dat soort dingen mag je hier niet roepen. Heb ik al zo vaak gedaan. Maar dan wordt je voor alles en nog wat uitgemaakt, omdat er heel veel zijn die niet tegen de waarheid kunnen.
1 -2
Suarez16_
De waarheid is ook dat Ajax de laatste 10 jaar het succesvolst is geweest, dus wat is nou precies je waarheid? Dat psv zich door titels in 2000 en 2001 in 2019 de enige topclub van Nederland mag noemen? Mij best hoor. Ik ben ook teleurgesteld in Ajax na zondag. Ik dacht dat ze het eindelijk mentaal op de rit hadden, maar je kan ook overdrijven.
0 0
AjaxfanRuben
Heeft er ook mee te maken dat Ajax zijn beste spelers voor hoge bedragen verkoopt. Hierdoor verliest Ajax vaak punten aan het begin van het seizoen. Zodra ze op elkaar ingespeeld raken is het vaak al te laat voor de nr 1 positie...
0 -2
BrandjeXL
Slap excuus en heeft elke club last van.
2 -1
Labrador
Dat mag geen excuus zijn. Dit seizoen kunnen we nog op 94 punten komen. Als we nog 1x verliezen is dat aantal 91. Dat zijn er nog bizar veel. Alleen daarom denk ik dat wij kampioen gaan worden. PSV heeft een veel zwaarder programma met Utrecht,Vitesse,Heerenveen en Ajax uit.
1 0
AjaxfanRuben
Lijkt ook wel beetje de instelling van: met zo min mogelijk energie te verspillen kampioen te worden. Hoop meer op de instelling van: iedereen opvreten, op nr 1 positie staan en een keer een gigantisch gat trekken met de concurrentie.
0 0
Boer Gijs
Ajax onwaardig. Veelzeggend. Overmars en Sar verantwoordelijk.
3 0
Ajacied33
Komt goed man, wij worden sowieso kampioen
2 -3
Boer Gijs
Spandoek in Arena
1 0
Labrador
Hang bet op in de kleedkamer
3 0
Kraai
Ach wat maakt uit, al staan ze maar één dag bovenaan: dag 1015
0 -2
Mario65
Tja... Het is niet des Ajax om zolang niet aan kop te staan.
Maar we moeten de mannen wel het vertrouwen geven dat het goed gaat komen.
En vergeet niet dat er ook mooie dingen zijn gebeurd.
Zoals de finale EL en nu overwinteren in de CL.
Welke Nederlandse club kan dit evenaren?
Nee het is Ajax dat ons landje groter maakt in Europa en niemand anders.
Hoeveel dagen niet aan kop?
Het gaat om 34 speelrondes ..... komt wel goed
3 -1
Ajax4proud
Als Ajax dit seizoen kampioen wordt, dan ga ik me totaal geen zorgen maken om dit record. Er zijn nog genoeg positieve records die bij Ajax historisch genoteerd staan en in de toekomst niet zo snel door andere clubs van Ajax zullen afnemen. Denk hierbij aan de titel recordhouder en nog altijd de meeste Europese prijzen. Wzawzdb!
0 0
Duif63
Komt wel goed.... dat is precies waarom het al jaren fout gaat. Er wordt ieder jaar veel te makkelijk gedacht over een paar punten achterstand.
2 0
Vazajax
Precies! En zo moeten wij ook achter de ploeg gaan staan! Hart onder de riem steken. Hoop dat de f-side snel iets van een mooie actie organiseert!
0 0
Redrum
Gelukkig zijn er ook nog supporters die wel kunnen relativeren en die nu niet meteen weer alles somber inzien. Het gaat allemaal goed komen. Afgelopen zondag heeft Ajax een wijze les geleerd en vanaf nu gaan ze weer voetballen.
1 -1
Boer Gijs
Relativeren kan ik ook. Het is maar een spelletje. Maar het komt echt niet zomaar goed. Het is al 5 jaar niet goed gekomen na een 2e plaats eerder in het seizoen.
1 0
Boer Gijs
Dat is op een bepaalde manier nog slechter dan Feyenoord eigenlijk
1 0
Jariiii
We doen wel elk jaar mee om het kampioenschap, dat kan zelfs PSV niet zeggen.
0 -1
Boer Gijs
Wat een afgang. Tijd om conclusies te trekken. Zeker als je zo uit de winterstip komt en zo begint aan de beslissende 2e seizoenshelft waarin het moet gebeuren. Je laat het gelijk liggen. De winnaarsmentaliteit ontbreekt volledig. Deze staf en spelers vinden het blijkbaar prima om 5 jaar achter elkaar helemaal niets te winnen en 2e te worden. Anders is niet te verklaren dat je jezelf afgelopen winterstop toch weer verzwakt en al tijden geen goede back-up voor Onana regelt. Nou, zonder winnaarsmentaliteit gaan onze toppers en talenten in het gure winterweer ook gewoon hard onderuit in de kuip tegen de veel mindere spelers van Feyenoord. De titel verdienen wij niet. Tijd om afscheid te nemen van Overmars en Sar. Dit wordt het 5e jaar zonder prijs. Dat kan echt niet.
2 0
Vazajax
Nog 16 wedstrijden te gaan waarvan:
Uitdagingen voor Ajax: Feyenoord, Heracles, Ado, AZ, PSV, Groningen.
Uitdagingen voor PSV: Utrecht, Heerenveen, Ajax, Vitesse, AZ.
Zolang het verschil nog op 2 punten staat valt er nog niet te zeggen wie kampioen wordt.
Maar wedstrijd a.s. zondag is doorslaggevend.
Als we die verliezen is het over en klaar.
1 0
KlasseLasse
je zag het zondag al onze kindjes kunnen nog steeds de druk niet aan
3 -1
Redrum
Dit had niks te maken met de druk niet aankunnen. Dit was weer een ouderwets staaltje hoogmoed die ons de kop heeft gekost. Ajax dacht deze wedstrijd ook wel even op 70 % te kunnen winnen. Even lekker rustig beginnen zo direct na de winterstop. Daarbij vergaten ze even dat het verstandig zou zijn de keeper en de linksback (die beiden ongeschikt zijn) zoveel mogelijk te ontzien.
3 -1
Boer Gijs
Dat zijn twee kanten van dezelfde medaille. Je moet jezelf de druk opleggen om altijd 100 % te zijn, alles te pakken wat je kan en niks weg te geven. Dat zit er bij Ajax al jaren niet in.
1 -1
Duif63
Niet meer, vroeger was dat juist het kenmerk van Ajax. Maar de mentaliteit binnen en buiten de club is behoorlijk veranderd. Kritiek mag niet meer en we moeten vooral uitstralen dat we zo 'n warme club zijn. Nou, 100x liever een koude/kille organisatie waarmee prijzen gepakt worden, dan de manier waarop het nu al jaren gaat.
0 0
Boer Gijs
Onder de Boer, met soms beroerd voetbal, zat het er wel. Hij wist als iemand die in de absolute top gespeeld heeft wat er kwam kijken bij winnen. Hij wist die winnaarsmentaliteit ook over te brengen naar mijn idee. Iets wat we nu gewoon missen.
0 0
OpNaarNummer4
Sorry, maar dat is zo’n onzin. Frank de Boer haalde veel minder punten dan Bosz en Ten Hag hebben gehaald. Alleen omdat de concurrentie nog slechter was werden we kampioen. Wedstrijden als tegen Heerenveen hadden we nog veel vaker. Denk aan Utrecht uit. Dit team heeft juist in professionaliteit gewonnen.
0 0
Gerrr
En Ten Hag zat als een dooie op de bank en liet alles zoals het was......grijpt in als het te laat is.
0 -1
Bjorn
Auw. Ja, 8 mei 2016. Daar is die weer..

Die datum heeft een hoop veranderd binnen de club en het eerste elftal.
0 0
Boer Gijs
Ja en niet ten goede. En nog steeds niks geleerd. Nog steeds zijn dezelfde incapabele mensen aan het roer. Zoals iemand al zei: met de selectie van Overmars worden we nooit kampioen. Het lijkt er niet op inderdaad.
1 -1
Markopantelic007
Who cares? Gaat erom wie er na speelronde 34 op één staat toch?
0 -2
Boer Gijs
Na speelronde 34 staat Ajax ook al 5 jaar niet op één.
2 -2
Ajacied33
Dat klopt, maar je had het jezelf makkelijk kunnen maken. Je mag thuis nooit 4 tegengoals krijgen in de ED, echt nooit. En dat bla bla dat Ajax er klaar voor is als Psv punten morst wil ik ook niet meer horen van de spelers. Het is gewoon een terugkerend probleem bij Ajax. Mentaal zit het niet goed of zo. Zondag 3-1 voor bij rust, je was virtueel koploper, je bent veel beter als de tegenstander.....En nog win je niet. Die onvolwassen Ajax zag ik vorig seizoen, maar dit seizoen had ik niet verwacht dit te zien. We waren juist erg stabiel en zeer sterk. Ik kan niet wachten op donderdag. Deze nare smaak moet snel weggespoeld worden
3 0
31xAjax
hoogstwaarschijnlijk dezelfde die daar nu staat....
2 -3
Stamhoofd
Niet zo negatief
0 0
Markopantelic007
Precies! Wat één wedstrijd al niet kan doen met het vertrouwen. Een wedstrijd die we net zo goed met 6-1 hadden kunnen winnen...
1 0
Ajacied33
Je had m ook kunnen verliezen met 4-5
0 0
JesperOlsen74
Een wedstrijd?? Dit gaat al jaren zo: op het moment dat de concurrentie punten laat liggen, is Ajax niet bij machte hier gebruik van te maken.
Het is al een schande dat je met dit elftal niet aan kop staat, maar als je de koppositie in de schoot wordt geworpen en je voor de zoveelste keer als team verzaakt, dan ben je het ook niet waard.
Het is de laatste jaren een terugkerend fenomeen bij Ajax.
0 0
KlasseLasse
het gaat niet om dat we hem met zn uitslag hadde kunnem winnen! elke x op het moment dat het kan gebeurt het niet
0 0
Boer Gijs
In de 1e helft van de 1e seizoenshelft geef je al gelijk de koppositie weg en nu weer.
1 0
Redrum
Tja, dat het een schande is dat is duidelijk. Maar ik ga me hier niet druk om maken nu. Het belangrijkste is dat we die schaal pakken dit jaar en dat hebben we nog steeds in eigen hand. Moeten ze natuurlijk wel weer gaan voetballen nu.
0 0
Ardoe
Waar je je druk om kunt maken. Ik kijk liever mooi voetbal en dat hebben we inmiddels ook al een tijdje
5 -3
Bjorn
Zeiden ze bij Arsenal ook een jaar of 5, denken ze nu wel anders over nadat de laatste titel uit 2004 is.
3 0
Stibba020
Echt gigantische schande voor een club als Ajax..
5 0
Ajaxbrl
Klopt is echt slecht ja...
1 0
GvanderK
Als we aan het einde van dit seizoen maar kampioen zijn, dat is het belangrijkste.
0 0
JesperOlsen74
Als er qua instelling niets verandert, dan gaat de platte kar weer door Lampengat.
Kijk de afgelopen jaren er maar op na, hoe knullig (schandalig) Ajax het kampioenschap telkens zelf heeft weggegooid door tegen de kleintjes punten te laten liggen door een gebrek aan instelling (of mentaal te zwak om met de druk om te gaan).
1 0
Duif63
Te triest voor woorden dit. En dan nog zijn er mensen die vinden dat Ajax geweldig beleid voert.
3 -4
Ruff Rhythim
En dan hebben we het dus nog niet eens over hoeveel keer we in die bijna 1000 dagen punten hadden kunnen inlopen op directe concurrentie als deze concurrentie voor ons speelden en punten had laten liggen.

Is volgens mij niet eens meer op twee handen te tellen...
5 0
NaarCLbeker5
Ik had zondag inderdaad een déjà vu -gevoel, de situatie kwam me al te bekend voor.
1 0
Hziyech14
Ik kreeg een flashback naar groningen-ajax na dat feyenoord punten verspeelde.
2 0
3*stars*3
Ach bekijk het positief.
We stonden zondag toch een paar keer virtueel aan kop! ;-)

Tuurlijk pijnlijk dat de grootste club van NL zo lang moet wachten om die koppositie te pakken, terwijl we met een goed gevoel winterstop in zijn gegaan.
Maar PSV maakte richting eind van 2018 ook geen beste indruk en zondag ook niet, terwijl ze met hun vaste 11 spelen.

Maar zit nog genoeg rek in dit Ajax.
Zondag was alleen een dure les.
3 0
JesperOlsen74
Je kunt spreken van een les als er iets van geleerd wordt.
Ajax verprutst het al jaren keer op keer op dezelfde manier: punten verspelen tegen de kleintjes en vaak op het moment dat de concurrentie van te voren punten heeft verspeeld en Ajax daar gebruik van zou kunnen maken.
Ajax heeft er niets van geleerd. Als Ajax punten verspeeld, is het telkens te verwijten aan het gebrek aan instelling. We horen al jaren na zo'n wedstrijd van de spelers dat de instelling niet deugde en dat dit niet meer mag gebeuren. Maar na dit praatje al zo vaak gehoord te hebben, is het toch een structureel probleem.
1 0
3*stars*3
Bedoel meer, dure les voor huidige groep.
Want Ajax kreeg in 1e seizoenshelft veel lof.
Als team en spelers individueel.
Dit is een harde klap en nu moeten ze het oppikken en doorknallen.
1 0
JesperOlsen74
Nou, de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen heracles thuis, is precies wat ik hierboven omschrijf. Met een slechte instelling de wedstrijd ingegaan met puntenverlies als gevolg waardoor je letterlijk van dag 1 achter de feiten aanloopt.
1 0
RedFeather
Ja ik kan mij herinneren dat we een dag bovenaan hebben gestaan (niet veel beter overigens). Of is dit per speelronde gerekend.
0 -1
ajaxxcied4life
Per speelronde.
1 0
kampioen0809
Tja, helemaal aan zichzelf te danken.
1 0
Koningtoto
Dit is wel een pijnlijk iets vind ik.
3 -3
MSwertz92
erg pijnlijk
1 -1