Eiting: 'Op bepaalde momenten dachten ze te makkelijk'

BVeenstra, 21-01-2019 om 13:50, 3924 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het viel de geblesseerde Carel Eiting op dat er bij de spelers van Ajax zondagmiddag tegen sc Heerenveen (4-4) gemakzucht optrad. De Amsterdammers stonden op een gegeven moment met 3-1 voor, waarna de spelers op het veld de indruk gaven dat de buit al binnen was.

'Ik denk eigenlijk dat het bij 3-1, wat jullie (de radioverslaggevers van Ajax.nl, red.) ook zeiden, dat het al een beetje klaar was. Dat ze op bepaalde momenten te makkelijk dachten. Dat ze wat duels en sprintjes hebben laten lopen. Dat vond ik deze wedstrijd wel opvallend', aldus Eiting tijdens de podcast op Ajax.nl.

Door het 4-4 gelijkspel kon Ajax niet profiteren van het puntenverlies van PSV eerder die dag. 'Je moet elke wedstrijd winnen, dat weet je. Maar je weet ook: dit kan echt een topzondagavond worden. Dan is iedereen misschien nog wel meer gebrand om te winnen', spreekt hij vergelijkbare taal met trainer Erik ten Hag, die over 'overmoedig' sprak.

Na afloop ging Eiting de kleedkamer in, maar echt spreken met de spelers deed hij niet. 'Je zit in een andere emotie, dan laat je ze', zegt de middenvelder, die wel merkte dat de sfeer in de kleedkamer niet vrolijk was. 'Het belangrijkste is nu dat je leert van wat er niet goed is gegaan, maar het is ook belangrijk dat je met een positieve mindset richting de volgende wedstrijd toeleeft.'

In de podcast geeft Eiting ook aan dat Ajax probeert tactisch te trainen op de tegenstander. Er worden tijdens de training twee teams gevormd en de spelers die niet in de basis staan, dienen tijdens de partijvorm op dezelfde manier druk te zetten zoals de tegenstander, in dit geval sc Heerenveen, dat doet. 'Ik was Stijn Schaars. Je zag situaties wel terugkomen, maar uiteindelijk zakten zij ook erg in. Het was wel waar op getraind hadden en we hadden gezien dat je veel van kant moest wisselen. Het liefst ook via het midden, dat had wel vaker gemogen van mij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mocrodammerr
orakel eiting in tha building
1 -2
Cisco2
Eiting basher in tha building.
0 -1
Mario65
Eiting komt net kijken en spreekt nu al als een "voetbaldominee"
Ja er ging veel fout Carel, maar ga juist jij die nu niet beoordelen....
1 -5
0h0Litmanen0h0
Verwacht ook zomaar dat Eiting er meer verstand van heeft dan de meeste hier....

Daarnaast maakt Ajax deze podcast en daarmee de vragen en kunnen ze ook dingen monitoren dus Eiting treft hier geen blaam.
1 0
de-Ajacied
Precies, als er iemand is als het gaat over fouten maken uit misplaatste nonchalance dan is het Eiting
0 0
RaynoFischer
Hij wordt er toch naar gevraagd in de podcast...
Het is niet zo dat hij zich ff random ermee komt bemoeien :P
1 0