De Ligt: 'Hoe wij Lamprou laten vallen, is schandalig'

NielsOpdam, 21-01-2019 om 08:25, 8851 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt vindt het schandalig hoe het team keeper Kostas Lamprou zondag heeft laten vallen. Dat vertelt de aanvoerder van Ajax in gesprek met VTBL.

Na het puntenverlies van Ajax wordt Lamprou door velen aangewezen als schuldige, maar volgens De Ligt is dat onterecht. 'De enige die je de schuld mag geven, zijn de andere spelers die op het veld staan. Hij (Lamprou, red.) speelt nu en we weten dat hij met de achterban een kleine achterstand heeft. Hoe wij hem dan laten vallen, is schandalig.'

'Ik denk dat de andere tien spelers goed in de spiegel moeten kijken naar hoe zij gespeeld hebben', vervolgt de Ajax-aanvoerder. 'We laten hem in de steek en dat is heel slecht. Wij laten de schoten toe en dat mag niet gebeuren. Wij mogen ze niet zo ver laten komen, dat ze vanaf die afstand kunnen schieten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pieter14
Dit zijn geen supporters dit zijn de club afkrakers. Ze moeten hun de seizoenskaart afnemen
dat stel ik voor aan het bestuur,bij de eerst komende vergadering.
0 0
Truth
Het begint allemaal met het idiote opstellen van Sinkgraven die 0,0 ritme heeft. Lekker makkelijk Wöber de deur uit doen omdat je Magalan hebt en vervolgens Magalan niet opstellen. En als het besef dan eindelijk is doorgedrongen dat Sinkgraven het niet kan belopen gooi je heel je achterhoede om. En dat allemaal terwijl je een mega onzekere kut keeper in de goal hebt staan. Gewoon blunders van de trainer dus
1 -1
Mario65
De Ligt neemt Lamprou in bescherming...
Daarvoor is hij aanvoerder, maar hij weet zelf ook heus wel dat er voor een keeper met een beetje lengte houdbare schoten bij zaten, alleen kan hij dat niet zeggen..
Ja de verdediging was ook niet briljant te noemen en dat mogen zij zichzelf aanrekenen.
Sinkgraven krijgt ook kritiek, maar men vergeet dan dat hij geen verdediger is.
Voor dat "foutje" in de opstelling evenals een niet scorende Dolberg die maar weer in de basis stond mogen wij Ten Hag op zijn flikker geven.
Niet de eerste keer dat hij foute keuzes maakt.
Huntelaar (een echte spits) had niet veel tijd nodig om tot scoren te komen.
Hij zou in de basis moeten staan en hij is nog steeds topfit.
1 -1
atalantanio
Hij zegt het goed ‘’wij laten de schoten toe’’. Hij vergeet alleen toe te voegen ‘’en bij deze keeper zit elk schot er dan ook in.’’
2 0
Mario65
Lamprou houdt nog geen balletje op een midgetgolf baan tegen....
Hij kan wel in het molentje wonen :p
0 0
niquedegraaff
Ik denk dat dit de beste wedstrijd was om een keer, als het dan toch een keer moet, steken te laten vallen. Dan maar in deze wedstrijd. Vanaf nu weer vol 100% aub.
2 -1
Joseph
Kleine achterstand, ik denk wel dat hij het goed benoemd. Overigens moet Matthijs in de spiegel kijken, het is niet een nieuw fenomeen dat er op goal geschoten kan worden, het valt alleen niet op omdat Onana alles pakt.
Wat dat betreft kan dit een hele leerzame wedstrijd zijn, er moet gewoon een verdedigende laatste man bij om de opbouwende en opkomende de Ligt te ondersteunen. Onbegrijpelijk dat dit zelfs met het wegvallen van verdediger Tagliafico niet is opgevangen.

Vanaf nu gewoon Magallan achterin en Blind op zijn beste plek op het middenveld, zal een stuk lastiger worden voor de tegenstander om dan nog goede kansen te creëren.
2 0
gi0vanni
Ze zeggen van niet maar als Onana en Tagliafico er zijn gaat dat zeker wat uitmaken. Ajax heeft vaak 2e keepers gehad die er in de ED het prima opstonden zoals, Grim, Lobont, Dudilica, Timmer, Vonk, Gentenaar, Vermeer, Stekelenburg, Boer en Cillessen. Lamprou zou met meer lengte ook geen verkeerde maar die heeft hij niet. Prima kerel maar niet mijn favoriete 2e keeper. Een topclub als Ajax had vroeger zelfs vaak gewoon 3 redelijke keepers. Zoals 't er nu uitziet zijn vooral de LB en LV positie wat minder bezet maar dat is nog op te lossen. De CV positie is met een back up ook wat mager en een extra keeper zou in principe niet nodig zijn als die van Jong weer fit is want dat was als ik 't goed begreep een groot talent?
1 0
unis
Tuurlijk, het is net politiek!

A zeggen en B denken!
0 0
Hagmag
Matthijs had dan je mond gehouden.
Je gaat in het openbaar en publiek die "tuinkabouter" niet afzeiken en/of afvallen.
Maar ga nou niet vertellen dat hij er niets aan kan doen.
Kijk dan ffff naar goal 1 t/m 3 en het grabbelen / blunderen op dat schot voor het penaltymoment, want hij veroorzaakte ook nog een 100% penalty.
Op het eind pakt hij de bal van Zeneli.
Gewoon een beschamende wanvertoning en precies de reden waarom hij bij 010 en Willem II mocht vertrekken.
Lamprou is betaald voetbal onwaardig.
Moet gewoon ergens achter een kerk gezellig gaan keepen.
0 0
Wereld
Geen schoten mogen toelaten. Waarom heb je dan een keeper?
Echt lachwekkend
Zelfs tegen een team uit de Keuken Kampioendivisie krijg je wel eens een schot tegen.

Van die afstand moet een keeper op dat niveau die ballen gewoon pakken, m.u.v. van de eerste misschien (al zijn er genoeg keepers die ook de eerste gepakt hadden).
0 0
behangdelul
Ja jezus, dan kan ik er net zo goed gaan staan als er toch niet geschoten wordt.
1 0
Wesl
Met Onana op doel was het 4-1 of hoogstens 4-2 geworden, punt uit
0 0
afcas
als de verdediging niet bij iedere counter achteruit ging lopen en spelers bij corners met hun man meeliepen was het 4-0 geworden...
0 0
Afca_126
wees een man en zeg dat elke bal er in ligt
0 0
Jelephi
Matthijs stop maar met goedpraten. Lamprou is een bout keeper die niet eens ons shirt mag dragen.
1 0
Mocrodammerr
lamprou moet je kei en keihard droppen. dit is onacceptabel.
3 -1
Duif63
Eens, maar wat denk je van degenen die hem gekocht hebben en degenen die hem opstellen ?
0 0
Kuningast
Wat mij steeds verbaast is dat niemand zo slim is om een keer die counter eruit te halen door een overtreding te maken, en dan misschien een gele kaart te pakken. En bij 4-3 moet je die wedstrijd gewoon doodmaken. Kutamateurs
2 0
AFCAsphere
Frenkie kreeg die kans 2 keer maar liet beide keren zijn tegenstander eenvoudig weglopen.
1 0
Pieter14
Heb je weer iets gevonden over Frenkie lul dat je bent.
0 0
MisterAFCA
Precies. Maar ik snap ook niets van Kristensen... die gozer moet bij de counter die speler van heerenveen gewoon doormidden schoppen dan maar geel of rood pakken maar je moet willen killen!!!!
1 0
Ajaxbrl
Ik ben bang dat ze gister in een middag de hele goede flow zijn kwijtgeraakt van de laatste maanden , Met dank aan Lamprou en indirect Overmars die al lang Stekelenburg had moeten halen.
1 -2
AFCAsphere
Stekelenburg verdiend een vermogen bij Everton en rookt en drinkt regelmatig, dus doe maar effe niet hè.
0 0
Rhythim
Een onzekere keeper in het doel straalt af op de verdediging, maar is ook voer voor de tegenstander. Het feit alleen al dat 10 veldspelers vinden dat ze de keeper hebben laten vallen zegt al genoeg.

Het is niet alleen Lamprou die schuldig is aan puntverlies nee, maar hoe kom je erbij dat dit überhaupt een keeper is die bij Ajax onder contract staat? Het was feitelijk een 3e keeper, die uit nood werd aangetrokken omdat vLeer geblesseerd was.
En nadat vLeer na zijn blessure wilde spelen en naar NAC verkaste heeft Ajax gewoon de 3e keeper doorgeschoven en is dat nu de 2e keeper geworden en heeft Ajax niets aan die situatie gedaan. Dat is dus volslagen idioot.
1 0
Remark
Heel lief van Matthijs, maar indirect legt ook hij zijn vinger op de zere plek wanneer hij zegt "we laten schoten toe en dat mag niet gebeuren". Aan die zin kun je namelijk toevoegen "wanneer je een keeper hebt die kansloos is bij schuivers in de verre hoek".
2 -1
AFCA4L
Wie zet er nou een keeper van 120 op doel ben je toch niet goed
0 0
DaniAjax
In godsnaam, we spelen een keer gelijk (ja, je moet winnen als je 3-1/4-3 voor staat) en ineens kunnen we er niets meer van?

En PSV wordt nu kampioen (want die verliezen geen punten tegen de kleintjes zoals Emmen!)? En De Jong is geen 75m waard? En Blind kan er niets meer van? En Dolberg is van KKD niveau? En Tadic kan geen penalty’s nemen? En Donny is weer eens onzichtbaar?

Wat zijn de meeste Ajaxsupporters toch verschrikkelijk kortzichtig, alleen maar lullen hoe de wind waait.

Hoe groot de kans ook was om eindelijk koploper te worden, punten verliezen is inherent aan voetbal. Als de topclubs alles zouden winnen moet je elke week je hele vermogen erop zetten, dan krijg je meer terug dan van de bank. Hoe kut het ook is, het hoort er nu eenmaal bij. Kijk maar naar Liverpool, City, Barca, Bayern... álle topclubs verliezen wel eens punten, so be it.

Dat het extra kut is doordat PSV eerst gelijk speelt tegen Emmen (PSV gaat de tweede seizoenshelft niks meer verspelen!) snap ik ook wel, maar ga nou niet je kop laten hangen door dit puntverlies. Dat is echt onzin. Ajax moet zich schamen, maar het gros van de supporters ook.
10 -2
ETM
Prima gesproken.
1 0
3*stars*3
Helemaal mee eens!
Ik was gister echt kwaad maar ik ga echt niet roepen dat de spelers er helemaal niets van kunnen.
Ten Hag bakt er niets van, Overmars out etc.

Sommige fans/trollen willen dan ook hun gelijk halen en roepen dat speler x er niets van kan, “zie je nou wel?”...

Kutmiddag maar Ajax liet 1e seizoenshelft al zien wat voor niveau ze kunnen aantikken en ze zijn het echt niet kwijt.
4 -1
Saanchez
Thank you!! Ik ben net als iedereen teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen gisteren maar zo ongelooflijk negatief als het overgrote deel van de mensen hier ben ik niet. Ja Lamprou is niet goed genoeg als tweede keeper en ja, de verdediging was gewoon klote gisteren. Maar laten we niet vergeten dat we aanvallend prima gespeeld hebben. 4 prima goals gemaakt en een hoop kansen gecreëerd. Eerste helft was er ook helemaal niets aan de hand. Enige reden waarom t fout gaat is omdat ze dachten dat ze het klusje wel even zouden klaren tweede helft en vervolgens liggen door fouten bij de verdediging de eerste de beste 2 schoten van Heerenveen in het netje en ga een hele zware 40 minuten tegemoet. Het meest kwalijke vind ik dat we die 4-3 niet vasthouden, bij zo'n corner in blessuretijd gooi je toch je hebben en houden erin om die bal weg te roeien? Tadic laat daar zomaar zn man lopen.

Er gingen genoeg dingen fout gisteren maar laten we idd niet doen alsof we er geen kloot meer van kunnen. Ik denk dat het een beetje zelfoverschatting is geweest dus laat dit een wake-up call zijn voor ons. Psv heeft hetzelfde probleem gehad gisteren dat ze aanvallend ook niet goed speelden. Bovendien is puntverlies tegen Emmen nog erger. Donderdag straffen we Heerenveen af in de beker en dan gaan we onze bange vriendjes uit Rotterdam weer even een lesje leren. Gaat helemaal goed komen!
1 -2
ferrari2009
Eindelijk iemand die, het snapt
0 0
Remark
Je hebt helemaal gelijk. Het is werkelijk ongelooflijk, die schaamteloos opportunistische reacties. Van de vele Rotterdamse en Eindhovense trollen die dit forum plagen kan ik me dat nog voorstellen (wat moeten ze anders met hun leven?), maar voor Ajax-supporters die na één zeperd onmiddellijk "Ten Hag out!" beginnen te roepen, geldt wat mij betreft "Rot toch op!" (of maak ik nu een gruwelijke fout door de burgemeester van R'dam te citeren?).
2 -2
M.Olsen
Stel PSV had later gespeeld tegen emmen (uitslagen gelijk) dan had dit geen issue geweest. Ajax was trouwens 10x beter dan Hveen allee bij Hveen was iedere kans een goal, waar wij 3x een bal van de lijn hebben gehaald zien worden. Bal op de paal ook nog. Man man man
0 0
Suarez16_
Ach kom op De Ligt. Elke wedstrijd laat Ajax in de eerste 70 minuten de tegenstander 2 of 3 keer schieten zoals gister. Bij Onana gaat zo'n bal er nooit in. Onana had de eerste 3 gewoon gestopt. Lamprou laat het team gewoon vallen met zijn kabouterarmpjes.
1 -1
Suarez16_
Ach kom op De Ligt. Elke wedstrijd laat Ajax in de eerste 70 minuten de tegenstander 2 of 3 keer schieten zoals gister. Bij Onana gaat zo'n bal er nooit in. Onana had de eerste 3 gewoon gestopt. Lamprou laat het team gewoon vallen met zijn kabouterarmpjes.
0 0
driesterren***
Ik snap nog steeds niet dat Dolberg zo lang in het veld heeft mogen staan! Na 15 min had ik die al gewisseld!
En Neres had ik ook sneller gebracht! Achterin waren het gewoon slappe zakken!
3 0
Ajacied33
Ik ga een stap verder. Ik zou Dolberg helemaal niet meer opstellen. Dat is echt een karikatuur van zichzelf geworden. Ik zag nog wel potentie in hem, maar het wordt met de week minder. Ten alle tijden Huntelaar spits nummer 1
1 -1
louis60
Wat lief van de Ligt;"bij de achterban een kleine achterstand". Ik heb bij reacties tijdens en na de wedstrijd nog nooit zoveel negatieve reacties gelezen over een speler. Alleen het woord "kleine" is toepasselijk.
1 0
RaynoFischer
Veltman alweer vergeten? ;)
Maar zelfs dat was misschien nog minder
0 0
komop
Dit mag de hele ploeg zich aanrekenen. Als je vlak voor tijd de 4-3 maakt, moet je een wedstrijd gewoon killen en rustig uitspelen.
2 0
iammike
Vind het lullig om te zeggen maar psv gaat gewoon de titel pakken. Die ploeg zit mentaal gewoon veel beter in elkaar. Bij Ajax zijn het gewoon allemaal verwende mannetjes.
2 -3
Ajacied33
Altijd knap om bij Emmen 0-2 voor te staan in de 80e minuut en alsnog afsluiten met 2-2..
1 -2
iammike
Dat heeft Ajax ook al zovaak klaar gekregen. Maar hoe dom ben je als je weet dat psv punten verspeelt je daarna mentaal niks kan opbrengen om van Heerenveen te winnen. Dan is er mentaal toch iets niet goed lijkt me?
2 -1
Redrum
Ajax heeft gisteren collectief gefaald. Het leek gewoon nergens op. Heerenveen kon aan de bal vrijuit voetballen en kon meerdere keren rustig afdrukken. Dan is het alleen natuurlijk wel heel erg balen dat Onana niet op goal stond. Met hem op doel was het waarschijnlijk 4-1 of 4-2 geworden. Die goals van Lammers schoot hij precies in het hoekje en Lamprou kwam letterlijk tekort om er een hand tegenaan te krijgen. Neemt niet weg dat het schandalig is dat hij ze zo rustig in kon schieten. Verder bakte Ajax er aanvallend ook gewoon niet veel van. Ajax had nu eerste moeten staan en dat hebben ze laten liggen. Nu is het simpelweg geluk dat je niet verder achterop raakt. Ik hoop dat dit een wijze les is geweest voor de jongens en dat ze vanaf nu weer scherp zijn.
1 0
Leviathan
Het ging op t veld al aardig mis.. De 1e goal was ook gewoon prima binnengeschoten maar zeker 2 van de 4 goals had hij kunnen en moeten hebben. Op t eind kwam hij dan wel weer goed uit en voorkwam hij zeker een doelpunt maarja al zou je dat afstrepen dan nog blijft er 1 goal teveel tegen en dat is het verschil tussen 1 en 3 punten vandaag...
0 0
SjaakWolfs
Sneu voor Lamprou, ja. Maar het echte schandaal is hoe de voltallige selectie het niet op kan brengen om 90 minuten alles te geven tegen Heerenveen.
2 0
Bean
Het is niet schandalig, het is vervelend voor die jongen.. en te makkelijk om de andere jongens de schuld te geven. nou ja.. Sinkgraven.. die kan ook echt niet
0 -1
MSwertz92
Helemaal mee eens. Maar het feit blijft nog steeds dat Lamprou niet goed genoeg is voor Ajax. En dan is die ook nog is fakkin klein.
0 0
Oempaloempa
Wanneer je de eerste helft met 3-1 wint mag je de 2e helft nooit met 3-1 verliezen.
Team heeft schandelijk gefaald. De Ligt heeft gelijk.
Lamprou is geen top keeper, maar zijn imago is nu helemaal naar de kloten, kan wel inpakken.
Ajax heeft zeer grote schade opgelopen.
PSV lacht zich helemaal dood.
5 0
de-Ajacied
Inderdaad was Sinkgraven constant en Blind af en toe verdedigend heel slecht, maar Lamprou is gewoon niet goed en veel te klein voor een keeper
0 0
grannig mokum1
Voor mij mag overmars Maarten Stekelenburg terug halen naar zijn oude nest toe
0 -5
mgtow
Stekelenburg heeft de instelling van een klein kind.
4 0
Remark
Lamprou helaas de bouw van een klein kind.
1 0
ST
Ze kwamen steeds door het midden van de verdediging. Valt dus vooral hemzelf, Blind en Schöne te verwijten. Ik houd mijn hart vast voor de komende weken. Ik vraag me ook echt af waar dat trainingskamp goed voor geweest is. Ze gingen vooral trainen op het verbeteren van de rest verdediging, maar het enige wat veel slechter geworden lijkt is juist de restverdediging.
4 0
RaynoFischer
Stja, natuurlijk verdedigd Matthijs hem in de media als aanvoerder zijnde...
Had hem dan ook ff wat beter verdedigd in het veld..
2 0
Sterretje73
Hij had dit niet hoeven zeggen toch. Deze kerel is onderweg zo’n sterke speler te worden. Zo volwassen en standvastig. Dat Lamprou niet voldoet is duidelijk maar dan hoeft hij nog niet volledig afgebrand te worden. Die sukkeltjes in het stadion die cynisch zaten te klappen zijn een schande voor onze club. Van die pesterige etterbakjes die je op school vroeger ook rond had lopen. Zelf niks bereiken maar wel anderen “slopen”. Als oud F sider gaf ik dit soort types altijd een kekie...
1 0
Sterretje73
Hij had dit niet hoeven zeggen toch. Deze kerel is onderweg zo’n sterke speler te worden. Zo volwassen en standvastig. Dat Lamprou niet voldoet is duidelijk maar dan hoeft hij nog niet volledig afgebrand te worden. Die sukkeltjes in het stadion die cynisch zaten te klappen zijn een schande voor onze club. Van die pesterige etterbakjes die je op school vroeger ook rond had lopen. Zelf niks bereiken maar wel anderen “slopen”. Als oud F sider gaf ik dit soort types altijd een kekie...
1 0
AFCA-Driebergen
Helaas zijn de supporters, ik bedoel fans, om mij heen in het stadion, daar enorm blind voor. En werkt het nog meer tegen door hard cynisch te klappen. Trieste lui. Steun je club en spelers. Want vooral De Ligt haalt zijn niveau nog niet in 2019.
8 0
iammike
Matthijs hij kan gewoon niet keepen. Wie hem gescout heeft moet zich doodschamen. De man verdient weet ik niet hoeveel geld en moet 1x per jaar zijn ding doen en dat lukt niet eens.
1 -1