Schöne: 'Het is een terugkerend thema'

JesseTH, 20-01-2019 om 22:20, 8293 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne baalt ervan dat Ajax vaak punten verspeelt op de momenten dat de concurrentie dat ook doet. De controlerende middenvelder is al lange tijd actief in Amsterdam en maakte het scenario van zondag vaker mee.

'Het is een terugkerend thema bij ons. Als de concurrent punten laat liggen, doen wij het ook', reageert Schöne in gesprek met AT5. 'Vandaag speel je in de eerste helft prima en moet je 4-1 voorstaan met rust en dan speel je zo'n tweede helft. Ik vond dat we vaak slecht stonden. Dan hebben we het geluk dat Klaas de 4-3 maakt en krijgen ze nog een corner. Typerend voor de wedstrijd van vandaag.'

De Deen probeert, kijkend naar het verval na rust na de snelle Heerenveen-goal, de vinger op de zere plek te leggen. 'Je probeert het een beetje rustig te houden, maar dat lukte ons niet. We kwamen niet echt in ons spel. Het is lastig, want het is een situatie waarin we de laatste tijd niet vaak zijn gekomen. Na de 3-3 kwamen we niet echt meer in ons spel.'

'We spelen met veel risico, maar we staan steeds goed', vervolgt hij. 'Dat was vandaag niet het geval. Je hebt er altijd mee te maken dat er spelers wegvallen, dus dat is geen ding. Ik vond dat wij vandaag in de restverdediging niet goed stonden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Schone is meestal de eerste die een verkeerde grote mond opzet voor de wedstrijd. "we gaan ze pakken" etc. Dat moet hij niet doen. Laat je voeten spreken.
0 0
Ajaxbrl
Ik ben bang dat ze gister in een middag de hele goede flow zijn kwijtgeraakt van de laatste maanden , Met dank aan Lamprou en indirect Overmars die al lang Stekelenburg had moeten halen.
0 0
preme
Voor dit soort wedstrijden heeft Ajax de portemonnee getrokken. Het halen van ervaren spelers die de druk aankunnen. Je ziet dat Tadic daar op de penalty na goed mee omgaat, maar van Blind mag je zeker meer verwachten en van Schone zeker ook. Die vent zegt het zelf: het is een terugkerend verhaal, maar wanneer sta jij eens op om de rest van de gasten bij de hand te nemen. Jij hebt dit verdomme al bijna vier jaar op een rij meegemaakt! Hij kan prima voetballen maar nonchalla op en top.
1 -1
MickS
Schone was met de ligt de enige die de boel verrot schold bij de tegen doelpunten. Geen idee of ze dat op de tv lieten zien maar was in het stadion duidelijk te zien.
0 0
ajaxxcied4life
Het hele elftal oogde vermoeid en ongeïnspireerd. Indien de spelers dan ook nog uit positie gaan lopen dan wordt het helemaal lachen, gieren, brullen.
1 0
JanTa
Kan v.d. Sar niet tijdelijk als 2e keeper opdagen?
1 0
atalantanio
Ze falen telkens weer als het om de koppositie gaat. Gasten kunnen beter naar de psycholoog dan naar de training.
0 0
Joseph
Deze man zal nooit het verschil maken als het even niet loopt. Frenkie speelde zijn slechtste wedstrijd en meteen is de hele balans in het team weg.

Het wordt tijd dat Blind naar het middenveld gaat, die blijft ten minste voetballen als er druk op staat. Tegen Real ga je ook niet met Schone spelen, net als tegen Bayern, waarom oefen je daar dan niet mee?

Wat dat betreft is ten Hag wel echt een clown van een trainer. Mazraoui op links is ook echt een grap, dan houd je ook Magallan op de bank voor Kristensen.. Onbegrijpelijk!
1 -2
ETM
Je bent bij analyses wel altijd zo doorzichtig als een glazen ruit :)
0 0
Hagmag
Schöne niet echt gezien.
Grote fout bij 1e goal Heerenveen.
0 -1
Gajes
Met schone tegen real Madrid hebben we een groot probleem. Als ze weten dat ie traag is, geen kopduel wint en ballen inleverd als ie onder druk gezet word zijn we de sjaak.
5 0
KlasseLasse
wat ook elk jaar een voorkomend thema is dat lasse nooi5 zn bek kan houden maar dat doet hij ook elk jaar! jullie kunnen gewoon de druk niet aan! stelletje losers zijn jullie echt waar
5 -1
RaynoFischer
En dan zijn er nog een paar die denken aan een stap hogerop zoals Ziyech, De Ligt en De Jong
Nou succes ermee...
4 0
Inhartennieren
Klopt! En daarom worden jullie ook geen kampioen.
2 -1
jollie18
Ajax wil gewoon geen kampioen worden. Maken het zich zelf onnodig moeilijk.
3 0
Patrick78
It's the same old story Lasse.....wat een kut zondag.
2 0
Ajax27
Restverdediging... om moe van te worden. Wie heeft dat kakwoord bedacht? Je verdediging stond gewoon niet goed. De verdedigers speelde zenuwachtiger dan normaal door een matige keeper erachter, punt.
7 0
Adios
Die restverdediging is we dé reden dat Ajax het zo goed doet dit seizoen. Ook bij Utrecht was het de sleutel tot het succes van Ten Hag. Dat er Europees nog niet is verloren en in de eigen competitie zoveel overwicht is, komt grotendeels door de restverdediging. Beetje jammer om dan dat woord niet eens te kennen...
0 -1
Joseph
Die "restverdediging" wat jij het succes van ten Hag noemt, noem ik Matthijs de Ligt. Soms red die restverdediging het niet en dan staat Onana er nog.
Zonder Onana zouden we nu vechten met Feyenoord voor de 2e plek.
1 -1
HsvHoek
Mentaliteit van 3x niks, dit seizoen verliep heel goed maar dit is weer precies zoals vorige seizoenen, het is zorgwekkend dat het ons nog steeds gebeurt.
5 0
fanforeffer
Hoogmoed en arrogantie is Ajax grootste vijand. Vandaag bleek dat ! Het inderdaad een repeterende voorval. Gelijk tegen Heracles begin deze competitie. Daarom is het Ten Hag aan te rekenen dat hij zich daarvoor niet heeft gewapend ! in Amerika was al te zien dat de overmoed langzaam er weer in sloop. En Hij grijpt ook niet in als Ajax in sloom tempo begint. Blind en De Ligt spelen elkaar de bal 6x toe voordat De Jong ermee gaat wandelen. Slap ingrijpen van Schone ,Blind en De Ligt wordt niet bestraft. dit gaat nog wel weer gebeuren. Want o,o,o wat zijn wij goed. maar er is nog helemaal niets in Amsterdam.
9 0
amthree
En leren ze er van NEE!
3 0
AJAIXIXIXI
Daar is een woord voor: gemakzucht. Ajax hoeft niet meer aan te haken.
0 0
Schip
Volgens mij zei Ten Hag nog vorige week dat er mentaal stappen waren gezet.
2 0
P.Russo
Ik word een beetje moe van het ‘restverdediging-verhaal’ van iedereen. Het gaat er gewoon om dat je een wedstrijd professioneel uitspeelt. Als Ajax zijnde kan je een 3-1 voorsprong (wat 4-1 had moeten zijn) in een thuiswedstrijd gewoon niet weggeven, zeker niet als je weet dat je directe concurrent hetzelfde heeft gedaan eerder op de dag en je voor het eerst in 2,5 jaar de koppositie kan grijpen. De enige taak voor vandaag was 3 punten halen, koste wat het kost maar helaas zijn we daar niet in geslaagd
4 0
Labrador
Speelde zelf als een krant. Oogde vermoeid. Had hem er uit gehaald ipv vd beek
7 0
RaynoFischer
Je had er wel 10 kunnen wisselen vandaag....
0 0
Labrador
Tja eens. Laten we gewoon hopen dat dit een incident was maar dat mogen we gewoon niet accepteren
0 0
appeltje
En dan? Van de Beek als controleur?
1 -1
Schip
Blind natuurlijk. En dan zet je Wober op zijn plek.

Oops.
2 -1
P.Russo
Blind idd en Magallan op zijn plek. Maar Wöber js idd te snel weggedaan
2 0