Babel heeft geen spijt: 'Maar had langer moeten blijven'

ThijsZwagerman, 20-01-2019 om 11:55, 9106 views, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Babel is naar eigen zeggen te vroeg vertrokken bij Ajax. In 2007 verruilde de buitenspeler op 21-jarige leeftijd de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot voor Liverpool. Achteraf gezien had Babel dat anders gedaan, zo vertelt hij tegen Sky Sports.

Babel maakt al zijn hele carrière opvallende keuzes. Zo was hij na zijn periode bij Liverpool actief voor Hoffenheim, keerde hij terug bij Ajax en speelde hij vervolgens voor Kasimpasa, Al Ain, Deportivo La Coruña en Besiktas, terwijl hij onlangs een contract tekende bij Fulham. Ondanks al die omzwervingen heeft de 32-jarige aanvaller geen spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt.

'Want ik heb veel geleerd van de beslissingen die ik heb genomen. Maar als je realistisch bent, had je achteraf andere keuzes kunnen maken. Zo had ik in 2007 misschien niet naar Engeland moeten komen, omdat ik nog vrij jong was en de Nederlandse competitie nog niet volledig was ontgroeid toen ik naar Liverpool ging. Misschien was het goed geweest als ik nog een paar jaar in Nederland was gebleven.'

De overgang van Ajax naar Liverpool viel Babel zwaar. De Engelse grootmacht betaalde 17,25 miljoen euro voor de rechtspoot en dus waren de verwachtingen hooggespannen. 'Er kwam destijds veel op mijn bord terecht, maar ik kreeg geen tijd om mij aan te passen. Ik moest presteren. Daar slaagde ik niet altijd in en daardoor zeggen veel mensen dat ik het niet heb waargemaakt bij Liverpool.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
(kijkend naar die foto..) wat is het tenue toch ontzettend veel mooier zonder die 18 Adidas strepen (en het overige gefrutsel) er op.
5 0
Horrontelli
Als er voldoende supporters zijn die bereid zijn zich er sterk voor te maken lukt het. Geen shirt meer kopen als er strepen op staan. Adidas zou direct overstag gaan.

Maar helaas.
1 0
Aeter
Inderdaad. Tijd voor een streeploos shirt.
3 0
bojansuarez
Ryan is zeer welkom wat mij betreft. Een goed voorbeeld voor de jeugd en bovendien een hele sociale guy. Qua niveau is de eredivisie appeltje eitje voor ‘m. Toen die ook terugkwam dat jaar was ie objectief gezien, echt veels te goed voor de eredivisie (wat velen niet doorhadden). In de spits tegen Dortmund was ie ook de beste speler van onze kant.
1 0
Horrontelli
Zou hij de definitie van spijt hebben kennen?

Ik durf het wel maar ik heb het lef niet.
Ik kan het wel maar het lukt me nooit.
Ik kan het fysiek wel aan maar ik ben er niet sterk genoeg voor.
Ik had het anders moeten doen maar ik heb er geen spijt van.
1 -2
TheTruth
Zou wel een leuke spits zijn om er bij te hebben, hij doet het best goed bij het Nederlands elftal.
2 0
FlyingDutchMan
Kom volgend seizoen maar weer terug Ryan, dan is het bij deze vergeven
2 0