Van de Beek: 'Heb me teruggevochten'

ThijsZwagerman, 20-01-2019 om 09:10, 5974 views, NOS |

Check de casual collectie van Ajax!

Donny van de Beek is blij met zijn huidige bijdrage aan het goede Ajax-spel. De middenvelder verloor aan het begin van dit seizoen zijn basisplaats, maar knokte zich vervolgens knap terug in de startopstelling. Nu hoopt de Ajacied de voor de winterstop ingezette lijn door te trekken.

'Het seizoen begon niet zo lekker. Ik kampte met blessures, had een achterstand opgelopen en kwam ook later bij de groep. Dan maakt de trainer andere keuzes', zo doelt Van de Beek in gesprek met de NOS op het verliezen van zijn basisplek. Het jeugdexponent knokte zich echter snel terug in het elftal van trainer Erik ten Hag.

'Na een lastig begin ging het op een gegeven moment toch weer beter. Dan probeer je jezelf te herpakken en terug te vechten. Dat heb ik ook gewoon gedaan en ik ben toch weer teruggekomen in de ploeg', aldus de dynamische middenvelder. 

Ajax hervat zondagmiddag de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Van de Beek kent het belang van dat duel. 'Het is gelijk superbelangrijk om een goede start te maken, om meteen de goede toon te zetten en weer in die flow te komen.' Eenmaal in die flow zal Ajax de prijzenjacht vervolgen. De Amsterdammers zijn nog in de race voor het landskampioenschap, de KNVB-beker en de Champions League. De doelstelling is duidelijk. 'Ze zijn allemaal mooi, want ik heb ze allemaal nog nooit gewonnen. We gaan gewoon voor alle prijzen.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ik ben behoorlijk afgeknapt op van de Beek. Paar wedstrijdjes op de bank en meteen janken bij z'n zaakwaarnemer. Allerlei dreigementen de wereld in slingeren. Van mij mag hij weg.
0 0
dirkreus
Hoop dat van de Beek verkocht wordt.
Kunnen we eindelijk weer genieten van zijn eigen spel. Wordt totaal verkeerd gebruikt door ten Hag !!
Succes Donny volgend seizoen bij een mooie club in Engeland !!
0 0
Joodhannus73
Van de Beek is prima voor op de bank. Neres is twee klassen beter.
2 -1
JJT86
Welke bijdrage? Das fantoom Makaay is er niks bij en dat is een spits. Speel eens als middenvelder ipv balletjeswachter.
3 -1
Ajax4ever86
Dat noem je terugknokken, kneus??? Zit paar wedstrijdjes op de bank begin van het seizoen en vervolgens met je zaakwaarnemertje lopen dreigen om te vertrekken bij Ajax. Ten Hag blijkbaar bang op 1 of andere manier. Staat vervolgens direct in de basis en raakt 90% van de wedstrijden geen pepernoot. En dan nu beweren dat je jezelf hebt teruggeknokt. Laat me niet lachen man.
Opdonderen mag je ja. Kan tenminste Neres weer in de basis. Is toch werkelijk onverklaarbaar dat een voetballer als Neres op de bank zit door dat jankgedrag van van de Beek. Gadverdamme wat ben ik afgeknapt op deze praatjesmaker
3 -1
Jelephi
Van de Beek is een bovengemiddelde speler in Nederland, maar absoluut niet onmisbaar voor Ajax. Het is een dynamische middenvelder met veel diepgang maar mist essentiële dingen. Zijn balbehandeling en snelheid zijn echt dingen waar hij zwaar in tekortschiet. Als je hem kan verkopen voor 15-25miljoen dan moet je dat gewoon doen. Van de Beek, ondanks dat het echt een fijn joch is, is vervangbaar.
4 -7
godenzonenssuper
Voor iemand waarbij balbehandeling zwaar tekort zou schieten kon hij dan wel jarenlang prima meekomen met Nouri al combinerend op het middenveld en in Europese wedstrijden onder Bosz uitstekend spelen als 6.
6 -3
Jelephi
Wat heeft de combi met Nouri en de samenstelling van dat team een aantal jaar terug te maken met de beperkingen van van de Beek? Gevalletje rechtlullen met iets wat er niets mee te maken heeft?
1 -2
godenzonenssuper
Niets mee te maken heeft?
Iemand die tekort zou komen op het gebied van balbehandeling had zich niet kunnen profileren zoals Van de Beek destijds deed.
3 -3
Jelephi
Profileren. Als je van de Beek zich vond profileren dan houd de discussie vrij snel op.
0 -1
WillyBrokamp
En je zakenwaarnemer ook
6 -5
godenzonenssuper
Ach gossie.
4 -4
Bocarra
Van de Beek heeft eind vorig seizoen de verkeerde keuzes gemaakt. Hij had nooit voor het Nederlandselftal mogen kiezen vanwege een hardnekkige blessure. Toch meegaan met het oranjetoernee heeft hem bij start van het seizoen op achterstand gezet. Eigenlijk is hij nog steeds niet op het gewenste niveau. Zou mij niet verbazen als Ajax straks gaat doorselecteren. Aangezien het belang van Ajax niet de hoogste prioriteit heeft bij van de Beek heb ik daar niet zo veel moeite mee.
2 -2
ajaxinho
Dat kun je ook zeggen over die stomme tripjes naar Azië.
Als hij daar geblesseerd raakt, hoor ik je niet.

Het verhaal van 'knokken in de basis' geldt ook voor Oranje, natuurlijk.
Maar ben het wel met je eens dat hij fit genoeg moet zijn.
1 0
AJAIXIXIXI
Zou het niet bepaald vechten noemen maarja.
3 -3
Schip
Al dat gezwam dat hij enkel door te klagen in de basis is gekomen. VdBeek was bij vlagen een van de beteren. Ook al onder Bosz, ook in uitwedstrijden en ook in Europees verband. Dat zegt echt heel veel over zo'n speler en zijn mentale weerbaarheid. Heeft nooit geklaagd, ook niet toen hij duidelijk beter was dan Schone.

Onder Keizer was hij ook goed, ondanks de (blijvende) impact van wat er met Nouri is gebeurd. Dat is voor hem nog dagelijkse kost. Hij gaat niet voor niets langs. Als professional moet hij zijn spel daarvan scheiden, doe hem dat maar na.

Dan krijg je een trainer die per se een 10 in hem ziet, terwijl je daar andere spelers voor hebt.

Hij staat er niet omdat hij klaagt. Hij staat er deels omdat TH Neres niet laat spelen - ronduit kortzichtig - en deels omdat hij belangrijk is met zijn loopwerk, diepgang en complementaire kwaliteiten aan Ziyech, Schone en Frenkie. Zijn dynamiek is een wapen, jammer dat TH hem nog steeds niet in zijn kracht laat spelen. Is ook een beetje ontstaan door toeval, omdat Ziyech uiteindelijk niet vertrok. En dan moeten Tadic en Ziyech ieder een basisplek krijgen, zonder dat de balans al te zeer verstoord wordt.

Ik begrijp de oplossing van TH wel, maar niet dat Schone daar een onderdeel van uit maakt. Dat kan met Neres erbij anders worden ingevuld.

Anyway, de puzzel van TH is ook weer niet een makkelijke. Maar VdBeek staat er op eigen verdiensten in. Kan nog een stuk beter, zeker voor de goal.
3 -9
niquedegraaff
Nee. Ajax is nu verder dan onder Bosz. Toen was hij een van de uitblinkers ja. Maar nu Ajax verder is, vind ik hem niet meegegroeid. En sowieso, iemand die meteen de vuile was gaat buitenhangen mag van mij altijd opkrassen. Dat zijn backstabbers. Heb je niets aan.
0 0
CruyffFootball
Uitstekend verwoord.
0 0
10Sneijder10
Ik krijg niet het beeld voor me van een vechter als ik de teksten erbij haal van eerder dit seizoen. Ik heb meer het beeld van een schooljongetje die is gaan huilen nadat zijn lollie is afgepakt en daarna snel weer een nieuwe lollie heeft gekregen.
12 -6
Nick
Kortzichtigheid ten top.
Ten Hag heeft een manier van spelen voor ogen waarbij Van de Beek de ideale 10 is dmv loopacties.
1 -1
Petterson1964
Hiermee zeg je dat Ten Hag zich laat intimideren en dus ongeschikt is.
2 0
10Sneijder10
Nou ik denk wel dat na de uitwedstrijd bij psv het één en ander veranderd is qua koppigheid bij ten hag en dat hij wat meer zijn oren laat hangen naar anderen.
0 0
Ajax27
Haha helemaal mee eens. Maaaarr.. Ik denk dat het voor hem ook weer een goed leermoment was. Via Twitter kwam er toen al een grappig sneertje van Huntelaar. Wed maar dat tijdens die situatie jongens als Huntelaar, Blind, Tadic en Ziyech hem ff met beide beentjes op de grond hebben gezet. Ook dat hoort bij ontwikkelen. Een dergelijke kern miste je destijds met Bazoer, Tête en Riedewald. Verschil nu is dat deze storm relatief snel ging liggen en dat van de Beek gewoon bleef.
3 -1
Siemmie
Wat ik nou raar vind, is dat vd beek begin dit seizoen behoorlijk begon te mekkeren, terwijl hij nu precies zelf zegt waar de oorzaak lag: hij kampte met blessures, had daardoor een achterstand en kwam sowieso al later bij de groep. De trainer maakt dan andere keuzes, zoals hij nu zelf zegt.
Wáárom moest hij dan lopen zeiken? Waarom zeggen dat 'de situatie nu anders is'? Het was logisch dat hij niet in de basis stond en dat vond hij blijkbaar zelf ook. Overigens vind ik het ook niet terecht dat vd beek nu wel in de basis staat, helemaal als het ten koste van Neres is.
16 -3
jackwolf
Zie je , goed dat in ff alle reacties ben gaan checken. Dat scheelt weer dubbel werk.
Bovenstaande reactie is de spijker op zijn kop! Niks aan toe te voegen.
1 0
Bky
Je kan moeilijk zeggen dat het niet geholpen heeft.
2 0
Cisco2
Hij zeek niet, was zijn zaakwaarnemer en die is daar op aangesproken.
3 -7
Siemmie
Oh echt wel. 'Ik ga niet stoer doen, maar de situatie is wel anders nu'. Kwam toch echt uit de mond van vd beek, of niet? Misschien was zijn zaakwaarnemer wel verkleed als Donny, kan ook natuurlijk.
6 -3
Cisco2
Letterlijk de eerste zin: „Het is niet dat ik nu stoer ga roepen dat ik weg wil”

Allemaal speculaties en een naar sfeertje gecreëerd door de media.
2 -4
GvanderK
Neres verdient ook een basisplaats en is erg gretig dus kijk maar uit Donny, volgende week kun je misschien wel weer op de bank zitten. Concurrentie is alleen maar goed.
10 0
Pauw
Ja, door te dreigen met een vertrek.
15 -5
preme
Echt zonde dat dat destijds zo gegaan is. Tuurlijk blijft DvdB een publiekslieveling, maar daar heeft hij toch onnodig wat krediet ingeleverd.
4 0
ST
Onzin. Heeft hij nooit gezegd.
4 -6
Benleiden
Nee, zijn zaakwaarnemer wel in de media. En wie treedt er namens Donny op? Wie heeft er het mandaat om eea te regelen? Juist, zijn zaakwaarnemer. Dus Donny heeft het weldegelijk gezegd en heeft ook nog eens backup namens onze Mister Ajax, die graag andere spelers afvalt in de media. Maar niet bij Donny hoor, dat is z’n lievelingetje. Ik hoop dat hij er snel uitgaat en wordt verkocht, want ik vind het helemaal niks.
7 -4
FlyingDutchMan
Precies, eerst de staf blamen en dreigen en nu in elkaar zelf toegeven dat het ook aan hemzelf lag.
0 0
Cisco2
Zijn zaakwaarnemer ja. En die is daar op aangesproken.

Is het heel gek dat je mentor je niet publiekelijk afvalt in de media?

Suggestief bericht. En dat jij hem niks vindt zegt heel veel over je kijk op voetbal. Hele nuttige speler, kind van de club, ligt goed in de groep. Altijd er bij houden deze jonge. Schroomt niet om vuile meters te maken, ziet de gaten, trekt gaten, staat verdedigend zijn mannetje.

Maarja, jij wil waarschijnlijk 10 creatieve spelers opstellen. Die allemaal een passje kunnen geven met buitenkantje links. Daar win je geen wedstrijden mee gap.
1 -3
Benleiden
Sjaak hoeft z’n lievelingetje niet af te vallen, maar ook zeker niet zijn eventuele concurrenten. Je moet gewoon neutraal blijven en niet via de media de druk verhogen bij de trainer en zijn staf.

En ik zeg nergens dat je alleen met creatieve spelers moet spelen, want dat is namelijk pas echt suggestief. Evenals dat je op de man speelt en direct zegt dat mijn kijk op het voetbal verkeerd is, want ook dit is suggestief.

En vuile meters maken, gaten dichtlopen etc. Allemaal mooie clichés, maar niet echt prioriteit voor de positie waar hij speelt. Dat is leuk voor een CVM. Je omschrijft hem nu als een soort Enoh en dit is ook precies de reden waarom ik hem een dissonant in het elftal vind. Net zoals Schone overigens. Dit zijn bij Ajax de twee zwakke broeders welke snel moeten worden vervangen.
0 -2
Cisco2
Gaten dichtlopen, meters maken, diep gaan. Dat hoort bij een half.

Maar als jij dat afdoet als clichés.... en Enoh vergelijken met schone en Donny??

Next.
1 -2
Benleiden
Next? Haha, zwakke broeder ben je. Zo eindigde ik vroeger rond mijn tiende ook vaak mijn discussies. In de tijd dat ik een wit gympie belangrijker vond dan een derde WO. Even een voorbeeld om jouw niveau aan te geven.

FYI: Donny speelt helemaal niet als half en dat maakt je verhaal een stuk minder krachtig, evenals de manier hoe je eenzijdig een discussie wilt eindigen.

En ik heb nergens Donny en Schone vergeleken met Enoh. Dat is wat jij nu doet door een paar trefwoorden uit mijn bericht aanelkaar te koppelen. Dit doet Valentijn bij de TG ook altijd, dus er is nog hoop voor je.
0 0
Radie125
Altijd basis voor Donny
4 -13
Petterson1964
13 psv’ers zijn het met je oneens.
1 0
Jornnn
Prima speler, maar hoort niet bij de beste 11.
10 -2