'Alles wat mensen doen, gebeurt met de telefoon'

JesseTH, 18-01-2019 om 20:55, 6052 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is wat minder handig op de social media dan zijn overwegend jongere ploeggenoten. De Deen ziet de mensen om zich heen hun leven vastleggen met hun mobiele telefoons en ondanks dat hij dat niet zo ziet zitten, wil Schöne er meer handigheid in creëren.

'Alles wat mensen doen, gebeurt met de telefoon. Ik ben daar denk ik niet goed in', vertelt de ervaren middenvelder bij Inside Ajax. 'Als ik iets leuks aan het doen ben, komt het niet in me op om de hele tijd foto’s en video’s te maken met mijn telefoon. Ik moet er wel beter in worden, want het zijn ook momenten die je kunt delen. Ik heb nu aardig wat volgers en het is wel leuk als je hen ook een kijkje in je leven kunt geven.'

Terwijl de selectie van Ajax op trainingskamp was, verscheen er op de Instagram van Schöne wél een kiekje. 'Op maandag konden we naar het centrum gaan om even te eten. Rasmus en ik zijn groot fan van het Amerikaanse voetbal (American Football, red.) en de kwartfinales waren op tv. Het was heel Amerikaans, aan tafel eten en in Amerika zijn er dan niet één of twee, maar wel honderd schermen.'

Niet alleen werd er lol gemaakt op trainingskamp, ook moest er getimmerd worden aan een sterke basis voor de tweede seizoenshelft. De man die de groep tijdens de trainingsweek klaar moest stomen, was Erik ten Hag. Schöne spreekt lovend over de trainer. 'Hij heeft ons aan het voetballen gekregen op een manier die ons goed ligt en ook heel aantrekkelijk is. Niet alleen dat, ook is het verdomd moeilijk om tegen te spelen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Tja, iedereen zeurt dat ik wel op een man van 90 lijk zonder mijn Facebook, twitter, instagram etc. Nooit gehad, geen behoefte aan. Enige op de telefoon is Ajaxshowtime, Ajax wedstrijden interviews etc en soms een spelletje. Ik kan het iedereen aanraden, alleen je gaat je aan iedereen irriteren die constant op dat apparaat zit.
4 0
PetrusKeizer
haha. Je lijkt meer op n man van 64. Op mij, dus. Ik heb nu pas een smartphone, wat ik namelijk wel handig vind is dat Google Maps als ik met de auto naar onbekende bestemming moet. FB doe ik beperkt, maar is toch wel fijn om contact te houden want woon in t buitenland. Verder zo min mogelijk van die zogenaamde apps, en zeker geen spelletjes. Stomvervelend. Ik lees liever. Niet dat constante gekoekeloer naar en geklets over die telefoons. Selfies, ook n bloedhekel aan. Dus Schone , houd t maar lekker beperkt, jongen :)
1 0
Gonzalez75
Het constant bereikbaar en beschikbaar zijn, daar heb ik geen behoefte aan. Je kunt niet alles bijhouden. De wereld draait toch door. Feesboek, intergram en die andere onnozele zaken, ik heb er ook niets mee. En laten we eerlijk zijn, we doen ons allemaal mooier voor dan dat we in werkelijkheid zijn. Als we maar niet buiten de boot vallen en sociaal geaccepteerde normen en waarden hanteren, dan hoor je er zgn. bij.
1 0
NoPants
Facebook is bijzonder effectief om met mensen in contact te blijven. Je hoeft niet alles te delen of constant je tijdlijn te checken, maar men veranderd van telefoonnummer, maar op facebook kan je ze altijd bereiken;)
2 0
AFCA-B93
Tja Facebook heb ik alleen nog voor verjaardagsuitnodigingen, info over festivals en leuke filmpjes. Verder is het ook nergens goed voor.
0 0
Stone020island
Tja... je ziet ook bij clubs als barcelona dat er mensen al ipads meenemen naar het stadion en dan de hele wedstrijd gaan lopen filmen. Of hier in nederland heb ie mensen die elke dag zichzelf filmen en dat op youtube zetten. Dat is gewoon deze generatie haha. Hoop alleen niet dat er straks over pak em beet 10 a 15 jaar iedereen in de jc arena de hele pot staat te filmen maar vrees dit eerlijk gezegd wel
1 0
Spuit11
Bij Go Ahead tegen de beker kwam er een kerel 25 minuten te laat binnen (okey, het was druk die avond), ging zitten, pakte zijn iPad en begon te filmen.

5 minuten voor het einde had hij, denk ik, te weinig ruimte of MB, stond op en ging er weer vandoor. We konden er wel om lachen.
1 0
onderkantlat
nee joh, gaat niet gebeuren
0 0
GrandMasterFlex
Nee is een trend
0 0
Redrum
Laat ik bij deze de onpopulaire teringleijer zijn die de hippe jonge binkies zegt waar het op staat: fuck social media. Echt serieus, fuck social media.
12 0
ST
Je hebt groot gelijk
1 0
Wieno
Ik sluit me helemaal aan bij je mening hoor. Niet alleen bij voetbalwedstrijden, maar ook op festivals en bij concerten moet je over de telefoons heen kijken om live te kunnen genieten. Alles voor de clicks, hits en aandacht. Om te zwijgen van de mensen waarmee het op social media super goed gaat, terwijl hun leven overhoop ligt of de slachtoffers die vooral willen horen dat ze echt wel meetellen. Nee, ik ben blij dat ik Facebook 3 jaar geleden al voorgoed heb gesloten.
0 0
afcas
wat schone zegt over mooie momenten fotograferen/opnemen op video is ook exact wat verpest is door social media. iedereen deelt nu alles en juist die mooie momenten die gedeeld worden zijn de posts die het meeste kritiek te verwerken krijgen. hierdoor zie je steeds minder mensen dat soort momenten posten of zoals in het geval van schone helemaal niet meer opnemen/fotograferen. terwijl dat juist de momenten zijn die gedeeld mogen worden naar mijn mening.
0 0
AFCA1510
Gewoon eens, laatst 3 weken terug moeten schakelen op zo'n bakkie. Voelde me vrijer en relaxter dan ooit.
0 0
Ajacied33
Geheel mee eens. Heb medelijden met veel mensen die ik om me heen zie en alleen maar bezig zijn met die klote telefoons in de hand. Wat een leven moet je dan hebben
4 0