Wöber: 'Sevilla een grotere club dan Ajax'

BartVeenstra, 17-01-2019 om 15:00, 11358 views, MARCA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Maximilian Wöber heeft enorm veel zin in zijn nieuwe avontuur bij Sevilla. Dat vertelde de Oostenrijkse verdediger tijdens zijn presentatie donderdag. In Spanje gaat Wöber nummer veertien dragen.

Bij zijn presentatie deed Wöber direct een opvallende uitspraak, welke werd geciteerd door MARCA. 'Sevilla is nog altijd een grotere club dan Ajax. Voor mij is het een grote uitdaging om te spelen in de grootste competitie ter wereld. Ik hoop dat ik een basisplaats kan veroveren en ik zal mijn best doen voor het team.'

In aanloop naar zijn transfer naar Sevilla sprak Wöber met Julien Escudé. Bovendien kreeg hij, verzorgd door de Franse oud-Ajacied, een rondleiding in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. 'Hij vertelde mij dat de transfer naar Sevilla de juiste stap voor mij is. Hij zegt dat Sevilla een geweldige stad en club is. Ik moet hard werken, verbeteren en het zal belangrijk zijn om Spaans te leren. Ik moet alles geven in iedere wedstrijd.'

Bekijk hieronder de rondleiding van Wöber in het stadion van Sevilla (link voor app-gebruikers).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rhythim
Als hij in de volgende zin al zegt dat de Spaanse competitie "de grootste competitie ter wereld" is dan kan je de uitspraak dat "Sevilla een grotere club is dan Ajax" daarmee gelijk in de juiste context plaatsen hoor.

Als de mensen die zich drukmaken om Wobers uitspraken dat nou zouden snappen dan hoef je je ook niet druk te maken om feitelijk niks....
0 0
Ajax#1900
Spanje staat bovenaan qua coëfficiënt he. Zo gek is die uitspraak echt niet. Spaanse clubs pakken bijna alle Europese prijzen laatste jaren.
0 0
Rhythim
Dat klopt helemaal wat die prijzen betreft, maar toch is de grootste competitie ter wereld (in alles wat daar in omgaat wereldwijd) met afstand de Premier League hoor.
0 0
Luie
maar het rechter rijtje is veel slechter
Edit : dan die van Engeland natuurlijk
0 0
Babangida83
Onderschat dat niet. Daarnaast stellen de clubs in Engeland in het rechter rijtje -hoewel ik ze ook net als jij uiteindelijk hoger inschat dan in Spanje - tactisch doorgaans niet veel voor.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Man man wat een reacties. Die jongen komt bij een nieuwe club en wil gewoon een goede beurt maken. Wel of niet beter, de club en hun situatie is gewoon compleet anders. Maar hij kan moeilijk binnenkomen en zeggen; ja Sevilla is wel duidelijk een stapje terug.

Betere competitie, beter weer, meer kans op minuten maar hier deed je mee in de CL en kon je kampioen worden. Jammer dat hij vertrokken is, ventje heeft echt wel talent, lag goed in de groep en heeft nooit dwars gelegen of geklaagd. Succes bij Sevilla Max!
6 -2
Luie
hij kon ook gewoon niks over Ajax zeggen en zeggen dat Sevilla een grote club is.
0 0
Babangida83
Dat is wel waar die fans erg gevoelig voor zijn. Maar dat hij daar basis gaat spelen en bij ons op de bank zat, zegt natuurlijk wel iets.
0 0
AlexIbarra
Ach ja, dit seizoen zijn wij groter, deze eeuw zijn zij groter en totaal in de clubhistorie zijn wij weer groter.

Als we na '95 nog 2 CL'etjes hadden gepakt ipv zo schandalig uit elkaar te vallen (fucking Bosman-arrest) zou iedereen van Hongkong tot Sevilla Wöber uitlachen na zo'n uitspraak.
Nu is het meer een "het hangt ervan af wat je bedoelt met groot" verhaal.

Tijd voor weer een periode met nationale prijzen én internationaal naar vermogen presteren.
Onder De Boer hadden we enerzijds vaak pech, poule des doods, knipoogkroaten etc. maar verneukten we het zelf in de EL waardoor we nooit in pot 2 kwamen voor een betere CL-loting.
Winnen van City en Barca, gelijkspelen tegen PSG maar verliezen van Dnjepr of Steaua.

Hopelijk loten we volgend jaar Sevilla in de 1/8 finales CL.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Wat blaat jij allemaal over... Ze mogen niet eens de veters van Ajax strikken...
1 0
MankeNelis
Wöbertje is een beetje rancuneus, omdat hij min of meer mislukt is in Amsterdam.
Vooral de zuid Spaanse clubs betalen amper belasting en zijn er niet vies van zaakwaarnemers te kopen met koffertje onder tafel door. Je kan ervan uitgaan dat ze ook zo Lainez bij Betis hebben gesjacherd. Daar is geen kruid tegen gewassen.
2 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Blij dat die prutsende houthakker weg is.
3 -4
Babangida83
Sevilla is ook een heerlijke stad. Maar Ajax een kleinere club dan Sevilla noemen, dat is natuurlijk voor de supporters. Dat doet het erg goed daar in Spanje. Gewoon goede zaakwaarnemer.
1 0
Koekepeer
Sevilla is prachtig inderdaad.
0 0
Hagmag
Ga eens in de prijzenkast kijken koekwaus.
Neem maar geen telraam mee, voor al die Europese, wereldbekers en Supercups.
Hoeveel sterren staat er op je nieuwe shirt ?
Echt beschamende teksten.
5 -1
koenos1
Gelukkig nemen we hem niet serieus in deze.. even een goed woordje voor de supporters
1 0
Minsc
Ha ha ha, kan zo in de klaverjasclub van Aad de Mos.
2 0
WillyBrokamp
nou jij ook bedankt Max
1 0
Barra
Wat veel tere zieltjes hier. We staan goed bekend in de wereld, maar als puntje bij paaltje komt zijn we een leuk clubje uit een nietszeggende competitie in een klein land. Helemaal geen schande, maar er zijn meer grote clubs in de wereld waarbij we onszelf vaak overschatten. We hebben ons sinds ik weet niet hoe lang eindelijk weer eens een keer geplaatst voor de volgende ronde
6 -10
Babangida83
We zijn niet een 'leuk clubje' hoor. Zeker al niet vanwege onze historie. De competitie staat hoog aangeschreven als het gaat om het opleiden van talenten. Echter aan Spanje, Engeland en Duitsland kunnen wij natuurlijk niet tippen. Italië zeker nog wel, met hun lege stadions. En naar Rusland of Oekraïne wil niemand. Dat is enkel omdat ze super goed betalen leuk voor een paar jaartjes.
0 0
Ajax#1900
Lekker wereldvreemd dit allemaal. Laten niet doen alsof er geen groit niveauverschil is tussen de ED en de Serie A. Dijks zit bij een gradatie club op de bank inmiddels.
1 -1
vijfennegentig
Daar heb je wel gelijk in maar...

Ajax moet je ook echt niet onderschatten op deze wereld.

Ik spreek zowat dagelijks met mensen uit de hele wereld en als het soms over Ajax gaat sta je soms echt versteld hoeveel mensen Ajax als legendarische club zien. De fameuze opleiding, Onze Legende en de voetbalfilosofie.

Dat we in zo een klein kutlandje zijn met een zwakke competitie maakt het voor die mensen ook specialer trouwens.

2 0
swing
dat meen je niet Wöber, houst mogelijk gekkkk? !?
0 0
Robeerke
Maximilian Klöter, wat een triest figuur
3 -5
Noxin
Iets met bruggen verbranden...
1 -3
Tinus
Het zijn schepen... En dan nog, voor jongere spelers is Sevilla een hele grote club. Heeft meer prijzen gewonnen dan Ajax laatste jaren. Ik begrijp het probleem niet echt, die jongen is altijd heel lovend en positief over Ajax. Hij bedoelt er heus geen kwaad mee.
5 0
Kuningast
Altijd triest zulke uitspraken als een speler weg is. Hij kan moeilijk zeggen dat sevilla een klein clubje is maar hij kan ook complimenten aan sevilla geven zonder te sneren naar Ajax.

Dikke doei weuber!
2 -2
AFCSANCHEZ
Hahaha Wobertje toch. Kon je het niet laten toch even een sneertje uit te delen. Dat jij op het bankje zat kwam omdat je extreem goed was in het benadelen van je team met vreemde overtredingen en kaarten. Daaaaag
4 -2
HeavenlyDivine
Doe niet zo kinderachtig
1 -1
Tinus
Joh stel je niet zo aan man. Niet alles wat in het nadeel van Ajax wordt gezegd, is een sneer naar onze club. Wober is altijd heel positief en trots geweest over Ajax. Bovendien zegt de historie niet alles over de grootte van de club. Sevilla is echt groot hoor, evenals Betis. Kijk even naar de prijzenkast van de afgelopen jaren van Sevilla. Daar kan Ajax niet aan tippen helaas. Als je naar historie kijkt dan is Ajax natuurlijk groter en belangrijker. Ik neem wober helemaal niets kwalijk met deze uitspraak.
5 0
jooploveajax
Wat een loser
3 -4
godlike
Hij doelt waarschijnlijk op de afgelopen jaren..
4 -1
AFCAsphere
Precies. Over de algehele geschiedenis van het voetbal is Ajax groter en heeft ook een bekendere naam, maar Sevilla heeft in de afgelopen 13 jaar vijf keer de Europa League gewonnen en bereikte afgelopen seizoen de kwartfinales van de CL.
2 -1
vak114
Wöber is een grotere eikel dan ik dacht.
4 -5
Ajaxvooraltijd
Denk dat hij tijdens het koppen met z'n kop hard tegen de doelpaal is aangekomen.
2 -2
Ajax#1900
Hij heeft gewoon gelijk hoor. Ajax is groter qua naam, maar that's it's. Sevilla heeft een paar jaar geleden doodleuk 3 x de EL gewonnen toen wij steeds na de groepsfase er uit werden gekegeld. Op moment zijn we redelijk gelijkwaardig misschien, maar dat is een momentopname.
0 0
ajaxfan83
ja veel prijzen in Europa achter elkaar gepakt en dan niet eens een bankgarantie kunnen geven
0 0
Ajax#1900
Dat kunnen ze prima hoor. Je hebt dat bericht niet goed begrepen.
0 0
amthree
Daarom zat je ook op de bank, naar een ''grotere'' club gaan voor meer speeltijd...
2 0
Gonzalez75
Dacht het ff niet. Tel even de bekers op in de diverse Europa cups. Rest my case.
0 0
Noxin
Scheelt ook maar 1 trofee.
1 0
Gonzalez75
Dat klopt, maar Europacup 1 is ff wat anders dan niveautje Europacup 3.
0 0
Bobbaasje
Off: Ben wel blij dat Sevilla de spits van Red Bull Salzburg heeft gekocht; Munas Dabbur. Daarnaast heeft Red Bull Leipzig ook een speler weggekaapt bij Salzburg; Amadou Haidara.

Nou hopen dat Red Bull Salzburg en Rapid Wien verliezen in de Europa League.
1 -1
AFCAsphere
Vraag me af of dat wel zo goed is... hoeveel heeft Dabbur gekost? Kan me goed voorstellen dat RBS dat geld weer goed gaat besteden.
0 0
3*stars*3
Ajax zou er juist goed aan doen om die hoofdscout van Salzburg weg te kapen.
Scouting van Salzburg is al jaren top en ze geven niet overdreven veel uit.
0 0
AFCAsphere
Klopt, maar zijn contract bij die club afkopen zal ook niet zomaar gaan. Zou wel mooi zijn als we zo’n iemand weten te strikken. Salzburg hanteert uitstekend beleid. Gaan (als ze zo doorgaan) denk ik dezelfde kant op zoals Benfica en Porto.
0 0
Koekepeer
Wij ook, als het een beetje mee zit.
0 0
Freddy Al
Hij kan moeilijk zeggen dat hij een stap terug gezet heeft,laat gaan !
1 0
Afca_126
Ajax is natuurlijk een grotere club als sevilla. Alleen europees gezien zijn hun op dit moment gewoon veder. Nog wel. Op sportief gebied mooie stap voor die jongen zag hem eerder een stap terug zetten.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Inglorious Bastard... ga terug de kelder in van de Spaanse liga...
3 0
Web
Ach ja wat moet hij anders zeggen.
Ik vind hem met ruimte in de rug niet zo sterk.
Ook veel foutjes en wat onrustig aan de bal, maar hij is nog jong
Toch kan ik Ajax wel begrijpen, niet het nivaue dat ze naar willen streven.
Ik hoop dat hij daar slaagt, lijkt mij een fijn persoon, het is hem gegund
1 -2
ARUCAMBA
het wordt tijd dat Escude hem ook wat voetbal geschiedenis bijbrengt, Seville een grotere club dan Ajax???? Hebben ze hem bij Ajax nooit de prijzenkast laten zien
6 0
Ajacied33
Aparte uitspraak die feitelijk gewoon niet klopt. Dit had ik van Wober niet verwacht. Sevilla is een prachtige stad, dat klopt. Maar Sevilla is echt geen grotere club als Ajax. Hij speelt nu in een grotere competitie, dat klopt. Hij heeft voor mij afgedaan, is goed zo. Of zijn uitspraak zit vol rancune, kan ook. Boeit ook niet meer. Adios
0 0
Ajaxxxisdebeste
Erover nadenken is op zichzelf al absurd... Laat gaan
0 0
Beer
Nou nou.
Ajax staat op no 6 in het lijstje van Europacup 1 en Championsleague winnaars. Boven clubs als Manchester United en Juventus bv. Zelfs met een loep ga je Sevilla nooit in dat rijtje tegenkomen. Veel succes Max, verder vind ik je een beste jongen.
4 0
leppe
Hilarisch, al die kleinzerige jongetjes die boos worden als iemand zegt dat een andere club groter is.
1 -11
Ajaxxxisdebeste
Hilarisch trolletje ;-)
1 -1
Ajaxxxisdebeste
De medische keuring is toch niet helemaal geslaagd... godver... verslik in mijn paella nu...
1 0
Patrick78
Tuurlijk Max...Juli 2019: Wöber waarschijnlijk naar Getafe dus ook Getafe is een grotere club dan Ajax. Januari 2020: Wöber naar Bournemouth dus ook Bournemouth is een grotere club dan Ajax....
7 0
Mario65
2022 naar Volendam :p
0 0
AFCA2211
Natuurlijk zegt hij dat. Laat gaan joh.
8 0
CruijffiaansNouriaans
heet in de zomer
0 0
Mario65
Het is ook zo makkelijk om jouw oude werkgever af te kraken.
Dom joch......
2 -9
31xAjax
het is pas dom als je zo'n uitspraak niet in het juiste perspectief weet te plaatsen....
3 -3
Mario65
Nee jij bent slim....
Hij hoefde dit niet te zeggen maar om voor een wit voetje zo'n uitspraak te doen was onnodig en ondankbaar.
Hij is daar nu mede dankzij Ajax, maar dat wordt snel vergeten.
1 0
JanTa
Wat moet die jongen anders zeggen tegen zijn nieuwe broodheer? Sevilla heeft de mazzel in een grotere competitie te spelen maar dat maakt het niet meteen tot een grotere club.
5 0
Shardo
Helemaal ingeburgerd, teveel sangria te weinig siësta...
0 0
pizzapunt
Ach wij slikken ook als zoete koek dat Tadic altijd al fan is geweest van Ajax en de club altijd heeft gevolgd en dat soort lulkoek van andere buitenlandse spelers. Moet'ie dan zeggen voor de Spaande media? Ik ben te licht bevonden en ga het nu maar proberen bij Sevilla?
17 -1
Joodhannus73
Amen! Zo is het precies. Of denk aan Kluivert die eerst het Ajax shirt kust en dan het Roma shirt. Dit gebeurt altijd en overal. Geen aandacht aan besteden. Wit voetje willen halen... Het is de voetballerij. Prik daar doorheen. Zorgwekkender vind ik het te lage bedrag waarvoor hij de deur uitloopt of een Lainez die we mislopen. Dat is volgens mij te voorkomen... In ieder geval ligt Sevilla ons niet zo geloof ik...
11 -1
Bobbaasje
Dit zegt hij gewoon voor de bühne.
14 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wat nog het mooiste is, als het nou nog een beetje zou kunnen kloppen. Maar aangezien dit niet het geval is, is dit gewoon een trap na naar Ajax. Hij denkt zeker: Ajax haalde me (duurste transfer van die club of heel oostenrijk ofzo) en hadden plannen met me, maar ik kreeg geen kans. Iets anders kan ik niet bedenken.
Want als je langer dan een jaar bij Ajax speelt en je weet nog steeds niet dat er maar 4 of 5 clubs zijn die vaker de beste van europa waren... Zijn een aantal dingen hoe je de grootheid van een club kan meten. Maak een elftal met beste spelers van die club uit de historie. Nou dan wint ajax met 30-0 van sevilla. Kijk naar de prijzen, Volgens mij heeft ajax 10 europese prijzen, 6x de Ec1/cl finale gespeeld. Zo kan ik nog wel ff doorgaan. Nog eentje dan, onze Johan was gekozen tot beste europese speler van de vorige eeuw. Niet iemand van real of barca, en al HELEMAAL niet van sevilla. Sevilla groter dan ajax laat me niet lachen. Zou ik ook roepen als je mislukt bent in amsterdam om jezelf zo lekker te laten slapen s'nachts door jezelf voor te houden dat je een stap omhoog hebt gemaakt. Qua competitie ja. Whatever makes you sleep at night. Wat was zijn bijnaam ook alweer in oostenrijk Wehrmacht/Luchtmacht. Je kan zo zijn beginners fouten opzoeken die hij bij ajax maakte
1 -3
GvanderK
Grotere competitie zeker, grotere club betwijfel ik echt. Ajax zit in de verkeerde competitie.
1 0
Simon1
Bijlage x, artikel y en lid z is aan voldaan.
2 0
Pheadrus
Jongens, niet zo overgevoelig reageren met z'n allen. Hij gaat naar de nummer 3 van La Liga; dat kun je groter noemen dan de nummer 2 van de Eredivisie. Ik vond het een prima gozer die om verschillende redenen niet bij Ajax aan de bak kwam. Ik wens hem het beste.
13 -5
ajaxrosenberg
Is natuurlijk nooit prettig om te horen, maar Sevilla is echt wel een grote club. Alleen op basis van (vroege) historie is Ajax natuurlijk wel groter. Sevilla heeft echter in 2014,2015 en 2016 wel drie keer op rij de Europa League gewonnen en in 2006 en 2007 ook nog twee keer. Geeft wel aan dat ze blijkbaar niet goed genoeg zijn voor de Champions League maar wij zijn aan de andere kant ook al blij als we een keer de Europa League finale halen en nu overwinteren in de CL.

Maar met de nieuwe wind bij Ajax kunnen we hopelijk weer gewoon zeggen dat we groter zijn dan Sevilla.
18 -3
AjaxfanRuben
Goede reactie
7 -2
X-RaY
Het bekende riedeltje. Beste en grootste club van de wereld blabla
1 -1
FernandoRedondo
Man is gek geworden, Bij het ''kleine ajax'' zat hij op de bank.
0 -1
Keizer020
Joejoe wat een gek
6 -2
mgtow
Hopelijk ben je succesvol in Sevilla want je snapt natuurlijk wel dat we je nooit meer in Amsterdam willen zien. Godvergeten imbeciel.
6 -10
chloorbestendig
Fantastische stad, altijd mooi weer. Max, goeie gozer, veel plezier daar. Als je Sevilla de grotere club vind wens ik je nog meer succes, want bij het kleinere Ajax zat je op de bank.
9 -1
mgtow
Shots fired. :D
2 0
FU
Echt zonde dit, hij had zoveel andere dingen kunnen zeggen
5 0
bollejan1
Ja als het nou waar zou zijn... en dan nog..
1 0
RaynoFischer
Sevilla is een mooie club , maar zeker niet groter dan Ajax...
Ze spelen alleen in een grotere competitie, dit zijn natuurlijk weer standaard praatjes om de supporters alvast voor zich te winnen :P

Zat wel mooi op de bank bij een "kleinere" club, dus succes Max ;)
2 0
Toon meer reacties