Koeman: 'Als je Real Madrid nu ziet spelen...'

NielsOpdam, 17-01-2019 om 07:55, 12354 views, AS |

Check de casual collectie van Ajax!

Ronald Koeman denkt dat Ajax en Real Madrid gelijkwaardiger zijn dan men denkt. Dat vertelt de bondscoach van het Nederlands elftal in gesprek met het Spaanse AS

'Real Madrid is de favoriet', begint Koeman. 'Vanwege hun geschiedenis en hun ervaring in het winnen van prijzen.' Toch verwacht Koeman niet dat Real Madrid erg gemakkelijk wint van de Amsterdammers. 'Ajax is sterk verbeterd, heeft een jong en sterk team en speelt zonder angst.'

Koeman is momenteel niet onder de indruk van De Koninklijke. 'Als je Madrid nu ziet spelen... Ik weet niet wat er de komende maand gaat gebeuren, maar ik denk dat het een gelijkwaardigere strijd gaat worden dan iedereen denkt.' De eerste wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid is op 13 februari. Dan komen de Spanjaarden naar de Johan Cruijff ArenA. De return is op 5 maart in Estadio Santiago Bernabéu. 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
En toch geef ik Real wel een kans(je) tegen Ajax.
1 0
DonAdam
Madrid uitgebreidt waarschuwen in de Spaanse pers.... En bedankt! Wat een domkop is die Koeman!
0 -8
Ruff Rhythim
Ja want dat heeft een club die het record aan cups Met De Grote Oren soeverein op zn naam heeft staan ook echt nodig....
2 -1
DonAdam
Misschien herinner je je het interview met Jurgen Lokadia nog, nadat PSV schandelijk was uitgeschakeld door Osijek in de voorronde Europa League? Dat is niet zo heel lang geleden, namelijk vlak voor de aanvang van vorig voetbalseizoen.

De spelers van PSV onderschatte Osijek grandioos. Real zou hetzelfde kunnen overkomen, aangezien een aantal spelers van Real Ajax enige malen grandioos hebben afgedroogd.

Als je je beide zaken nog herinnert, ben je niet echt slim...

PS: die 4 bekers in 5 jaar tijd werden gewonnen met ene Christiano Ronaldo in de gelederen ;)
0 -4
Ruff Rhythim
???

So what???

Als jij serieus denkt dat een club als Real Madrid het nodig heeft om zo te denken als jij schetst en daarmee het inlevingsvermogen van Real tegen Ajax dus gelijk stelt aan het denkvermogen van psv tegen Osijek dan vraag ik mij af wie er in deze nou echt slim is....

Simpeler gezegd: Real Madrid is nou niet bepaald de club die het nodig heeft om prikkelende uitspraken van anderen op te hangen in hun kleedkamer hoor.
1 -1
Koningtoto
Jij bent over het algemeen wel iemand die realistisch reageert, maar hier sla je plank volledig mis man. Ten eerste is het Locadia. Ten tweede is niet 1 wedstrijd hetzelfde. In het verleden behaalde resultaten bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Ajax kan ook thuis verliezen van WillemII. Is maar 1 keer gebeurd, maar het was genoeg om een schaal te verliezen. De spelers van Real gaan ons niet onderschatten, ze zijn niet bang, maar hebben op zeker respect. Als wij uit de winterstop komen, zoals we geëindigd zijn, gaan we door, ben ik heilig van overtuigd.
1 0
DonAdam
Het is niet alleen Locadia, het was die hele ploeg die 2 keer 90 minuten een wanprestatie leverde. Locadia was degene die het uitsprak. Dit is gewoon menselijk.

De helft van het team van Real heeft Ajax in het recente verleden een aantal maal(dus niet eenmalig) heel eenvoudig afgedroogd met lage inspanning, zoiets blijft gewoon hangen. Zo werkt dat in de psyche van een mens; als jij een handeling makkelijk aankan dan doe je dat op routine met halve aandacht. je bent dus niet scherp. Tenzij er iemand komt die erop hamert dat alles anders geworden is. Vandaar mijn opmerking. Ajax is door de in Spanje alom gerespecteerde Koeman hierdoor echt een edge kwijt.
0 -3
Koningtoto
Afgedroogd? er zat ook een keer een pot tussen met twee ten onrechte afgekeurde goals tussen. je blaast een beetje hoog van de toren, maar wij gaan door \o/
0 0
OKP-AFCA
Ja want zonder Koeman heeft Real geen idee wie of wat Ajax is.
3 -1
DonAdam
De meeste Real spelers weten inderdaad dat Ajax die club is die ze in het recente verleden een aantaal maal heel makkelijk met enorme cijfers hebben verslagen. Dat is ook waarom ik dit zeg. Onderschatting, daar heeft ieder mens last van als iets altijd heel makkelijk gegaan is. En eenmaal in de wedstrijd kan je dat niet meer omzetten.
0 0
Santiago
Waar heb je het toch over?
1 0
Redrum
Heb ze gisteravond weer even zien spelen voor de beker. Ze speelden wel met een soort B-elftal en ze hadden thuis al gewonnen met 3-0. Maar het leek echt helemaal nergens op. Totaal verdiend met 1-0 verloren van Leganes. Ze zijn hierdoor wel door, waardoor ze in ieder geval nog 2 extra wedstrijden spelen voordat ze tegen ons spelen op 13 februari. Als er een keer een kans is om ze te verslaan dan lijkt het toch nu wel. Maar het blijft natuurlijk wel Real Madrid, met meerdere zeer gevaarlijke spelers.
0 0
Koningtoto
Spelen ze nog een beker ronde voor 13 februari? Dat zou wel lekker zijn.
0 0
Redrum
Ja de kwartfinale beker wordt voor 13 februari nog even afgewerkt over 2 twee wedstrijden en sterker nog, als ze die winnen spelen ze ook nog de eerste wedstrijd van de halve finale voor 13 februari. Die gekke Spanjaarden spelen zes bekerwedstrijden in de maanden januari en februari.
0 0
Koningtoto
Ach zo. Top dus! Dank je voor de info :)
0 0
Redrum
Graag gedaan! Lijkt me zeker niet ongunstig voor Ajax dit nee.
1 0
jariafca020
Zometeen gaat de loterij voor de laatste kaartjes van start. Ik hoop dat ik weer geluk heb.
0 0
AFCAWZAWZDB
Uitgesteld wegens technische storing. Zie Twitter Ajaxfancare
0 0
Koningtoto
Succes. Het is inderdaad een loterij. Ik heb ze al, ik zou doodziek zijn als ik dit zou moeten missen.
0 0
Koningtoto
Als het er in zit, is het dit jaar. Ik ben alleen wel benieuwd hoe wij uit de winterstop komen. Zijn we meteen op stoom tegen twee keer Heerenveen denk ik dat wij favoriet zijn.
0 0
trodat4030
Wel lekker dan Real naar de JOHAN CRUIJFF Arena moet, die naam roept natuurlijk niet al te beste herinneringen op voor dat clubje uit dat Spaanse stadje ;-)
1 0
Rentokill
1-0 winst thuis.
2-1 verlies uit.
Door!
4 0
mvdk
4-0 thuis en 0-4 uit:-) We hebben wat recht te zetten.
0 0
Stroeve
Prachtig, veel gevoel voor drama. Ik teken ervoor.
1 0
D4nny
1-1 thuis
0-2 uit, Ajax heeft nog wat onterecht afgekeurde doelpunten tegoed uit 1995/96 :-)

Maar ff serieus, Maakt me niet uit hoe we doorgaan, als we maar doorgaan.
1 -1
BrandjeXL
Niet alleen uit 95/96 hebben we nog wat onterecht afgekeurde doelpunten tegoed.
2 0
Mikee
Precies. Gelukkig zijn we nu niet afhankelijk van wat er in een andere 'wedstrijd' gebeurt.
0 0