De Jong: 'Moet carrière niet als stedentrip zien'

SJvanveen, 16-01-2019 om 19:51, 7453 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong hoopt soms dat alle geruchten over zijn persoon achter de rug zijn. Een beslissing over zijn volgende bestemming is in aantocht, of de middenvelder voor Paris Saint-Germain, Manchester City of Barcelona kiest, is nog ongewis. 

'Ik heb het gevoel dat ik er wel al redelijk veel over gezegd heb, al zal ik nooit helemaal in detail treden. Soms heb ik wel zoiets van: is het al achter de rug? Weet ik al waar ik naartoe ga? Ik ga geen gehaaste beslissing nemen, maar ik heb het liefst wel redelijk snel duidelijkheid', aldus De Jong, die nog niet weet of hij bij duidelijkheid openheid geeft aan de media. 

'Ik weet niet of ik het dan ook bekend ga maken aan het publiek. Toen ik in Barcelona op vakantie was, dachten ze dat ik naar Barcelona ging, maar dat is niet zo. Iedereen weet dat ik Barcelona een heel mooie club vind, maar ik weet niet of ik mijn carrière als een stedentrip moet zien', besluit De Jong in gesprek met FOX Sports

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
driesterren***
70milj kan Ajax gewoon nee tegen zeggen! Dat ze zeggen gaat in de winter niet weg hebben ze gelijk in!
En het geld dat de jong kan verdienen kan Ajax niet betalen!
0 0
wladimir
Wanneer Ajax Ziyech goed verkoopt en zich wederom kwalificeert voor Champions League dan kan Ajax zowel de Ligt als de Jong 10 miljoen betalen volgend seizoen. Ik krijg het gevoel dat beide spelers het liefst naar Barcelona gaan. Aankomende zomer is het nog te vroeg. Barcelona heeft niet voldoende geld. Pique en Busquets worden in Barcelona nog gezien als basisspelers.
0 0
gi0vanni
We kunnen 10 miljoen betalen, uistekend idee. Is er eindelijk wat balans in wat spelers verdienen en dan dat gelijk weer om gooien. Laten we dan gelijk Ziyech en Tadic ook maar 10 miljoen geven dan weten we zeker dat we een ontevreden selectie en financiële problemen krijgen.
0 0
Joseph
Hij weet nog niet of hij het naar buiten gaat brengen, normaal ga je er vanuit dat transfers bekend gemaakt worden. Hij sprak ook over het bekend maken rond PEC. Het zou mij verbazen als PSG toch niet al rond is.
1 0
Bocarra
Er is een heel grote kans dat de Jong mislukt in een buitenlandse competitie. Fysiek nog lang niet volwassen. Maar waar ik nu een beetje moe van wordt zijn de dagelijkse updates over zijn vermeende nieuwe club. Als ik Ajax was zou ik een hartig woordje met hem en zijn zaakwaarnemer spreken. Dit leidt enorm af en stoort Ajax mogelijk in het verwezenlijke van zijn doelen. Ik vind al een tijdje dat de Jong minder is. Kennelijk heeft hij er zelf ook last van. Gewoon melden dat je het er niet meer over hebt en aan het einde van het seizoen bekend maakt welke club het wordt.
1 0
Barra
Hij kiest er ook niet voor dat er zoveel over hem geschreven wordt. Wat betreft zijn fysiek niks mis mee, misschien iets meer uithoudingsvermogen ontwikkelen maar dat komt vanzelf bij een grotere club. Hij kan een grotere competitie makkelijk aan, alleen is de vraag of hij bij een top club ook echt het vertrouwen krijgt.
0 0
insectenverdelg
nog 1 jaar nog dwingender worden. Denk zelf dat dat voor Frenkie het beste is. Hij is goed en barst van het talent, dat is duidelijk. Toch heb ik het gevoel dat jongens als Suarez, Sneijder en ook Eriksen echt verder waren in hun ontwikkeling dan Frenkie. Bij de Ligt heb ik veel meer het gevoel dat hij er echt klaar voor is. Bij hem zie je in veel eredivisiewedstrijden soms zelfs een soort van verveling komen. Hoe hoger t niveau, hoe beter hij wordt. Dat heb ik bij Frenkie nog niet, maar kan zeker komen.
2 0
Ajacied1989
Hij is meer als Eriksen, maar dan nog beter. Dat komt echt goed. Zodra hij op training 2 van de beste spelers zoek draait met een lichaamsschijnbeweging weet zijn trainer genoeg.
0 0
off
Hij is echt niet beter dan eriksen
0 0
Leviathan
Dat is niet alleen een gevoel dat was ook zo.. Die waren met afstand de beste spelers van Ajax toen ze weg gingen
0 0
Barra
Het elftal heeft nu meer smaakmakers waarbij Frenkie niet alleen dwingend is, dat is denk ik ook wel een verschil met bv Suarez, waarbij het vaak alle ballen op Luis was. Je zag bij Frenkie bv wel dat hij bij het Nederlands elftal echt heel dwingend was en eigenlijk onmisbaar op het middenveld.
0 0
ajax4lifebaby
Hij kan 6-10m per jaar gaan verdienen, dan zou je toch ook niet blijven voor 1-2m per jaar.. Als je realistisch bent.
0 0
Stroeve
Daarom moet Marc hem ook stinkend rijk maken. Mss niet 6-10 mln per jaar, maar wel 3. Het maximale iig.
0 0
insectenverdelg
Ik snap zowel van Ajax als de Jong de keuze om wel om te vertrekken mbt geld. en acht de kans ook goed aanwezig dat Frenkie daar gaat slagen. Maar puur qua voetballende ontwikkeling gezien zou nog 1 jaar Ajax imo beter zijn. Maar dat vond ik bijvoorbeeld ook bij Zlatan en die heeft daarna ook nog wel een aardige carrière gehad. :)
0 0
Stroeve
Amsterdam dan maar.
0 0
FlyingDutchMan
Slim dat je nog een jaar blijft
0 0