'De Ligt binnen paar jaar beste centrale verdediger'

NielsOpdam, 16-01-2019 om 10:40, 5339 views, Catalunya Radio |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat Matthijs de Ligt binnen een paar jaar de beste centrale verdediger ter wereld is. Dat vertelt Koeman tegenover Catalunya Radio. Ook gaat de bondscoach in op Frenkie de Jong.

'De Ligt is negentien jaar en jonger dan De Jong', begint Koeman met het introduceren van de Ajax-aanvoerder. 'Hij speelt op een belangrijke plek en is nu al aanvoerder. Hij is een speler van de Ajax-school, wat vergelijkbaar is met die van FC Barcelona. Dat betekent dat hij veel voetballende en tactische kwaliteiten heeft.'

De bondscoach van Oranje denkt dat De Ligt snel een hele grote speler wordt. 'Ik denk dat hij binnen een paar jaar de beste centrale verdediger ter wereld is.' Tot slot is Koeman ook erg lovend over De Jong. 'Maar zijn aanvallende spel kan nog wel beter, vooral zijn eindpass en schoten buiten de zestien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Het blijft jammer dat we geen centrum de Ligt en Sanchez hebben maar gelukkig blijkt de Ligt een éénmans leger. Zelfs een blinde kan zien dat hij de potentie heeft om de beste te worden.

PS: Als hier iemand de future star de Ligt krijgt stuur 'm maar naar mij. In fifa is hij al een mooie 92 dus alvast bedankt. :d En de 89 de Jong mag natuurlijk ook. :d
0 0
Ozymandias
Ik heb nog nooit een centrale verdediger van 19 jaar gezien die ook maar in de buurt kwam van het niveau wat De Ligt nu heeft. Hij maakt zeker nog (positionele) fouten maar dat hij één van de meest talentvolle verdedigers ooit is lijkt mij wel duidelijk. In mijn ogen is hij samen met Seedorf ook de meest complete tiener die Ajax in de historie van de club heeft gehad. Technisch, tactisch, mentaal en fysiek is De Ligt een goede speler.
0 -3
Ajax27
En deze reactie krijgt dan 2 minnetjes... AS'ers... of beter gezegd lampjes en kakkerlakken.. ga een leven zoeken.
0 0
Rentokill
Ik wil niet zeiken maar lees in 1 artikel: "1 jaar", "2 jaar" en "een paar jaar"... Wat is het nou?

Wat wel zeker is is dat we binnen een jaar het duurste central verdedigersduo ter wereld hebben.
0 0
Mario65
Een mooi en welverdiend compliment van de Bondscoach.
En het is de simpele waarheid dat De Ligt de beste wordt.
1 0
Joseph
Op dit moment is het al heel moeilijk om de beste te benoemen, dan kom je waarschijnlijk op 4 tot 6 spelers, er springt niet iemand uit, zoals Messi en Ronaldo dat doen bij de aanvallers.

De Ligt heeft het in zich om zich net al die 2 te onderscheiden in de komende 3 a 4 jaar, zeker met een aantal van de grote namen die al over de 30 zijn. Heel mooi dat we dat we nog zeker 3 WK´s kunnen genieten van deze jongen!
0 -1
Simon1
Is hij het al niet dan? Welke centrale verdediger is nou beter dan De Ligt?
1 0
mgtow
Beugelsdijk. Lol
0 0
ghouleseddik
Steek eens wat van die transferinkomsten in kloontechnologie Marc.
1 0
LANS
Dank je wel Ronald !
Weer 5 mln erbij. .
1 0
FlyingDutchMan
Kaaachiiing
0 0