Heitinga krijgt goed nieuws over cursus CBV

SJvanveen, 15-01-2019 om 16:38, 4479 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Goed nieuws voor John Heitinga, coach van Ajax Onder-19. De voormalig verdediger van Ajax is door de KNVB toegelaten voor de Cursus Coach Betaald Voetbal. De oud-international mag volgend seizoen starten met de cursus. 

Heitinga is dit seizoen voor het tweede jaar coach van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding. Twee jaar geleden meldde hij zich, na het beëindigen van zijn profloopbaan, ook al aan voor de cursus, maar destijds werd hij niet toegelaten.

Nu is dat wel het geval en kan Heitinga de cursus gaan volgen. Behaalt de stopper van weleer zijn coachingsdiploma, dan mag hij teams in het betaalde voetbal gaan coachen. Dirk Kuyt en Kevin Hofland zijn andere bekende namen die zijn toegelaten tot de cursus, zo schrijft De Telegraaf. Dave Vos, ook jeugdtrainer bij Ajax, en Willem Weijs, voormalig jeugdtrainer van de Amsterdammers, gaan ook de cursus volgen, zo meldt de KNVB

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Heitinga zal vast een aardige gozer zijn, maar als hoofdtrainer lijkt hij me totaal ongeschikt. Als analist was het al tenenkrommend en heb hem op voetbalgebied ook nog nooit iets zinnigs horen zeggen
3 0
Joseph
Eigenlijk al diep triest dat hij verantwoordelijkheid krijgt over een belangrijke groep als de onder 19, die jongens komen in een belangrijke fase in het wel of niet halen van het eerste elftal. Zou een leuke coach zijn voor de jongste jeugd, maar denk dat de gemiddelde 15 jarige al snel door zal hebben dat er niet zo veel uit te halen is bij Heitinga.
0 0
AjaxMichael
Vraag me altijd af waarom je voorwaarden zou stellen aan zo'n cursus. Het is simpel, de markt bepaalt zelf wel wie aan de bak komt en wie niet.
0 -1