De Ligt: 'Aantal momenten was de scherpte er niet'

BVeenstra, 14-01-2019 om 07:45, 5774 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen trainingskamp en de gespeelde oefenwedstrijd tegen São Paulo (De Ligt speelde niet tegen Flamengo). De Amsterdammers kregen flinke tegenstand van de Brazilianen, waardoor er van een vriendschappelijk potje allerminst sprake was.

'Dit was een wedstrijd waarin we volle bak moesten gaan. En ik denk dat dit in deze fase van het seizoen alleen maar goed is', vertelt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. 'We zijn gelukkig allemaal heel gebleven. Al ligt dat vooral aan onszelf. Als je de bal snel laat rondgaan, is er niks aan de hand. Dat deden we de eerste helft niet en de tweede helft wél goed.'

Toch kreeg Ajax twee tegengoals te verwerken tegen São Paulo, terwijl de ploeg dit seizoen defensief juist zo stabiel is. 'Misschien dat de focus wat minder was. Dat mag niet, maar is wel begrijpelijk. Oefenwedstrijden zijn toch anders dan de duels waarin het er echt om gaat. Een aantal momenten was de scherpte er net niet. Maar dat is zondag anders', doelt hij tot slot op het aankomende duel met sc Heerenveen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Als die scherpte er maar wel is tegen 010 en Real Madrid.
0 0
PJK54
Opvallend dat juist hij en Daley liepen te schutteren de 2 waar eigenlijk de defensie op leunt. Natuurlijk kan je roepen "het was maar een oefenpotje" maar daar de scherpte verliezen dan kan het ook in een "makkie" op ED niveau. Ik vind dat het eigenlijk weinig mag uitmaken of je nu een oefenpotje speelt of een bekerwedstrijd of een ED wedstrijd tegen een laagvlieger je hoort er altijd te staan daarvoor zijn deze wedstrijden.
1 -1
T.reckveugel
Hij doet net of het niet voor hem geldt, bij beide goals is juist hij betrokken, de 1e te laat, de 2e doet hij helemaal niets.
Tegen Bayern was hij verrast dat Hélène Hendriks en de hele wereld zag dat Lewandowski voor hem volledig vrij stond, na in de wedstrijd volledig verrast te zijn dat hij niet in zijn rug zat. Verrassend allemaal, lekker wakker worden
4 -1
Siemmie
Hoe kom je erbij dat hij net doet alsof het voor hem niet geldt? Zie dat nergens staan namelijk. De Ligt had inderdaad kunnen zeggen dat hij mede verantwoordelijk is voor de eerste goal, maar dat hij dat niet zegt, betekent niet dat hij gelijk 'net doet alsof het voor hem niet geldt'. Beetje onzin.
1 0
EricAjax1
Oké
1 0
mgtow
Met al die Braziliaanse lekkere vrouwinho's op de tribune snap ik het wel. Zolang je tegen PSV Luuk de Jong maar jankend terug naar z'n ma stuurt.
1 -3