Reiziger moet puzzelen en kiest voor Thetani

ThijsZwagerman, 13-01-2019 om 13:20, 5554 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax treedt zondagmiddag in een ietwat geïmproviseerde opstelling aan tegen Jong PSV. Doordat veel talenten met Ajax 1 meegingen op trainingskamp, missen de beloften liefst negen spelers. Trainer Micheal Reiziger werd dan ook gedwongen tot puzzelen.

Aangezien eerste keeper Dominik Kotarski nog altijd geblesseerd is en Issam El Maach meeging naar Amerika, staat Stan van Bladeren tegen Jong PSV onder de lat. Sergiño Dest, Jurriën Timber, Sven Botman en Navajo Bakboord vormen de viermansdefensie.

Op het middenveld spelen Jasper ter Heide en Teun Bijleveld. Door de absentie van onder meer Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch completeert de van origine aanvaller Nicolas Kühn de middenlinie. Vaclav Cerny en Noa Lang zijn er door het trainingskamp ook niet bij en mede daarom heeft Reiziger voorin basisplaatsen ingeruimd voor Leo Thethani, Danilo Pereira en Ché Nunnely. 

Opstelling Jong Ajax:

Van Bladeren; Dest, J. Timber, Botman, Bakboord; Ter Heide, Bijleveld, Kühn; Thethani, Pereira, Nunnely.

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Solomons, Pasquali, Johnsen, Q. Timber, Brobbey.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CarelE15
Zoals ik ook al onder het wedstrijdtopic poste: einde verhaal voor Johnsen? Lijkt me beter om hem dan te verhuren of verkopen. Nog tweeënhalf jaar contract...

You win some, you lose some
6 0
jaribombari
Afschrijven en contract ontbinden.
0 0
Ozymandias
Nee, niet contract ontbinden. Aan een club verkopen voor 40% van het bedrag waarvoor die club hem door zal verkopen. Zo kan Ajax in de toekomst misschien nog wat aan hem verdienen als hij ergens anders wel doorbreekt. Ik zou dat met behoorlijk wat spelers van Jong Ajax (naast Johnsen ook Van Bladeren, De Wit, Bijleveld, Bakboord, Nunnely, Ter Heide, Kemper, Ylätupa en Pasquali) doen. Ajax moet elke zomer flink doorselecteren op spelers in Jong Ajax. Deze spelers gaan het bij Ajax duidelijk niet redden. Thethani en Solomons zou ik alleen tot 2020 houden om ze vervolgens als redelijke spelers terug te kunnen sturen naar Ajax CT. Ook is het voor Traoré misschien wel lekker om twee Afrikaanse jongers bij Jong Ajax in zijn team te hebben in zijn eerste anderhalve seizoen in bij Ajax in Amsterdam.
0 0
Babangida83
Ik zou, door geen transferprijs, maar alleen een terugkoopprijs er in mee te nemen, de kleinere clubs ook wat gunnen. Helpt immers het niveau van je competitie op te krikken en kweekt goodwill. En dat heeft Ajax nodig.
1 0
Ozymandias
Naast een terugkoopprijs moet je ook een percentage van de doorverkoop eisen. Dan verdienen Ajax en die kleine clubs er beide aan mee. Ik ben het namelijk met je een dat het goed voor de Eredivisie is dat Ajax dit soort spelers voor hun opleid.
0 0
FlyingDutchMan
Snap niet waarom hij niet in plaats van Thethani speelt..
1 -1
Jornnn
Omdat ik hem nog nooit op enige inzet betrapt heb.

Verder prima opstelling. PSV zal met het zelfde probleem kampen, dus ik verwacht een spannende pot.
0 0
Sampaoli
Is inderdaad een mentale draak. Zowel binnen als buiten het veld. Dat moet je niet belonen, ondanks dat hij veel talent heeft.
0 -1
Ajax#1900
Kun je dit toelichten? Wat heeft hij buiten het veld misdaan?
1 0
Ozymandias
Met Thethani, Nunnely en Kühn staat er enorm veel explosiviteit om de spits (Danilo) heen.
7 0