Van der Sar: 'Willen als club ook doorgroeien'

JesseTH, 12-01-2019 om 20:25, 9783 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is blij dat Ajax zich tijdens een trainingskamp als de huidige in Amerika naast de sportieve belangen ook op de commerciële doeleinden kan richten. De Amsterdamse club opende in 2018 een kantoor op het continent en daarbij sluit de aanwezigheid van de spelersselectie nu goed aan.

'We spelen in de Nederlandse competitie, daar willen ze graag kampioen worden en daar is het voetbaltechnisch allemaal op gericht. Maar uiteindelijk willen we als club ook doorgroeien', begint de algemeen directeur te vertellen tegenover VTBL. 'In Nederland kent iedereen ons wel en doen we het op commercieel vlak goed. Dan moet je kijken welke mogelijkheden er in het buitenland zijn.'

'De afgelopen jaren hebben we een aantal stappen genomen, we zijn naar Indonesië en China geweest', vervolgt de oud-doelman zijn verhaal. 'Nu zijn we een keer in Amerika. We hebben een kantoor geopend, dus het is niet onlogisch dat we tijdens deze winterse periode hier zijn.'

Op 11 en 12 januari gratis bedrukking op het Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Twijfel echt erover of Ajax de Amerikanen warm kan krijgen voor voetbal en Ajax. Wordt al jaren geprobeerd en weet niet Ajax dit wel gaat lukken en als ze al warm worden voor voetbal of dit direct Ajax wordt. . Er moet dan iig nog veel gebeuren ala je t stadion vandaag zag. 2500 man waar een groter deel Sao Paulo fans zat. Geloof meer in de PSV methode met Mexico.
zorgen dat je van een voetbal minded land de grootste talenten blijft binnen halen. Maar dan moet je echt op een land focussen en er daar constant 2 a 3 van in de basis hebben. Dan worden wedstrijden uitgezonden, shirtjes verkocht en je naamsbekendheid vergroot. Dan krijgen ze echt affectie met een club. Probleem is dat je spelers moet kopen op hun kwaliteiten en niet op hun nationalitiet.

Maar hoop dat er een goed plan achter zit en dat ze echt en milkcow hebben gevonden in de States.
1 -2
NoPants
Denk dat je je vergist in het formaat van amerika, en de populariteit van voetbal daar inmiddels.

In 2006 gaf 8.2% van de amerikanen aan dat voetbal (soccer) hun favoriete sport is. Met een populatie van ~320 miljoen komt dat neer op ruim 25 miljoen mensen wiens favoriete sport voetbal is. En nu is in de laatste 13 jaar voetbal alleen maar populairder geworden.

Ook speelden er, in 2006, 4,2 miljoen amerikanen voetbal. Ter vergelijking, in 2018 speelden er ~1,3 miljoen nederlanders voetbal, en 2,4 miljoen engelsen.

In een land zo groot (en welvarend) als amerika hoef je niet een enorm aandeel van het land voor je te winnen voordat het invloed heeft op de balans. Zeker een club met een relatief lage begroting zoals ajax. Als je, door dat amerikaanse kantoor, 5 miljoen op je begroting erbij krijgt dan is dat een grote stap voor ons.

(Ps. Dat heet een cashcow)
0 0
Radie125
Met Edwin van der Sar
0 -1
mercurius3
Van der Sar is een harde werker en extreem geliefd bij sponsoren en in het buitenland. Men werkt graag met 'm samen, van China tot de VS. Vd Sar is de stille kracht van Ajax, maar mag soms iets meer leiderschap tonen.
1 -1
AdK
Wat versta jij onder leiderschap tonen dan? :-)
0 0
Minsc
Ja ja, geef nou maar toe dat je naar Disney wilde, Edwin.
8 0
MisterAFCA
Hahahaha
0 0