Schöne: 'Geen idee, ik kijk dat allemaal niet!'

BartVeenstra, 12-01-2019 om 15:35, 5726 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico, Maximilian Wöber en Daley Blind, Hakim Ziyech en André Onana en Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen is het op deze zaterdag de beurt aan Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne een poging te doen om de eerste plaats te veroveren in de Ajax USA Tour Quiz op Ajax TV. Lukt het de ervaren krachten om veel vragen goed te beantwoorden of blijven Tadic en Tagliafico aan kop?

Ook Schöne en Huntelaar beginnen met enkele vragen over Amerikaanse beroemdheden. In ronde twee moeten de spelers zoveel mogelijk clubs uit de Major League Soccer (MLS) zien op te noemen. In ronde drie moeten de spelers vragen beantwoorden over Amerikaanse series en films. Net als alle vorige deelnemers moeten Huntelaar en Schöne in de slotronde zoveel mogelijk Amerikaanse staten opnoemen.

Zie hieronder of het de heren gelukt is (link voor app-gebruikers)!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
De 'oudjes' deden het goed en het lijkt me dan ook sterk dat de jonkies deze quiz gaan winnen, tenzij men gaat strooien met vragen over DJ's, rappers en moderne kledingmerken, dan wordt het een andere zaak. Wat me trouwens opvalt, is dat bij het noemen van Amerikaanse staten, Hawaii en Alaska steevast vergeten worden, terwijl iedereen toch weet dat ze bij Amerika horen. Zo zorgde onlangs bij De Slimste Mens de vraag "als je in Hawaii woont, welke nationaliteit heb je dan?" voor flink wat verwarring.
1 0
Mikenick
Wat mij opviel is dat Washington vaak werd vergeten iets van 3/5 keer. Mij leken New York, Washington, California, Texas en Florida toch de meest voor de hand liggende staten om te noemen. Verder snap ik wel dat je staten als Delaware, Maryland en Rhode Island niet noemt.
0 0
AFCA-B93
Tja ligt natuurlijk niet alleen aan leeftijd/kennis uit ervaring, maar ook aan periode van opgroeien. Nu lopen al die jonkies zich suf te staren op telefoons en alle socials, in hun (Lasse en Klaas) jonge jaren trok je nog wel eens een boek open
0 0
Middenweg401
Zoals verwacht.
Het verschil tussen de tijd van landelijke, nog niet commerciele, media (tv, nieuws, muziek, cultuur) van toen en de persoonsgerichte informatiebubbel van de laatste 10 jaar?

Ik verbaas me dagelijks over de teruglopende algemene ontwikkeling (geschiedenis, nieuws, grote namen uit muziek en cultuur) bij de generatie 20ers en jonger. Ik vind het nogal een verarming eerlijk gezegd.
Om me enkel tot muziek te beperken: echte popcultuur (bekend bij echt veel mensen in ruime leeftijdsgroepen, vernieuwd en spannend) bestaat ook amper meer. Het is tegenwoordig allemaal wegwerp muziek (die de tand des tijds niet zal weerstaan, en hooguit in "foute lijstjes" terug zal komen) die volgens een formule wordt gemaakt, die niks met creativiteit of autenticiteit te maken heeft. Op de meeste radiozenders dan, want er wordt natuurlijk nog best muziek gemaakt waar wel muzikaliteit, creativiteit en beleving in zit. En cultuur is een vies woord in de wereld die nu wordt gedomineerd door commerciele zenders die enkel makkelijk willen scoren.

Dus als je het niet van huis meekrijgt, vergeet het dan maar. Op die enkeling na die nieuwsgierig genoeg is om te ontdekken (want niet alles was beter vroeger: jezelf ontwikkelen kan juist heel makkelijk nu).
2 -1
MickS
Tja het heeft allemaal zo zijn voor- en nadelen.
Ik deel het beeld dat de algemene ontwikkeling, en hetgeen mensen nu nog als parate kennis in hun hoofd hebben, minder is dan vroeger. Of het ook echt zo is, weet ik niet, want ik hoor met deze zin mijn ouders praten (ik: 47). Dus wellicht is dit een generatie op generatie beleving.

Maar in mijn beleving zit het verschil vooral in het gegeven dat wij vroeger echt moesten zoeken naar info (en daarmee een hoop zijdelingse extra info oppikte) en we minimaal de nodige stukjes moest lezen om het antwoord te vinden wat je zocht, waarmee je gelijk een stukje verdieping rondom het antwoord mee kreeg. Het geheel zorgde er ook voor dat je het antwoord onthield (want je wilde niet weer zoektijd kwijt zijn). Je parate kennis nam dus toe. Nadeel was wel dat je niet alle info even snel en makkelijk had. Dus de hoeveelheid kennis waar je snel en elk moment over kon beschikken, was een stuk lager.

Tegenwoordig typ je je vraag in bij google en je krijgt een panklaar antwoord. En iedereen kan elk antwoord in principe nu weten, echter ontbeert het vaak aan achtergrond, nuance, verdieping. Ook is de mate waarin je min of meer noodgedwongen het antwoord onthoud is weg, want je googled het gewoon weer wanneer je het weer wil weten. Voordeel van dit alles is wel weer dat iedereen nu in principe alle kennis nu voorhanden heeft, en heel snel en op elk moment.
0 0
Middenweg401
Interessante theorie waar ik me voor een groot deel wel in kan vinden. Overigens gaat het me niet alleen over parate kennis (want je kunt je afvragen hoe belangrijk dat an sich is), maar ook ontwikkeling/ verbreding van smaak en interesse.
0 0
MickS
Hmm, ja ook daar zie ik toch wel twee kanten. Door bijv. youtube en spotify raak je makkelijker en sneller in contact met bands/artiesten die je vroeger hooguit tegen zou zijn gekomen via alternatieve vrienden oid. Er is wat dat betreft meer diversiteit imo. Je ziet dit ook wel terug in de enorme berg (relatief goed bezochte) kleine festivals die je vroeger gewoon niet had op deze schaal. Je was vroeger toch wel erg afhankelijk van wat radiostations voor je wilden draaien of beschikbaar was bij je locale platenboer.

Andere kant meen ik ook hier te zien dat de liefde voor een artiest vluchtig is (net als de kennis) en echte fanship, met verdieping in de artiest zijn muziek een stuk minder vaak voorkomt dan voorheen.

btw eens dat het maar de vraag is hoe belangrijk veel van onze parate kennis nuttig is wanneer je het zo kan vinden. Wel interessant: mss moeten we meer gaan focussen op het leren van de processen van kennis en toepasbaarheid van kennis. Net zoals je niet het antwoord weet van een ingewikkelde som, je typt het in en je calculator weet het antwoord. Maar wel belangrijk is wát je aan het doen ben en wat dus de betekenis is van je antwoord.
0 0
Ajaxvooraltijd
Vroeger was alles beter, zeker 15 jaar geleden en daarvoor. Radio en Tv heb ik al een tijd lang afgeschaft vanwege de geestelijke armoede die er gepromoot wordt. De irritatie werd me teveel.
0 0
Middenweg401
Niet alles was beter. De huidige tijd biedt juist enorme mogelijkheden qua informatievoorziening voor wie nieuwsgierig is. Er is wel veel charme weg van reizen (door de globalisering) en muziek (door het grotendeels verdwijnen van pop cultuur) imo.
Misschien is er ook inflatie op de emotionele waarde van muziek omdat het ook letterlijk gratis en onbeperkt is, en omdat de grote slagen qua vernieuwing achter ons liggen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Tja ik kan weinig goede dingen opnoemen die nu beter zijn behalve de internetsnelheid.
0 0
Middenweg401
Er is een gigantisch archief aan informatie waarmee jezelf kunt ontwikkelen op elk gebied. Zelfs mensen zonder geld. Dat is de grote vooruitgang.
Maar gek genoeg lijkt het juist tot veel meer vervlakking (waardeloze meuk) te leiden.
0 0
ETM
Spijker op kop!
0 0
AFCA-B93
Nou met mijn 25 zal ik ook wel deels in die categorie vallen hoor. Kijk de aller grootsten in muziek ken ik wel, maar zou veel van hun muziek niet herkennen als hun muziek. Maar dat komt meer voort uit dat ik eigenlijk nooit "algemene" muziek luisterde, maar altijd het genre wat ik zelf leuk vond toendertijd.
0 0
Middenweg401
Tja. Alleen is mijn ervaring dat je heel veel muziek (of andere cultuur) kunt leren waarderen, maar dat het kwartje vaak wel moet vallen. De beste muziek is vaak gelaagd en is wat moeilijker toegankelijk, maar verveelt daardoor ook minder snel. Daar moet je vaak je best voor doen, en dat is het tegenovergestelde van de makkelijke elektronische "in your face deuntjes" die de radio domineren met 0 creativiteit en bezieling.
Klinkt als gezeik waarschijnlijk, en ik wil niet neerkijken op de smaak van veel jongeren, maar ik weet wel hoe ontzettend waardevol mooie muziek (of andere cultuur) kan zijn en ik heb het idee dat steeds minder mensen dit beseffen. Dat bedoel ik met verarming. Er zijn ook zoveel interessante en uiteenlopende stijlen, die echt veel moois te bieden hebben dat het eigenlijk zonde is om je smaak zo te beperken in ontwikkeling.
1 0
MrIvez
Opzich ook wel logisch voor radio zenders dat ze deze meuk draaien. Niche markt vs hedendaags bekend nummer, wordt er meer geld opgebracht met het laatste.
0 0
El-Dorado
Wat een verschil met de jonkies..
0 0