O'Brien: 'Fijn dat het idee van Ajax in VS terechtkomt'

BVeenstra, 09-01-2019 om 07:55, 5928 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied John O'Brien denkt dat Ajax er goed aan doet om actief te zijn in de Verenigde Staten. De Amerikaan is speciaal van de westkust naar de oostkust overgevlogen om een kijkje te nemen bij het trainingskamp van Ajax in Florida.

O'Brien vertelt dat het goed met hem gaat en dat hij bijna klaar is met zijn studie psychologie. Hij wil uiteindelijk de sportpsychologie in en daarnaast met voetbal bezig zijn. De laatste jaren heeft hij het voetbal gedeeltelijk gevolgd. 'Mijn grootste focus was het studeren, zodat ik straks de mensen binnen en buiten de sport kan helpen', vertelt O'Brien in gesprek met Ajax TV.

De linksback van weleer vindt het leuk dat Ajax zich met een kantoor heeft gevestigd in de Verenigde Staten. 'We zijn nu bezig om te kijken of ik kan helpen en hoe dat past', zegt hij. 'Ik heb zelf veel interesse in het Amerikaanse jeugdvoetbal. Ik heb er een passie voor om jonge spelers goed op te leiden. Ik weet niet of er iets concreets van komt, we zien het wel.'

Veel mensen in Nederland vragen het zich geregeld af: hoe bekend is Ajax nou eigenlijk in de Verenigde Staten? 'Je hebt mensen die heel erg geïnteresseerd zijn in voetbal. Zij weten alles van Ajax. Maar er zijn ook mensen die Ajax niet kennen. Ik denk dat het een leuk idee is om het idee van Ajax - het stijlvolle voetbal, het pressen, het zeer technische voetbal - in het Amerikaanse voetbal te laten terecht te komen. Ik vind wel dat er plaats voor "het merk" Ajax om in de States te groeien.'

Eerder dit jaar spraken wij met John O'Brien over zijn tijd bij Ajax en zijn huidige bezigheden. Lees de Uit Het Oog met de Amerikaan hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Trivia vraag: welke Ajacieden ken je die rood (koperdraad) haar hadden en niet John of Jan heten?
0 0
Sterspeler
Traore tijdens het WK? Oranje boven.
1 0
trodat4030
Nou had ik het gisteren over een psycholoog die iets op mentaal vlak zou kunnen betekenen voor (jeugd)spelers (en misschien heeft Ajax dat al hoor, maar heb er iig nog nooit iets over vernomen), eigenlijk zou John perfect zijn voor die job als oud-speler. Nu snap ik wel dat hij niet meteen z’n boeltje bij elkaar pakt en weer naar Amsterdam wil komen (je hoort ook dat hij graag iets met het Amerikaanse (jeugd)voetbal gaat doen), zeker niet met kleine kinderen, maar zo’n type (oud prof die daarna de psychologie kant op is gegaan) zou eigenlijk ideaal zijn.

Maar goed, gewoon een gedachtenspinsel..
1 0
AFCAMM
Zou dat niet de befaamde ‘mental coach’ zijn?
0 0
Maxwell_5
Was O’Brien niet een (linker)middenvelder? Ik herinner mij hem niet als linksback in ieder geval.
1 0
3*stars*3
Was eigenlijk gehaald als middenvelder maar door concurrentie, maakte hij veel minuten als back.
Was typisch zo’n jongen die je er goed bij kon hebben en een goede instelling had.
Speelde in dat ene CL seizoen volgens mij ook aardig wat potjes.
1 0
Ajacied33
Volgens mij was hij een '8'. Maar deze jongen was heel vaak geblesseeed
0 0
PaulMaxwell
Heeft op veel verschillende posities gespeeld. Maar zeker ook op linksback. Maar zo ver ik mij herinner blonk hij niet echt op een bepaalde positie uit. Dus werd hij overal neergezet waar het nodig was
2 0
SjaakWolfs
Super vriendelijke kerel lijkt me dat. Veelzeggend ook dat hij nu nog zo goed Nederlands spreekt. Die is lang niet achterlijk.
4 0
Ajacied33
Klinkt toch heeel vreemd als je Ajax niet kent. Daarom neem ik de VS ook niet serieus als voetballand. Ga naar een willekeurig Afrikaans krottenwijk en ze kennen Ajax. In de VS heerst er gewoon geen voetbalcultuur. Maar mooi dat O'Brien zich wil inzetten voor het jeugdvoetbal
0 -1
Sterspeler
Voetbal komt er steeds meer op. Het zou best kunnen dat het over 10-15 jaar 1 van de grote sporten is in de VS.
0 0
Kilum
Amerika is gewoon heel erg lang geen voetbal land geweest. Ze hadden hun eigen sporten zoals Basketbal, Honkbal, American Football en IJshockey.

Ik denk zelf dat het een in Amerika onder de fans pas echt een ommezwaai heeft gemaakt na/tijdens het WK voetbal in Brazilië. Toen zaten er toch wel een hoop mensen naar de wedstrijden van de VS te kijken. Met die geniale wedstrijd van Tim Howard. Ik denk dat Amerikanen toen pas het spelletje zijn gaan begrijpen en er achter zijn gekomen dat het toch wel een erg leuke sport is.
1 0
AFCAsphere
Het WK van 2014 heeft veel goeds gedaan voor het voetbal in de US, dat klopt. Er zijn ook talloze video’s op YouTube te vinden waarop je Amerikanen midden op de dag op een plein met elkaar de wedstrijd ziet kijken.

Ze overleefden toen de poule des doods, met Duitsland, Portugal en Ghana. Best knap. Uiteindelijk kwamen ze wel duidelijk tekort tegen België.
1 0
Ferd
Welnee, vraag de gemiddelde Nederlander wat ze weten van Indenpediente en je krijgt ook gestamel. Heeft Nederland dan ook geen voetbalcultuur?
1 -1
Ajacied33
Je hebt een punt, maar Ajax qua naam is echt gigantisch en zovele malen groter en bekender dan Independiente wereldwijd. Ajax heeft meer betekend voor het voetbal ook dan onze vrienden uit Argentinie
1 0
Kilum
Ja, maar dat is niet helemaal het zelfde. Vraag een willekeurige Nederlander naar Boca Juniors en dan weten ze het vaak wel.
2 0
AFCAMM
Heel aardige gast, pech gehad met blessures. Mooi dat hij even meedeed met de legends. Ik zag vd Sar ook al voorbij komen met Zico. Legendarische Braziliaan.
3 0