[Update] 'Ajax wil Cassierra liefst verkopen'

BVeenstra, 10-01-2019 om 07:10, 35891 views, Freek Jansen, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Net als landgenoot Luis Manuel Orejuela maakt Mateo Cassierra zich op voor een buitenlandse transfer. Volgens Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, maakt de aanvaller het seizoen naar verluidt niet af in Amsterdam.

Begin dit seizoen werd Cassierra nog verhuurd aan FC Groningen, maar in het Hoge Noorden kon de spits niet overtuigen. Hij keerde terug naar Ajax, waarna Kaj Sierhuis de omgekeerde weg bewandelde. Minuten gaat Cassierra niet meer maken bij Ajax dit jaar, want ook hij vertrekt hoogstwaarschijnlijk deze winterse transferperiode. 

Op de Twitter-tijdlijn van Jansen valt te lezen dat een buitenlandse transfer voor Cassierra op komst is. Of het om een verhuur of definitieve transfer gaat, is nog onbekend. Wél is sprake van interesse van een buitenlandse club en gaat Cassierra naar verluidt niet nog eens binnen Nederland verkassen dit seizoen.

Update - 07.10 uur (10 januari 2019) - Ajax wil Cassierra het liefst verkopen

In De Telegraaf valt donderdagochtend te lezen dat Ajax Mateo Cassierra het liefst verkoopt. De Colombiaan, die vervroegd terugkeerde van zijn mislukte verhuurperiode bij FC Groningen, heeft in Amsterdam geen toekomst meer. Mocht Ajax Cassierra deze winter niet weten te verkopen, zou aan het einde van de transferwindow een verhuur ook een optie zijn.

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Kopen, verkopen, en zo maar voort. Heel jammer, begin er steeds minder lol in te krijgen in handelshuis Ajax. Het is heel weinig sympathiek, spelers zijn er amper even en hup weer verkopen. Een club als alle anderen.
4 -5
Ozymandias
Tja, Ajax ook het Ajax van begin jaren '70 en mid jaren '90 hadden respectievelijk zeven (Stuy, Blankenburg, Krol, Neeskens, Haan en G. Mühren) en zes (Vd Sar, Reiziger, Blind, Bogarde, George en Overmars) spelers in de basis die niet uit de jeugdopleiding van Ajax kwamen. Spelers (zowel de "eigen jeugd" als de aankopen) blijven nu korter maar dat is een logische uitkomst van het 'Bosman arrest'. Leuk is het natuurlijk niet.
2 0
mxmeul
Tijden veranderen, je moet mee veranderen. Ajax heeft op tijd ingezien dat de Eredivisie niet boeiend is voor (uitzonderlijk) goede spelers vanwege de competitie en de lonen die ze niet kunnen evenaren. Wat moet je dan doen? Zorgen dat je ze vroegtijdig binnenhengelt en met geluk 3 jaar van kan genieten en dan doorverkopen met dikke winst. Pas je je niet aan aan de tijden, dan krijg je scenario Feyenoord..
1 0
BokkieBokstra
Eens, alleen is 3 jaar eerder een uitzondering dan de regel. En, nu zijn PSV en Ajax goed en steken er bovenuit, kan volgend jaar weer anders zijn. Ook, voor jonge spelers en talenten was het altijd zo, zelfs de toppers, dat ze tijd moesten krijgen om te wennnen aan het hogere niveau. Was ook wat het lot van Ajax. Hoop toch dat dat blijft, die eigen jonge spelers, mogen falen in Ajax 1 om dan beter te worden. MAar zie ook, tijden zijn veranderd.
0 0
AjaxPassion
Tja, je moet iets als al je jeugdspelers worden weggekaapt. Bouy, TFM, Dilrosun, Malen, Kluivert, JFC, Redan, Hoever en noem maar op....
2 0
Jelephi
BokkieBokstra wil dat Ajax fungeert als een sociale werkplaats voor voetballers.
2 -1
BokkieBokstra
Ha ha, voetballen op als arbeidstherapie.
0 0
Sampaoli
Wat wil je in deze situatie dan doen? Cassierra heeft niet het gewenste niveau, dus we moeten hem toch kwijt zien te raken.
0 0
BokkieBokstra
Nee natuurlijk daar moet je weer vanaf, hopelijk met gesloten beurzen. En dan koop je weer een andere speler uit Argentinie, moet je nog wel even Neres lozen voor hopelijk heel erg veel geld. En die Oostenrijker, zal ook wel niet Ajax waardig zijn, hup wegwezen ermee. Dan maakt het nietszeggend. Maar misschien is het ook onontkoombaar op dit moment, het is gekte troef met de transers, maar ik heb wat last van romantiek en melancholie, leuke eigen spelers. De Meer. Nou ja, daat werk. Soms een keer kampioen.
2 0
Sampaoli
Ben het wel met je eens hoor. Door die vele transfers voel je je toch minder gebonden aan spelers. Ik vind Neres een geweldige jongen, net zoals ik het prachtig vind hoe de vriendschap tussen Blind en Wöber in zo'n korte tijd is ontstaan. Het is dan ook heel erg jammer dat we spelers zo snel kwijt raken. Enerzijds kan je er niet veel aan doen gezien de bedragen die er nu langskomen, anderzijds moet Ajax er alles aan doen om deze sympathieke en talentvolle groep zo lang mogelijk te behouden.
4 0
Ajaxbrl
Verlies pakken en doorgaan , Affentoe heb je er nou eenmaal een mispikkertje bij..
0 -1
MankeNelis
Typisch een laatbloeier, kan heus wel wat. Er is gewoon geen plek bij Ajax. Elders voortzetten.
0 -3
Dennis1964
Heel jammer
0 -4
KlasseLasse
eigenlijk weinig kans gehad erg jammer
1 -4
Jornnn
De kansen bij Jong Ajax en FC Groningen pakte hij ook niet.
4 -2
Cisco2
bij JA zeker wel
1 -3
Piethein
die paar intikkers en penaltys wat hij erin schoot? het viel allemaal wel mee, heb nergens echt gedacht dat die qua techniek, kracht of snelheid een mooie goal maakte op eigen kracht. Slechte aanname en kaats, niet balvast, niet kopsterk.
4 -1
ETM
Of hij wel of niet goed genoeg voor Ajax1 was (of potentie om ernaar te groeien) laat ik in het midden maar jij hebt niet goed gekeken hoor.
0 -1
Ferd
En in Ajax 1 ook. Prima pot tegen PSV, toen hij bij Vitesse uit eindelijk mocht invallen was hij ook sterk en ging het team plots draaien.
4 -5
TontoKarnaggel
Aardige gozer lijkt mij, op een iets lager niveau kan het volgens mij ook echt nog wel een bruikbare spits worden, denk ik. Succes gewenst iig.
0 -1
AjaxCitizen
Jammer. Vond dat hij in de wedstrijd tegen PSV liet zien waar hij toe in staat was. Goeie loopacties, snel en meevoetballend prima. Alleen miste toen een aantal kansen. Werd toen helemaal afgekraakt, maar mensen vergeten dat hij toen vrijwel geen wedstrijdritme had en dan opeens maar moet presteren. Dat is niet makkelijk. Had hij die kansen wel afgemaakt, dan denk ik dat het zijn zelfvertrouwen veel goeds had gedaan.

Hopelijk dat hij het elders kan laten zien, want het is wel een sympathieke jongen.
2 -3
AsensioWillemsen
Kun je nog best voor 5 miljoen verkopen als je een beetje goed je best doet. Clubs in Mexico betalen bizarre bedragen voor matige spelers
3 0
Jornnn
Dat denk ik ook wel. En zodra er een plekje vrij komt op de payrol doorschakelen naar die Mexicaan.
0 0
jollie18
Sevilla wil 12 miljoen betalen voor Wober.
1 0
iammike
Er zitten ook een aantal Amerikanen bij CF America. Lekker gratis erbij + 11 miljoen voor Lainez.
1 0
iammike
Colombianen bedoel ik*
0 0
Jelephi
Gegokt en verloren. Geen kwaaie gozer. Succes verder Matteo!
4 0
Schip
Ik vond hem nooit een Ajax spits, net als Zivko dat ook niet was. Maar goed, Nico was ook geen prototype voetballende back en die is een absolute meerwaarde gebleken.
1 -1
ajaxwestland09
Was te verwachten 3de spits ook volgend seizoen kan beter weggaan gegokt en misgegokt
1 0
AFCZlatan
Wat voor type speler is die Traore? Ik lees er behoorlijk veel over, maar kan er vrij weinig over vinden.
1 0
fc Barcelona_ke
Type traore van lyon!
2 -1
Hagmag
Hij heeft kansen genoeg gehad. Zoals gebleken is, hij is het niet die we zoeken voor Ajax-1.
Heel verstandig dat Ajax hem nu gaat verkopen ook voor Mattheo zelf.
7 -2
X-RaY
Daar kon je op wachten natuurlijk. Helaas, heeft niet de finesse en wilskracht om te slagen bij Ajax. Het is niet anders maar wens hem succes en ik hoop dat Ajax niet teveel verlies maakt op hem.
0 0
Web
Ik kan mij nog herrineren dat hij zijn eerste wedstrijd voor Ajax speelde tegen Sparta in Rotterdam, toen dacht ik, Ajax heeft er weer een, wennen en het kan een sensatie worden.
Leuke wedstrijden in Jong Ajax, maar ik zie het niet meer.
Bij Groningen maakte hij een lusteloze indruk
Als of hij het niet meer ziet zitten? Niet voor niets stoppen ze er mee.

Ik denk het beste voor beide partijen, ik hoop dat hij nog slaagt op een wat lager nivaue, het is hem gegund
7 -4
HeavenlyDivine
Ook bij Jong Ajax liet hij af en toe mooie dingen zien.
Het was alleen niet vaak genoeg, daarnaast is hij een spits zonder spitseninstinct. Vond het wel een leuke jongen altijd
1 0
Minsc
Er zijn er hier die gelijk doorhadden dat Cassierra niet goed genoeg is voor Ajax, vele minnetjes later krijgt de meute het ook eindelijk door. Niet goed als je dacht dat Ajax er weer een had, niet goed dude.
3 -9
Jelephi
Piet visser ben jij dat?
2 -1
Web
Word tijd dat jij je aan meld bij Ajax
Kan veel miskopen doen voorkomen
3 -3
3*stars*3
Was idd een veelbelovend begin.
Zonde van zijn invalbeurt tegen PSV in de Arena (16/17).
Voetballend deed hij prima mee maar hij kreeg 3 100% kansen om het af te maken maar faalde en daarna hebben we em zelden terug gezien in het 1e.
Dat was voor hem eigenlijk een pot, dat hem die boost kon geven.

Maar ik wens hem verder alle succes.
Mmisschien komt die killersmentaliteit ooit nog bij hem.
Pelle begon ook pas op zijn 26/27e te scoren en werd zelfs de nr1 spits van Italië...
2 -1
jollie18
Ben benieuwd welke club intresse heeft. Voor beiden partijen het beste maar had hem graag nog bij Ajax gezien
1 -3
Red Devil
Jammer maar dit is beter voor hem en zijn ontwikkeling als speler.
Hopen dat het een mooie club wordt voor hem waar hij wel aan spelen toekomt.
1 0
Bjorn
Had best wat goede momenten in Jong Ajax afgelopen jaren, maar ik heb zelf nooit de echte progressie gezien om spits van Ajax 1 te worden. Allemaal net niet.

Niet erg, als je het niet probeert met dit soort jongens kun je ook nooit een topper kopen. Zie Sanchez.
6 -2
TOOL
Had zijn momentjes in JA dat je dacht het wordt wat. Uiteindelijk lijkt het toch niet zo te zijn en ik denk ook dat Ajax een hoger niveau moet nastreven. Verkoop lijkt mij de beste optie.
4 0
Tijndw
Helemaal mee eens
0 0