Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'De kwaliteiten van Frank staan buiten kijf'

FinnDekker, 08-01-2019 om 09:05, 6340 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is overtuigd van de klasse van Frank de Boer als trainer. De oud-coach van Ajax staat voor een nieuw avontuur bij Atlanta United in de MLS. De voormalig doelman weet bijna zeker dat het een succes wordt.

'Frank zit bij een prachtige club', begint de algemeen directeur in gesprek met De Telegraaf. 'Hij heeft een jong team dat net kampioen is geworden. De Major League Soccer in Amerika groeit enorm en Frank kan straks zomaar met zijn club meedoen aan het WK voor clubteams. Dit is echt een plek waar zijn kwaliteiten weer tot hun recht kunnen komen.'

Ondanks zijn mislukte periodes bij Internazionale en Crystal Palace heeft Van der Sar zijn oud-ploeggenoot nog hoog zitten als trainer. 'Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Kijk eens wat wij bij Ajax in de jaren dat hij coach was hebben meegemaakt. Frank is een zeer goede trainer en ik verwacht dat hij samen met Orlando (Trustfull, red.) een mooie tijd tegemoet gaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Ik snap de mensen hier niet. Frank de Boer is in mijn ogen één van de meest sympathieke personen in de voetballerij. In zijn eerste 3 en half jaar deed hij het hartstikke goed, daarna werd het een stuk minder. Maar we mogen niet vergeten dat hij in die fase echt belachelijk materiaal had. Eriksen werd vervangen voor Duarte en Vertonghen werd vervangen door Moisander. Tja, wat wil je dan? Ajax moest een aantal jaar met een kleine knip shoppen waardoor er veel middelmaat gehaald werd.

Zelfs Bosz had in begin moeite om de selectie aan de praat te krijgen, en het is dat hij Sanchez kreeg en De Ligt plotseling opstond. Pas later ging het lopen en werd het spel aanvallender.

Ik ben van mening dat Frank echt te kort wordt gedaan. Hij won die 4 titels toen de club in brand stond. Terwijl Cruijff vs Ten Have bezig was hield hij zijn selectie overal buiten en wist hij toch aardige potjes neer te zetten! Ajax vs Manchester City 3-1, Ajax vs FC Barcelona 2-1, Manchester United vs Ajax 1-2, Ajax-AC Milan (toen ze nog sterk waren met Zlatan en Ronaldinho) 2-0,
2 0
Adam24
Vier kampioenschappen (hadden er zelfs 5 moeten zijn) na 7 jaar droogte terwijl er organisatorisch een revolutie gaande is en de hand op de knip gehouden wordt (8 miljoen voor Mallagan was in zijn tijd een TOP transfer, nu is het een bankzitter), en als nog wordt je afgezeken door een deel van de aanhang. Dit kan alleen bij Ajax.
4 -3
Web
Ja onbegrijpelijk.
Ik ken geen ploeg waar de suporters zo te keer gaan tegen idolen.

Gisteren zij geDaante ik vind Bosz meer een Ajacied dan de Boer, ook al heeft hij daar nooit gespeeld
Dat durf ik te zeggen dat je er geen ene malle moer van snapt.

Net of succes met een echte Ajacied te maken heeft.

Frank heeft als voetballer al heel veel betekent voor Ajax, niet normaal zo veel.
2 -3
geDaante
Waar zeg ik dat succes van Bosz maakt dat ik hem meer een Ajacied acht?
Helemaal nergens, beter lezen!
1 -1
Web
Gisteren maandag 7 januari heb jij onder het verhaal
De Boer, Dat ik de basis heb gelegd, maakt mij wel trots

19.42 uur geDaante
Ik vind Bosz meer een Ajacied dan de Boer, ook al heeft Bosz er nooit gespeeld, hij deelt de Ajax visie, en houd van het spelletje. De Boer duidelijk niet.

Hoe kom je er op, Bosz meer Ajacied dan de Boer, hoe durf je


Houd Frank niet van het spelletje? De meeste fanatieke liefhebber die ik ken
geDaante zijn filosofie is de Ajax filosofie?

Nogmaals Johan. Jonk en Bosz, heb jij in tel, en de rest binnen de club heb je niets mee, sterker nog, die brand je dagelijks af, omdat ze niet doen wat jij wil, Wie ben jij?
Bepaal jij wat Ajax moet doen.

Ik volg Ajax meer dan 50 jaar met ups en downs, maar altijd met de Ajax filosofie, dat is NIET begonnen onder Jonk.
Dat was er altijd, ook bij het opleiden van bv Rijkaard en Kieft.

Ik hou van goed voetbal ( daarom ben ik Ajacied geworden, maar soms is het iets minder, door allerlei omstandighede, en dat zal je moeten accepteren .

LAAT HET DAAR NOU FOUT GAAN BIJ JOU

Daar zeg ik niet mee dat jij niet van goed voetbal mag houden, en het wil na streven, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden
1 0
Schwalbino
Je komt deze mensen overal tegen. In de politiek gaan ze bij de extreme partijen, in de religie worden het geloofsfanaten. Het is een slag mensen dat de zekerheid van dogma's nodig heeft om zich staande te houden. Hun denken is zwart/wit. Discussies met hen zijn zinloos want ze kennen geen twijfel. Zij hebben de waarheid in pacht. Zij weten wie wel en wie niet de echte Ajacieden zijn (om maar even bij dit voorbeeld te blijven).

Zelf heb ik in mijn puberteit zo'n fase gehad. In de jaren 70/80 was het populair om links te zijn en als jong broekie had ik heel veel uitgesproken meningen. Tot ik een vriendinnetje kreeg die nog veel erger dan ik was. Cola drinken mocht niet want Cola kwam uit Amerika en dat land was fout. Dat soort dingen. Heeft me aan het denken gezet en al redelijk snel begon ik de dingen met meer nuance te zien. 40 jaar later heb ik nog veel contact met haar zus en van die hoor ik regelmatig dat zij nog steeds zo in het leven staat.
1 -1
geDaante
Haha, je hebt niet eens meegekregen waarom ik Bosz meer een Ajacied acht dan De Boer, en meteen mij maar voor het gemak in een hokje plaatsen, dat is pas zwart/wit. Ik onderbouw mijn meningen altijd, en doe juist niet mee aan opportunisme.

Mijn meningen zijn vaak afwijkend, omdat ik diep over dingen nadenk, breed over dingen nadenk, en voor mezelf denk. Dat anderen deze meningen niet respecteren, is niet mijn probleem, dat is weinig tolerantie hebben voor een andere mening.

Heeft helemaal niks me nuance te maken. Nogmaals heel vreemd oordeel zonder mijn verhaal te kennen.
1 -2
Web
Mij meningen zijn vaak afwijkend, niets mis mee, dat is je goed recht.
Maar jou filosofie door drammen, is heel wat anders.
En doen ze niet wat jij zegt, horen ze niet bij Ajax
Wat een grote onzin, bepaal jij het?

En jij vind het heel normaal dat ze niet doen wat jij zegt ( dictator ) iedereen de grond in trappen?
En als je op een beetje nivaeu gespeeld, voel je dat aan dat het niet altijd zo loopt.

Die speelt niet ( weet jij hoe hij traint? wat is er gebeurt?) ongezouten mening, de namen Ekkelenkamp en De Wit gooi er maar raak op los, geen Ajax spelers, Ajax heeft door de geschiedenis ( ik kan het weten ) altijd zulke spelers gehad. Zal er twee noemen, allebei op voorspraak van Johan. Neeskens en Wouters.

Leren accepteren dat het NIET altijd gaat zo wij willen.

Waar haal je verdoening vandaan om nog Ajax te volgen
de God van het voetbal, Jonk en Bosz zijn weg.
0 0
Web
Jij bent ook niet meer de jongste net als ik, daar zal het ongetwijfeld mee te maken hebben,
0 -2
Freddy Al
Ik ben hetmet je eens dat Frank meer krediet verdiend, alsik geDaante goed begrijp vind hij kortweg dat Frank teveel op resultaat speelde en te weinig avontuur in het spel bracht.
Daar ben ik het niet mee oneens maar ik denk ook dat dit mede veroorzaakt werd door een tandeloos aankoopbeleid en een falende scouting.
Puur kijkend naar de resultaten heeft Frank het geweldig gedaan, dat tegen een achtergrond waarin de bestuurlijke ruzies dagelijks op straat lagen.

In mijn optiek heeft Frank de aanzet gegeven tot de huidige financiële weelde door titels te pakken en af en toe ook Europees een opvallende wedstrijd te spelen.

Ajax moet hem heel dankbaar zijn en daar merk ik hier helaas weinig van.
0 0
Web
Dat vonden wij de laatste twee jaar misschien allemaal wel.
Dat Frank iets te veel op resultaat speelde.
Maar enige nuances op zijn plaatst, iets meer respect tonen, mag mij inziens wel.

Bosz meer Ajacied dan Frank, en dan ook nog mij als leugenaar neer zetten.
0 0
Web
Een ding is zeker
VD Sar weet wat de mogelijkheden waren in die tijd. Dat hij het met minder middelen moest doen, heeft Overmars ook vaak aangehaald naar het tijdperk de Boer.
Frank heeft goede en minder goede dingen gedaan
De laatste twee jaar was het voetbal slecht, dat blijft altijd hangen onder de suporters,

Het inzicht wat Frank als voetballer had, altijd op de juiste plaatst staan, nooit geklopt op snelheid, zelden of nooit een kopduel verloren, en zijn lange bal was fantastisch.
Altijd voetballend opbouwen

Maak mij niet wijs dat je dat als trainer kwijt bent en niet ziet
Hij heeft in zijn grote teen meer dan al die wijsneuzen hier, die hem met de grond gelijk maken.
0 -2
14ajax1974
Laten we het gewoon over Ajax hebben, frank wil nog steeds de eer hebben.
Frank speelde behoudend en bosz en ten hag vol op de aanval.
2 -4
MisterAFCA
Frank verdiend ook gewoon alle eer. Ik begrijp de afgunst naar deze oer-Ajacied ook niet geheel. Natuurlijk heeft hij bij het hele Cruijff gebeuren een paar bijzonder keuzes gemaakt. Maar deze man heeft in een tijd dat Ajax vooral de hand op de knip hield, ons 4 kampioenschappen bezorgd. Ja, met een laag puntenaantal en de laatste 3 jaar met behoudend voetbal. Maar hij flikte het wel. Iedereen noemt het de kampioen van de armoede maar om kampioen te worden moet je nou eenmaal beter zijn dan de rest en dat is hem gewoon gelukt. Heel veel mensen vergeten dat Ajax 7! Jaar geen kampioen was geworden voordat Frank aan het roer stond. Nee, ik sta niet achter zijn manier van voetballen, ook niet achter zijn keuze in het Cruijff gebeuren en nee, ook niet achter de spelers die hij opstelde en kocht. Maar er was gewoon niet veel keuze qua spelers binnen het budget wat hij kreeg. Dat hij de rust bewaarde binnen het eerste en met zulk beperkt materiaal, 4 keer kampioen is geworden verdiend gewoon een diepe buiging. Helaas het is Nederlanders eigen om grote spelers en trainers compleet af te zeiken. Daardoor wilde Cruijff bijvoorbeeld niet eens meer als analist bij de NOS aanschuiven(een van de redenen iig).

Het zou mooi zijn als we wat meer respect voor onze Neerlandse grootheden op konden brengen!
4 -1
Web
Ja zo gaat dat hier.
Frank heeft goede en mindere goede dingen gedaan, in een heel moeilijke tijd.
Heeft nooit de club in de steek gelaten, als hij weer eens hoorde van Overmars, deze speler is te duur enz, dacht mee in he belang van Ajax
0 -1
grannig mokum1
Precies P, gelijk hebt je
0 0
Joseph
Is toch een lief bericht van Edwin, die ook wel weet dat Frank gewoon ontzettend veel mazzel heeft gehad in de competitie.
1 -9