Doan bekeek CL-duel Ajax: 'Enorm genoten'

BVeenstra, 05-01-2019 om 08:50, 7145 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

FC Groningen-speler Ritsu Doan bekeek onlangs in de Johan Cruijff ArenA de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Bayern München (3-3). In een interview met De Telegraaf legt hij uit dat hij ook graag in dat toernooi zou willen spelen.

Ondanks de interesse van Ajax in Doan, was de Japanner er die wedstrijd vooral als voetballiefhebber. 'Die Champions League wil ik meemaken, dus dat wil ik dan zien als ik de gelegenheid heb. Ik heb enorm genoten, het was een ongelooflijk hoog niveau. Dáár wil ik naartoe', zegt Doan.

Bij de Japanner is er na het duel tussen Ajax en Bayern München een extra knopje omgegaan. 'Ik heb des te meer gevoeld hoe belangrijk het is om daaraan mee te doen. Het heeft me een impuls gegeven om in trainingen op nog meer dingen te letten', zegt hij, waarna hij zijn droom onthult. 'Ik wil de Champions League winnen, die droom waarmaken. Daarmee wil ik geschiedenis schrijven. Dat is nog nooit iemand gelukt in Japan.'Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik zie hem en Odegaard graag komen , ook Calvin Stengs zou ik niet vervelend vinden .
Zekerheid heb je niet maar dat ga je ook niet krijgen en deze spelers vind ik wel bij Ajax passen met hun flair en techniek.
0 -1
afcasven1995
Liever Ødegaard dan Doan.
0 -4
AFCAsphere
Spelen op een verschillende positie, Ødegaard als aanvallende middenvelder en Doan als vleugel of centrale aanvaller. Dus waarom niet beide?
0 0
Web
Ik ben echt enorm gecharmeerd van hem
Goede dribbel, overzicht, uitstekend schot, redelijk snel.
En het lijkt mij een speler met een enorme drive om te slagen?
3 0
AFCAsphere
Aan alles merk je dat hij zeker een kans maakt om de top te bereiken. Hij lijkt mentaal gezien ijzersterk. Op zo'n jonge leeftijd in een vreemd land je manifesteren bij een degradatiekandidaat, dat kunnen niet veel spelers zeggen. Suarez bijvoorbeeld wel, al verkeerde Groningen destijds in betere omstandigheden dan dat ze nu doen. Des te knapper van Doan dat het hem lukt.
1 0
Caparzo
Denk dat zowel Doan als Ødegaard zeker potentie voor Ajax hebben, heb echter een lichte voorkeur voor de laatste (al is het afwachten of Real hem laat gaan tegen een "betaalbaar" bedrag).

Met alle respect voor Streppel/Heerenveen en Sloetski/Vitesse, maar ik zou hem graag eens in een echt goed team onder een goede trainer zien spelen op (het) hoog(ste) niveau. Overal waar hij tot nu gespeeld heeft (vooral RM Castilla is pure droefenis) hebben we hem niet volledig op waarde kunnen schatten, al zie je nu dat hij bij Vitesse duidelijk stappen maakt en een dragende speler wordt.

Datzelfde geldt ook voor Doan uiteraard, bij een topclub komt er pas het maximale uit, en een topclub zijn wij, en Europees zeker een goede subtopclub. Zit er iig niet op te wachten dat de lampjes hem halen en hij over een paar seizoenen voor 25mio-plus wordt verkocht.

Beide hebben onmiskenbaar veel talent, zie niet in waarom één van hun bij ons niet (alsnog) zou kunnen uitgroeien tot een 35mio-plus speler. Of misschien wel allebei als het middenveld leegloopt.
3 0
AFCAsphere
Ik zou er echt flink van balen als hij naar PSV zou gaan. Feyenoord kan hem denk ik niet betalen en zij spelen geen CL. Doan past gewoon veel beter bij het spel van Ajax. Zou zonde zijn om hem week in week uit op de counter te zien spelen. Hij verdient beter dan dat.
0 0
AsensioWillemsen
Met de komst van Lainez hoef ik deze overschatte speler niet. Liever iemand halen die er meteen staat op hoog niveau om vertrek Ziyech en Neres op te vangen
0 -7
AFCAsphere
Overschat. Wauw, met alle respect hoor, maar dit is wel een hele domme opmerking.

Deze jongen kan de beste Japanse voetballer ooit worden, en als je denkt dat Japan qua voetbal niet zoveel voorsteld, dan wil ik je even wijzen op het WK in Rusland, waar o.a. Japan België voor driekwart van de wedstrijd scheel tikte. Japanners focussen zich erg op de lichtvoetigheid, de techniek en de balbehandeling van hun spelers. Spelers die dus heel goed bij het spelletje bij Ajax passen.

Doan is ook een speler die wel tot zijn recht komt in het huidige team. Ik heb er dan ook geen twijfels bij dat hij mee kan in het niveau dat wij nu nastreven. Hij heeft veel kwaliteit op zo'n jonge leeftijd. Daarnaast moet je ook toegeven dat het qua mentaliteit dik in orde zit. Hij speelt pas een jaar in Nederland, aan de andere kant van de wereld, met een andere cultuur en een onbekende taal, maar hij manifesteert zich moeiteloos bij een degradatiekandidaat.
2 0
PetervanAmsterdam
@AsensioWillemsen:

Dat jij de potentie van Doan kennelijk niet inziet, vind ik een gemis voor je.

Het mogelijke vertrek van Ziyech en Neres kan worden opgevangen door Tadic (op rechts) en Lainez (op links), met daarbij voor de concurrentie Doan en hopelijk nog een directe sterkmaker die Overmars voor ons in petto heeft.

In het geval van zijn weggaan ga je Ziyech sowieso sterk missen. Maar wie weet blijft hij nóg wel een seizoen als de in zijn ogen juiste club weer niet aanklopt.

Het is belangrijk dat je deze belangrijke posities dubbel bezet hebt en dat je in noodgevallen niet hoeft terug te vallen op het niveau Černý en Lang.

En wat Bandé (wat is zijn beste positie?) ons nog gaat brengen moeten we maar geduldig afwachten.
5 0
PetervanAmsterdam
Neres verkopen voor 40 miljoen (als het De Telegraaf-verhaal geen onzin is) en dan voor zo'n 25 miljoen Lainez (in januari) en Doan (met ingang van het nieuwe seizoen) kopen.

Dan ben je spekkoper.
1 0
Ajacied33
Is dit een openlijke sollicitatie haha? Hij mag van mij komen hoor, ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Bij een matige ploeg als Groningen de man zijn is leuk, maar Ajax is andere koek. Benieuwd hoe hij het in de top zou doen
0 0
Jelephi
Wat zou zo'n Doan moeten kosten? 5-6 mil.?
0 0
Beffie
Denk eerder ergens tussen de 10 en 12 miljoen.
Maar dit kan zomaar een hele goede speler worden.
2 -1
Jornnn
Ik denk niet meer dan 8 miljoen. Voor het zelfde geld kan hij de stap hoger niet aan. Die jongen is nog nooit getest op enige weerstand.
1 -1