'Bezig ze te leren wat het inhoudt prof te zijn'

JesseTH, 30-12-2018 om 00:10, 7110 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leo Beenhakker herinnert zich 'De Patatgeneratie' als een groep voetballers met bijzonder veel talent, maar tegelijkertijd weinig besef van wat het profvoetbal van ze vroeg. In samenwerking met onder anderen Bob Haarms in de technische staf vormde Beenhakker de jongelingen tot profvoetballers en daarin speelde zijn kompaan een grote rol.

'Het was een hele jonge en tegelijkertijd zeer talentvolle groep. Dat was de reden dat ze regelmatig teruggefloten werden met onder andere de term ‘Patatgeneratie’', legt de oefenmeester uit in de documentaire 'De Patatgeneratie' van FOX Sports. 'We hadden een geweldige staf. We werkten heel nauw met elkaar samen. Dan ben je niet alleen bezig met die jochies die allemaal heel veel talent hadden, maar dan ben je tegelijkertijd bezig om die jongens proberen te leren wat het inhoudt om profvoetballer te zijn.'

'Bobby (Haarms, red.) leidde dan de partijtjes als scheidsrechter en dan werd er weinig gefloten voor de jongelui', vervolgt Beenhakker zijn verhaal over toen. 'Dat was zijn manier om de boodschap over te brengen. Je krijgt weleens een schop voor je poten, maar je geeft er ook weleens een. Topvoetbal is ook pijn lijden, maar dat is nog geen aanleiding om de rest van je team in de steek te laten.'

Nadat de lichting jongelingen enige tijd actief was op het hoogste niveau binnen Ajax, leek er een besef te ontstaan bij de voetballers en daarmee ook een omslag. 'Op een gegeven moment dachten we als staf dat het kwartje gevallen was. Ze waren toen na regelmatige opmerkingen over de ‘Patatgeneratie’ bij de FEBO gaan staan en daar hadden ze een prachtige foto van gemaakt', sluit Beenhakker af.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
@AS: eerste alinea, verander daar Haars aub heel snel in Haarms
Echt een hele pijnlijke typfout
0 0
Jwduijm
Bobby we missen jou! een echte ras Ajacied.
1 0
Ajax#1900
Misschien ben ik de enige, maar ik moet altijd aan zo'n grote landschildpad denken bij dit soort foto's van Leo. Wel een legend natuurlijk.
3 -2
Aeter
Haha, nu je het zegt. XD
0 0
Ajax#1900
Haha ben ik dus niet de enige. What has been seen cannot be unseen.
0 0
Middenweg401
Je was de enige.
0 0
Ajax#1900
Haha
1 0
FlyingDutchMan
Hij heeft wel schubben ja xD
0 0