Overmars: 'Blind en Tadic hebben alles terugverdiend'

JesseTH, 29-12-2018 om 23:20, 10231 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars erkent dat Ajax als club is gegroeid in het aan- en verkoopbeleid. Waar de club in voorgaande jaren geregeld werd verweten te zuinig met het geld om te springen, is die ontwikkeling nu honderdtachtig graden gedraaid. Overmars benadrukt echter dat het niet alleen gaat om wat er op dat moment uit wordt gegeven, maar dat er verder vooruit gekeken moet worden.

'Daar is wel een stap in gemaakt, maar als jij iedereen een verhoging gaat geven, betekent dat niet dat ze beter gaan voetballen', relativeert Overmars tegenover Ajax TV de verhoging in het budget dat Ajax aan het spelersbeleid uitgeeft. Ook benadrukt de directeur dat de hogere salarissen die uit worden gedeeld niet zomaar vergeven worden. 'Het is belangrijk voor de hiërarchie in het team en dat houden we goed in de gaten. Wie speelt er een langere periode of wie maakt een goede ontwikkeling door?'

Om de komende vertrekken op te vangen van de sterkhouders van het huidige Ajax, is Overmars samen met de rest van het bestuur nu al bezig met het oriënteren op de spelersmarkt. 'Kijken of we spelers kunnen halen die hier een aanloopperiode kunnen krijgen. Talentvolle jongens, de vaak achttien- en negentienjarigen. De selectie moet in orde zijn. Het is een stukje waarin we als club ook zijn gegroeid en van hebben geleerd. Het gaat niet zo zeer om het bedrag, kijk waar we nu staan. Die twee spelers (Daley Blind en Dusan Tadic, red.) hebben alles al terugverdiend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Echt zo zonde! Geef gewoon een paar miljoen salaris meer uit aan die gasten ipv nieuwe aankopen.. echt zo jammer dit! Geef ze allemaal een miljoen meer per jaar.. dan gaat die transfer waarden alleen maar omhoog, dan kan je volgend jaar misschien de championsleague winnen... de sfeer in de ploeg is goed, Amsterdam een fantastische stad, die willen heus nog wel een jaartje blijven, zijn nog jong zat, maar je zal als Ajax wel moeite moeten doen om ze te behouden..
0 0
insectenverdelg
zo makkel8jk werkt t niet. ze moeten wel willen verlengen en blijven.
0 0
Radie125
Resultaten CL zijn goed maar belangrijkste wordt toch het kampioenschap. In de CL misschien een ronde verder als we 2 zeer goede sagen hebben. Dit is mooi voor de bankrekening maar voor de supporters blijft toch het kampioenschap het belangrijkste. Hopelijk gaan ze in Eindhoven het geluk nu eens missen.
1 0
31xAjax
Bl8nd en Tadic hebben nog lang niet alles terugverdiend. Ja we hebben een bak geld verdiend in de CL maar dat heeft PSV ook. We hebben pas iets terugverdiend als we in mei met de schaal staan, eerder niet.....
0 -10
Siemmie
Zonder Blind en Tadic zouden we nu niet eens in de CL spelen...
5 0
31xAjax
Daarom zeg ik ook, de schaal in mei, dan hebben we pas iets terugverdiend. (anders lees mijn post eerst even)....
0 -4
Bky
Behalve dan dat het bericht zelf (anders lees je het bericht eerst even) over geld ging en niet over prijzen.
0 0
31xAjax
Laten we nu toch een voetbalclub zijn waar het om prijzen gaat en niet om slechts geld (terug)verdienen.....
0 -1
Siemmie
Niet alles draait om prijzen. Ajax heeft zijn gezicht weer terug in Europa en telt weer mee. Dat is waar Ajax voor staat, en minstens zo belangrijk als de titel. Precies daarin hebben Blind en Tadic (bijna) alles alweer terugverdiend.
Daarnaast zijn Blind en Tadic de voornaamste reden dat iedereen (los van Kluivert) is gebleven. Was er niet zo sterk ingekocht in de zomer, dan waren een aantal sterkhouders zeker weten vertrokken.
0 0
31xAjax
niet alles, wel veruit het meeste....
0 -1
Ozymandias
Wat ik zeer bemoedigend vind is dat de huidige directie heel snel om kan schakelen wanneer het slecht gaat. In de laatste twee seizoenen onder De Boer ging het slecht maar het jaar dat De Boer was weg ging het al weer goed onder Bosz. Vervolgens ging het slecht onder Keizer maar een jaar later staat Ajax er weer geweldig voor. Het is nu eenmaal zo dat er af en toe een seizoen tussen zal zitten waarin het slecht gaat om wat voor een reden dan ook (geen chemie tussen trainer en spelers, een paar miskopen, etc.) maar zolang de directie het schip snel weer op de juiste koers krijgt is dat geen groot probleem. Zelfs bij de Europese topclubs zitten dat soort seizoenen er tussen. Kijk bijvoorbeeld naar Bayern, United en Real.
0 0
Jari_held
Dat is helemaal waar maar we mogen inmiddels wel weer even kampioen worden ;)
0 0
AnsB
Wat een verschil met een jaar geleden. De stemming is volledig omgeslagen, net als de resultaten.
Persoonlijk kijk ik daar niet gek van op, want het drama rond Nouri is ongelofelijk cruciaal geweest voor alles wat er daarna kwam. Een kettingreactie die tot met de laatste competitiedag zijn negatieve neerslag heeft gehad op alles en iedereen: spelers, trainers, Europese uitschakeling, eredivisieresultaten, ontslagen, spelvreugde, de omstandigheden (werksfeer, vertrouwen) voor de nieuwe trainer...

Tegelijkertijd heeft dit absolute rampjaar het signaal afgegeven dat er iets moest veranderen, en gauw ook. In combinatie met het succes het jaar daarvóór in Europa.
Ik denk dat deze combinatie van succes én rampen de geesten rijp heeft gemaakt voor flinke investeringen. Er mócht gewoon niet wéér zoiets gebeuren, op geen enkel vlak en al helemaal niet qua resultaten en attractie. Want stel je voor wat dat had betekent, wat je dan wel niet allemaal had verloren, naast de punten!

Complimenten daarom aan de Ajaxleiding, de staf en de spelers, want er heeft onder enorm moeilijke omstandigheden (de negatieve sfeer van het vorig seizoen én de langzaam instromende spelersgroep na het WK versus een zeer vroege CL-start) een herrijzenis plaatsgevonden, met de juiste visie, de juiste aanpak en keuzes en een geweldige eerste seizoenshelft.
5 0
ETM
Goed stuk, Ans.
Je roeide tegen de stroom in met je vertrouwen in Ten Hag, nu kun je lekker dobberen ,)
1 0
AnsB
Dankjewel.
Ik ben inderdaad dubbel blij dat het zo goed gaat, dat ik niet meer tegen de stroom in hoef. Ik geloof heel erg in visie (en aanpak), maar zeker als dat afwijkt van wat gebruikelijk is, dan heb je tijd nodig, meer tijd dan een gebruikelijke trainer.
En gelukkig heeft TH die tijd gekregen, en dat heeft hij ook weer mede te danken aan de (ellende van de) gebeurtenissen daarvóór: reeds twee trainers weg. Naast het vertrouwen dat hij had van Overmars en in zijn kielzog, vdSar c.s.
0 0