Schema's Ajax en PSV met elkaar vergeleken

BartVeenstra, 16-01-2019 om 08:00, 48743 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Eredivisie is halverwege en Ajax doet nog altijd volop mee om de landstitel. De Amsterdammers wonnen tot nu toe vijftien van hun zeventien competitiewedstrijden en staan inmiddels op 46 punten. PSV, dat pas één keer verloor, staat op 48 punten. In aanloop naar de tweede seizoenshelft volgt hieronder het resterende programma van beide titelkandidaten.

Van de zeventien resterende competitiewedstrijden speelt Ajax er negen thuis en acht uit. PSV speelt er nog acht thuis en negen uit. Verder komt Ajax acht keer eerder in actie dan PSV, terwijl PSV op haar beurt weer zes keer eerder in actie komt dan Ajax. In onderstaand overzicht is te zien tegen wie beide ploegen nog spelen en daaruit valt op te maken dat beide titelkandidaten nog enkele traditioneel lastige wedstrijden te spelen hebben.

Speelronde 18:

Tijdens de eerste speelronde na de winterstop treedt Ajax in eigen huis aan tegen SC Heerenveen. Eerder dit seizoen won Ajax met 0-4 uit bij de Friezen. De laatste keer dat Ajax in eigen huis niet won, was in het seizoen 2012/2013. Toen eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel. PSV gaat op zondag 20 januari op bezoek bij FC Emmen. Eerder dit seizoen won PSV met 6-0 van de club uit Drenthe.

Programma:
Zondag 20 januari, 14.30 uur: FC Emmen - PSV
Zondag 20 januari, 16.45 uur: Ajax - SC Heerenveen

Speelronde 19:

Tijdens speelronde negentien zal de meeste aandacht uitgaan naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De Amsterdammers doen het de laatste jaren erg goed tegen de Rotterdammers. De laatste competitienederlaag tegen Feyenoord dateert van 29 januari 2012: 4-2. Eerder dit seizoen won Ajax met 3-0 van Feyenoord. PSV speelt op zaterdag tegen FC Groningen. In de eerdere ontmoeting tussen die clubs won PSV ternauwernood met 1-2. Vorig seizoen speelde PSV in Eindhoven nog met 0-0 gelijk tegen de Groningers.

Programma:
Zaterdag 26 januari, 19.45 uur: PSV - FC Groningen
Zondag 27 januari, 14.30 uur: Feyenoord - Ajax

Speelronde 20:

In speelronde twintig treedt Ajax op zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA aan tegen VVV-Venlo. In de eerdere uitwedstrijd kwam Ajax behoorlijk goed weg. Een doelpunt van de Limburgers werd op basis van de VAR-beelden afgekeurd, terwijl Ajax op basis van de VAR-beelden een strafschop kreeg, die door Dusan Tadic benut werd: 0-1. PSV speelt op zondagmiddag tegen Fortuna Sittard. Eerder dit seizoen won PSV met 1-2 in Sittard door een goal van Dante Rigo in de laatste minuut.

Programma:
Zaterdag 2 februari, 19.45 uur: Ajax - VVV-Venlo
Zondag 3 februari, 14.30 uur: PSV - Fortuna Sittard

Speelronde 21:

In aanloop naar de Champions League-kraker tegen Real Madrid gaat Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. Heel goede herinneringen bewaard Ajax de laatste tijd niet aan wedstrijden tegen de Almeloërs. Vorig seizoen werd er namelijk met 2-1 verloren, terwijl in de openingswedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Heracles Almelo. PSV gaat een dag later op bezoek bij FC Utrecht. In eigen huis won PSV dit seizoen met 4-0 van de Utrechters, terwijl er vorig seizoen in de uitwedstrijd met 1-7 werd gewonnen.

Programma:
Zaterdag 9 februari, 18.30 uur: Heracles - Almelo - Ajax
Zondag 10 februari, 16.45 uur: FC Utrecht - PSV

Speelronde 22:

Na een midweekse wedstrijd tegen Real Madrid mag Ajax op zondagmiddag aantreden tegen NAC Breda. Vorig seizoen won Ajax met 3-1 van de club uit Noord-Brabant, terwijl Ajax eerder dit seizoen met 0-3 won in het Rat Verlegh Stadion. PSV gaat op bezoek bij SC Heerenveen, waarvan thuis nog met 3-0 van werd gewonnen. De Eindhovenaren hebben het de laatste jaren vaak lastig in Friesland. De laatste vijf jaar won PSV niet in het Abe Lenstra Stadion. Vorig seizoen werd het 2-0 voor SC Heerenveen.

Programma:
Zaterdag 16 februari, 19.45 uur: SC Heerenveen - PSV
Zondag 17 februari, 12.15 uur: Ajax - NAC Breda

Speelronde 23:

Op zondag 24 februari gaat Ajax op bezoek bij ADO Den Haag waar het voor de Amsterdamse club traditioneel vaak lastig. Ajax verloor al vijf jaar op rij niet in de hofstad, maar er werden ook maar drie van die vijf duels gewonnen. Zo werd het vorig seizoen nog 1-1. In eigen huis won Ajax dit seizoen simpel: 5-1. PSV speelt later die zondagmiddag tegen Feyenoord. Dit seizoen speelden de Eindhovenaren al twee keer tegen de Rotterdammers. In de Johan Cruijff Schaal werd er verloren na penalty's, terwijl in de competitie werd verloren in De Kuip (2-1). Vorig seizoen won PSV in eigen huis met 1-0 van Feyenoord.

Programma:
Zondag 24 februari, 12.15 uur: ADO Den Haag - Ajax
Zondag 24 februari, 14.30 uur: PSV - Feyenoord

Speelronde 24:

Vlak voor de return tegen Real Madrid in de Champions League speelt Ajax in eigen huis tegen PEC Zwolle. Op bezoek bij de Zwollenaren werd eerder dit seizoen met 1-4 gewonnen. PEC Zwolle wist in de Eredivisie nog nooit te winnen in Amsterdam. Vorig seizoen werd het 3-0 voor Ajax. PSV gaat in speelronde 24 op bezoek bij Excelsior. In eigen huis werd dit seizoen met 6-0 gewonnen. Vorig seizoen hadden de Eindhovenaren het lastig bij Excelsior. Er werd een nipte 1-2 zege geboekt.

Programma:
Zaterdag 2 maart, 18.30 uur: Ajax - PEC Zwolle
Zaterdag 2 maart, 19.45 uur: Excelsior - PSV

Speelronde 25:

Enkele dagen na de return op bezoek bij Real Madrid in de Champions League treedt Ajax in eigen huis aan tegen Fortuna Sittard. In Limburg won Ajax eerder dit seizoen met 0-2, al moest doelman André Onana wel wat reddingen verrichten. PSV speelt een dag eerder dan Ajax tegen NAC Breda. Eerder dit seizoen won het elftal van trainer Mark van Bommel met 0-2 in Breda. Vorig seizoen had PSV geen kind aan de club Breda in eigen huis: 5-1.

Programma:
Zaterdag 9 maart, 19.45 uur: PSV - NAC Breda
Zondag 10 maart, 16.45 uur: Ajax - Fortuna Sittard

Speelronde 26:

In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode speelt Ajax een uitwedstrijd bij AZ. Vorig seizoen boekte Ajax een knappe 1-2 zege in Alkmaar, maar in het seizoen 2016/2017 eindigde het treffen nog in een 2-2 gelijkspel. De laatste nederlaag in Alkmaar dateert van het seizoen 2013/2014. In eigen huis won Ajax dit seizoen simpel van AZ: 5-0. PSV gaat diezelfde dag op bezoek bij VVV-Venlo. Eerder dit seizoen won PSV in eigen huis met 4-0. In het vorige seizoen won PSV met 2-5 in Limburg.

Programma:
Zondag 17 maart, 12.15 uur: VVV-Venlo - PSV
Zondag 17 maart, 14.30 uur: AZ - Ajax

Speelronde 27:

Alle Ajax-fans en alle PSV-fans zullen zondag 31 maart duidelijk hebben omcirkeld in hun agenda. Die dag staat de topper tussen beide ploegen op het programma en de kans is groot dat er die dag een beslissing gaat vallen in de titelstrijd. Van de laatste vijf edities in Amsterdam won Ajax er twee en won PSV er twee. Een keer bleef het bij een gelijkspel. Vorig seizoen won Ajax in de Johan Cruijff ArenA overtuigend: 3-0. Ajax ging daarna twee keer op bezoek in Eindhoven en twee keer verloor het er met 3-0.

Programma:
Zondag 31 maart, 16.45 uur: Ajax - PSV

Speelronde 28:

Vlak na de topper tegen PSV gaat Ajax voor het eerst in de Eredivisie op bezoek bij FC Emmen. In augustus had Ajax geen enkele moeite met de club uit Drenthe. In Amsterdam werd het 5-0. PSV treedt een dag later aan tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren hadden het eerder dit seizoen erg moeilijk in Zwolle. Pas in de laatste minuut werd het 1-2 dankzij een goal van Luuk de Jong. In het vorige seizoen won PSV met 4-0 van PEC Zwolle.

Programma:
Woensdag 3 april, 20.45 uur: FC Emmen - Ajax
Donderdag 4 april, 18.30 uur: PSV - PEC Zwolle

Speelronde 29:

In aanloop naar een mogelijke kwartfinale in de Champions League gaat Ajax op zaterdagavond 6 april op bezoek bij Willem II. Vorig seizoen won Ajax met 1-3 in Tilburg, net als het seizoen daarvoor. Eerder dit seizoen won Ajax met 2-0 van de Tilburgers. PSV gaat een dag later op bezoek bij Vitesse. In Eindhoven won PSV dit seizoen met 1-0. De laatste keer dat PSV niet won in Arnhem was in het seizoen 2012/2013. Toen werd het 2-2.

Programma:
Zaterdag 6 april, 19.45 uur: Willem II - Ajax
Zondag 7 april, 16.45 uur: Vitesse - PSV

Speelronde 30:

In speelronde dertig, precies tussen twee mogelijke kwartfinales van de Champions League in, speelt Ajax een thuisduel met Excelsior. Eerder dit seizoen had Ajax het wel heel makkelijk tegen de Rotterdammers. Uit werd namelijk met 1-7 gewonnen. Ajax verloor in eigen huis nog nooit van Excelsior. Vorig seizoen werd het 3-1. PSV speelt in eigen huis tegen De Graafschap. Eerder dit seizoen won PSV met 1-4 in Doetinchem en verder wonnen de Superboeren nog nooit in Eindhoven. De laatste keer dat De Graafschap een punt pakte in Eindhoven was in het seizoen 1998/1999.

Programma:
Zondag 14 april, 12.15 uur: PSV - De Graafschap
Zondag 14 april, 16.45 uur: Ajax - Excelsior

Speelronde 31:

Vlak na een mogelijke return in de kwartfinale van de Champions League speelt Ajax een uitwedstrijd bij FC Groningen. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers dankzij een zeer late goal van Klaas-Jan Huntelaar met 1-2. Het seizoen ervoor werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen won Ajax met 3-0 van FC Groningen. PSV speelt op zondag 21 april tegen ADO Den Haag. In de eerdere uitwedstrijd van dit seizoen werd het 0-7 voor de Eindhovenaren. Vorig seizoen won PSV met 3-0 van ADO in het Philips Stadion.

Programma: 

Zondag 21 april, 14.30 uur: FC Groningen - Ajax 
Zondag 21 april, 16.45 uur: PSV - ADO Den Haag

Speelronde 32:

In speelronde 32 speelt Ajax een midweekse thuiswedstrijd tegen Vitesse. Tegen de Arnhemmers heeft Ajax het de laatste jaren lastig, ook in Amsterdam. Zo werd er vorig seizoen nog met 1-2 verloren van Vitesse. Eerder dit seizoen won Ajax overtuigend in Arnhem: 0-4. PSV gaat een dag later op bezoek bij Willem II. Eerder dit seizoen won PSV met 6-1 van Willem II, maar de Eindhovenaren bewaren geen goede herinneringen aan de laatste ontmoeting in Tilburg. PSV ging toen namelijk met 5-0 onderuit.

Programma:
Woensdag 24 april, 20.45 uur: Ajax - Vitesse
Donderdag 25 april, 20.45 uur: Willem II - PSV

Speelronde 33:

We kruipen langzaam richting het einde van de Eredivisie. Ajax treedt in speelronde 33, vlak voor een mogelijke halve finale in de Champions League, aan tegen De Graafschap. Net als in 2016 spelen de Amsterdammers hun laatste uitwedstrijd van het seizoen in Doetinchem. Het elftal van trainer Erik ten Hag heeft dan misschien wel de kans om af te rekenen met het drama van drie jaar eerder. PSV speelt diezelfde dag tegen Heracles Almelo. Dit seizoen won PSV met 0-4 in Almelo en vorig seizoen won PSV met 3-0 van de Almeloërs. Het seizoen ervoor werd het 1-1 in Eindhoven.

Programma:
Zondag 28 april, 14.30 uur: De Graafschap - Ajax
Zondag 28 april, 14.30 uur: PSV - Heracles Almelo

Speelronde 34:

Ajax sluit het seizoen in eigen huis af tegen FC Utrecht. Tegen de ploeg uit de Domstad heeft Ajax het vaak lastig. Zo werd er vorig seizoen nog met 1-2 verloren, terwijl Ajax in het seizoen 2015/2016 ternauwernood met 2-2 gelijkspeelde. Onder Peter Bosz werd er in het seizoen 2016/2017 wel gewonnen: 3-2. Eerder dit seizoen won Ajax vrij eenvoudig met 1-3 bij FC Utrecht. PSV gaat in de slotronde op bezoek bij AZ. De Eindhovenaren wonnen thuis met 3-1 van de Alkmaarders en de laatste keer dat PSV niet won in Alkmaar was in het seizoen 2013/2014: 2-1.

Programma:
Zondag 12 mei, 14.30 uur: Ajax - FC Utrecht
Zondag 12 mei, 14.30 uur: AZ - PSV

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)
Niels Opdam (Twitter: @Niels_Opdam | e-mail: redactieas@live.nl)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Waak voor onderschatting, zelfs in ‘95 leed Ajax 14 verliespunten, terwijl Roda JC 2e werd. Heb er vertrouwen in maar het blijft voetbal. Je hebt een paar keer per seizoen dat ie er maar niet in wil, en hij bij één halve kans aan de andere kant valt. Het worden allemaal finales, stuk voor stuk. Één misstap en het kan zomaar voorbij zijn, p=v is dit keer een zeer geduchte opponent.
0 0
Labrador
Wij gaan thuis alles winnen. Ik reken er al op dat we nu al 1 punt voorstaan op PSV
0 0
Aeter
Juist! Gelukkig zijn er nog optimisten. Ik denk dat we echt alles gaan winnen. Zelfs Feyenoord is geen match meer en PSV gaan we ook gewoon pakken in deze vorm. Ik geloof er heilig in.
0 0
AFCAsphere
Kijk eens hoe vaak PSV met geluk is weggekomen bij de lager geklasseerde clubs dit seizoen. Fortuna-uit, doelpunt in de extra tijd. FC Groningen-uit, doelpunt in de extra tijd. PEC Zwolle-uit, doelpunt in de extra tijd. Dat kunnen ze niet zo lang volhouden, neem ik aan. Ben ook benieuwd naar Heerenveen - PSV, want daar hebben ze het de laatste seizoenen dus heel erg lastig.

Zou overigens wel erg lullig zijn als we het op het einde weggeven in Doetinchem (zoals drie jaar geleden) of in eigen huis tegen Utrecht.
0 0
Redrum
Vorig jaar hadden ze dit ook, maar toen was in Tilburg al hun geluk in één keer op en kregen ze een zeer verdiende 5-0 nederlaag te verwerken. Ik hoop dat ook dit seizoen ze nog minimaal één of twee wedstrijdjes hebben dat het geluk ze in de steek laat. Laat dat maar meteen beginnen uit bij Emmen.

Het zou zeker heel lullig zijn, maar het zou ook juist heel erg mooi zijn als we in één van die wedstrijden juist de titel pakken. Het mooiste scenario is voor mij eigenlijk de titel pakken in Doetinchem.
0 0
witchmaster11
ik voorspel op basis van eerdere seizoenen dat psv zeker nog 3 wedstrijden zal verliezen , gewoon die schaal in masterdam
0 0
AFCA1510
'We moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen'.
0 0
Ajaxxxisdebeste
PiSV speelt pas 10 feb tegen een mogelijke lastige tegenstander Utrecht, dus Bazoer ;-)
0 0
Redrum
Helaas geeft Utrecht de puntjes altijd heel braaf aan psv de afgelopen jaren.
0 0
AFCAsphere
En de media zet daar ook nooit vraagtekens bij. Zo van 'hoe kan het dat Utrecht zoveel weerstand aan Ajax bied, maar tegen PSV in eigen huis zeven doelpunten om de oren krijgt?'
0 0
Redrum
De media zet verrassend weinig vraagtekens bij zaken die psv aangaan. Bij de Lozano-deal is het slappe lulkoekpraatje van een stotterende Marcel Brands gewoon voor waarheid aangenomen en niemand vond het nodig er verder in te duiken. Psv krijgt via een ongebruikelijke constructie 50 miljoen van de gemeente als redmiddel met de nadrukkelijke voorwaarde dat ze daar geen spelers van zouden kopen. Vervolgens gaat psv op een shoppingspree in de eredivisie en niemand stelt hier serieuze vragen over. Dan is het ook niet heel gek dat psv dit soort dingen blijft flikken natuurlijk, want iedereen doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het is duidelijk dat er heel anders naar psv gekeken wordt dan naar Ajax. Psv noemt zichzelf nu de grootste en beste club van Nederland (zelfs de term voetbalhoofdstad wordt schaamteloos genoemd), maar als daadwerkelijk iedereen dat ook zo gaat zien dan weten we zeker dat die geen kampioen meer worden voorlopig.
0 0
RusselWestbrook
Conclusie: ze moeten allebei nog één keer tegen elke club. Wat een gekkenhuis.
4 0
behangdelul
Schiet mij maar lek, maar ik denk dat PSV aanstaand weekend bij Emmen gelijk gaat spelen. Odds zijn natuurlijk nagenoeg 0, maar ik heb gewoon zo'n voorgevoel. De Leeuw in de 83ste minuut de gelijkmaker....
0 0
AFCAsphere
Dat zie ik alleen gebeuren als Emmen niet zo naiëf in het mes loopt. Ze moet PSV laten opbouwen en zelf een muur opzetten, daarmee kunnen ze moeilijk overweg. Maar Emmen probeert normaal gesproken toch een beetje het spel te maken.
0 0
Jelephi
Weten we dat ook weer
0 0
Redrum
Haha nou ik sta er ook niet raar van te kijken hoor. Ik denk dat Emmen uit echt een heel vervelend potje is om mee te beginnen zo na de winterstop.
0 0
JCr14
Ajax is weer de te kloppen ploeg. Zeker nu je het goed doet in de CL.
Ajax werkt als een rode lap voor veel NL’se ploegen.
Utrecht en Vitesse gaan volle bak tegen Ajax maar PSV loopt er zo doorheen meestal. Ook Feyenoord kan heel hun seizoen goedmaken tegen ons.
We krijgen het nog zwaar
1 0
Redrum
Dat is altijd het nadeel voor Ajax ja. Ploegen die een baggerseizoen spelen kunnen voor hun gevoel een hoop goedmaken door Ajax van de winst af te houden. Met een gelijkspelletje zijn ze vaak al dolbij als Ajax daardoor geen kampioen wordt. Maar goed, dat hoort er nou eenmaal bij als je de grootste bent en daar moet je mee om kunnen gaan. Je mag bij Ajax simpelweg nooit verslappen.
0 0
DirkvanDam
kijk de wedstrijd feyenoord Utrecht (beker) en de zondag erna Utrecht tegen ons maar na.. om de beker geen inzet, om feyenoord af te jagen (kans op een prijs/beker) maar de zondag tegen ajax er alles aan doen om te winnen
0 0
jollie18
Volle bak van Utrecht viel vorig jaar wel mee.
0 0
AjaxPassion
T belangrijkste is dat ze bij Ajax écht hongerig zijn en dat het voor een aantal heel mooi is om met een of meerdere prijzen afscheid te nemen. Heel veel hadden het op trainingskamp over hoe gretig ze zijn om prijzen te pakken. Ik heb er vertrouwen in.
1 0
3*stars*3
PSV kan de komende maanden goed aan hun doelsaldo werken.
Alleen Fey thuis kan lastig worden, tot de topper maar ik zie niet waar ze nog punten gaan morsen.
Ajax moet gewoon zorgen dat ze een fantastisch 2e seizoenshelft draaien en alles winnen.

Ik hoop dat de spelers en trainers van rest van de ED, nu hopelijk inzien hoe ze PSV kunnen bestrijden en niet als dolle stieren willen meevoetballen tegen die gasten...
1 0
jollie18
Tot aan Feyenoord zijn het allemaal 3 punten voor PSV. Het is meestal wel zo maar Feyenoord goed door komen dan blijft de achterstand 2 punten en dan word Ajax PSV heel belangrijk
0 0
Rentokill
Waar je ook naar moet kijken is hoe de overwinningen tot stand zijn gekomen. Ik heb de indruk dat PSV vaker potjes heeft gewonnen die ze net zo hadden kunnen gelijkspelen. Blessuretijd 1-0 Enzo. Das ook een kwaliteit. Alleen zegt het wel iets over verhoudingen.
0 0
w86
Ik waardeer het uitzoekwerk, maar mis in het hele verhaal toch wel wat zaken. Ten eerste dat zowel Ajax als PSV dit jaar bijna alles lijkt te winnen. Laatste nederlaag 5 jaar geleden lijkt nu dus minder relevant dan ooit. Bestaan er nog moeilijke wedstrijden?

Kijkend naar de ranglijst, zijn er toch nog wel de nodige verschillen te zien. Zo zie ik bijvoorbeeld dat PSV gemiddeld de nr 12 van de eredivisie nog op bezoek krijgt (waaronder de onderste 4 ploegen). Uit moeten ze naar de gemiddelde nr 9 (Ajax niet meegerekend). PSV moet in totaal nog 5x uit tegen een ploeg uit het linkerrijtje.

Vergelijk dat met Ajax. Wij spelen gemiddeld nog uit en thuis tegen de nr 10/11. Uit en thuis dus even zwaar. En maar 3 keer uit tegen een ploeg uit het linkerrijtje (2 minder dan PSV dus).
0 0
ghouleseddik
Speelronde 33 pakken we de schaal en trappen we passant De Graafschap ook even definitief weer terug naar de Eerste Divisie.
1 0
TontoKarnaggel
Wat een dramatische competitie spelen we toch in :)
Zie volgens mij maar 4 wedstrijden waarin ik puntverlies voor psv enigzins rèeel acht, en dan tel ik utrecht nog mee terwijl die normaal gesproken al gewillig op hun rug gaan liggen zodra de psv bus hun terein op draait.

Neemt niet weg dat wij gewoon kampioen worden natuurlijk....
0 0
mvdk
In de Arena gaan we ze in ieder geval ongelooflijk hard vernederen.
0 0
wdeneush
Johan Cruijff Arena!
2 -2
mvdk
6-0
0 0
Middenweg401
Ik heb me laten vertellen dat ze beiden nog tegen iedereen een keertje moeten.
10 -1
gi0vanni
Klopt en de geruchten gaan dat ze ook de thuis en uit wedstrijden gaan omdraaien.
0 0
Bky
Vast staat is dat PSV elk van de 17 wedstrijden vol laf op de counter gaat spelen.
1 -1
trainerdv
Bij een CL wedstrijd op dinsdag zou het mooi zijn als de wedstrijd ervóór altijd op vrijdagavond gespeeld kan worden (mits diezelfde week ook niet een midweeks programma heeft). Ik vind twee rustdagen (eigenlijk 1 dag rust en 1 dag voorbereiding) zoo weinig als je Real op het programma hebt.....
3 0
Radie125
mooi stukje Info
2 0
Kuningast
Na Ajax-psv moeten we echt bovenaan staan anders gaat het niet meer gebeuren. Maar we hebben nog alle kansen om kampioen te worden.
0 0
PuurGeluk
Met andere woorden: zondag 10 februari staan we bovenaan.
0 0
Labrador
Kort samengevat: Win je alles dan ben je kampioen.
2 0
migilo
Lampies hebben nog 5 lastige uitwedstrijden en wij maar 2. Dit komt helemaal goed!
2 0
fanforeffer
Hoe men erin staat + Ajax heeft 46 pnt. En PVc ,dat pas 1x verloor ................ Ajax heeft ook pas 1x verloren !!!!!
0 0
KingRijkaardII
Uiteindelijk maakt het niet veel uit wanneer je tegen wie speelt. Aan het eind van het seizoen heeft iedereen dezelfde 34 wedstrijden gespeeld. Belangrijkste is om te kijken wat ploegen in dezelfde wedstrijden doen. Dus wij spelen thuis gelijk tegen Heracles, dan kijken wat psv thuis tegen die ploeg doet. De stand zelf zegt niet zoveel. Als wij bv eerst PSV uit, Utrecht uit, AZ uit en Feyenoord uit hebben en als psv dan Emmen, VVV, Excelsior en NAC thuiz heeft, kan je zomaar 7 punten achter staan terwijl je dit weer inhaalt als jij die makkelijkere wedstrijden hebt.
1 -2
ETM
Oneens. De stand op de ranglijst speelt mentaal een rol in hoe ploegen wedstrijden in gaan. Ook zit er natuurlijk ontwikkeling in alle ploegen van de eredivisie dus je speelt niet zomaar tegen dezelfde tegenstanders.
Wel is het vooraf zo dat het er uiteindelijk voor Ajax en PSV op neer komt dat ieder puntverlies algauw fataal kan zijn. Dus in die zin doet het programma er niet zoveel toe ;)
1 0
KingRijkaardII
Die ontwikkeling, positief en negatief, geldt voor iedereen. Ook voor ons. Daar heb je geen invloed op, dus die impact kan je over een heel seizoen wegstrepen. En je hebt gelijk dat de stand een mentaal dingetje is, maar ook niet meer dan dat Als je de spelers duidelijk maakt dat die stand niet zoveel zegt maar dat je naar je vespeelde wedstrijden moet kijken, dan los je dat mentale probleem op.
0 0
ambtenaar
In deze kut comp moet je alles winnen, want die boeren gaan dat waarschijnlijk ook doen.
Wij hebben het alleen zwaarder aangezien wij er al 32 wedstrijden op hebben zitten en nog meer wedstrijden te gaan hebben.
5 -1
ETM
Kutcompetitie? Waarom toch zo negatief? Ik kijk iedere week graag, jij niet?
1 -1
ambtenaar
Kijk alleen naar Ajax eigenlijk.
Comp is kut omdat geen enkele ploeg het Ajax of psv moeilijk kan maken.
Omdat de helft op kunstgras speelt.
Het voetbal niet om aan te zien is.
3 -2
edalm
En je graag roept wat de media roept. In de grote jaren van Ajax werden we ook met 2 vingers in de neus kampioen. Winnen we de beker en de Europese bekers. Het verschil is met name het Bosman arrest. Als we weer terug gaan naar 3 buitenlandse spelers per team in alle competities dan heb je weer een gelijk speelveld
0 0
ETM
PSV ontsnapte al zeker 3 keer. En verloor van Feyenoord. Ajax ontsnapte 1 keer, verloor van PSV en struikelde over Heracles. Ik vind het wel spannend. Dat is de strijd onderin ook en de strijd om plek 4 ook. Het mooie voetbal dat Ajax speelt is geen alleseizoens iets. Daarbij vind ik dat men het allemaal wel een beetje overdrijft. Ik kijk ook wel eens Duits, Italiaans en Engels voetbal. Is echt niet aldoor fantastisch. Schots voetbal heeft zelfs weinig met voetbal te maken.
De media ik Nederland doen er alles aan om de eredivisie vooral niet te verkopen..
1 0
KingRijkaardII
Dit klopt helemaal. In het buitenland is het ook vaak niet veel soeps, alleen soms op een hoger tempo...
0 0
NouriVandeBeek
Ik had liever AZ-PSV 10 speelrondes eerder gehad. Gunfactor gaat weer een rol spelen en AZ richt zich dan op de play offs.
3 0
OKP-AFCA
AZ wint toch nooit van topclubs, dat zou gewoon 0-5 voor psv worden hoor.
0 0
jollie18
Hopelijk zijn we voor die tijd al zeker van het kampioenschap
2 0
RedFeather
Ajax, AZ, Utrecht, Heerenveen en Vitesse uit, en Feyenoord thuis zijn in potentie puntenverlies voor PSV. Ajax - PSV gaat veel bepalen, en dan is er nog AZ-PSV op de laatste speeldag, kan interessant zijn.
0 0
31xAjax
PSV wint altijd in Alknaar, Arnhem en Utrecht dus blijven alleen Heerenveen en Ajax uit over....
0 0
Ling
Gewoon alles winnen dan heb je die andere clubs niet nodig.
0 0
jollie18
De maand januari goed doorkomen dan ziet het er goed uit. Daarna begint het voor PSV en hebben wij het relatief makkelijk.
0 0
Causio
Waar blijft nou toch die BeNe liga?
4 -4
Rentokill
Heeft alleen zin als je het hele EU competitie-veld op de schop neemt. Het gaat er denk ik om wie de breedste selectie heeft. Wat dat betreft denk ik dat Ajax het beter voor mekaar heeft.
0 -1
AjaxPassion
Hoezo dat?
0 0
Rujar
Waarom België? Zou eerder de Duitsers vragen
1 -3
ST
Dan word je bijna nooit meer kampioen.
1 -1