Maxwell: 'Had gebleven als Ajax goed voorstel deed'

NielsOpdam, 24-12-2018 om 11:35, 11157 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Maxwell had in 2005 naar eigen zeggen geen reden om te vertrekken bij Ajax, zo vertelt de Braziliaan in gesprek met Ajax Life. De linksback gaat in op het proces voorafgaand aan zijn vertrek uit Amsterdam. 

In de winterstop van het seizoen 2005/2006 eindigde het avontuur bij Ajax voor Maxwell. Hij had een zware knieblessure, maar ondanks die blessure had hij de clubs voor het uitkiezen. 'Ik was bang dat ik door die knieblessure nooit meer zou kunnen voetballen, maar moest beslissen. Inter speelde in een grote competitie en bood een hoger salaris. Ze hadden grote plannen en kochten veel spelers.'

De Italiaanse club wilde alles voor Maxwell regelen met betrekking tot zijn revalidatie. 'Dat zei ook veel. Ik liet mijn contract bij Ajax een halfjaar eerder ontbinden en gebruikte die periode om te revalideren in Milaan.' Toch viel het vertrek bij Ajax hem zwaar. 'Het klopt dat ik geen reden had te vertrekken. Als Ajax me in 2005 een goed voorstel had gedaan, was ik gebleven. Ik had het naar mijn zin. Ik hou nog steeds van Amsterdam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Hij vergeet erbij te zeggen dat Ajax zijn contract met een jaar verlengde op het moment dat hij uit contract liep en een zware knieblessure opliep bij Willem II in de halve finale van de beker. Daarvoor had hij best dankbaarheid mogen betonen door nog een jaartje extra te blijven.
0 0
Ajax27
Andere tijden, andere salarissen. Nu het salarisplafond is aangepast voor uitzonderlijke talenten en kwalitatieve ervaring zul je de komende jaren een hele hoop zien veranderen. We kunnen gewoon uit een andere vijver vissen en dat zal ons de komende jaren een hele hoop plezier gaan doen, daar ben ik van overtuigd.
1 0
niquedegraaff
Zo zie je maar. Het kan wel. Maar in Nederland zitten we met een rare zelfhaat en geloven we bij voorbaat nergens meer in. Een paar jaar geleden werd zo hard geroepen dat Nederlandse clubs nooit meer een Europese finale zou spelen. We moeten af van dat soort doemdenkers.
0 0
Ismael Urzaiz
Maxwell zat/zit bij Raiola en met die vent gaat het altijd hetzelfde. Maxwell was speler van het jaar geworden in 2004 en had een contract tot 2006. Dus Raiola kennende was het in de zomer van 2005 verkopen of in 2006 gratis de deur uit - een contractverlenging voor een speler zo goed als Maxwell had er niet in gezeten. Zijn knieblessure in april 2005 gooide roet in het eten maar ze hadden nooit verlengd.
0 0
Liam
Je hebt gelijk alleen staat in mijn herinnering dat Ajax nog een geste deed door in 2005 met een jaar te verlengen. Zodoende kon hij gratis revalideren.
0 0
Aeter
Toen stond Ajax toch onder leiding van Jaakke en consorten, dus ja dan gebeuren er domme dingen.
1 0
Juichtoon
In de tijd was Ajax blind voor alles wat met voetbal te maken had. Jaarlijks 20 mln verlies en doen alsof alles goed gaat. Gelukkig heeft Johan een flinke stok tussen de spaken gestoken.
1 -1
Joseph
Ik denk dat dit bij veel spelers het geval was die vertrokken, Ajax is gewoon een ontzettend mooie club en Amsterdam een geweldige stad. Hopelijk kan het geld dat nu binnen komt er voor zorgen dat Ajax spelers langer aan zich kan binden, dan zal Ajax uiteindelijk alleen aan de absolute top hun spelers verliezen.
0 0
JanTa
Ajax was in die tijd niet bij machte om een goed voorstel te doen en dat wist Maxwel als geen ander.
1 -1
Suarez16_
Achja zeggen Kluivert, bouy en malen over 20 jaar ook. Toevallig allemaal uit de stal van Raiola.
0 0
Mokum2018
Jammer dat hij toen is weggegaan maar Ajax had nooit kunnen tippen aan de salarissen in Milaan.
4 0
Bky
Sportief wanbestuur!
1 -8
RusselWestbrook
https://twitter.com/deajaxziel?lang=bg

Ik kan zijn site helaas niet meer vinden :p
0 -2
FlyingDutchMan
Gek hè dat Ajax even de boel aankijkt na zo'n zware blessure, had verwacht dat je bij deze sociale club voor 5 jaar kon bijtekenen.. Hebben we naderhand wel gezien hoe gek jij op Amsterdam was, jarenlange geruchten over comeback maar die bank in Frankrijk zat toch iets warmer..
10 -3
gi0vanni
Conclusie: aan geruchten heb je niets.
1 0
FlyingDutchMan
Conclusie: Maxwell zijn liefde voor Ajax viel wel mee
1 0