Dolberg: 'Probeer me elke wedstrijd te verbeteren'

JesseTH, 23-12-2018 om 21:50, 3973 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg weet dat hij nog altijd beter kan dan dat hij nu laat zien. De aanvaller is zich er echter ook van bewust dat het veel slechter kan en daarnaast moet er volgens de jongeling niet alleen naar doelpunten gekeken worden.

'Ik kom eraan, er is altijd ruimte voor verbetering', klinkt een zelfkritische Dolberg tegenover de NOS. 'Ik probeer me elke wedstrijd te verbeteren en daar werk ik aan. Ik moet blijven scoren, beter blijven spelen en het team beter helpen dan ik nu doe. Het is een combinatie van meerdere dingen. Een gevoel dat je hebt.'

In het voetbal is het algemeen bekend dat een spits afgerekend wordt op zijn goals. De Deen beseft dat en weet dat hij er meer kan en moet gaan maken, maar bij Ajax wordt er meer gevraagd van een spits dan alleen goals. 'Daarvoor ben ik, dus het gaat om doelpunten, maar ook om meer dan dit binnen dit team. Het betekent veel, maar er zijn meer dingen in het spel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Kijk zoals Danny Blind en Dolberg speelde bij het goal, zo wil je de buitenspelers, Tadic en Ziyech zien spelen. Dat zijn uitgespeelde goals.. Tadic doet het niet slecht maar irriteer me vaak genoeg hoe weinig inzichtelijk hij speelt... zelfde geldt voor Ziyech.. iets minder ego of voor eigen goal gaan dan kan je Dolberg ook meer laten scoren... te vaak krijgt Dolberg niet lekker de bal...
0 -1
ETM
Heerlijk doelpunt. In 1keer pats is ook droog, maar dit misschien nog wel koeler. Nog effe wat verdedigers laten spartelen, en bam!
1 0
Schwalbino
Vorige wedstrijd was al heel aardig en vandaag nog beter. Hij begint zijn lichaam weer in de strijd te gooien. Ik denk niet dat KJH nog veel basis staat als Dolberg de lijn kan doortrekken.
3 0
Tomajax1990
1e helft vond ik hem ijzersterk, hij zakt daarna iets weg maar hij draaide soms echt briljant de ruimte in waardoor je gelijk overtal had. Soms is hij dromerig,maar vandaag vond ik
hem gretig!
2 0
De Stift
Kleine stapjes zet hij. Vandaag speelde hij het eerste uur redelijk. Ik hoop dat hij ineens weer door breekt
1 -1
Suarez16_
Dolberg is gewoon een goede spits. Euopese top potentien
1 0
MSwertz92
Komt goed dolly, je mag van mij de rest van het seizoen droog staan net als Luuk de Jong toen, zolang we vanaf volgend seizoen constant de fenomenale dolly zien !
1 0
ST
Ik vond hem niet slecht vandaag. 6,5
1 -5
Ozymandias
Ik vond hem wel beter dan een 6,5 vandaag. Hij was veel aanspeelbaar, maakte veel goede loopacties, scoorde een prima doelpunt en had zelfs een aantal goede passes de diepte in. Ik blijf er alleen bij dat hij te vaak loopacties naar de tweede paal maakt wanneer hij juist naar de eerste paal moet gaan.
7 0
kaashaas
En kreeg een penalty
6 0
Kikke
Had hem de penalty laten nemen.. hij versiert als spits en penalty, laat hem die dan ook nemen...
0 0
GrandMasterFlex
Precies, net zoals tegen Bayern gaat er veel dreiging van hem uit
3 0
DeSlagerVanBilbao
Dat lukt niet echt hè! Was weer slappe hap vandaag. Goede goal wel.
0 -16
kaashaas
De slager van bilbao ... hmm waar doet me dit ook al weer aan denken?


Aahhha de tank...
0 0
FlyingDutchMan
Gefrustreerde Urzaiz???
1 0
Ozymandias
Ahh daar hebben we deze azijnzeiker ook weer. Heb jij wel eens een bericht geplaatst wat niet over Sinkgraven en/of Dolberg ging en niet negatief was?
4 0
talent020
dat viel reuze mee vandaag in tegenstelling tot de laatste weken won hij vandaag meer duels samen met Schone en Blind behoorde hij wel tot de betere vandaag,
3 0
Middenweg401
Dat was zijn 7e vandaag, met een ietwat stijgende lijn. Ik kan geregeld genieten van zijn kwaliteiten, maar hij moet toch echt richting de 20 komen dit seizoen als Ajax spits in een jaar als dit, zelfs met een stroeve seizoensstart.
1 -2
Ozymandias
Dolberg scoort in de Eredivisie gemiddeld elke 99 minuten een doelpunt. Als hij een heel Eredivisie seizoen zou spelen zou hij met zijn huidige productiviteit dus ongeveer 31 doelpunten scoren. Als hij met deze productiviteit de rest van het seizoen in de spits van Ajax speelt zal hij nog 16 keer scoren en op 23 doelpunten eindigen. Momenteel maak ik me dus geen zorgen over zijn productiviteit.
5 0
DavidFerr
Vergeet ook niet dat de spitspositie verdeeld was tussen Dolberg en Huntelaar.

In 17 wedstrijden staan Dolberg en Huntelaar samen op 15 goals en 2 assists.
4 0
Middenweg401
Snap ik, en dat bedoel ik ook met die start. Anders mag je minstens 25 verwachten in een zeer waarschijnlijk meer dan 100 doelpunten jaar.
0 0
kaashaas
Hij was dominant aanwezig, die jongen heeft zeker de lijn naar boven gevonden. Hij word met stapjes beter en denk dat hij langzaam steeds constanter word en Klaas-Jan uit de basis gaat spelen dit jaar en zo zou het ook moeten zijn. Klaas jan kan hem volgend jaar nog managen en als back up fungeren. Deze jongen heeft de potentie om een wereld spits te worden en heeft overzicht en rust bijna net als de jong.
Met spelers zoals neres ziyech tadic en de jong om zich heen kun je vuurwerk verwachten.
9 0
10Sneijder10
Was fel en scherp vandaag. Zette druk vol in een sprint en ging de fysieke duels vol aan. Lang geleden dat ik deze Dolberg heb gezien.
14 0
Milanajax
En ook heb ik hem, voor het eerst naar mijn idee, niet zien uitglijden!
1 0
Horrontelli
En die goal speelde hij geniaal uit.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik vond hem ook inderdaad meer pit tonen en daardoor lukte ook meer.
3 0