Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Cerny kijkt positief terug: 'Doelstelling was veel minuten maken'

jellevwijk, 21-12-2018 om 22:34, 3601 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vaclav Cerny kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De 21-jarige Tsjech was met een mooie goal trefzeker tegen de Rotterdammers en was dan ook blij met het doelpunt, zo laat hij weten voor de camera van FOX Sports.

Het was een prima aanval. Goed gelopen door Dest. Ik kreeg wat ruimte en als ik dat krijg schiet ik vaak. Dit keer richting de korte hoek. Ik voelde wel dat de bal erin zou kunnen gaan. Hij zat er wel lekker in’, zegt Cerny met een voorzichtige glimlach.

De buitenspeler zag ook blijdschap bij het team na de winst op Sparta. ‘In de kleedkamer zeg je tegen elkaar dat het super zou zijn om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Dat is gelukt. Iedereen was blij.’

Persoonlijk was het voor Cerny zelf ook een geslaagde seizoenshelft. Na een zware blessure die hem een jaar aan de kant hield, was de doelstelling om tot de winterstop zoveel mogelijk minuten te maken. ‘Ik moest vanaf het begin opbouwen tot de negentig minuten. Nu heb ik steeds vaker negentig minuten in mijn benen. De afspraak was ook zoveel mogelijk minuten te maken voor de winterstop. Dat is aardig gelukt. Ik kijk positief terug.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hij was in de jeugd echt goed, daarna een terugslag, en toen die blesure er boven op.
Misschien dat het er uitkomt nog?
Je zal het af moeten wachten, niet gelijk afschrijven

Zelfde voor Eiting, begon het seizoen goed, kantel moment tegen PSV
Op woensdag tegen Roda mag je hem niet beoordelen
In een sterk Ajax is het veel makkelijker dan in een zwak Ajax ( woensdag )
Wij moeten ook hem de tijd geven
0 0
El-Dorado
Cerny moet komend jaar rustig naar zijn niveau groeien en een stap maken. In eerste instantie is het gewoon veel minuten maken. Die jongen is net terug.

Als Dest verdedigend nog wat groeit, wordt het nog wel een leuke rechtsback trouwens!
2 0
jaribombari
21 jaar. Het kan nog altijd. Bijvoorbeeld Bergwijn is even oud en ook pas een jaartje op goed niveau. Die heeft alleen weinig last van blessures gehad. Natuurlijk kan je ze niet echt met elkaar vergelijken, want Cerny heeft in mijn ogen veel minder kwaliteit.
0 -1
koetje
Weet iemand die staat van bande ?
0 0
El-Dorado
Revalidatie-mode.. volgens mij traint hij nog niet met de groep. Zelfde met Veltman.
0 0
AFCAMM
Ik hoop echt dat ‘ie nog gaat vlammen bij Ajax. Zou mooi zijn voor ons en ik gun het hem ook gewoon heel erg.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Ik gun hem eigenlijk wel weer eens wat minuutjes bij het 1e elftal, zeker omdat Neres het de laatste weken totaal niet laat zien.
4 -3
El-Dorado
Met Neres komt het wel goed, toch wel vaak beslissend met een goal of een assist. Alleen vind ik wel dat ie gewoon op rechts moet ipv dat geschuif..

Lainez kan op iedere positie voorin spelen trouwens en Cerny vind ik toch beter op rechts. Trouwens, kan Cerny niet een weekje met Robben meetrainen oid? Zou hem goed doen!
0 0
3*stars*3
Als Lainez komt, beter Cerny een half jaartje verhuren aan een Eredivisieclub.
Neres werd en wordt door heel het team geschoven of moet banken.
Heeft vorig seizoen laten zien wat hij kan (vanaf rechts) maar komt zo niet in zijn ritme.
2 0
wolterx
En lijkt volledig misbruikt te worden door de instructies die hij meekrijgt, je ziet hem nietmeer naar binnen snijden tussen de back en CV in de diepte in, iets wat in Nederland zo effectief is en met spelers als Ziyech, Tadic en de Jong (in mindere mate Blind) heb je spelers die die bal perfect kunnen geven.
3 -1
3*stars*3
Precies.
Vorig seizoen liet hij het vooral in 1e seizoenshelft zien en was hij zelfs mvp van de Eeedivisie.
Nu heeft Ajax meer goede (slimme) voetballers erbij.
Ik zie liever Neres erin maar Donny lijkt verzekerd van een basisplek.
4 0
afcas
ja die snapte ik ook niet, neres deed het toen niet slecht op die positie, maar opeens moest vd beek na geklaag van zijn zaakwaarnemer en enkele journalisten een basisplaats hebben. en ik moet ook zeggen dat donny tot nu toe vrij weinig in positief opzicht opvalt...
0 0