'Kijken ernaar uit ons te meten met Utrecht'

BVeenstra, 21-12-2018 om 13:40, 6516 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Ajax kijkt men enorm uit naar de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Aankomende zondag (12.15 uur) wacht de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht, maar Ajax-trainer Erik ten Hag ziet de wedstrijd vooral als een mooie uitdaging.

Afgelopen woensdag won Ajax pas na penalty's van Roda JC in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. 'Maar uiteindelijk gaat het om het eindresultaat. Je zit in de koker, dat was het doel. We wilden op drie podia actief blijven. Dat is gelukt en dat is uitstekend. Natuurlijk gaan we die wedstrijd nog nabeschouwen, maar al snel gaat de blik op een nieuwe wedstrijd. Die is over een paar dagen al', aldus Ten Hag in gesprek met Ajax.nl.

Voor FC Utrecht is de wedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het jaar. Bovendien won Ajax slechts twee van de laatste tien keer in de Domstad als het gaat om wedstrijden in de Eredivisie. 'We willen graag zulke wedstrijden spelen. Het is een geweldig affiche om naar uit te kijken. Utrecht speelt met veel passie en echte strijd. We kunnen onze borst natmaken, maar dat geldt andersom ook.'

Ten Hag weet dat men bij FC Utrecht al wekenlang bezig is met het duel met Ajax. 'Dat is logisch. Dan moet je daar op voorbereid zijn. We moeten daar ons eigen spel spelen, een grote uitdaging. Het is een grote ploeg en we kijken er echt naar uit. Dat geeft energie.'

Op dit moment doet FC Utrecht het erg goed. De ploeg begon het seizoen nog teleurstellend, maar sinds Dick Advocaat trainer is bij de Utrechters is de ploeg flink vooruitgegaan. Inmiddels staat het zelfs vierde. 'Advocaat verricht daar goed werk. Ze spelen leuk en attractief voetbal. We kijken er naar uit om ons te meten met deze tegenstander. Aan het begin zei ik al dat Utrecht de vierde club is van Nederland. Ze kunnen zich meten met de top als ze een goede dag hebben. Wij moeten er nu voor zorgen dat ze die dag niet tegen ons hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patajax
Ik ben echt bang dat Ajax morgen weer punten gaat verspelen tegen Utrecht. Heb gewoon zo'n gevoel weer
0 0
Pierre Heno
Waarom speelt Ajax eigenlijk zo vaak om 12u15 /12u30 in uitwedstrijden bij FC Utrecht? Naar het schijnt hebben de clubs daar een zegje in maar bijna elk seizoen zijn er wedstrijden tegen FC Utrecht die beginnen om 12u15( voorheen 12u30). Weet iemand hier hoe dat precies zit? Het is in elk geval geen loting.
0 0
Ar
Kan ik dan verdomme morgen weer niet uitslapen?!
0 0
Radie125
kan me nog de wedstrijd van vorig jaar herrineren op dat dramatisch slechte veld (expres)
0 0
MisterAFCA
Precies een dag later ging er een nieuwe mat maar de KNvB liet het gewoon maar gebeuren. Een scheidsrechter met kloten had die wedstrijd gewoon afgekeurd wegens een onbespeelbaar veld... Was echt pure competitievervalsing. Utrecht kreeg na de winter drie lastige thuispotjes en heeft dat veld laten liggen om er zelf voordeel uit te halen. Kan er nog steeds kwaad om worden!
0 0
blava
Staat er in de KNVB reglementen niet dat elke club de verplichting heeft het speelveld in perfecte staat op te leveren voor een competitie wedstrijd.
0 0
jarenfan
Utrecht speelt altijd 100% tegen ons,
Is geen Walk over.
0 0
Ajacied33
Zondag is erg belangrijk, ook voor het gevoel wat er bij iedereen heerst. We zitten eigenlijk in een hosanna stemming, dan wil je niet dat de laatste wedstrijd van 2018 in mineur eindigt. We moeten ze vanaf minuut 1 aanpakken, fel, met passie en strijd. Uiteindelijk moeten we gewoon de 3 punten meenemen. Een andere optie is er niet
2 0
Bloedgezellig
Tis wel te hopen dat EtH het sterkste elftal opstelt en niet alles op de CL gooit
0 0
grannig mokum1
Hoezo CL? Die is pas februari.. En tuurlijk staat het sterkste elftal op het veld en gelooft me maar kampioenschap dat staat op 1e plaats
0 0
Labrador
Ik durf zelf te roepen dat wij al 1 punt voorstaan op psv. Wij gaan thuis geen punten meer verspelen. Ook niet tegen psv.
1 0
MankeNelis
Heb jij vertrouwen in vd Brom met AZ? Die gaan proberen het spel te maken. Dan kunnen die lampies hun favo spelletje spelen, wachten op het foutje.
0 0
Labrador
Nee zo bedoel ik het niet. Ik bedoel te zeggen dat ik al rekening hou met 3 punten die wij tegen psv gaan pakken
0 0
grannig mokum1
Maar dan moeten we alle wedstrijden ook winnen anders hebt Je het 3pnt voor NIXXX
0 0
Redrum
Ik denk dat hij bedoelt dat Ajax de thuiswedstrijd tegen psv wint en dan op 1 punt voorsprong komt. Ik heb nul komma nul vertrouwen in AZ, die zullen zich weer gewillig naar de counterslachtbank laten leiden in dat subsidiestadionnetje van de gemeente Eindhoven.
0 0
Caparzo
Één van de belangrijkste potjes van het seizoen! Geloof niet in een ‘makkie’ zondag, daarvoor is Advocaat te geslepen/ervaren (die stemt zijn tactiek volledig af op ons), maar als we 3 punten meenemen uit Utrecht (en dat denk ik wel) kijk ik met vertrouwen uit naar de 2e seizoenshelft!
0 0
Redrum
Hele verstandige teksten van Erik. Hij toont veel respect richting Utrecht en stookt zo niet onnodig het vuurtje op. Ondertussen weet hij zelf ook dondersgoed dat de club die alleen bestaat voor de wedstrijd tegen Ajax er zondag eindelijk eens keihard afgaat in dat eigen gruwelijk lelijke schijtstadion van ze. Wij hoeven ons niet te meten met Utrecht, wij moeten Utrecht gewoon over de knie leggen en een pak op de broek geven.
2 0
Web
Zeker verstandig, ze gaan tot over het randje zondag, maak ze niet nog gekker.
Hij zegt ons meten, maar weet donders goed dat Ajax de veel betere ploeg is
Volle bak, als of het een CL wedstrijd is, afslachten en niet genoeg nemen met een kleine overwinning
0 -1
OKP-AFCA
Ik heb toch wat spanning voor de wedstrijd, terwijl ik dit al tijden niet meer heb gehad.

Puntverlies zou zo duur zijn en als het ergens kan gebeuren dan is het daar wel...
0 0
DirkvanDam
Utrecht met dezelfde motivatie als tegen feyenoord, geen probleem. minsten 5-0 voor ons.
0 0
foensai
maar dat mag je nu toch wel eens snappen dat die 'motivatie' tegen ons anders is. wedstrijd van het jaar voor hun en vooral de supporters daar. Dus die 0-5 is niet in lijn der verwachting.
0 0
DirkvanDam
gisteren werd geroepen dat het calimero was om over de inzet van Utrecht te praten. zou om kwaliteit gaan die Utrecht niet heeft.... ook ik weet dat ze zondag het liefst alle ambulances vullen met ajax spelers...
0 0
Redrum
Ja alleen weet je zeker dat Utrecht minimaal 2 keer zo scherp zal zijn tegen ons als gisteravond. Gisteren konden ze het gewoon niet opbrengen omdat ze allemaal met Ajax in het hoofd zaten. De media zal zeggen dat Feyenoord zich heeft gerevancheerd, maar elk weldenkend mens kon duidelijk zien dat Utrecht zich alleen in de laatste 5 minuten op de wedstrijd kon focussen. Feyenoord leeft alleen nog maar de beker (die recht geeft op kwalificatie EL) en Utrecht leeft alleen voor de wedstrijd tegen Ajax (die recht geeft op helemaal niets). Twee nietszeggende clubjes die als nummer 3 en 4 van Nederland gisteravond een verschrikkelijke wedstrijd op de mat hebben gelegd.
3 0
NatureTwo
Helaas zal de motivatie zondag iets anders zijn bij Utrecht ;)
0 0