Jansen: 'Aankopen voor de lange termijn'

FinnDekker, 20-12-2018 om 19:20, 15723 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen weet zeker dat Lisandro Magallán en Boca Juniors spoedig tot een akkoord komen met Ajax. De Argentijnse verdediger versterkt zodoende snel de verdediging van de Amsterdammers. De Ajax-watcher van Voetbal International volgt ook de mogelijke komst van Diego Lainez op de voet.

'Met Magallán gaat het rond komen. Dat is een extra centrale verdediger.' De verdediger zou in de winterstop officieel de overstap maken. Dit naar verluidt voor een bedrag van acht miljoen euro. 'Hij heeft de tijd om te wennen aan Nederland en Ajax.' Hetzelfde geldt voor Lainez, mocht de Mexicaan in januari naar Amsterdam verkassen. 'Je kan hem ook de tijd gunnen. Beide aankopen zijn voor de lange termijn.' 

'Lainez is een type Neres. Een linksbenige speler die als buitenspeler vaak vanaf rechts speelt. Het is een echte dribbelaar. Echt een goede voetballer, als je de verhalen mag geloven', besluit Jansen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Ozil mag wat mij betreft meteen komen. Prima speler. En haal die Oedegaard, voordat hij volgend seizoen in Eindhoven balt. Die Hendrix knikkeren ze eruit. Overmars moet ze voor zijn. Dat doet Bayern ook. Spelers bij de concurrentie weghalen. Of de concurrentie voor zijn. Dan wordt je steeds kampioen.
0 0
Ginoajax1
Over uitfluiten gesproken. Isimat voor lul zetten en uitfuiten. Dat is pas schandalig. Enge boeren daar.
0 0
Fendergear
Özil oppikken voor wanneer De Jong vertrekt?
0 0
Sunny
Duurt wel wat lang nu en ben er niet gerust op dat ze het met Lainez rondkrijgen.
Kapers op de kust, waanzinnig talent, Zuid Amerika, $$$ of €€€.
Kan niet wachten op groen licht
0 0
Ajax27
Lainez is alleen maar een teken dat Neres bijna 100% zeker vertrekt na dit seizoen. Goed om te zien dat Ajax in de categorie 10-15 miljoen ontzettend goed blijft zoeken en niet direct overstapt naar 20-30 miljoen voor jonge talenten. Neres zal zo'n 30-45 miljoen opleveren, ook gewoon een erg mooi bedrag.
0 -1
Ozymandias
Waarom is de komst van Lainez (een talent die zijn meeste wedstrijden als linksbuiten heeft gespeeld) "een teken dat Neres bijna 100% zeker vertrekt na dit seizoen"? Ik zie sowieso niet in waarom Ajax na dit seizoen Neres zou verkopen terwijl ze dan nooit het maximale voor hun zullen krijgen omdat hij momenteel geen basisspeler is. Volgend seizoen kan hij Ziyech als rechtsbuiten opvolgen.
2 0
AFCAMM
Lainez lijkt wel echt een heel groot talent te zijn... kleine, snelle dribbelaar die moeilijk van de bal te zetten is. Zijn trainer is bovendien één van de grote voorbeelden van Giardiola, wat kan betekenen dat ‘ie ‘ons’ spel heel snel oppikt.
2 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als Ajax volgend seizoen met Neres en Lainez op de flanken en Tadic in de spits. Ik ben het niet eens met Jansen dat Lainez een type Neres is. Lainez trekt vaak zonder de bal al de half-spaces in (zoals Tadic) terwijl Neres als buitenspeler pas naar binnen trekt wanneer hij de bal aan de voet heeft (natuurlijk behalve wanneer hij loopacties zonder de bal de diepte in maakt). Qua voetballende kwaliteiten is Lainez wel vergelijkbaar aan het type Neres maar positioneel is hij meer een type Tadic. Ik denk dat Lainez als linksbinnen (de rol die Tadic nu heeft) een goed duo met Tagliafico kan vormen.
1 -1
IkLigPlatOmLabyad
Maar we hebben Mazraoui de inverted back toch al in de half-space lopen? Gaan ze elkaar dan niet in de weg lopen? Best leuk dat je zulke stevige conclusies kan trekken uit youtube video’s. Die zeggen namelijk helemaal niks want op youtube videos lijken zelfs Labyad en El Ghazi goed
0 -1
Ozymandias
Hey Ajaciedvooraltij, lekker vroeg begonnen met je getroll vandaag? Deze accountnaam is een stuk creatiever dan je laatste twee (Ajacied12345 en Ajacied54321) maar niet zo leuk als je kale koppen account.

Je kent me nu toch wel lang genoeg als AS-lid om te weten dat ik niet op YouTube beelden oordeel en in plaats daarvan wedstrijden van spelers opzoek en bekijk? Kom op man, ik doe altijd mijn huiswerk!

Waarom zou een speler in die vanaf de linkerflank de linkerhalf-space inkomt een speler in de weg lopen die van de rechterflank de rechterhalf-space in komt? Logica is bij jou zoals altijd ver te vinden...

Waarom vind je het toch zo vervelend dat ik tactiek bespreek die iets verder gaat dan zonder het schrijven van nummertjes als 4-3-3 of 4-2-3-1? Gewoon je huiswerk doen, dan is het heel makkelijk om te begrijpen wat ik schrijf.
0 0
SilverHaze
Haha Nous de Inverted back. Ik ben daar best wel van onder de indruk trouwens. Elke verdediging inclusief Bayern heeft er moeite mee dat Mazraoui zich vaak als middenvelder gedraagt in een offensief.
0 -1
Niels.
Dit is eigenlijk precies hoe ik er ook over denk wat betreft Lainez.
Als je de beelden ban hem bekijkt oogt hij een type Neres qua voetballende kwaliteiten, maar als je goed analyseert zie je inderdaad dat hij zonder de bal al diep gaat, iets wat Neres 9 van de 10 x alleen met bal doet.
Een tandem Neres en Lainez op de flanken met Tadic in de spits zou geweldig zijn, en ook het eerste waar ik aan dacht.
Toch denk ik dat Tadic volgend seizoen een plek op het middenveld gaat invullen.
Ziyech en Frenkie zullen 99% vertrekken en denk dat Tadic dan toch terug schuift naar het middenveld.
Ongeacht Ziyech dit seizoen veel op de flanken speelt, denk ik dat je met Neres en Lainez volgend seizoen op de flanken een prachtig seizoen tegemoet gaat.
Voor de spits zou Tadic dan ideaal zijn, maar denk niet dat dit hem gaat worden.
Ik hoop zelf op Divock Origi van Liverpool.
Die kan en mag weg, en wil volgens mij ook weg gezien nauwelijks tot geen speelminuten.
Hij kost volgens mij wel wat gezien zijn leeftijd en potentie, maar denk dat je met Origi de komende 3 jaar goed zit in de spits.
Daarmee schrijf ik Dolberg niet helemaal af, maar die staat 2 jaar stil in zn ontwikkeling.
Hij heeft een rotblessure gehad, maar hoe je het wend of keert, je moet een keer doorselecteren.
Ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst, want ik zie in hem een fantastische speler, maar 2 jaar niet tot nauwelijks presteren bij een club als Ajax blijft lastig..
1 0
Labrador
Fijn dat ze de tijd krijgen. Als ze 1x matig invallen dan zijn de tere zieltjes hier meteen in opperste staat van paraatheid om ze de grond in te boren.
3 0
ajaxfanmarcel
Ajax wil gewoon kampioen worden en zo lang mogelijk mee doen in cl. Daar moet je wel brede selectie hebben. En waardige vervangers hebben op bepaalde positie. Aangezien niet alle positie goed vervangde spelers zijn voor de basisspeler.
0 0
LS16
Hopelijk is Magallan zo’n beest die er gelijk staat. Kunnen we tegen Real Madrid met hem in het centrum en Blind op het middenveld spelen.
2 -2
FlyingDutchMan
Die Lainez zit ook een goede kop op, passeert makkelijk zoals Frenkie dat ook kan!
1 0
Antafca
goeie berichten tot nu toe heb al zin in om ze aan het werk te zien
0 0
Joseph
Ik mag toch hopen dat Magallan voor de korte termijn is, want Blind moet naar het middenveld. Met Blind achterin ga je niet beter worden, dat is wel nodig als je wat wilt tegen Madrid.
2 -3
Schwalbino
Tegen Madrid heb je een fit team, een goede opstelling, vorm en wat geluk nodig. En Madrid ook. Normaal gesproken gaat Madrid dit op ervaring winnen maar dat is geen zekerheidje. Ajax heeft laten zien dat ze heel flexibel zijn. Ze kunnen van een achterstand terugkomen, ze kunnen uit het niets een goal maken. Ze kunnen het spel domineren en een ploeg wegtikken.
3 0
mistermiyagi
Juist blijven rondspelen en met lef de wedstrijd in gaan.
1 0