De Ligt: 'Toen niet verwacht aanvoerder te zijn'

SJvanveen, 18-12-2018 om 16:13, 3369 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt heeft op Ajax.nl teruggeblikt op zijn nu al imposante Ajax-loopbaan. De captain van de Amsterdammers doorliep een groot deel van de opleiding en heeft zich ontpopt van 'Dikkie' tot sterkhouder en international. 

Terugkijkend op zijn periode in de opleiding van Ajax is de nog altijd maar negentienjarige verdediger positief. Met name in de eindfase in de jeugdopleiding kreeg De Ligt steeds meer naam en faam. Hij werd in een jaar de beste speler van de Future Cup en Copa Amsterdam en het seizoen erop werd hij gekroond tot Talent van de Toekomst. 'Ik was daar heel erg blij mee, maar had toen niet verwacht nu aanvoerder van Ajax 1 en international te zijn', laat De Ligt middels een reactie weten. 

'Zeker niet zelfs. Ik denk dat niemand het had verwacht, maar het is heel snel gegaan', vervolgt de stopper, die wel degelijk blij wordt van individuele prijzen. 'Individuele prijzen zijn mooi. Ik merkte dat mensen mij steeds meer in het vizier kregen. Mensen herkenden mij en m'n naam werd steeds vaker genoemd.' Nu is De Ligt de winnaar van de Golden Boy Award en legt hij nog eenmaal uit waarom de tiener het zo een prestigieuze prijs vindt. ''Als je kijkt naar de namen die de Golden Boy in het verleden hebben gewonnen is dat een mooi rijtje', doelt De Ligt onder meer op Lionel Messi en Rafael van der Vaart. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!