De Ligt: 'Toen niet verwacht aanvoerder te zijn'

SJvanveen, 18-12-2018 om 16:13, 2416 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt heeft op Ajax.nl teruggeblikt op zijn nu al imposante Ajax-loopbaan. De captain van de Amsterdammers doorliep een groot deel van de opleiding en heeft zich ontpopt van 'Dikkie' tot sterkhouder en international. 

Terugkijkend op zijn periode in de opleiding van Ajax is de nog altijd maar negentienjarige verdediger positief. Met name in de eindfase in de jeugdopleiding kreeg De Ligt steeds meer naam en faam. Hij werd in een jaar de beste speler van de Future Cup en Copa Amsterdam en het seizoen erop werd hij gekroond tot Talent van de Toekomst. 'Ik was daar heel erg blij mee, maar had toen niet verwacht nu aanvoerder van Ajax 1 en international te zijn', laat De Ligt middels een reactie weten. 

'Zeker niet zelfs. Ik denk dat niemand het had verwacht, maar het is heel snel gegaan', vervolgt de stopper, die wel degelijk blij wordt van individuele prijzen. 'Individuele prijzen zijn mooi. Ik merkte dat mensen mij steeds meer in het vizier kregen. Mensen herkenden mij en m'n naam werd steeds vaker genoemd.' Nu is De Ligt de winnaar van de Golden Boy Award en legt hij nog eenmaal uit waarom de tiener het zo een prestigieuze prijs vindt. ''Als je kijkt naar de namen die de Golden Boy in het verleden hebben gewonnen is dat een mooi rijtje', doelt De Ligt onder meer op Lionel Messi en Rafael van der Vaart. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bodyandhealth
Ik was best sceptisch over het aanvoerderschap van De Ligt. Vind toch dat jongens als Blind, al aanvoerder geweest en Ziyech bij Twente aanvoerder, meer ervaring hebben met het leiderschap van een elftal. Ondanks zijn leeftijd is het een geboren leiden en wordt door iedereen binnen het team gerespecteerd als captain. Toch denk ik dat de invloed van Ziyech, Blind en Tadic groter is binnen het team dan van De Ligt. De echte leider binnen het team lijkt mij ook gewoon Ziyech te zijn, met afstand de beste speler. En die hebben altijd het meest te vertellen binnen de groep.
0 -2
Siemmie
Weet jij uberhaupt wat 'leider zijn' inhoudt? Ziyech lijkt mij dus verreweg niet de 'echte leider' in het team. Hij mag dan misschien wel veel te vertellen hebben in de groep, maar dat is iets heel anders dan een echte leider zijn. De ware leiders van dit elftal zijn Tadic, Blind, KJH en met name De Ligt. Dát zijn de jongens die de rest op sleeptouw nemen, de jongens die je in het veld het meest tekeer ziet gaan als het niet loopt en de jongens die het meeste invloed hebben.
En Ziyech met afstand de beste speler van deze selectie vinden? Sorry hoor, maar dan doe je veel andere spelers tekort en snap je er geen bal van.
0 0
afcas
ziyech is juist veel minder een natuurlijk leiderstype. neem barca als voorbeeld. messi was verreweg de beste speler, maar puyol was altijd de leider. nu is dat pique al is dat een minder natuurlijke leider. ramos was de leider bij real toen ronaldo er nog zat etc. de beste speler is vaak juist niet de beste leider omdat zij vaak vanaf de jeugd al buiten het team stonden doordat jeugdcoaches ze vrijer lieten. zelfs als je terug kijkt naar het verleden is van het trio pele, maradona en cruijf de laatsgenoemde de enige die echt een leider was...
2 0
SilverHaze
Wellicht de eerste maanden, maar je snapt toch wel dat Tadic De Ligt die rol gunt. Er zijn meerdere leiders, maar inmiddels is Matthijs de grote man heb ik het idee.
2 0