Schöne 'boos en teleurgesteld' over rol tegen Bayern

JesseTH, 16-12-2018 om 21:40, 18446 views, Voetbal Inside |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Lasse Schöne baalde er flink van toen hij te horen kreeg dat hij tegen Bayern München op de bank moest beginnen. De routinier ontving weliswaar een uitleg van Erik ten Hag, maar ondanks dat kon hij zich er niet in vinden.

'Dat was zeker even slikken', erkent Schöne goudeerlijk tegenover Voetbal Inside. 'Dat zijn de wedstrijden die je graag wilt spelen, dus ik was wel boos en teleurgesteld.' De Deen kreeg naast de mededeling dat hij tot de wissels hoorde ook uitleg van Erik ten Hag. 'Hij kwam naar me toe om het uit te leggen, maar ik ga niet met deuren smijten. We zijn met een wedstrijd bezig, dus dat houd je in je. Wanneer je thuis komt, kun je boos doen.'

Ondanks het feit dat Schöne de keuze van Ten Hag accepteerde, is hij het er niet mee eens. 'Als je dat goed vindt, dan is er iets niet goed. De jongens hebben een goede wedstrijd neergezet, het is jammer dat we de pot niet konden winnen voor de eerste plek.'

Gelukkig voor de middenvelder volgen er nog minstens twee Europese wedstrijden waarin hij uit kan komen. Maandagmiddag wordt er geloot voor de knock-outfase van de Champions League en daar kijkt hij naar uit. 'Het is leuk om naar te kijken als je er zelf in zit, spannend. Als je Real Madrid zag spelen, dan kun je ze hebben', grapt Schöne, waarna hij overgaat op een meer serieuze toon. 'Wij zijn met een goede reeks bezig en ik denk dat wij heel veel teams kunnen hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
joodje!
Compleet off topic: Maar ik ken geen site die zo slecht/traag functioneert als die van AS. Eea zal te maken hebben met de overload aan advertenties.
De app/mobiele website functioneert ook al tijden dramatisch, dus een alternatief is er ook niet echt. Erg amateuristisch voor zo'n grote site, zeker gezien alle inkomsten die (mag ik hopen) gegenereerd worden met die advertenties.
1 0
joodje!
Je werd anders niet echt gemist. Misschien goed om na te denken waar dat aan lag, in plaats van dit zo te ventileren in de media, waarmee je Driessen de ruimte geeft om aan de poten van Ten Hag te zagen.
Dom optreden van onze routinier.
0 -1
DaniAjax
Was goede zet. Lewa trok constand naar links, Matthijs mee. Wober rechts in de zone, Muller dook ertussen. Prima Blind dus op cvm neer te zetten, meer fysiek en lengte dan Schone.
1 -1
joodje!
Deels eens, maar Blind op cvm is niet per se een goede zet vanwege zijn fysiek en lengte (valt bovendien wel mee bij Blind), maar meer zijn taakbewustheid en zijn vermogen om het spel te lezen en daarmee altijd op tijd (snel is hij niet namelijk) op de juiste plek te zijn, is wat hem in positieve zin onderscheidt tov Schone.
Als hij dan ook nog hattricks gaat maken zijn we helemaal spekkoper.
0 0
ETM
Tuurlijk moet Schone dat moeilijk hebben gevonden. Dat zijn de mooiste wedstrijden. Hij deed het ook uitstekend tegen Bayern in de heen wedstrijd en deze pot was juist nog meer een pot voor Schone. De keuze hem te passeren was ook wel een vrij bijzondere, want je wijzigd een goed ingespeeld middenveld. Vervolgens staat het middenveld die eerste helft ook verkeerd en kan het dan best al afgelopen zijn.
De keuze voor Blind is ook niet geheel onbegrijpelijk. Blind is natuurlijk wel meer een vm en je speelt tegen een absoluut topteam.

Je zou alleen kunnen stellen dat Schone die gevoelens beter niet met de media kan delen, maar ja dat is ook Lasse, die zegt altijd wat hij denkt en is dan niet altijd even tactisch ;)
0 0
Joseph
Was gewoon een logische keuze op basis van eerdere wedstrijden, toen Blind en Frenkie goed stonden, werd dat ook wel bewezen. Sterkste team is gewoon met Blind en Frenkie op het middenveld, daarom is het mooi dat Magallan er nu bij komt. Los of die jongen nou beter is dan Wober, hij zal meer spelen waardoor Blind naar voren zal gaan.

Schone moet hier niet te lang in blijven hangen, kans is klein dat hij er tegen nog sterkere tegenstanders wel in zal staan. Moet zich op de eredivisie focussen..
1 -1
ETM
Het gros van de zeer succesvolle campagne was met Schone in de basis, die meestal uitstekend speelde. Dus dat op de eredivisie richten is echt onzin. Een helft waarin Blind niet meer deed dan zich gewoon staande houden draag jij aan als het bewijs dat Blind op het middenveld moet. Tsja, de argumentatie is niet heel sterk.
Blind deed het uitstekend onder Frank als 6 in een veel controlerender soort voetbal dan dat Schone het onder Bosz deed. Nogmaals, Blind kan ook, maar het verschil is verre van zo groot als dat jij het keer op keer schetst. Blind kan goed simpel spelen en het spel goed lezen. Blind zal het meer van de directe voortzetting moeten hebben, waar Schone beter kan uitstellen. Het door Schone ge-etaleerde spel, dit seizoen doet niet onder voor wat Blind heeft laten zien. Jij legt echter graag het spel dusdanig uit dat het jouw voorkeurs-optellingen rechtvaardigen kan.
Tuurlijk we kunnen van mening verschillen, Joseph. Maar dat Schone moet wieberen (eerder nog voor Donny Vd Beek) roep je al het hele seizoen, en ondertussen is hij aan een uitstekend seizoen bezig, zowel in de eredivisie als in Europa.
2 -1
Ajax_026
Op kleine typ foutjes na heb je een leuke schrijfvorm. Van mij mag je wel artikels schrijven voor AjaxShowtime.
0 0
ETM
Tof dat te lezen.
Ja mijn Nederlands qua spellen is verre van optimaal. Was er nooit super in, en inmiddels 12 jaren Indonesie helpt zeker niet.
0 0
T.reckveugel
Bij de 0-1 was wel duidelijk dat het een slecht idee was. Pas in de rust ingrijpen qua bezetting en Wöber uiteindelijk rood laten pakken is geen toonbeeld van daadkracht. Meer ijzeren Heinig vasthouden zoals tegen Heracles en pisvee.
Laten we kritisch blijven, de 2-1 weggeven was ook niet best. 1e plek was qua loting gunstiger geweest
2 -2
joodje!
Hoe vaak moet Schone wel niet corrigeren met een sliding omdat hij in de eerste plaats zijn taken in de restverdediging verzuimt?
Het probleem van Wober zat hem niet in de tackle, maar in het feit dat hij die tackle moest maken. Dat hij vervolgens de enkel van die Duitser raakt en rood pakt, was deels de schuld van de scheids, die op dat moment de grip op de wedstrijd verloor, maar vooral ook, vermoedelijk, de geldingsdrang van Wober die normaal niet zoveel speeltijd heeft. Leermoment voor hem, om juist in die wedstrijden dat hij de kans krijgt, zijn hoofd koel houdt.
Nu moeten we hem missen in de eerste KO wedstrijd. Voor ons, maar vooral ook voor hemzelf, niet de bedoeling.
0 0
Ronaldinho020
No shit sherlock
0 -1
GvanderK
Mooi toch die gedrevenheid.
4 0
Bjorn
Lasse bewijst wekelijks dat hij veel goede kwaliteiten heeft, maar ook zeker tegen grote tegenstander dat hij vaak in de problemen komt. Kon de keuze van Ten Hag begrijpen.
10 0
Dexy
Klopt, alleen vond ik Blind het niet heel veel beter doen op die plek tegen Bayern.

Het is ook best moeilijk om te opereren in zo'n 2-mans controleursblok, de afstanden zijn veel groter dan met 3 man. Niet elke speler heeft het vermogen om snel genoeg te kunnen handelen en bij zowel Lasse als Daley zie je dat dit problemen geeft wanneer ze in zo'n 2-mans blok (naast Frenkie) staan en de tegenstander hoog druk op ze zet.

Neemt niet weg dat Schöne zeker in de Eredivisie nog steeds een ontzettend belangrijke pilaar in het elftal is, die niet makkelijk te vervangen is. Zijn spelinzicht is zo goed, weet vaak precies waar de bal komt en heeft ook meestal de goede vervolgkeuze aan de bal. Zolang hij niet al te veel onder druk gezet wordt, is Schöne i.m.o. nog steeds een van de meest nuttige spelers van onze basiself.
2 -2
Schwalbino
OK. We gaan nu Schone proberen op te naaien. Zal lastig worden.
2 0
Raikkonen94
Echt he. Hij zegt in een bijzinnetje dat hij baalde dat hij niet speelde (zou gek zijn als hij zou zeggen dat hij het volledig begreep en het prima vond) en er wordt weer een verhaal van gemaakt. De Telegraaf zou bijna Ten Hag alweer de schuld in de schoenen schuiven, die zullen wel balen dat het nu zo goed gaat.
2 -1
ajaxminimax
Er zal morgen wel een artikel komen over kikkers die uit de kruiwagen dreigen te springen :p
4 -1
Sterspeler
Ik had begrepen dat hij met name werd gespaard in verband met zijn blessure. Blijkbaar is er toch iets anders aan de hand. Ik vind dat je, gezien de slordigheidjes in de eerste 20 minuten, hem zeker hebt gemist. Echter is 3-3 een acceptabel resultaat en ik weet niet of het inbrengen van Schone het verschil had gemaakt: Je had hem in minuut 60 waarschijnlijk moeten wisselen omdat de tank leeg zou zijn.
0 0
Minsc
Weinig zelfkennis. Wil ook maar niet snappen dat je een pingel niet half hoog moet nemen.
0 -1
niquedegraaff
Jongen, je bent gewoon te traag voor een pot tegen Bayern. Punt uit, dat is al een paar keer gebleken (lijkt soms ineens in dromenland wanneer hij de bal wil aannemen, en heeft meerdere keren geleid tot hachelijke situaties). Perfecte prof verder. Zeker in de Eredivisie kan hij prima mee. Ik vind hem niet goed genoeg voor de top wedstrijden.
6 -9