'Dat kostte meer energie dan vijfenhalf jaar Ajax'

ThijsZwagerman, 15-12-2018 om 18:35, 11302 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer koestert zijn periode als hoofdtrainer van de Amsterdammers. Na zijn vertrek bij Ajax ging De Boer nog aan de slag bij Inter Milan en Crystal Palace, maar bij beide clubs werd hij al snel ontslagen. Dat viel de trainer die Ajax vier keer kampioen maakte erg zwaar.

'In het begin heb ik bijna alleen maar aan mezelf gedacht en niet aan voetbal. Na twee decepties was er heel veel negativiteit rondom mij. Bij Ajax had ik een fantastische periode, maar de eerste weken bij Inter en Crystal Palace kostten zoveel energie. Die twee keer, wat zal het zijn, tachtig dagen, hebben mij veel meer energie gekost dan die vijfenhalf jaar bij Ajax', zo vertelde De Boer zaterdagavond bij De Eretribune op FOX Sports. Met name alle randzaken vraten De Boers energie op. 

'Echt ongelooflijk. Je probeert continu dingen in het gareel te krijgen, maar dan lukt dat niet of word je tegengewerkt en dan ben je meer met randzaken bezig dan met de dingen waar je je op wil richten. Je bent continu aan het corrigeren en dat kost heel veel energie.'

Sinds De Boers noodgedwongen vertrek bij Crystal Palace, zit de trainer zonder club. Toch heeft hij over belangstelling nog altijd niet te klagen: 'Soms krijgt mijn zaakwaarnemer belletjes, soms krijg je zelf belletjes. Soms zeg ik weleens "Ja", maar hoor ik er vervolgens niets meer van. Vaak zeg ik zelf al "Nee", omdat het mijn interesse dan niet heeft. Zo heb ik contact gehad met clubs uit Saoudi-Arabië en Bahrein, maar dat heeft mijn interesse op dit moment niet.'

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maik
Lekker Vd Brom opvolgen
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ondanks dat ik hem koning frank zal blijven noemen, maakte hij een grote fout tegen de graafschap. Als je MOET scoren dan haal je geen scorend vermogen eraf (MILIK). El Ghazi kwam erin en kreeg een kans met links die Milik 100% door het net had geschoten. Vd Hoorn was in de 65e minuut al doodmoe, moest naar voren maar liepal met zijn tong op de grond non stop te hijgen. Als je dan al doodmoe bent terwijl je tegen de graafschap aanvallers speelt dan doe je toch heel veel fout.
maar Milik en dus scorend vermogen uit je ploeg halen in de slotfase, daar zijn geen excuusjes voor. Zijn 1e wedstrijd tegen Milan was kwalitatief een van de beste onder zijn leiding. Poulsen was van grote waarde en liet o.a tegen psv en dortmund zien dat je altijd zo'n speler nodig hebt in je team met ervaring in grote comp. ( schalke,juve,sevilla,liverpool). Wil je een echt topteam bouwen dan moet je ook zo'n speler hebben op het midden en is een ervaren man als klaas jan en schone niet genoeg. Ajax mist nu iemand die over lijken kan gaan en weet waar ballen vallen.Finale tegen united, dacht je niet dat poulsen of een n de jong die felaini al na 10 minuten had laten zien wie de baas was. Nu was 95% van de hoge ballen voor feliaini.
Franky bedankt, misschien pas je wel alleen bij Ajax. Bij inter deed hij in het begin soms mee met de rondo en de spelers vonden dat leuk omdat frank nog aardig kan ballen. Tot hij een paar keer in het midden moest en van het kastje naar de muur werd gestuurd en hijgend afdroop. Kijk dan verlies je al je respect onder je spelers. Johan zal van romario ook weleens een panna hebben gekregen als hij meedeed met trainen, maar is toch net ff wat anders dan de boer in italie.
0 -2
Rik428
Legende, kampioen geworden met spelers als Ebecilio, De Zeeuw, Duarte, Ozbiliz, en zo kun je nog wel een tijdje doorgaan met het opnoemen van middelmaat. Het is niet lang geleden, maar het was echt een andere tijd, een tijd van salarisplafonds en hand op de knip. Zaaien, zaaien, om later (nu) te oogsten. Als je ziet wat hij voor materiaal had en waar zijn opvolgers over kunnen beschikken kun je toch niet anders dan concluderen dat hij een wereldprestatie heeft geleverd?

Nee ik heb ook niet wekelijks genoten van Ajax, maar wat we destijds nodig hadden waren titels, maximaal resultaat met minimale middelen. Ik hoef dat voetbal ook liever nooit meer te zie , maar FdB wordt in mijn ogen niet op waarde geschat door een heleboel kortzichtige medesupporters
5 0
Web
Klopt hij is twee jaar te lang gebleven
Voor mij een raadsel dat zich Ajacieden noemen zo over die man praten
Zoveel voor Ajax betekend als voetballer en trainer, denk ook nog even aan die verschrikkelijke beschamende revolutie, Frank bleef onder die druk gewoon zijn ding doen. Als voetballer totaal geen snelheid, maar door zijn groot inzicht, stond hij altijd goed, deed alles op inzicht en techniek, zijn lange bal fenomenaal.

En dan zul je niet het inzicht hebben als trainer? echt beschamend hier om hem Frank beton te noemen, ooit door een dwaas bedacht, en de sprekende niets zeggende poppen hier apen alles na.
0 0
ETM
Legende sowieso.

De Boer begon fantastisch bij Ajax en brak op positieve manier met het spel dat de jaren ervoor werd gespeeld. Ajax ging weer over de grond voetballen. Ook droeg hij enorm bij aan het zelfbewust worden van een jonge groep. Met de borst naar voren de CL in. Dat was prachtig. Ook was hij natuurlijk als persoonlijkheid een hele goede schakel om de veranderingen binnen de club mee door te voeren. Zijn 'neutrale' positie, het zijn van een club icoon etc.
Hij smeedde hechte elftallen, wat resulteerde in knappe inhaalraces. En Ajax won op spectaculaire wijze de 3rde ster. De man verdiend onmiskenbaar credits voor zn verdiensten.

Maar alles gooien op 4kampioenschappen met matige selecties, dat gaat er bij mij niet in. Met de tijd kwamen er weldegelijk ook steeds meer zwaktes aan het licht. Vooral spelinhoudelijk. Zonder Vertonghen en Eriksen werd er steeds meer in de gegeven ruimte gevoetbald en minder risicos genomen in het spel. Dan kun je alles op kwaliteit gooien, maar tal van voorbeelden waaruit bleek dat Frank de Boer niet zag hoe hier een positieve ontwikkeling in te krijgen. Daarnaast is algemeen bekend dat Frank weldegelijk ook een behoorlijke stem heeft gehad in het aankoopbeleid. Daarin veel ongelukkige keuzes. Dat supporters wekelijks klaagde over dat ze half inslaap vielen tijdens de wedstrijden kun je echt niet los van Frank zien.
Het spel dat Ajax speelde in het seizoen dat Ajax t kampioenschap tegen De Graafschap verspeelde was voor mij spelinhoudelijk een dieptepunt onder Frank. Dat in een seizoen dat Frank wel zn record aantal punten bijeen haalde, maar niet toevallig in Europa niets klaarsspeelde.
De transformatie van 15/16 naar 16/17 was gigantisch. Dan zijn er die roepen 'jamaar Sanchez, Ziyech en Dolberg! Maar feit is dat Viergever, Sinkgraven en Schone ook sleutelspelers waren in de transformatie. Dat Dolberg (overigens door Bosz zelf naar voren geschoven) een zeer onervaren spits was met al zn grilligheid. En vooral een feit is dat het spel van Ajax niet een beetje veranderde maar bij wijze van 180graden. Steunpilaren onder Frank konden niet mee in het spel dat Bosz wilde spelen.

Maargoed. Frank verdiend de credits voor zijn verdiensten en die waren er ook. Hij is imo helaas te lang aangebleven.

Zowel de Frank-is-anti-voetbal roepers, die tijdens de laatste seizoenen veel opkwamen, als de 4-kampioenschappen- Frank-is-heilig roepers weten de plank behoorlijk mis te slaan....
2 0
Web
Gedeeltelijk mee eens, eerst geef je de credits, daarna val je hem af
Elke trainer ( Wenger na ) gaat het naar jaren wat minder, iedereen heeft geen lange houdbaarheids datum
En wel degelijk waar dat Bosz veeeeeeel betere spelers had, dat is geen onzin
Frank speelde ook goed voetbal met Eriksen
0 0
ETM
Nee ik val hem niet zomaar af. En geef hem ook niet zomaar credits. Ik kan het namelijk ook uitleggen.

Ik volg spelontwikkeling en beoordeel trainers niet zonder ook mijn waardeoordeel over betreffende selecties mee te nemen.
En keuzes van trainers zet ik af tegen wat het betekend voor het spel, over periodes.
Het gaat er dus niet zozeer om of Bosz nu een betere selectie had of niet.
Frank en Bosz zijn goed te vergelijken daar waar ze gedeeltelijk overlappende selecties hadden. Als je wilt zet nog een keer de transformatie aan de hand van spelers uiteen. Zowel de aangetrokken, opnieuw uitgevonden, en door Bosz gebrachte spelers ;)

Maar Jij maakt er nu een versimpeling van. Het wel of niet hebben van een Eriksen of Ziyech neem ik gewoon mee als ik tot een oordeel probeer te komen.
Ik had ook mn bedenkingen bij Frank toen hij nog kampioen werd.

Alleen betekend dat niet dat ik niet kan erkennen wat wel zn verdiensten zijn geweest..
Ik ben ontzettend blij geweest met Frank en ook helemaal niet blij. Dat kan toch heel goed samengaan?
0 0
koetje
Intussen speelt PSV Heracles vd mat..
0 -6
Koningtoto
Alleen een psv fan meldt dit.
5 0
FlyingDutchMan
Frankie baas ajacied 4 life!!
9 -3
4xEC1
Ik snap de minnetjes niet. Je kunt vinden wat je wil van de Boer, Ajax was de laatste periode niet om aan te zien nee, maar dat weten we nu wel. En je kan zeggen wat je wil maar er staan wel 4 schalen in de prijzenkast en als speler heeft hij jarenlang veel gegeven voor Ajax. Een echte Ajacied zal het altijd blijven. Dus een beetje meer respect zal wel op z'n plaats zijn.
11 0
Bensco
klopt. Frank was echt een topcoach in zijn begin dagen. Speelde in de eerste 2 jaar zelfs goed voetbal en hielp een hoop spelers zichzelf te ontwikkelen. Er is geen coach geweest die zo vaak op de Toekomst was te vinden dan Frank. Veel grote spelers zoals Alderweireld en Eriksen zijn echt lovend over hem omdat ze dankzij hem beter werden. Frank bleef gewoon te lang, dat is iets waar sporters zich wel vaker op stuklopen. Als die na 2 jaar dat aanbod van Tottenham had aangenomen had het misschien wel heel anders gelopen met hem. Maar Frank bleef omdat hij zijn club verder wou helpen en daar moeten we hem eeuwig dankbaar voor zijn.
1 0
RusselWestbrook
Hij werd gewoon steeds laffer. Betwijfel of dat te maken heeft met te lang blijven. Hij wilde gewoon steeds meer risico's uitsluiten en daardoor kregen we naar verloop van tijd afbraakvoetbal te zien. Slopers op het middenveld, harde werkers in de aanval, backs die niks kunnen op de helft van de tegenstander.

Tegen het einde aan dacht ie echt alleen nog maar vanuit balbezit tegenstander en werd er totaal niet meer gevoetbald op het middenveld in balbezit. Het was om te janken en het tegenovergestelde van waar Ajax voor staat.

Dat heeft niks te maken met te lang blijven, dat zit gewoon in de aard van het beestje. Risico's uitsluiten, daar draaide het allemaal om.
0 -1
Bensco
Klopt, hij ging steeds meer op safe spelen omdat Europese resultaten uitbleven en de kampioenschappen een must werden. Vooral dat balbezit heb je gelijk in, ik herinner me de kampioenswedstrijd tegen Heracles nog wel waar na 70 minuten geeneens een doelpoging werd gedaan of de vernedering van PEC in de KNVB beker. ze waren toen echt het padje kwijt. Dat begon Frank na 14/15 na het kansloze mislopen van het kampioenschap ook in te zien en ineens durfde men in 15/16 weer wat meer te voetballen. Frank denkt nu eenmaal als een verdediger en niet als een aanvaller. Desondanks ben ik hem eeuwig dankbaar voor wat hij heeft gedaan voor de club. Daar mag volgens mij geen twijfel over bestaan.
0 0
ETM
Ik vond Ajax in 14/15 echter wel meer des Ajax dan in 15/16. In 15/16 was Ajax wel sterker. Voor mij was in 15/16 het seizoen van solide defensie, 2de ballen winnen, opportuner spelen, vroege voorzetten, en Milik's linker, El Ghazi's afstandshoten, en Younes die de helft van het gevaar creeerde.
Ik vond tactisch 14/15 eigenlijk interessanter, maar idd wel saaier, en veel minder effectief.
0 0
Bensco
0
vu
0 0
RusselWestbrook
Spannend commentaar. Uitstekende argumenten ook.

Moet hier even voor gaan zitten.
0 0
Bensco
sorry man... kapotte telefoon.
0 0
ETM
Eens
1 0
Ajax#1900
Dat is wel zo. Ben geen fan van hem als trainer, maar is absoluut een levende legende en ook gewoon een sympathieke gast
4 0
fanforeffer
Was dit niet de trainer die Millik wisselde voor vd Hoorn . 4 keer kampioen erg knap ,voetbal was niet om aan te zien.
4 -6
Web
Ja hij was het toen helemaal kwijt.
1 -1
Jarl1989
Klopt. Stomme beslissing..Maar Ajax had daar gewoon moeten winnen. En ik wil het spel van de Boer nog wel eens zien met dit spelers materiaal...
5 -1
ajax4lifebaby
Zeg wat je wilt over de Boer. Maar dankzij zijn 4 titels met vrij matig/slecht materiaal hebben we nu wel zo'n team bij elkaar kunnen krijgen + dik veel geld op de bank. Zal daarom altijd groot respect voor Frank houden.
11 -1
BokkieBokstra
Zeker, blijft ook vreemd dat de Boer zo negatief benaderd wordt, laatste trainer die prijzen won met veel minder materiaal. Het grote geld smijten is er nog maar net.
5 0
Maxwell5
Niet overdrijven. Het lof voor zijn 4 a 5 jaar bij Ajax heeft vrijwel iedereen wel. Maar je moet niet tegelijkertijd blind zijn voor het steeds schrijnender spel dat er op de mat werd gelegd. En de aankopen die er mede namens Frank zelf werden gedaan.
0 -2
Web
Had hij de mogelijkheden die er nu zijn
Frank heeft een fout gemaakt, twee jaar te lang gebleven
Onder de revolutie bleef hij zijn ding doen.
Respect
4 0
RusselWestbrook
Ook met we mogelijkheden die FdB had binnen zijn selecties maakte hij gewoon de verkeerde keuzes die uiteindelijk leidden naar het afbraakvoetbal dat we voorgeschoteld kregen.

Een paar voorbeelden.

Sightorsson verkiezen boven Bojan. De eerste was een logge houthakker met een first touch zo slecht dat het bij tijden wel een pass leek, zo ver sprong de bal van zijn voet. En dan overdrijf ik nog niet eens ook. Bojan was de technische dribbelaar met een fluwelen touch. Welke coach die graag wil voetballen kiest dan voor Sightorsson, dat slaat toch nergens op, of wel?

Diezelfde Sightorsson mocht zelfs uiteindelijk linksbuiten spelen. Hoe verzin je dat? De beste man kan helemaal niks van wat een linksbuiten moet kunnen.

Gudelj/Bazoer verkiezen boven Sinkgraven. Die laatste werd permanent verbannen naar linksbuiten nadat ie twee keer een bal inleverde in de as van het veld. Risico uitsluiten, daar draaide alles om bij FdB. Daarom stonden de power voetballers Gudelj en Bazoer wel praktisch altijd in de basis, terwijl die niets toevoegden aan het spel in balbezit behalve afstandschoten. Voor het combinatiespel had je niets aan hen.

Dat zijn slechts twee simpele voorbeelden van mogelijkheden die hij gewoon tot zijn beschikking had, maar niet voor koos omdat ie een lafbek eerste klas is.

Hij begon voortvarend hoor, maar hoe langer hij trainer was hoe meer hij zich ging focussen op het voorkomen van tegengoals, op het spel van de tegenstander in balbezit. Dat ie hiermee het spel van zijn eigen ploeg verkrachtte en spelers het veld instuurde die amper wisten wat ze met een bal moesten doen nam ie op de koop toe. Daardoor mochten wij bijna 4 jaar lang 'genieten' van trechtervoetbal en schoten uit de tweede lijn.

Daar koos ie voor, had niets te maken met zijn selecties.
1 0
Maxwell5
Volledig eens!
0 0
Mocrodammerr
als je aanvallend voetbal met C. Palace wilt gaan spelen - ben je niet helemaal 100% in je bovenkamer. Dat geldt idem voor Inter dat altijd vanuit een gesloten organisatie voetbalde.
2 -14
Web
100 % in de bovenkamer, weet je wel watje zegt?
10 -2
Mocrodammerr
jazeker.
1 -9
Web
engerd
3 -1
gi0vanni
Gelukkig werkt het tikki breed tikki terug niet overal. Geen betonvoetbal meer.
2 -3
Web
Vier titels, hele goede wedstrijden in de CL
Lekker mee door gaan
Sprekende poppen noem ik ze hier, na apers
10 -2
BokkieBokstra
Precies dat, het lult elkaar allemaal maar na over de Boer.
1 -1
Ozymandias
De Boer moet proberen om een paar seizoenen als assistent van Emery, Guadriola, Klopp, Pochettino of Tuchel te mogen werken. Volgens mij zou De Boer als rechterhand van een tactisch goede aanvallend ingestelde hoofdtrainer optimaal tot zijn recht komen. Hij is goed in het neerzetten van een verdedigende organisatie en in het motiveren van zijn spelersgroep. Voor iemand als Emery of Pochettino zou dat een enorme waarde hebben.
2 0
Maxwell5
Sorry, maar Pochettino?! Ik schaal Frank de Boer toch echt hoger in dan deze pippo. Voor de rest ben ik het wel eens hoor, al denk ik dat Frank zichzelf al te groot acht om nogmaals als assistent aan de slag te gaan.
0 -3
Ajax#1900
Die 'pippo' doet het al jaren goed bij Tottenham hoor. Er moet eerst een wonder gebeuren wil fdb dat niveau halen.
2 0
Maxwell5
Kom op, daar prik je toch zo doorheen man. Kijk het spelersmateriaal wat ie heeft lopen. Vanaf dag één is er marginaal progressie geboekt en als je ze in al die jaren ziet voetballen hangt altijd teveel af van de grilligheid van enkele topspelers die ze hebben lopen. Valt een Eriksen, Kane of Dembele weg dan is het spel vaak meteen al niet om aan te zien. Dan ben je in mijn ogen inderdaad niet meer dan een pippo als je na al die jaren totaal geen idee in het spel van je elftal hebt kunnen slijten.
0 0
kaashaas
Frank.. held!
7 -2
WillyBrokamp
Zullen we er maar "dat kostte" van maken ?
(onvoltooid verleden tijd derde persoon enkelvoud)
8 -3
Wijnvoord
Heb je geen andere reactie
1 -2
WillyBrokamp
Nee eigenlijk
0 0
RedFeather
Shit man wat is dit slecht!!
1 -2