Ziyech creëert bijna vier kansen per wedstrijd

TZwagerman, 15-12-2018 om 17:55, 4748 views, Opta |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Hakim Ziyech is na PSV-ers Erick Gutierrez en Donyell Malen de Eredivisie-speler die per negentig minuten de meeste kansen voor zijn ploeggenoten creëert, zo blijkt uit statistieken van Opta. De Ajacied moet zijn derde plek delen met Feyenoorder Steven Berghuis.

Gemiddeld creëert Ziyech 3.8 kansen per Eredivisie-wedstrijd. Gutierrez creëert 4.2 kansen per negentig minuten, terwijl zijn ploeggenoot Malen ternauwernood een betere statistiek dan Ziyech kan overleggen. De voormalig jeugdspeler van Ajax creëert gemiddeld 3.9 kansen per duel. PEC Zwolle-aanvaller Younes Namli completeert de top vijf. De linkspoot creëert per negentig minuten gemiddeld 3.4 kansen voor zijn teamgenoten.

Lang niet alle kansen die Ziyech creëert leveren echter treffers op. De Marokkaan was tot dusver goed voor vier assists. Van alle Ajacieden bereidden alleen Dusan Tadic (zesmaal) en David Neres (vijfmaal) vaker een doelpunt voor. Zelf scoren gaat Ziyech dit seizoen ook prima af. De linkspoot maakte in twaalf competitiewedstrijden vier doelpunten.

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Lekkere interessante info.
0 0
Kikke
Kan je nagaan, Neres speelde veel minder dan Ziyech, en heeft meer assists gegeven...
1 0
sjaakahz94
Wat wil dat zeggen? Misschien maken ze de assists van Neres juist wel af en wordt er bij Ziyech vaak gemist.
2 0
31xAjax
Mits hij het vertrouwen krijgt van Erik ten H. zal Neres, over een heel seizoen gezien, een hoger rendement als rechtsbuiten hebben dan Ziyech....
0 0
ETM
Maar dat is niet zo heel relevant. Je moet naar het rendement van het geheel kijken, niet naar 1 speler individueel. Ziyech rendeert geweldig op deze positie. En Neres kan heel goed spelen zoals hij nu speelt. Binnen de huidige opzet renderen heel veel spelers. Neres iets minder qua absoluut rendement en dat is dan in vergelijking met vorig seizoen.
Vd Beek rendeert imo ogen niet optimaal. Die is imo een beetje slachtoffer van het 'systeem', al krijgt hij in grote wedstrijden wel kansen. Maar je moet met een selectie afwegingen maken die gebasseerd zijn op het rendement van het elftal als geheel. Ziyech is binnen de huidige spelopzet een 10 of een rechter aanvaller. Dan vind ik hem meer een rechter aanvaller, omdat hij het spel dan relatief vaker voor zich heeft, en dan kan hij optimaal gebruik maken van zn visie en zn pass. Op 10 dan liever een speler voor de kleine ruimtw en korte combinaties. Tadic is imo op papier de beste 10 maar je kunt er niet omheen dat hij als linksbuiten/ valse 10 het nu geweldig doet.

Ik heb alleen mijn twijfels over Vd Beek boven Neres. Volgens mij is Neres namelijk heel compleet, heeft hij bijvoorbeeld ook diepgang. Ik denk dat als je Neres op welke positie dan ook in de voorhoede een tijd laat staan hij een hoog rendement zal behalen. Ten Hag wil veel positiewisselingen, daar is de huidige spelopzet ook naar gemaakt, nou volgens mij is Neres bij uitstek daarvoor geschikt.
0 0
31xAjax
een lang verhaal om te zeggen dat je het met me eens bent...
0 0
ETM
Nee een lang verhaal om te zeggen 'waarom' ik niet vind dat Neres op rechtsbuiten moet spelen ipv Ziyech. Of Neres daar een hoger rendement zou hebben dan Ziyech weet ik niet.
0 0
RusselWestbrook
100% eens.
0 0
Ozymandias
Ik zou Malen deze winter van PSV proberen te kopen. Die jongen heeft duidelijk enorm veel potentieel en ligt maar tot medio 2020 vast. Ajax zou volgend seizoen een geweldige aanval hebben met Tadic op '10', Dolberg in de spits en Neres en Malen op de flanken.
1 -1
Ajax#1900
Alsof PSV zin heeft om z'n enige concurrent te versterken. Als ze dat zouden doen alleen voor een mega bedrag. En dat kan niet bij een bankzitter.
0 0
afcas
lijkt me sterk dat ze hem gaan halen als ze hem al hebben afgewezen toen hij weg moest bij arsenal...
3 0
gi0vanni
Ajax gaat geen spelers halen die te vroeg zijn vertrokken.
1 0
Ozymandias
Waarom niet? Waarom zou Ajax zichzelf zo'n handicap opleggen?
0 0
SilverHaze
Omdat je dan de hele jeugdopleiding ondermijnt. Het enige wat we kunnen doen is ze vooral niet terugkopen, want dan zijn we juist geld kwijt aan het verdienmodel. Tevens verdienen andere jeugdspelers die wel blijven de speelminuten.

Hopen dat deze trend verdwijnt en Ajax door iedereen als de beste academie wordt gezien. Ik vind die Malen namelijk wel echt heel erg goed...
0 0
sjaakahz94
Heet niks met handicap te maken. Ajax is de grootste club uit NL, het is graag of niet. Als je er voor kiest om Ajax te verlaten zonder dat je iets hebt betekend voor het 1e hoef je wmb niet terug te komen. Zo geef je een slecht signaal af aan grote talenten die ook naar het buitenland kunnen ('je kan altijd weer bij Ajax terecht'). Redan, Castillo, Chong etc moeten een stap maken a la Dilrosun of Malen. Club op een niveau waar je uitzicht hebt op speelminuten. Mooiste voorbeeld is toptalent Jadon Sancho die Man City verliet op 17 jarige leeftijd voor Dortmund. Omdat hij wist, hier ga ik bar weinig minuten maken. Heeft zich razendsnel ontwikkeld bij Dortmund omdat hij ook minuten kreeg op het hoogste niveau.
0 0
afcas
is het beoordelen van iemands mentaliteit jezelf een handicap opleggen? ook ga ik ervan uit dat er andere minstens even grote talenten op de wereld rondlopen. waarom die links laten liggen voor een speler die al bewezen heeft niet betrouwbaar te zijn?
0 0
Middenweg401
Ik zou hem graag bij ons zien, en toch houd ik een dubbel gevoel bij de route van Mal€n en wat voor voorbeeld dat geeft.

Misschien kopen en verhuren aan een club in Siberië of zo? ;)
1 0
Ozymandias
Ach, dat vind ik zo'n onzinnig argument. Ajax moet de beste spelers proberen te krijgen. Dat dat een speler als Fosu-Mensah of Malen is (die al op jonge leeftijd Ajax verlieten) dan moet dat maar.
1 0
Middenweg401
Wat zeg je dan tegen de 16 jarigen die je binnen boord wil houden?
4 0
FCKUNST
Logisch dat er meer ruimte ontstaat als je invalt
1 -1
FCKUNST
Maar Ziyech heeft wel 5x zoveel minuten gemaakt als Gutierrez en Malen!
3 -1