Wormgoor blij dat Ten Hag critici ongelijk bewijst

BVeenstra, 15-12-2018 om 12:35, 5457 views, FC Afkicken |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Ajacied Vito Wormgoor is blij dat Ajax-trainer Erik ten Hag de criticasters het ongelijk bewijst. De dertigjarige verdediger volgt Ajax nog altijd nauwlettend en hij is dan ook zeer te spreken over het huidige elftal van de Amsterdamse club.

'Ik volg alles op de voet. Ik kijk alles illegaal, haha', grapt hij bij FC Afkicken. 'Dan geniet je wel van zulke momenten, zeker van de Europese successen van Ajax', aldus Wormgoor, die blij is dat trainer Erik ten Hag het nu goed doet bij Ajax. 'Ik heb altijd een zwak voor iemand als mensen over diegene vallen dat die persoon niet goed genoeg is voor Ajax. Dan is het alleen maar mooi dat het daadwerkelijk gaat werken bij Ajax. Dan zeggen diezelfde mensen: oh, ik heb mij vergist.'

Wormgoor kijkt vooral als liefhebber naar Ajax. Daarbij valt het hem op dat De Ligt erg sterk speelt. 'De Ligt is een fenomeen. Een wereldvoetballer, nu al. Hoe hij er staat. Zijn houding op en naast het veld. Ja, een goed voorbeeld voor het Nederlandse voetbal.' De verdediger zag bovendien dat niet iedere speler zijn normale niveau haalde tegen Bayern. 'Wat als zij wel hun normale niveau halen? Dan kunnen ze het iedereen moeilijk maken.'

Toekomst in Noorwegen

Bij SK Brann is Wormgoor een belangrijke speler en het is daarom niet uitgesloten dat hij langer in Noorwegen blijft spelen. 'Ze willen dolgraag verlengen, ik heb nog een contract van een jaar. Ik ben aanvoerder en dat word je niet zomaar bij een andere club. Mijn familie is er happy en dat krijg je niet zomaar ergens anders. Het is zeker een mogelijkheid dat ik daar afsluit. Ja, er is ook contact geweest met clubs uit de Eredivisie, maar het gevoel moet goed zijn.'

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Fijn dat hij zich eindelijk uitspreekt. Ik liep al maanden rond met de gedachte: "wat zal Wormgoor er toch van vinden?" Dit geeft een beetje rust.
1 -2
Woodenshoe
Hahaha mooi!
1 0
Spitz
Rummenige gelezen? ten Hag loodst Ajax terug naar de top. Met kleine stapjes vooruit. Maar dit zijn al reuzen stappen. Maar even dit! De eerste helft tegen Bayern was het zelfde elftal als in de tweede helft. Poppetjes stonden iets anders op middenveld. Dit hadden de spelers zoals van der Beek, de Jong, Blind ook onder elkaar kunnen veranderen direct in het begin. Maar Schone hoort in dit elftal. Is nu wel gebleken tegen een topteam als Bayern. De balans met Schone is er dan volledig. Want zonder Schone zie je het direct wat hij allemaal doet en betekend in dit elftal met zijn ervaring! Maar dit elftal van Ajax komt er aan en wordt met gerichte aankopen super sterk. Ieder jaar zullen er een paar spelers mogen vertrekken van Overmars. Tenminste. Als ze het willen na dit seizoen als de halve finale van de CL is gehaald. De beker is gewonnen en de titel is veroverd. Alles is dan mogelijk met een superteam als Ajax en het nog meer zal groeien. Na dit seizoen besluiten een paar jongens die weg mogen, de Ligt, de Jong en Ziyech, wat ze gaan doen. De eerste twee zijn nog niet klaar voor de stap. Tegen Bayern kwam daar het bewijs. Genoeg verbeterpunten voor deze knapen. Weggaan als je altijd top bent. Dan kom je binnen als een meneer bij een topploeg buiten Nederland.
0 -1
MarkAFCA
#nobodycares
1 -1
T.reckveugel
Dus twijfelen aan de geschiktheid van een nieuwe, nog niet gearriveerde trainer, zonder kennis van de slangenkuil Ajax mag niet?
Na woensdag twijfel ik nog, het experiment Wober was na 20 minuten aantoonbaar mislukt, toch wachten op de rust en zelfs rood.
Het gaat goed, maar de kritische noot kan en mag niet ontbreken. Het hele team was in de war, zie ook commentaar Kieft, geweldig dat dit behaald is, nu kijken wat er nog beter kan
2 -4
MisterAFCA
Deze man is geloof ik de best presterende Ajax coach van de afgelopen 20 jaar... Wat moet hij nog meer doen? Amsterdams gaan lullen en naar die zuurpruim van een Kieft luisteren die het eens in de 100 jaar een keer goed ziet?(als dat al zo is...) Bij Bayern uit was het een geweldige zet van TH en omdat die jongen nu rood pakt heeft TH het verkloot? Hou toch op man. Wöber speelde al zijn basisplaatsen gewoon prima potjes. Maar nu moest hij er meteen af omdat hij een keer 45 min iets onzeker oogde? En als hij hem eraf haalt valt half Nederland weer over TH omdat hij Wöber dan zogenaamd weer naar de klote helpt... ja Ajax heeft een bovengemiddeld team nu maar TH laat ze ook bovengemiddeld spelen samen met zijn staf. Geef die man de credits die hij verdiend. Er is een wereldprestatie neergezet. 6 CL potjes 0 verloren waarvan twee tegen een van de grootste clubs uit Europa. Hou op met zeiken en geniet! TH doet het gewoon fantastisch maar velen zoals jij en de media zoeken alleen maar naar punten van kritiek. Wat een gotspe...
1 -1
Ferd
De best presterende ? Sorry, maar dat is Frank de Boer ondanks doodsaai voetbal in zijn laatste 4 jaar.
0 0
AFCAjax
Frank de boer is 4 jaar kampioen geworden met 70 punten dat was oprecht kampioen van de armoede.
Dat noem ik niet best presterend, maar meer geluk dat de concurrentie het nog meer af laat weten.
Als je als best presterend gezien wilt worden moet je punten pakken.
kampioen zijn kan vanalles betekenen blijkt.
0 0
Ajax#1900
Dit dus. Was gewoon een prima opstelling. Als het een beetje mee zat waren we groepswinnaar en hoorde je niemand klagen.
2 0
Joseph
Ik vind de twijfel logisch en hij heeft ook rare dingen gedaan, maar ik ben wel blij dat hij leert. Hij had na Heracles ook vaker kunnen kiezen voor een 2e elftal, maar heeft dat niet gedaan. Na PSV had hij er ook voor kunnen kiezen om Wober op de bank te laten en ook dat heeft hij in belangrijke wedstrijden niet gedaan.

Tegen Bayern pakte het juist goed uit, want het plan was vooral om Blind maar voren te schuiven en zeker in de 2e helft pakte dat goed uit. Kieft had het over een 2e helft die vanaf minuut 1 volledig gecontroleerd werd door Ajax, Wober stond er tot minuut 67 in.
0 0
marrene
Wat een onzin. De man heeft het overal waar hij is geweest goed gedaan, de mensen waarmee hij heeft gewerkt zijn allemaal vol lof over hem.
Als een nieuwe trainer komt moet je niet aan hem twijfelen. Iedereen moet gewoon een eerlijke kans krijgen. Van Gaal werd in het begin ook uitgekotst. Bosz ook bij velen. Sommigen zijn hardleers.
Hij doet het nu gewoon prima. En al die flauwekul over zijn spraak. Zeikerds die zoeken.
2 0