AD verwacht Schöne en Dolberg in basis

BVeenstra, 15-12-2018 om 10:15, 8754 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Lasse Schöne en Kasper Dolberg zondagmiddag tegen De Graafschap terugkeren in de basis van Ajax. Beide Denen werden voor het Champions League-duel met Bayern München nog gepasseerd.

De basisplaatsen van Schöne en Dolberg moeten ten koste gaan van die van Max Wöber en David Neres, zo verwacht de ochtendkrant. Dit houdt in dat Daley Blind weer centraal achterin zal spelen. Achterin zijn verder de bekende namen te noteren: op doel staat uiteraard André Onana, terwijl de verdediging verder wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Nicolás Tagliafico.

Op het middenveld staat naast Schöne ook Frenkie de Jong. Hakim Ziyech en Dusan Tadic zullen vanaf de zijkanten spelen, terwijl Donny van de Beek als meest aanvallende centrale middenvelder speelt. In de spits krijgt Dolberg dit keer waarschijnlijk de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Tadic; Dolberg.

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PowNed
Heeft AD nou gewoon de opstelling goed???
0 0
Mario65
Weet men het wel zeker dat Dolberg het aankan tegen
"De Graafschap" ???????
0 0
HZMKK
Neres speelt dus, dat is zeker.
0 0
godenzonenssuper
Schone en Dolberg staan dan dus niet in de basis.
0 0
Joseph
Ik zou opnieuw met Wober spelen, die kan wel wat vertrouwen gebruiken en liet met fases wel zien hoeveel potentie er in hem zit. Eigenlijk is het te bizar voor woorden hoe er met hem omgegaan wordt. Moet het hele seizoen op de bank zitten en mag dan 2x spelen tegen Bayern München. Leuk voor hem, maar je hent gewoon ritme nodig om echt goed te spelen.

Middenveld zoals het in de 2e helft stond tegen Bayern, wil je ook gewoon mee verder. Blind komt beter tot zijn recht op het middenveld, maar ook hij moet ritme opdoen. Met Magallan heb je ook een speler die naast de Ligt gaat spelen, dus Blind gaat naar het middenveld. Ik hoop dus dat het AD er wederom naast zit.
2 -2
Godenzoon24
Eens. Zeker mbt Wober! Die had gewoon net iets teveel geldingsdrang door het wispelteurige beleid mbt zijn speeltijd.
0 -1
Labrador
Aldus het AD. Beter noemen ze zichzelf het AN. Altijd naast
2 0
JariHeijden
Schöne terug in de basis lijkt mij duidelijk. Tegen De Graafschap kun je zijn kwaliteiten zeer goed gebruiken.

Wellicht dat Neres speelt en niet VdBeek. VdBeek had al wat fysieke klachten en het korte draai- en dribbelwerk in de kleine ruimte is tegen De Graafschap best handig. Neres kan met Ziyech dan ook mooi regelmatig van positie wisselen. Dat zie ik wel zitten.
3 0
jollie18
Hoop dat Sinkgraven morgen ook wat minuten krijgt als de stand het toe laat. En anders woensdag tegen Roda jc.
4 0
Ozymandias
Ten Hag begrijpt dat de basisprincipes van de Ajax School voor een spelersgroep met de kwaliteit en de ervaring (ook als op elkaar ingespeeld team) makkelijker in een Klopp-achtige speelstijl dan een Guardiola-achtige speelstijl optimaal kunnen worden. Ajax heeft op z'n top altijd geweldig positiespel en goed combinatievoetbal gespeeld maar ze hebben nooit 'Tiki-Taka' gespeeld. Dat moet Ajax ook nu niet naartoe streven aangezien ze geen spelersgroep hebben die dat goed zal kunnen uitvoeren.

In plaats van een Spaanse invloed van het ‘Tiki-Taka’ kiest Ten Hag voor een Duitse invloed waarbij Ajax na balverovering zo snel mogelijk tot een kans wil komen om te profiteren van het feit dat de tegenstander meestal niet direct in optimale positionering staat nadat ze de bal hebben verloren. Dat is het spel van bijvoorbeeld Klopp. Guardiola kiest liever om meestal eerst de bal even rustig rond te spelen om vervolgens door ‘Tiki-Taka’ voetbal ervoor te zorgen dat er een gat in de positionering van de tegenstander wordt getrokken.

Het spel van Guardiola is tactisch ongelofelijk veel moeilijker en spelers moeten er ook een enorm hoge handelingssnelheid voor hebben. Ajax heeft daar in mijn ogen niet de juiste spelers voor en ik betwijfel of Ajax ooit weer zo dominant zal worden dat ze met die speelstijl veel succes kunnen boeken. Ik denk dat Ajax met een goede ‘gegenpressing’ en goed combinatievoetbal nadat de bal is veroverd wat erop is gericht om zo snel mogelijk tot een kans te komen uiteindelijk het beste bij Ajax in deze tijd past.
3 -1
JariHeijden
In mijn beleving speelde Guardiola bij Bayern meer zoals jij het noemt met een Klopp-achtige speelstijl dan bij Barca, waar hij tikitaka voetbal tot absolute kunst verhief (en dat sinds erg ver doorgevoerde werd ook wel eens oersaai naar mijn mening). Bayern speelde onder het bewind van Guardiola een stuk directer dan Barca.

Zie jij dat ook zo, Ozymandias?
0 0
Ozymandias
In Duitsland speelde hij inderdaad iets directer en bij City ook wel een beetje maar stukken minder dan bijvoorbeeld Klopp. Ook lijkt hij nu bij City (zeker met beide Silva's op het middenveld) steeds meer richting het spel van Barcelona te gaan.
0 0
JariHeijden
Met City ben ik het zeker met je eens.
0 0
Marcao
Als. Huntelaar na dit seizoen stopt, hoop ik dat we Vincent Janssen of Bas Dost halen... spitspositie moet beter bezet worden.
3 -5
HZMKK
Hahahaha ja en in het doel zetten we dan Lamprou....
Dude gooi jezelf weg
0 -1
apeldoorner
Mag toch aannemen dat we dit station qua spelers inmiddels voorbij zijn? leuk voor feyenoord ofzo maar tegenwoordig leggen we de lat wel wat hoger toch?
0 0
Amsteraaij
Vincent janssen kan er geen k*t van. bas dost is dodelijk, maar past totaal niet bij het spel wat wij spelen. moyenne van die kerel is wel bizar goed. Maar dat hele team is op hem afgestemd. beide spitsen geen goede opties voor ajax.
2 0
Radie125
Wim Kieft zou zeggen ik wordt hier zo moe van
0 -1
Ajax#1900
Je kunt je account wel weer verwijderen na deze post
2 -1
Middenweg401
Alsjeblieft niet zeg.. Ajax moet voetballers hebben.
2 -1
tyzinho
Vincent Janssen is de Nederlandse Bulyikin, 1 leuk jaar bij een middenmotor en gelijk een toptransfer. Beter Babel halen, heeft problemen bij z'n club naar een aanvaring met supporters.
6 0
Tijndw
Bas Dost en Vincent Janssen zijn totaal geen spitsen voor Ajax. Vooral Dost niet.
1 0
Ajax27
Vincent Janssen of Bas Dost... Zeg jij maar niets meer.
3 -1
FrankAFCA020
Laten we aub spits van een beter kaliber zoeken.
1 -1