Onana: 'Neuer was enthousiast over mij'

BVeenstra, 15-12-2018 om 09:00, 15022 views, Omasports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-keeper André Onana denkt dat hij nog lang zijn plafond niet bereikt heeft. De goalie krijgt veel complimenten voor zijn optredens als doelman van Ajax, maar zelf blijft de Kameroener er bescheiden onder.

'Ik ben nog altijd jong en ik moet nog veel leren en mezelf verbeteren', zegt Onana tegen Omasports. Na het duel met Bayern München sprak Onana met collega-doelman Manuel Neuer. 'Ik denk dat hij degene is die ik moet volgen. Hij is zo goed en ik ben er trots op dat ik tegen hem heb gespeeld. Ik heb mijn best gedaan, daar ben ik blij om. Hij was enthousiast over mij. Verder gaf hij mij wat advies.'

De goede optredens van Onana zorgen ook voor belangstelling van enkele Europese topclubs. 'Ik ben nog altijd speler van Ajax. Ik wil het beste voor mijzelf en nu is het het beste om hier bij Ajax te zijn en mezelf te verbeteren. In de toekomst zullen we wel zien wat er gebeurt. Dan zien we wel of ik naar FC Barcelona ga of ergens anders.'

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
hij zou wel bij Liverpool passen. Denk ik.
0 0
davidodo98
Liverpool heeft tegenwoordig een goede doelman hoor, city of Chelsea zou beter passen
0 0
PetrusKeizer
dat is zo. Ik bedoelde meer dat Liverpool zoals t nu speelt en gecoached wordt t beste bij de stijl van keepen van Onana past. Als t team ver komt in de CL en Ajax kampioen wordt, plus er weinig spelers vertrekken en/of goeie voor terug-/bijkomen, dan hoeft hij helemaal niet meteen te vertrekken. Maar ja, dat moet hij natuurlijk zelf weten!
0 0
sjaakahz94
Toevallig hebben die ook beide topkeepers. Zowel Ederson als Kepa van Chelsea gaan de komende jaren tot de beste 10 keepers behoren. Dit zal de top 5 zijn in willekeurige volgorde: Allisson, Donnarumma, Oblak, Courtois en ter Stegen. Daarachter komen dan Ederson, Kepa, Perin, Onana, Pickford, Lafont etc. in mijn ogen. Genoeg goede voetballers voor de toekomst. Wat opvalt is dat overgrote deel meevoetballend sterk is, zo word nog maar eens duidelijk hoe belangrijk dit aspect is. Zoals Onana dit ook benadrukte ooit in een interview: ik merkte dat ik meevoetballend echt iets begob toe te voegen en dat ben ik verder gaan ontwikkelen Vanuit La Masia had hij dit al meegekregen. Ook gaf hij aan dat hij mentaal een knop moest omzetten. Een keeper die 90 min lang merendeels van de competitie niets te doen krijgt op een paar ballen na en er dan ook moet staan. Daarnaast ook scherp blijven voor momenten waarbij hij nodig is; meevoetballend coachen en uitkomen.
0 0
Vierendertigste
Andre gebruikt tenminste z'n hoofd.......
0 0
marley
Ik hou echt van deze man. Totaal geen kapsones, leuke praatjes bij interviews. Altijd bescheiden bij topprestaties en schuldbewust bij een fout. Echt een fantastische keeper. Mag wel wat vaker toegezongen worden.
5 0
Youri08
Heel de selectie is zo. Nuchter, bescheiden, realistisch.
0 0
KingRijkaardII
who cares wat Neuer van Onana vindt! Wat vindt Onana van Neuer, dat is de vraag!
2 -3
Ajax27
Als ie gaat, met alles wat je kan proberen om Cillessen terug te halen. Die heeft zn avontuur gehad, nu weer tijd om wekelijks te spelen. Met het veranderde salarisplafond denk ik nog niet eens zo zeer dat dit onhaalbaar is.
1 -1
4xEC1
Kan me wel voorstellen dat Cillessen ook de ambitie heeft om in het buitenland ergens eerste doelman te zijn. Wanneer hij speelt laat hij zien dat hij het niveau aankan. Maar ik hoop dat hij die ambitie níét heeft als Onana weggaat. ;-)
0 0
AFCAMM
En terecht. Keepte fan-tas-tisch! Onze beste man op het veld.

Hij heeft zich echt geweldig ontwikkeld. Hij is in niks meer te vergelijken met de keeper in de jeugd, die nog wel eens rare fratsen had...
4 0
Knalpot
Die fratsen heeft ie nog steeds wel, zou prima zijn als ie nog minimaal 1,5 seizoen bij ons blijft om die eruit te krijgen.
0 0
Middenweg401
...maar ook al zijn talent liet zien.
2 0
AJAIXIXIXI
Toch raar hoe dat is gelopen, sinds zijn eerste wedstrijd bij het eerste is dat eruit gegaan.
2 0
afcas
kijk anders voor de grap jong ajax - fc emmen van augustus 2016 terug. dat is vlak voordat jasper wegging. speelde onana met sanchez en de ligt voor zich. frenkie, donny en appie op t middenveld en na 5 minuten 0-1 achter nadat onana een terugspeelbal van frenkie slecht verwerkt. maandje later stond ie in het eerste.
0 0
Mikee
Pfff, wat is deze man gegroeid zeg, van jong Ajax als onrustig keepertje met ondoordachte acties, tot onmisbare steunpilaar en held van Ajax. Ik hoop dat we nog lang van hem mogen genieten, maar ik vrees van niet.
4 0
Ajaxtrouw
Gewoon ruilen met Cillessen
0 -1
Dennis1964
Maar dan zit hij daar op de bank. Dan kan hij beter bij Ajax blijven en de stap over 2 jaar maken.
0 0
tyzinho
Ter Stegen kan nog 10 jaar mee als hij z'n hoge niveau vasthoudt. Barca zit goed voor de komende jaren. Bayern is denk een betere optie aangezien Neuer al stuk ouder is.
0 0
Youri08
Neuer is pas 32. Die gaat ook nog vele jaren mee.
0 0