Vertonghen: 'Heb grote passie voor Ajax'

BVeenstra, 14-12-2018 om 14:55, 16515 views, Evening Standard |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is niet helemaal uitgesloten dat Jan Vertonghen nog tijdens zijn actieve spelersloopbaan terugkeert bij Ajax. De Belg speelt op dit moment bij Tottenham Hotspur en bij de Londense club is zijn contract met een jaar verlengd tot medio 2020.

'Tottenham heeft die optie gebruikt', zegt Vertonghen tegenover Evening Standard. 'Dat betekent dat ik nog anderhalf jaar heb en daarna zullen we wel zien. Ik denk dat ik, hoe ik me nu voel, nog vier of vijf goede jaren te gaan heb. Op dit moment voel ik me goed bij Tottenham. Deze club heeft een ongelooflijk potentieel en dan heb ik het niet alleen over de spelers, maar ook over alles eromheen. Iedereen wil daar deel van uitmaken.'

Een terugkeer naar Ajax is zoals gezegd ook nog altijd een optie, al is het lang geen zekerheid. 'Je weet het nooit, maar ik heb wel een grote passie voor Ajax', zegt de Belg, die wellicht - als hij stopt - weer in Amsterdam gaat wonen. 'Dan woon ik ook dichtbij mijn familie in België. Het is maar anderhalf uur rijden. Mijn vriendin komt uit Amsterdam. Ik houd van de openheid van Amsterdam, de mensen zijn erg open-minded. Ik heb er negen jaar gewoond, het is een geweldige stad.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzo
Als hij uit zijn contract komt is hij 33. Dan zal het hooguit een jaartje a la Ooijer of Stam worden en is het de vraag of Ajax daar veel aan heeft. Je wilt immers bouwen aan een team.
0 0
Mario65
Jan, kom gauw terug op het oude nest.
0 0
AFCSANCHEZ
Jammer dat hij niet sneller komt. Snap niet echt wat hij in Tottenham ziet. Is altijd 'net niet' bij die gasten. PL zullen ze nooit winnen en Europees redden ze het ook niet. Tottenham is niks groter dan Ajax.
0 0
trodat4030
Mwuah, denk dat Spurs die optie vooral hebben gelicht om deze zomer nog wat te cashen, niet om hem een jaar langer te behouden. Kan goed zijn dat ie deze zomer gewoon in de etalage staat. Levi (voorzitter Spurs) houd niet van betalen, maar ook niet van spelers die vertrekken zonder vergoeding.
1 0
Sterspeler
Het is jammer maar logisch dat Tottenham de optie heeft gelicht. Die weten ook wel dat hij daar nog wat toevoegt, Ajax geïnteresseerd is en er eem zak geld vrij komt. Ik hoop wel dat Jan einde seizoen komt. Dan weet je zeker dat je ruim 3 jaar plezier van hem hebt.
0 0
Ewald
De vervanger van de Ligt. Gewoon vol voor gaan.
1 0
ajaxwestland09
Die komt terug heeft een Amsterdamse vrouw heeft een huis hier in Amsterdam dus ja. Moussa Dembele ooit bij ons wil voetballen ook welkom
1 0
Vertonghen
Jan kom naar huis!!
Magallan is afwachten, Wober twijfel ik al aan & bij Schuurs vraag ik me af of die wel genoeg pit heeft voor Ajax 1.
Jan zou echt de perfecte leider zijn voor dit team, met zijn grote passen in ons shirt man man teken maar gauw!
0 0
31xAjax
Ik vind Jan een topgozer maar we hebben Wöber al....
1 0
Ewald
Toby heeft anders drie Amsterdamse kruizen op zn arm staan ;)
0 0
31xAjax
Wtf is Tony? Vertonghen heet toch Jan van voren?
0 0
Oempaloempa
Toby Aldewereld, toch. ook een beest van een voetballer
0 0
JanTa
1 van de weinige Belgen die je oprecht een Amsterdammer kan noemen.
3 0
Whazzza
En Toby. Heeft drie kruisen op zijn arm getatoeëerd
0 0
migilo
Als Jantje niet terug naar Ajax komt dan kunnen we al onze pogingen bij anderen ook wel staken. Een grotere Ajacied en Amsterdammer ga je niet vinden in de huidige voetbalwereld.
2 0
jollie18
Ajax en Boca ook akkoord over de transfersom. transfer Maggallan aanstaande
1 0
trooop
Zeker geen wereldverdediger, maar wel een hele goeie speler. En een mooie gast. Dus ja, kom gerust terug.
0 -3
Gonzo
Als Matthijs weggaat neem dan gelijk Toby mee Jan.
3 0
Joseph
Daar moet je natuurlijk niet op wachten, het was logisch dat Tottenham die optie zou lichten, ze kunnen zo nog wat geld verdienen aan Vertonghen. Ajax mag daar best wat voor betalen, zeker als de Ligt vertrekt.
Elk jaar telt op zijn leeftijd, op dit moment zou hij een goede vervanger zijn voor de Ligt, zo houd je de schade enigszins beperkt bij een vertrek. Als de Ligt blijft, heb je een fenomenaal centraal duo, maar dat zal erg lastig worden.
0 0
Duif63
Ik vind Vertonghen er de laatste jaren zeker niet op vooruit gegaan. Het niveau dat de Ligt nu al heeft, heeft Jan nooit gehaald.
0 0
Ajax_026
Verthongen scoorde er in zijn laatste Ajax jaar ook op los. Stak er met kop en schouders boven uit en was de duidelijk aanvoerder en leider.
Vind De Ligt een goede keuze als aanvoerder maar laten we eerlijk zijn Tagliafico, Huntelaar, Blind, Schone, Ziyech, en Tadic zijn aardig op leeftijd en zijn allemaal zelf aanvoerder geweest en hebben allemaal veel meer ervaring in grotere toernoois of Leagues. Dat zijn mannen waar de De Ligt een zeer volwasse tiener is en natuurlijk een geweldige speler.
0 0
Joseph
Ik durf wel te zeggen dat het niet veel scheelt, de focus op de Ligt heeft natuurlijk ook veel met zijn leeftijd te maken. Ik denk dat er nog nooit een 19 jarige verdediger is geweest die al zo veel indruk heeft gemaakt.

Vertonghen is op dit moment absoluut minder dan de Ligt, maar in de eredivisie ga je dat verschil echt niet merken, zeker omdat Vertonghen aanvallend nog wel beter is.
0 -1
Whazzza
Als de Ligt en Vertonghen de 2e seizoenshelft omwisselen, is het maar de vraag of De Ligt in Engeland aan het einde van dat seizoen als beter wordt gezien. Fouten zoals hij die tegen Bayern maakte, worden in de PL niet geaccepteerd bij de topclubs. Doe je dat 2x binnen korte tijd dan zetten ze je op de bank. Niet maken van fouten is daar voor verdedigers belangrijker dan meevoetballen
0 0
OKP-AFCA
Ene Paolo Maldini.... op zijn 19de ook al onbetwist in de misschien wel beste defensie aller tijden.

Tassotti - Baresi - Costacurta - Maldini
0 0
4xEC1
Die laatste zin van jou, ik hoor dat wel vaker voorbijkomen. "Een goede speler voor de eredivisie, kunnen we er wel bij hebben". Ajax wil groeien, dat ziet iedereen de laatste tijd. Salarisplafond van jaren geleden is overboord gegooid en ook al blijft de focus op de jeugd, Overmars en consorten zien eindelijk in dat als je mee wilt tellen in Europa je moet investeren in kwaliteit. Of moet Ajax alleen maar succes willen hebben in de eredivisie? Structureel meetellen in Europa moet het streven zijn, zo is Ajax ook groot geworden in de hele wereld, door successen in Europa.
Dus wat mij betreft kunnen zulke opmerkingen ("hij is goed genoeg voor de eredivisie") zo de prullenbak in, altijd voor het hoogste gaan. Dit is Ajax.
3 0
3sterren
WZAWZDB !!!
Eindelijk kunnen wij deze letters weer met gepaste trots typen ...
0 0
ETM
Eens.
Maar ik zie dat Vertonghen her en der nu wordt omschreven als afgetakelde cv. En uberhaubt een cv die los van het voetballende gedeelte niet zo heel veel voortstelt. Wat een onzin is dat. Vormt al seizoenen lang een belangrijke spil in 1 van de minst gepasseerde verdedigingen van de PL. Zit wel even in een iets mindere periode, met ook blessureleed.
3 0
4xEC1
Zeker. Als hij er niks meer van kon zou hij allang door de mand gevallen zijn in zo'n sterke competitie natuurlijk..
0 0
behangdelul
Ik heb wel eens overtuigendere uitspraken gehoord. We zullen het zien over anderhalf jaar. Daarnaast zou hij niet in die de door Groenlinkse verneukte kutstad moeten willen wonen.
4 -5
Liniaal
Ja daar hebben we echt last van in het dagelijks leven...
3 -3
3*stars*3
Jammer, had gehoopt dat hij in de zomer transfervrij zou komen en dan een seizoen met De Ligt het centrum zou gaan vormen.
Was misschien ook een goede reden voor De Ligt om nog een jaar te blijven en te leren naast Jan.

Leek juist prima moment en leeftijd om terug te keren.
2 0
ajax4ever01
Kom naar huis Jantje.
0 0
Kuningast
Afkopen dat contract, Kom naar huis Jantje!
0 0
Labrador
Het zijn maar...... haha wat een held
0 0
Raehvek
Jan is een held!
1 0
AsensioWillemsen
Die komt in 2020 dus terug!
0 0
FWAjacied
Komt gewoon terug komende zomer. Geen enkele twijfel.
2 -3
Markopantelic007
De deur staat wagenwijd open wat mij betreft. Gewoon halen als De Ligt vertrekt. Staat er vast voor open, zoals Blind.
2 0
Kupke
Die komt deze zomer nog niet terug helaas.
0 0
ajax4ever01
Was het niet zo dat we met z'n allen afgelopen zomer dachten dat Tadic niet zou komen omdat die door een aantal als onhaalbaar bestempeld werd?
1 0
Sterspeler
Eens. Maar Tottenham is wel een ander kaliber. Ik denk dat het eraan ligt of Vertonghen zn basisplaats kan houden en wat voor salaris hem aangeboden zal worden.
0 0