Bailey: 'Mensen in Amsterdam kregen ruzie'

NielsOpdam, 14-12-2018 om 14:35, 13165 views, FourFourTwo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Leon Bailey, speler van Bayer Leverkusen, kon in 2015 naar Ajax, maar volgens de buitenspeler kreeg men in Amsterdam ruzie. Dat vertelt Bailey in gesprek met FourFourTwo.

In het seizoen 2014-2015 speelde Bailey bij het Slowaakse AS Trenčín. Na het jaar in Slowakije kon hij naar Ajax, maar toch ging dat uiteindelijk niet door. 'De mensen in Amsterdam kregen onderling ruzie', verklaart Bailey vier jaar na dato. 

Mede doordat er bij Ajax onderling ruzie was, vertrok Bailey uit Slowakije naar het Belgische KRC Genk, dat hem in 2017 aan Bayer Leverkusen verkocht. De Jamaicaanse buitenspeler gaf daar tijdens het vorige seizoen zes assists en scoorde negen doelpunten in dertig competitiewedstrijden. Tijdens dit seizoen scoorde hij pas één keer in de Bundesliga.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marrene
Enorm jammer. Is een heel groot talent. In het verleden is vaker opzichtig gefaald. Ook Lobotka hadden ze nooit moeten laten gaan. Imo allemaal door de afkeer van sommigen tov Tscheu La Ling. Idioot om persoonlijke opvattingen te laten prevaleren boven het clubbelang.
3 -1
afcas
lobotka was puur gehaald als tussenpoos bij jong voordat donny, appie en frenkie daar aankwamen. dus ja daar was die keuze vooraf al bepaald en niet geheel onlogisch al had ik er ook geen probleem mee gehad als hij was gebleven.
1 0
wolterx
Doelt hij niet gewoon op La Ling zijn rapport over Ajax? Daar botste ook het een en ander namelijk. "Ook over de besluitvorming van het Technisch Hart van Ajax is veel onduidelijkheid, merkte Ling: „Er is sprake van onprofessionele besluitvorming. Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen.” " via Metro in, jawel, 2015.

0 0
Gonzo
Bailey, is hij van dat likeurtje?
1 -5
3*stars*3
Apart, kan mij eerder andere uitspraken herinneren uit kamp Bailey/Butler...

Was vorig seizoen wel een sensatie in de Bundesliga maar Neres deed het ook lekker bij ons.
1 0
mistermiyagi
Moses Daddy nog wat speelde toen ook..
0 0
stefanwillem
Dat kwam door je vader slimpie
1 0
3*stars*3
Ook een hele soap rond hem en Jamaicaanse bond.
Het kan niet zo zijn dat iedereen fout zit en dat deze jongen het wel allemaal goed ziet.
Dit seizoen is het ook veel minder met hem en is hij zijn basisplek kwijtgeraakt of werd hij vaak eruit gehaald.

Hij is nog jong maar moet wakker worden.
1 0
Mr. Ajax
Geloof wel dat er ruzie was bij de 'mensen in Amsterdam'. Onderling, dát geloof ik niet. Ik denk dat de spil van deze ruzie namelijk die enge vader van hem is. Moeten nare onderhanderlingen zijn geweest met zo'n zelfbetitelde 'talentontwikkelaar'.

Edit: enige nuance van mijn kant op zijn plaats na het zien van de reactie van @Web en @Duif63, die een goed punt aandragen. Ben dan wel benieuwd naar de bedragen die ermee gemoeid waren/hadden moeten zijn.
1 -1
Mikes
Hahaha onderling bij Ajax geloof jij niet.... Bergkamp en Jonk die alleen maar jeugdspelers naar voren schoven, dan weet je toch direct wat de onderlinge ruzie was?
1 0
Mr. Ajax
Nouja, ik verwoordde me vooral heel onhandig. Richtte mijn reactie meer op 'kamp-Bailey' dan 'kamp-Ajax'. Wilde eigenlijk vooral benadrukken dat zijn pa een engert is haha. Sorry, beetje klungelig, weet natuurlijk ook wel hoe het eraan toeging destijds. ;)
1 0
Mikes
Ooh, dan ben ik het helemaal met je eens. Die pa is een hele vreemde idd.
1 0
Web
Ik denk dat het te maken heeft met Theo van Duivenbode?
Die ging voor dure transfers liggen.
Daarom is hij ook opgestapt
1 0
DarkChild
Nop. dit was vóór dat hij naar Genk (en dus later naar Leverkussen ging) heeft niets te maken met Van Duivenbode.
0 0
Duif63
RvC (lees van Duijvenbode) vs Overmars, zoals bij Richarlison ?
1 0
Mikes
Jonk/Bergkamp vs Overmars was het voornamelijk.
1 0
Joseph
Volgens mij heeft Overmars weinig problemen gehad met die 2, die hadden vooral last van elkaar.
0 0
Mikes
Wat ik heb begrepen waren die beiden tegen elke aankoop ongeveer, wat Overmars heel graag wou investeren (wat hij nu doet).
1 0
GvanderK
Waarom was er ruzie dan?
0 0
Oliveira
Ik mis in dit artikel een beetje onderbouwing. Hoe kwam het dat er ruzie was? Wat was de aanleiding? Wie waren er betrokken? En wat had deze ruzie te maken met Bailey?
4 0
Mikes
Nah het standaard riedeltje. Bergkamp en Jonk vonden dat hij niet moest komen, want er stond zogenaamd een jeugdspeler van zijn niveau klaar. Overmars en vd Sar wouden wel.
1 0
AFCAMM
Ik denk dat hij doelt op de problemen tussen de verschillende functionarissen/directieleden/hoe je het ook wilt noemen. Kamp Cruijff, kamp niet-Cruijff, al die bullshit.
0 0
AsensioWillemsen
Niet alleen binnen Ajax, maar ook die vader van hem die elke week weer nieuwe eisen had.
0 -1
Redrum
Precies, Ajax is één van de meest trotse clubs ter wereld en die laten zich door niemand piepelen. Gaan vaders dingen lopen eisen dan kan je ouderwets de tering krijgen. Bergwijn, Bailey en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Ajax bepaalt, niet de speler en zijn familie.
1 -2
Gregoboy
Oke, leuk..
1 -1