'De Jong ziet zichzelf niet in Engeland spelen'

NielsOpdam, 14-12-2018 om 12:45, 8592 views, Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Spaanse Sport meldt dat Frenkie de Jong niet naar Manchester City gaat, omdat hij zichzelf niet in de Engelse Premier League ziet spelen. De Spaanse krant verwacht dat De Jong voor FC Barcelona kiest.

'Veel clubs klopten op de deur', opent Sport over de aanbiedingen voor De Jong. 'Maar PSG en Manchester City zijn het grootste gevaar voor Barça. De Jong heeft naar beide clubs geluisterd en heeft vooral getwijfeld over het voorstel van de Engelsen. Hij voelde zich aangetrokken tot de spelwijze en het project van Pep Guardiola, maar ziet zichzelf niet in de Premier League voetballen.'

De Spaanse krant noemt het aanbod van PSG duizelingwekkend. 'Maar de Nederlander verkiest zijn sportieve ambities boven het geld. Zijn grote droom is nog steeds FC Barcelona.' Volgens Sport is de keuze van De Jong duidelijk. 'Zijn prioriteit ligt bij Barça. Hij wil Ajax via de voordeur verlaten en met een goede en nette overeenkomst tussen de twee clubs vertrekken bij de Amsterdammers.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Grote kans dat hij er in februari 90 minuten speelt.
0 0
ajaxwestland09
Liever Barcelona mooie stad. Mooi stadion. Hetzelfde voetbal als ons
0 0
AFCAMM
Zijn sportieve ambities zijn leuk, maar Barca moet toch echt betalen wat Ajax wil. Als PSG 20 miljoen meer biedt dan Barca, dan kan Barca oppleuren. Als Frenkie dan niet naar PSG wil, dan blijft ‘ie maar gewoon.
0 0
geDaante
Ligt eraan of het bod van PSG straks buitensporig wordt. Wordt dat meer dan 100 miljoen, dan zou je als club ook wel genoegen moeten nemen met 80 van Barca, mocht Frenkie daar per se heen willen. Je gaat niet voor die extra miljoenen de carriere en het geluk van een speler negatief beïnvloeden, vind ik.

Als dat Frenkie's droom is, bij Barca spelen, dan zie ik hem daar het liefst naar toe gaan, ookal levert dat Ajax minder op. Menselijkheid boven geld en hebberigheid.
2 0
AFCAMM
Tuurlijk, maar Barca lijkt soms te denken dat hun status en hun zogenaamde ‘band’ met Ajax genoeg is om spelers op te halen voor een bedrag dat zij kiezen.

Barca kan of gaat geen 80 miljoen betalen (gok dat rond de 60 de max zal zijn). Als PSG meer dan 80 kan bieden, dan zeg ik toch echt ‘Fuck Barca’. Daar moet Frenkie gewoon begrip voor hebben, want die speelt ook niet voor het minimumloon bij Ajax.
0 0
Oliveira
Stemmingmakerij. Laat Frenkie de Jong zelf zijn keuze maken en laat hem zelf zijn voorkeuren uitspreken. Niet via via want: "deze voetbaljournalist had iets vernomen" onzin levert niks op. Hooguit wat kijkcijfers en geld.
0 0
EricAjax1
De hele media draait om sensatietitels waar mensen op moeten klikken tegenwoordig...
0 0
Redrum
Prima als hij naar Barca wil, maar dan moet Barca wel ff van zijn gierige krentenkont afkomen en een fatsoenlijk bod op de Amsterdamse tafel droppen.
0 0
Joseph
Ik heb begrepen dat Barcelona helemaal geen bod gaat doen, want Frenkie wilt naar Barcelona en dan zal Ajax wel meewerken.

Wat een grap, als Frenkie vertrekt, zal het naar de hoogste bieder zijn, alleen een vreemde competitie is vanwege het sportieve belang te weigeren voor Frenkie, dus in China zal hij niet gaan spelen.
0 0
Dexy
Die Spaanse kranten doen er nog steeds alles aan om Frenkie naar Spanje te lullen, hè.

Afgelopen zomer was ook al een heel circus daar.
0 0
3*stars*3
Ik vind hem ook niet in de PL passen.
Ja leuk en aardig dat ze mooi spelen onder Pep maar wat als Pep vertrekt en ze roer helemaal omgooien daar?
Van Pep naar Conte bijv.
In Spanje weet Frenkie iig wat hem te wachten staat.

Maar duidelijk dat die hoofdredacteuren in Spanje een Ajax obsessie hebben.
Binnenkort is Onana de volgende op frontpage.
4 0
robinozzi
Man City speelt sinds haar nieuwe project al aanvallend verzorgd voetbal , maar door Guardiola is dit natuurlijk verfijnd
0 0
3*stars*3
Klopt maar hoogste prioriteit is daar om de CL te winnen.
Chelsea won hem ook maar is nou niet zo dat de liefhebbers vol lof spreken over het spel van Chelsea maar ze zijn toch geschiedenisboeken ingegaan.
United deed het in de EL bijv met Mourinho.
Maar niet op manier waarop de United fans graag willen zien.

Ik denk gewoon niet dat de PL de juiste competitie is voor hem.
Ook de vraag hoelang Pep daar blijft zitten.
0 0
Dennis1964
Pep eindigt waar hij begon dus tzt zit hij weer bij Barca samen met FdJ.
0 0
Dapperestrijders81
Sportieve ambities boven het geld .... Dream on Barca. Ajax bepaalt welk bod zij accepteren niet Frankie. Wat een pipo's daar!
3 -1
trodat4030
Zijn altijd 3 partijen die t eens moeten worden, niet 2. Ajax, Frenkie en de kopende club. Als er 1 het niet eens is, gaat het niet door. Ajax bepaald idd welk bod zij accepteren, maar kunnen Frenkie (een mens met mensenrechten) niet dwingen ergens een dienstverband aan te gaan. Het is nog altijd FdJ die z’n handtekening moet zetten onder dat dienstverband, niet Ajax.

Dus als jij in jouw woorden geloofd ben je echt zelf de Pipo..
0 0
Joseph
Zonder Ajax, geen nieuw dienstverband. Tenzij hij 3 jaar wacht, dan heeft hij Ajax niet nodig voor die handtekening.
0 0
Dapperestrijders81
Ik denk je mij niet goed begrijpt. Uiteraard zijn er 3 partijen voor nodig maar zoals ik al aan gaf bepaalt Ajax welk bod zij accepteren. Volgens mij heeft de jongen gewoon een contract waar ze hem aan kunnen houden. Ajax is leidend in deze niet Frankie. Dus ajax bepaalt uit welke club(s) hij kan kiezen of ze houden hem aan zijn contract. Hier heeft Frankie met al zijn "mensenrechten"niks tegen in te brengen.
0 0
Barra
Ik denk dat ze het salarisvoorstel bedoelen
1 0
3*stars*3
Vond het ook een merkwaardige uitspraakz
Maar aan de andere kant, als PSG 75mil wilt betalen en Barca niet verder wil gaan dan 60?
Frenkie heeft natuurlijk ook zijn keuze en Ajax is daar toch afhankelijk van.

Maar er is nog genoeg tijd en hopen dat we dit seizoen kunnen genieten en het belonen met een prijs.
We hebben het laatste tijd alleen maar over die andere prijzen...
0 0
jeppas
Alles voor de clicks
1 0
jeppas
Dat die kranten niet moe worden van zichzelf.
4 0
Youri08
Het is hun werk
0 0
ratje
En van je werk kun je niet moe worden?
0 0
jeppas
oke
1 0